Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Indította
zOrg
, 2006. január 27. 15:16
Írta 2008. február 15. - 12:09
velotrade elõtt ki forgalmazta a speckót?
azt hittem, hogy ez mostanában történt.
ha nem volt biztosítva, az nagy hiba!
azt hittem, hogy ez mostanában történt.
ha nem volt biztosítva, az nagy hiba!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. február 15. - 11:54
Ez szerencsére még az elõzõ forgalmazóval történt, nem velünk. Biztosítva nem volt a konténer, ha jól tudom a vállalkozás is bebukott ezzel. Többe kerül kidaruzni, mint az egész...
Írta 2008. február 15. - 11:49
"csak" annyi a veszteségetek, hogy késõbb kapjátok meg a csomagot nem!? elvileg ez a szállítmányozó hibája, neki kell téríteni a kárt...Egy 40 lábas Specialized konténer is van a mélyben:(
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. február 15. - 11:47
azt a kutya mindenit :wallbange
kajak ki kéne horgászni, csak ne a jeges tenger alatt legyen.
de hogy süllyedt el a hajó?
csak nem eltévedt véletlenül egy orosz tengeralattjáró töltet?
kajak ki kéne horgászni, csak ne a jeges tenger alatt legyen.
de hogy süllyedt el a hajó?
csak nem eltévedt véletlenül egy orosz tengeralattjáró töltet?
Írta 2008. február 15. - 11:44
mondd a pontos koordinátákat.
verbuválunk egy buvárbandát és GO
Egy 40 lábas Specialized konténer is van a mélyben:(
Írta 2008. február 15. - 11:43
Miskolcról a Marikoo hozzánk pl hetente jön. A mai világban mi az, hogy 3 hét? van GLS DPD stb. másnapra itt a cucc.
Addig viszont tényleg nincsen cucc, amíg nagykerben sincsen. Kevés bolt raktároz sajna. Pedig alap cuccból kellene mindig lenni raktáron. Nálunk is ment az anyázás, hogy nincsen Deore racsni. Nem volt 2 hónapig. Miért nem tart raktáron belõle párdarabot? Ok, hogy pénz, de az is, mikor eladja.
Addig viszont tényleg nincsen cucc, amíg nagykerben sincsen. Kevés bolt raktároz sajna. Pedig alap cuccból kellene mindig lenni raktáron. Nálunk is ment az anyázás, hogy nincsen Deore racsni. Nem volt 2 hónapig. Miért nem tart raktáron belõle párdarabot? Ok, hogy pénz, de az is, mikor eladja.
Írta 2008. február 15. - 11:41
... de már hallottam elsülyedt hajókról is!
mondd a pontos koordinátákat.
verbuválunk egy buvárbandát és GO
Írta 2008. február 15. - 11:41
Minden kétélû penge ebben a témában...
Elhiszem, hogy netes vásárlás esetén macerásabb a garancia, de pölö ha egyel nyugatabbra felébe van az xtr sor, akkor ott fogom megvenni, mert mélg ha gond is lenne vele, akkor is vehetnék mégegyet, s akkor még mindig a "magyar áron" tartanék. Egyetértek azzal, hogy bolt és bolt között nem érdemes párszáz (párezer) forinton szívózni (nem is szoktam), hanem inkább a jól bejáratott helyre menni, de nagyértékû kopóalkatrésznél, amit évente cseréltek, nem hülyültem meg, hogy az itthoni árakat fizessem ki. Szerinted vett itt már valaki 40-50ezerért XT hajtókart? Ehhez pl elég nagy amatõrizmus kell, ha 25ezer körül berendeled kábé akárhonnan...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. február 15. - 11:29
Nyilván egy rekesz alkatrészér egy bolt sem autózik 200 km-t a holtszezonban.
Viszont a Bikeres busznak járnia kéne, de a céget ismerve ez még semmit sem jelent...
Ja igen, az új árukészlet is ilyenkor érkezik, de már hallottam elsülyedt hajókról is!
Viszont a Bikeres busznak járnia kéne, de a céget ismerve ez még semmit sem jelent...
