Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Critical Mass | 2007. április 22.

- - - - -

• Please log in to reply
520 replies to this topic

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Jön vki a mai farsangi tekerésre?? Hánykor lesz végül?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Jó neked, hogy ilyen tapasztalatod van, Bálna! Öszintén irigyellek! Engem zsernyák zavart a bicikliútra, ami tele volt hókupaccal. Kértem, hogy ha feljelent, adja meg a számát. És lefotóztam a helyszínt. Erre nem ugatott, csak "Haladjon tovább!"-ozott. Jó 15 perc. Inkább 15 perc szex... Banzai!

Nem mondtam hogy mindig pozitív minden... Azért annyira nem lila a világ, van gond nálunk is... A múlt héten a távolsági buszosokhoz mentem be, nem egy kellemes dolog a tehetetlenséged miatt arra jutni, hogy vagy az árok, vagy nekidõlsz vállal a csuklósbusznak 40-nél... És minket is zavartak már el a fõútról a "mellékútnak nevezett valamire"... Az viszont amit te mondtál, az én türelmességemet is megszüntetné... Nem tudom vagy-e esetleg egyesületi tag valahol? Mi is próbálunk jó kapcsolatot kiépíteni a rendõrséggel, több-kevesebb sikerrel... Pl: tavaly összegyûltünk márc 15én évadot nyitni országúton... 60an voltunk... 2 km-t mentünk... jött a rendõr, és addig nem ment tovább, míg egy sorba nem rendezõdtünk... Szóval felháborító dolgok vannak még mindig és lesznek is, de vallom hogy ezeket a begyepesedett embereket úgysem tudod meggyõzni... Viszont eztán -persze ehhez kellett egy kapcsolatokkal rendelkezõ ember- azt mondták, ha elõre szólunk még kísérõautót is adnak... Az Én meglátásom szerint javul a helyzet kicsit évrõl évre... Bár a nagyon sz@rról javítani a kevésbé sz@rra nem olyan nehéz az tény... És még mindig csak a kettõ között vagyunk...

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts

Sziasztok!

Az elõzõkhöz... Nálunk párhuzamosan futó, de az úttól független kerékpárút van (mind az összes 2,5km - Salgótarján). Pár éve "gyorsforgalmi útnak mondható valami" lett mellette... Nálunk is szintén letakarítatlan... De érdekes, ha nyáron fölmegyünk az útra rendszeres a duda, meg az anyázás, most viszont senki nem szólt még be, pedig hetente többször is megyek arra, és az útról jól látni - pontosabban nem látni - hogy mi van a "kerékpárúttal"... Nincs mit tenni, fölmész az útra... De elfogadják, mert nem tudsz mit tenni... Pl figyeld meg azt -ehhez is hasonlítható- hogy sokan mennek lámpanélkül sötétben... (velem is elõfordult már, mindenkivel...) akkor szintén rendszeres az hogy duda, ráhúzás, stb... De ha teszel valamit és felrakod a lámpát akkor ez nincs... Mert van lehetõséged, és látják, hogy megtetted... A kerékpárúttal kapcsolatban meg azért nem szólnak,mert látják hogy nincs más lehetõséged... Amúgy úgy láttam többségetek Pesti, én vidéki vagyok, lehet (sõt valószínû) más tapasztalataink vannak... És persze a forgalom is kisebb...

Jó neked, hogy ilyen tapasztalatod van, Bálna! Öszintén irigyellek! Engem zsernyák zavart a bicikliútra, ami tele volt hókupaccal. Kértem, hogy ha feljelent, adja meg a számát. És lefotóztam a helyszínt. Erre nem ugatott, csak "Haladjon tovább!"-ozott. Jó 15 perc. Inkább 15 perc szex... Banzai!
Nemfáj voltam, tisztelettel!

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts
Kedves Bálna!

Csatlakozok szavaidhoz! Én is vidéken élek bár csak 30km-re pesttõl!

Az emberek egyre jobban elkényelmesednek és mindenki inkább a kocsit és a minnél egyszerûbb dolgot választja,hogy ne kelljen +2 lépéssel többet tennie a kelleténél. Nálunk nincsen az ég világon sehol bringaút és ezáltal muszály vagy mindenhol az úttesten közlekedni. Valakik ezt elviselik,valakik pedig nem. Ezt sajnos elkell fogadnunk,mert nem mindenki mozgáscentrikus. Sajnos ebben a csoró elszegényedett országunkban mindenkinek sír a szája hogy nincs pénze, de mégis egyre több és egyre nagyobb értékû kocsik rohangálnak az utakon és még nekik áll feljebb, mert fékeznie kell ha egy "vadállat biciglis" az út szélén teker és nem a 4 milliós kocsijával feszít. Ezt sajnos elkell fogadni és elkell viselni, minden toleranciát velük szemben, mert még mindig mi vagyunk sajnos kisebbségben.
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Sziasztok!

