Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Critical Mass | 2007. április 22.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
520 hozzászólás a témában

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Azt ugye sejted, hogy nem a rendezokkel volt bajom? :) Igazabol en csak arra gondoltam, hogy sok helyen volt tul sok rendezo es talan nem artott volna a budai oldalra jobban figyelni, de ez epito kritika reszemrol es nem szamonkeres. ...

Minden fontos ponton volt rendezõ és én nem találtam olyan pontot ami túlbiztosított lett volna. Szerintem még kevesen is voltunk. Ezt egy résztvevõnek nagyon nehéz megitélni szerintem, mert õ csak néhény pillanatot tölt el egy ponton ahol a rendezõk másfél órát álltak. Miután a záró rendõrautó áthaladt a biztosított ponton a szervezõ választhatott, vagy élvezi a felvonulást és elvegyül a tömegbe, vagy elõresiet segíteni a többi társának. Az, hogy te egy adott ponton több szervezõt is láthattál az nem volt véletlen. Küküék határozták meg, hogy hova hány ember kell. Õk osztották szét a 350 szervezõt arra a tizenegynehány kilcsire, és a nagyobb keresztezõdéseket (Oktogon, Erzsébet tér...) inkább túlbiztosították, mintsem kevés ember legyen ott. És a végérõl is sok szervezõ volt aki elõrement segíteni a többieknek, ezért érezhetted a túlbiztosítást.

Bukó: sok ember addig nem szánja rá magát amíg sajhát bõrén nem tapasztalja meg. Egyesek képtelnek hallgatni mások jótanácsára. Ez olyan mint az autóban a biztonsági öv. Ha kocsiba ülök (vezetni vagy utsaként) az elsõ, hogy bekapcsolom az övet.
Én amióta nem csak a boltbajáros bringás vagyok azóta hordok bukót. Mindíg a fejemen van, és ha véletlenül elfelejtem akkor is észerveszem és visszaszaladok érte. Én már sajna saját bõrömön is megtapasztaltam a bukó áldásos hatását egy olyan helyzetben ahol abszolút nem gondoltam volna, hogy akkorát lehet esni, vagy hogy egyáltalán ott el fogok esni. Ha a bukó nem lett volna a fejemen a mentõsõk kaparnak össze. Így szerencsére megúsztam egy új sisak beszerzésével (a régit azóta is mutogatom ismerõsöknek, és már másnap mentem venni) és egy orrtöréssel.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás
Emlékpólóval kapcsolatos kérdésre a válasz: lesz emlékpóló, itt vannak a részletek--> http://criticalmass....ode/584#comment

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Az tök jó h legalább 200an összejöttetek, de h ilyen kevés bukót látni a képeken az kicsit szomorú. Látszik h sok boltbajárós bringás volt meg kisgyerekek, de hát nekik is kell a védelem. Az autós nem válogat! Na de már kitárgyaltuk a bukó témát, csak ha tényleg igaz h aki felvette az is csak így évente 1x-2x hordja az elég fura, akinek van az legalább hordaná...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Azt ugye sejted, hogy nem a rendezokkel volt bajom? :) Igazabol en csak arra gondoltam, hogy sok helyen volt tul sok rendezo es talan nem artott volna a budai oldalra jobban figyelni, de ez epito kritika reszemrol es nem szamonkeres. Az utvonal viszont jobb volt, mint eddig barmikor, szerintem ezt a rakpartos dolgot kellene eroltetni. Csend volt es hiaba voltunk tobb ezren, nyugodtan lehetett beszelgetni, szoval egy elmeny volt. Arrol nem is beszelve, hogy mivel az also rakpart lejebb van, igy a fent kozlekedo autosok buzet sem ereztuk, nagyon elveztem a rendezvenyt.

Ezuton is szeretném megköszönni Küküéknek, és az összes többi fõszervezõnek, hogy megszervezték a IV. Critical Mass felvonulást. Szeretném megköszönni a több mint 350 szervezõtársamnak, hogy szabadidõnket feláldozva önként vállaltuk, hogy a fõszervezõknek segítünk lebonyolítani ezen rendezvényt.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

... A felvonulók is szólhattak volna nekik, hogy az nem szabályos. ...

Én meg is tettem és sajnálom, hogy egyrészt nem voltunk így többen, de leginkább azt, hogy volt kire.. Mindegy vannak ilyenek is, talán egyre többen magunkénak érezzük az egészet és egyre többen szólunk érte..
Jó volt, tényleg köszönjük!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Sziasztok!