Ja igen, az új árukészlet is ilyenkor érkezik, de már hallottam elsülyedt hajókról is!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. február 15. - 11:04
tobb helyrol hallottam mar, h. februar vegen (tehat kb 2-3 het mulva) erkezik egy nagyobb szallitmany taiwanrol, addig nincs ez, nincs az, stb.
ez nyilvan azokat sujtja, akik nem nagyon raktaroznak.
ez nyilvan azokat sujtja, akik nem nagyon raktaroznak.
Írta 2008. február 15. - 10:51
Heh, ez mekkora retekség
Mert tél van, nincs alkatrész? Loáál
Juj ez fájt ez a beirás. Úgy az egész.
Mert tél van, nincs alkatrész? Loáál
Juj ez fájt ez a beirás. Úgy az egész.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. február 15. - 10:48
Sok minden jó dolgot leírtatok nekem ,de!!
Pl én Miskolcon lakok és tényleg , ha jársz 1 helyre , akkor ott kedvesek veled stb. , viszont azt mondták a napokban nekem , hogy mivel tél van ezért egy sram 5-ös sort láncal kb 3 hét múlva tudnak elhozni nekem a nagykerbõl.
Máshova nem megyek el megvenni ilyen apróságot , de azért lehet érzékelni , hogy mi a valós helyzet.
Az meg a másik , hogy álltalában én nem ismerem a tulajt csak a szerelõt ezért max a szerelési költségekbõl lehet faragni.
Pl én Miskolcon lakok és tényleg , ha jársz 1 helyre , akkor ott kedvesek veled stb. , viszont azt mondták a napokban nekem , hogy mivel tél van ezért egy sram 5-ös sort láncal kb 3 hét múlva tudnak elhozni nekem a nagykerbõl.
Máshova nem megyek el megvenni ilyen apróságot , de azért lehet érzékelni , hogy mi a valós helyzet.
Az meg a másik , hogy álltalában én nem ismerem a tulajt csak a szerelõt ezért max a szerelési költségekbõl lehet faragni.
Írta 2008. február 14. - 23:56
Ma voltam a Zöld Pontban. Mehet nekik az ötös!
Kalának köszönöm az ötletet, Theznek pedig az útbaigazítást.
Kalának köszönöm az ötletet, Theznek pedig az útbaigazítást.
Írta 2008. február 14. - 02:29
Minden kétélû penge ebben a témában. Elgondolkodtató a dolog, hogy van egy bolt ami megy, vannak stabil emberek, vannak kedvezmények, és van még esetleg HITEL is! Namost mindezek mellett mégis az van, hogy ha valaki feldob egy listát, hogy na ez kellene, akkor ha van párezer Ft diffi, akkor már nem ott veszi meg. Ez élõ példa. És persze, mondhatjátok, hogy jóhogy nem ott veszi meg, miért venné, ha többet kell fizetni. A válasz: mert azt már ilyenkor senki nem gondolja végig, milyen is volt, mikor kellett az a teló, és nem kellett csak 2 hónap alatt kifizetni, vagy milyen is amikor nagyhirtelen betoppan az illetõ, hogy gond van a géppel, sürgõsen kellene, és megvan neki csinálva. Rengeteg ilyen vevõ van, akiben csúnya szóval élve "csalódik" az ember ilyen szempontból. És már többször volt ez téma itt, többször több irányba elhúzódott, akkor is és most is azt mondom, hogy vigyázni kell ezeken a vizeken. Ha elhatalmasodik a dolog, azon a szûk rétegen kívül aki tudja maga szerelni a gépeit, senki nem fog jól járni a vásárlók közül... Mert a vállalkozók ott fogják majd meg a kiesõ bevételek utáni ûrt, ahol tudják, vagyis hozza az ipse a cuccot, ezt kellene felrakni... Igen? Hol vetted, itt ugye nem, és hipphopp máris egy másik munkadíj-kategóriába fog tartozni a dolog. És az meg megint egy érdekes kérdés, hogy egy több éves vállalkozás, akinek kedvezményei vannak a nagykereskedésnél, akkor hogy is van az hogy a kedvezményes nagyker-ár is több egyes termékeknél, mint pl egy netes bolt ára... Persze nem olyan bonyolult, de egyszerûen nem tudom elhinni, hogy gördülékenyen menne egy garanciális ügyintézés netes vásárlás esetében... De itt sokminden egymát generálja, nem akarom én elkezdeni a mélyreásást...