Az elõzõkhöz... Nálunk párhuzamosan futó, de az úttól független kerékpárút van (mind az összes 2,5km - Salgótarján). Pár éve "gyorsforgalmi útnak mondható valami" lett mellette... Nálunk is szintén letakarítatlan... De érdekes, ha nyáron fölmegyünk az útra rendszeres a duda, meg az anyázás, most viszont senki nem szólt még be, pedig hetente többször is megyek arra, és az útról jól látni - pontosabban nem látni - hogy mi van a "kerékpárúttal"... Nincs mit tenni, fölmész az útra... De elfogadják, mert nem tudsz mit tenni... Pl figyeld meg azt -ehhez is hasonlítható- hogy sokan mennek lámpanélkül sötétben... (velem is elõfordult már, mindenkivel...) akkor szintén rendszeres az hogy duda, ráhúzás, stb... De ha teszel valamit és felrakod a lámpát akkor ez nincs... Mert van lehetõséged, és látják, hogy megtetted... A kerékpárúttal kapcsolatban meg azért nem szólnak,mert látják hogy nincs más lehetõséged... Amúgy úgy láttam többségetek Pesti, én vidéki vagyok, lehet (sõt valószínû) más tapasztalataink vannak... És persze a forgalom is kisebb...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
én is értem..:) persze, hogy nem helyes, de ez van. nem kell a felesleges hangulatkeltés

akkor béke van..:)
Van állásom...:bananadan

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Értem. Nem is az aránytalanságokkal van a bajom. Azt is megértem. Nem is kiabálni kell, hogy a k* anyjukat. DE azt azért ne mondjuk, hogy így helyes! Mert ez így nem helyes, csak elfogadható! Ez azért lényeges különbség. Ezt próbáltam elmagyarázni, sajnálom, hogy nem sikerült.

Edit: és az 5-ös metro eléggé nem jó érv. Mert itt nem arról van szó, hogy olyat kérünk számon, ami még nincs, és nekem kell, hanem, amit törvény ír elõ..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
szerintem nem ennyire véresen komoly a dolog....egy csomó bringaút le van takarítva, de ha valamelyik nincs, akkor ez van, nem kell hápogni, hogy szemetek, miért nem terítenek nekem vörös szõnyeget...
és én nem az autóutakhoz viszonyítok, hanem télen a bringások 90 százaléka nem bringázik, marad 10, amit ha továbbszûrünk a le nem takarított helyekre, akkor lesz kb 5 ember, akik miatt kellene levakarni több km utat, ráadásul úgy, hogy mellette simán el lehet menni...és ha még azt is hozzáveszem, hogy ezekbõl levonjuk azokat, akik nem túrázni mennek, akkor lesz 1..

én is bringaút párti vagyok, szerintem is jó lenne, ha le lenne minden takarítva, sõt, el tudnék képzelni egy autómentes belvárost is, de meghülyülök, ha valaki tök aránytalan dologért kiabál...
csináljunk egy 5-ös metrót, mert nekem az lenne a jó..így is el tudok jutni a munkahelyemre, de úgy jobb lenne..érted..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

szerintem maximum azt gondolnám, hogy a fene, és mennék nyugodtan mellette.
raycoon:szerintem nem, mert nyáron kb 90%-al nagyobb a bicikliutak kihasználtsága, bicikliutakat meg igenis építeni kell..
de valahogy nem érezném arányban a ráfordított engergiát, idõt és pénzt a kihasználtsággal, ha az összes kerékpárutat letakarítanák..de most komolyan..nem arról van szó, hogy nem tudsz eljutni a munkahelyedre, vagy valami ilyesmi, nem is arról szól a történet, hogy koszos leszel, metr ha letakarítják, akkor sokkal dzsuvásabb leszel mind te és a keród+sós is, hanem arról, hogy a szemetek miért csak a járdát és az autóutat tisztítják...
mint már írtam, én is örülnék, ha télen is tudnék szárazra takarított utakon tekerni a melóhelyemre, de igenis el kell fogadni, hogy ezért a pár elvetemültér szerintem kidobott pénz lenne...
ráadásul ha jól emlékszem, akkor a koléga épp túrázni indult a hóba, sárba..:/

Vegyük tételesen.
Tehát a bicikliutak kihasználtsága jó, ha eléri (az autóutakhoz képest) az 1%-ot. Vegyünk hozzá ehhez a te általad említett "90%-kal többet". Rendes leszek kerekítsük. Mennyi is? 2%? Tartom, ezzel a logikával nem kell biciklút!!!
Ha valaki félreértené, nem a bicikliutak ellen vagyok, de ez a logika ezt jelenti.
Nem lehet, hogy azért van csak pár "elvetemült", mert szar a helyzet? Nem azért született a CM, hogy ezt kifejezzük? Nem arról szól, a "kisebbséget" hátrányosan érintõ törvény-nem-betartás, hogy minek, hisz "kidobott pénz lenne"? Ha nekem személy szerint kevés pénzem van, akkor nekem sem kell minden törvényt betartanom?
Miért érdekes, hogy Budapesten letolják a havat és felsózzák az utakat? Nem arról, hogy "mindenkinek" "kényelmesebb" legyen? Hiszen lehet lassabban is menni, nem? Hogy ez demagóg duma? Hmm, az elõzõ okfejtés nem az?
Értem én, hogy nincs pénz és de jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb probléma. De azért érdemes elgondolkodni néhány kérdésemen, szerintem.