Hát mi mást mondhatnék,mint hogy én is köszönöm a remek szervezést!Volt értelme felmennem Tatabányáról,mert nagyon jól éreztem magam!Sose láttam még ennyi bringást,ezért nagyon tetszett.És az a sok jó csaj...
A következõre is megyek ez már tuti!És reméljük mégtöbb bringás lesz majd és mégjobb lesz,még ennél is jobb.Szóval csak így tovább!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...Ez egy rendezveny, amit egyebkent a rendorsegnek kellene biztositania. Szerintem minden ponton kellett volna rendor, ahol az autok elol le volt zarva a terulet....

Az viszont a szervezok hiabaja, hogy egy csomo barom (1 bolond 100at...) felment a felso rakpartra, ...

Ezuton is szeretném megköszönni Küküéknek, és az összes többi fõszervezõnek, hogy megszervezték a IV. Critical Mass felvonulást. Szeretném megköszönni a több mint 350 szervezõtársamnak, hogy szabadidõnket feláldozva önként vállaltuk, hogy a fõszervezõknek segítünk lebonyolítani ezen rendezvényt.

A rendõrség úgy adta ki az engedélyt -mint bármely más tömegrendezvény esetén-, hogy ennyi szervezõ kell. Ha nincs meg ez a létszám nincs rendezvény. Azt meg ne kívánjátok, hogy mindent a rendõrség biztosítson, mert ha ez így lett volna a tavalyi CMen, akkor az idén már nem lenne a sok szabálysértés miatt. Az összes felelõség a fõszervezõk vállán volt. Ha bármi balul üt ki õket szedik elõ.
Tapasztalatom szerint minden keresztezõdésben állt szervezõ és/vagy rendõr. És amit egyes autóvezetõk mûveltek a rendõrökkel, hát.... azért én már minimum egy feljelentést adtam volna. PL: Andrássy út egy kis utcáját rendõrnõ biztosította. A sofõr odament és szó szerint a rendõrnõ arcába ordította, hogy mi a .... képzelünk mi bringások. Én és egy másik szervezõtársam mentünk oda, hogy segítsünk szegény nõnek, és lenyugtassuk az autóst. Hasonló eset elõfordult az általunk biztosított Boráros téri balkanyarnál is. És még hazafelé is akadt egy autós aki én, haverom és hugom testi épségét is veszélyeztetve nyomdafestéket nem tûrõ szavakkal adta tudtunkra, hogy idegesítik a kerékpáros közlekedõk.

A CMnek vannak szabályai amit sok kerékpáros nem tartott be. Ha utánnaszámolunk akkor kb. 100 felvonuló jut egy rendezõre. Ennyi kerékpárost lehettetlen egy rendezõnek irányítani, mert mi is átlagos kerekesek vagyunk, ráadásul az eddigiektõl eltérõen, most egy-egy fix pontot kelett biztosítanunk. Azt meg ne kívánja senki tõlünk, hogy minden egyes bringással külön értessük meg a szabályokat. Az a pár ember akkor is ezt tette volna. A felvonulók is szólhattak volna nekik, hogy az nem szabályos. A tolásokért nem mi vagyunka felelõsek. Ekkora tömegnek egyszerûen lehetetlen kijelölni olyan útvonalat Budapesten, hogy ne kelljen tolni valahol. Lehettetlen 30000 kerekest egyszerre mozgatni. Ahol én biztosítottam ott másfél óráig! hömpölygött a kerékpáros tömeg.

A felvonulást biztosították a rendõrök és a szervezõk. De ahhoz, hogy a CM tovább kerekezhessen kell a résztvevõk segítsége is. Szerencsére a kerékpárosok és az autósok többsége is megérti a rendezvény célját, és a szabályok szerint kúlturáltan viselkedik.

Mindent összevetve én nagyon jól éreztem magam, és szerintem a CM egyre jobban fejlõdik, egyre színvonalasabb, kultúráltabb lesz. Büszek vagyok arra, hogy a felvonulás egyik szervezõje lehettem és a felvonuláson viselt pólóimat (nem az elsõ szervezésem) büszkén fogom mutogatni, és mesélni történetüket. Végül a felvonulás egy szervezõ szemébõl képekben! (katt rá)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
m2 - Critcal Mass ismétés!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

velõ: ez itt is így van! sokan csak olvsnak minket, de van olyan is aki nem mindig lép be és úgy olvas, de van reg.-ja.

newbiker: nekem is van 2005ös, de az idei uaz csak más a dátum szal nagyon nem izgat, de kitalálhatnának vmi változtatást a cm-esek h ne csak azok vegyenek fõleg akiknek még nincs, mert sztem sokan gondolkodnak úgy mint én.