Még valami. Azt mondod, túrázni indult. Az autósok mind dolgozni mennek? Csak azzal tudnak menni? Jja, hogy a többségnek úgy kényelmes.. Lens írta egy munkatársáról, hogy 2 és fél órát (ha jól emlékszek) utazik a munkahelyére reggel, pedig van autója, csak környezettudatossabban él.. Tehát, aki télen még ennél is jobban odafigyelne és biciklivel menne "biztonságban", az küzdjön?

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Na most ahol gondnok van (vár Manyi néninek is el kell tólni a a viskója elõl a havat) ott takarítani kell e járdát és a bringaút ha a járdán van akkor azt is. Ahol meg nincs ház ott meg a hólapátolóknak kéne a bringaútról is letolni...

...az említett útszakasz: a part mellett most kiépült egy út eezel párhuzamosan ami havas de nem hepe-hupás és tök hangulatos így vastag hóval is!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
mondjuk banizni megtanulni idealis a sok hurka :]
de outival az olyan perverz kicsit sztem.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

arra az utra lassacskan tenyleg traktor fog kelleni, de nem a ho eltakaritasa vegett... :|

nekem nincs vele gondom....kimozogja :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
arra az utra lassacskan tenyleg traktor fog kelleni, de nem a ho eltakaritasa vegett... :|
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
mindentõl független én örülnék a legjobban ja pl a szentendrei tanácsnak az lenne a legnagyobb gondja (vagy a pemáknak ? f@sz tudja kihez tartozik) hogy beszerezzen és üzemeltessen egy kis szélességû hótakarító gépet (pl kistraktor) amivel a sztndre - békás kerékpárutat takarítja.....tényleg jó lenne ha ez lenne a legnagyobb probléma....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
szerintem maximum azt gondolnám, hogy a fene, és mennék nyugodtan mellette.
raycoon:szerintem nem, mert nyáron kb 90%-al nagyobb a bicikliutak kihasználtsága, bicikliutakat meg igenis építeni kell..
de valahogy nem érezném arányban a ráfordított engergiát, idõt és pénzt a kihasználtsággal, ha az összes kerékpárutat letakarítanák..de most komolyan..nem arról van szó, hogy nem tudsz eljutni a munkahelyedre, vagy valami ilyesmi, nem is arról szól a történet, hogy koszos leszel, metr ha letakarítják, akkor sokkal dzsuvásabb leszel mind te és a keród+sós is, hanem arról, hogy a szemetek miért csak a járdát és az autóutat tisztítják...
mint már írtam, én is örülnék, ha télen is tudnék szárazra takarított utakon tekerni a melóhelyemre, de igenis el kell fogadni, hogy ezért a pár elvetemültér szerintem kidobott pénz lenne...
ráadásul ha jól emlékszem, akkor a koléga épp túrázni indult a hóba, sárba..:/

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Kislust: akkor a következõt is gondold végig, mert teljesen logikus, és ha te is így gondolod, akkor jelezd mindenkinek. Ha esetleg lincselnének egyesek, akkor ne csodálkozz!
A logikus dolog: Mivel a bicikliutak kihasználtsága nyáron sem nagyobb, mint a gyalogos járdáké, vagy az autó utaké, így teljesen logikátlan bicikliutakat építeni. Hisz az olyan sok pénz, amit lehetne másra is fordítani. Így javaslom az összes bicikliút felszámolásást és a jövõbeni tervek eltörlését.

Hmm, lehet, hogy eltorzítása annak, amit te mondasz, de az összes "kisebbségi" érdek felszámolható lenne a gondolatmeneteddel.. Hiszen minek betartani a törvényt, ha csak "néhány" embert érint?!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Kislust: Figyelj! Kék kör alakú tábla: bringa, vonal, emberke. Tudod mi ez! Na most ha alattad bringa van de csak a vonal emberke felöli része van letakarítva és az is a vonal másik oldalára dobva akkor te mit érzel/gondolsz/mondasz?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

nem kell belõle problémát csinálni, kell menni a járdán annyi.....ha meg vki beszól akkor rámutatsz a krkpsávon tornyosuló hókupacra....

itt a pont..:)
(bár mondjuk ilyen idõben inkább megyek a hóban, mint a vízben..:/ )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

jó, de mondjuk a budai rakparton végigfutó bringautat kinek kell letakarítani? azért, hogy napont 5 bringás elmenjen rajta...:/

nem kell belõle problémát csinálni, kell menni a járdán annyi.....ha meg vki beszól akkor rámutatsz a krkpsávon tornyosuló hókupacra....
amúgy ahol nincs magántulaj, ott helyi vagy a fõvárosi tanács reszortja lenne...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
jó, de mondjuk a budai rakparton végigfutó bringautat kinek kell letakarítani? azért, hogy napont 5 bringás elmenjen rajta...:/