Ha lesz, akkor a Lónyay utcában lesz talán a bringaboltban, legalábbis valami ilyesmit írtak.
Aki ilyet vesz nem biztos, hogy a divat miatt teszi, ezzel támogatja is a CM-et.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
velõ: ez itt is így van! sokan csak olvsnak minket, de van olyan is aki nem mindig lép be és úgy olvas, de van reg.-ja.

newbiker: nekem is van 2005ös, de az idei uaz csak más a dátum szal nagyon nem izgat, de kitalálhatnának vmi változtatást a cm-esek h ne csak azok vegyenek fõleg akiknek még nincs, mert sztem sokan gondolkodnak úgy mint én.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
nem tudjátok, hogy hol van még CM 2006-os poló? tavaly vettem, de idén lemaradtam illetve nem nagyon láttam sehol a "reklámját"....

mod: hogy egyáltalán van-e?? mert egyre több helyreõl hallom, hogy még nincs is...

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
ami nagyon durva:ülök kinn az egyetemen 2 óra között, nézegetem a critcalmass.hu-t, és 34 regelt felhasználó mellett 401 vendég van jelen.......
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
en mernem vagyok rajta egyik eddigi kepen sem? :|
benak vagytok, nem tudtok fotozni :]
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Képeim

sikerült sztem nekem is pár fórumost lekapni, bár csak Natit ismertem fel, de gondoltam körülötte is fórumosok vannak :) (14. oldal)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Képek
Elkaptam pár fórumost. :)

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
valakinek esetleg valami videó felvétele van a CM-rõl? :)

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Kit erdekelnek az ilyenek. Mi egy pillanat alatt elsuhantunk mellettuk, nekik kellett orakon at szivniuk a sajat buzuket. :)

én 2 reakciót kaptam el autósok részérõl, az andrássyn a vége felé dudál és üvöltözik egy fasz eszeveszetten, de elõtte meg andrássy belsõ részén nyújtja ki valaki a kezét pacsira:DD
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
én alig aludtam valamit péntek éjjel, aztán szombat reggel 9:20-ra ki kellett mennem dömösre (egyetemi túra), onnan dobogókõ, onnan mentem a felvonulásra, iszonyat éhes voltam meg hulla, úgyhogy én is gyorsan végigmentem, aztán haza tápolni meg aludni...fasza volt ez az új útvonal, bár az elején erõsen gondolkodtam, hogy ne menjek-e inkább haza, mert azért elég sokat álltunk...mindenesetre durva volt, hogy mennyire kultúráltan folyt le az egész felvonulás autós és bringás részrõl is (már amit láttam), ja meg az is, hogy csöppet szkeptikus voltam, mikor hónapokkal ezelõtt felkerült a criticalmass.hu ra, hogy 50.000 ember meg minden, sztem aznap a városban és környékén simán megvoltunk annyian, mikor jöttem haza sztendrérõl, 5x annyi embert láttam kifelé menni, mint befelé...és hiába volt másfélszer annyi ember, mint legutóbb, sztem gyorsabban haladtunk...meg ez az üvöltözés-bringaemelés dolog kezd már kicsit unalmas lenni, de mindent összevetve nagyon fasza volt...
január 22 - Theogonia

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
helló!
baromi jó volt ez a CM! Nagyon vártam már, kezdtem visszaszámolni a napokat, hogy mikor lesz végre, és eljött a nap. Alig hittem el. A furi az volt nekem,hogy most hogy nagyon szervezni akartam egy találkát ismikkel, nem jött össze és lám, mindenki megtalált a tömegben :D, nem tudom mennyi esélye volt ennek, de akkor máskor is majd így csinálom.
ami talán "érdekes" volt az a felvonulásin a szpíker, már néha idegesített is.
milyenek voltak az afterek?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Al: Opel kadett bement a tömegbe, egy bringás nem vette észre, és telibeverte hátulról. a tulaj elkezdett keménykedni, innentõl jött az hogy az összes mellette elmenõ bringás belerugott a kocsiba egyet kettõt, szélvédõ fuccs, ablakok, tükrök....

ezt nem kellett volna újra megjátszani. nem a bosszúvágyad az, amit hagyni kell ilyenkor, hanem hogy átmenjen a barom a tömegen és tünjön el, csak a saját amúgy is kétes hírünket rontanánk vele.

a sietés? ésszel bármikor. miért ne? azt a sebességet egyszerüen nem lehet tartani, ami volt. néha minimum pörgetni kell kicsit, de inkább végig a nekünk kényelmes tempó kell.

amúgy röhej. még a pesti oldalon, margitszigetnél, kiengedni kiengedtek, de vissza már kevésbbé akartak. ugyanott. azt mondták menjek el a dráva utcába ott le lehet menni... na lol:)