Szóval egy a vége, sokan nem mérlegelnek semmit, csak vásárolnak és kész. Pedig lehet érdemes lenne ezeket végiggondolni, mert nem biztos hogy jobban jár az illetõ. Lehet hogy "vidéki" mivoltomból van, és tényleg nem akarom bántani a fõvárosiakat, de saját példámat tapasztalom csak, nálunk sokat számítanak az emberi kapcsolatok, vagy szerintem több ilyenre van példa egy vidéki boltnál, és ennek tükrében a fent említett gondolkodás - nem gondolkodás dillemmája még többet nyom a dologba.
Készletek kérdésében szerintem nincs min csodálkozni, miért tartsa ott a vállalkozó minden kat. minden típusát - persze tartson a népszerûbb, mutatósabb darabokból - dehát ha egyszerûen a legtöbb helyrõl postán 1-2-3 nap alatt lejön a cucc ha ugy alakul, de egy héten belül, ha valaki nem tud biztosítani valamit (ami ténylegesen van is a nagykerben) az a mai piaci viszonyok között a erõsebb kutya b...ik elv alapján ugyis kiesik a sorból elõbb-utóbb...
Szóval egy a vége, sokan nem mérlegelnek semmit, csak vásárolnak és kész. Pedig lehet érdemes lenne ezeket végiggondolni, mert nem biztos hogy jobban jár az illetõ. Lehet hogy "vidéki" mivoltomból van, és tényleg nem akarom bántani a fõvárosiakat, de saját példámat tapasztalom csak, nálunk sokat számítanak az emberi kapcsolatok, vagy szerintem több ilyenre van példa egy vidéki boltnál, és ennek tükrében a fent említett gondolkodás - nem gondolkodás dillemmája még többet nyom a dologba.
Készletek kérdésében szerintem nincs min csodálkozni, miért tartsa ott a vállalkozó minden kat. minden típusát - persze tartson a népszerûbb, mutatósabb darabokból - dehát ha egyszerûen a legtöbb helyrõl postán 1-2-3 nap alatt lejön a cucc ha ugy alakul, de egy héten belül, ha valaki nem tud biztosítani valamit (ami ténylegesen van is a nagykerben) az a mai piaci viszonyok között a erõsebb kutya b...ik elv alapján ugyis kiesik a sorból elõbb-utóbb...
Írta 2008. február 14. - 01:50
tudod, jo bemenni olyan boltba, ahol ertenek is ahhoz, amit csinalnak, de sajnos nem minden bolt ilyen. sajat peldabol tudom, h. mikor bringat keszultem venni 2 nap netolvasas utan kb. tobbet tudtam, mint az elado, akitol vettem a bicot, es ez persze nem volt sok, foleg nem eleg
(vegul is nem bantam meg, h. azt vettem amit )
(vegul is nem bantam meg, h. azt vettem amit )
Írta 2008. február 14. - 00:27
Hja, bolt és bolt között nagyon sok különbség van. Vidéken is nagyon különbözik, pl Siófokon, Tamásiban szinte 0 a raktárkészlet. Ott volt hogy (jó régen) bementem, mondtam hogy LX h. váltót szeretnék. Megszólal a tulaj: Há' deore nem jó? Mondom neméppen. Megvonta a vállát, szemöldökét felhúzva. Én is. Majd kimentem.
Itt Zegen azért elég nagy a raktárkészlet is. Nem mondom tételesen, de xtr cuccok is vannak raktáron, arról nem is beszélve hogy a fõ profil mellett sí és ruházat is van. Persze fõleg bringás márkák
Kedvezményt meg mindenhol ki lehet kuncsorogni, más kérdés hogy én specziel nem csinálok ilyet. Annyi? Annyi. OK.
Itt Zegen azért elég nagy a raktárkészlet is. Nem mondom tételesen, de xtr cuccok is vannak raktáron, arról nem is beszélve hogy a fõ profil mellett sí és ruházat is van. Persze fõleg bringás márkák
Kedvezményt meg mindenhol ki lehet kuncsorogni, más kérdés hogy én specziel nem csinálok ilyet. Annyi? Annyi. OK.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. február 14. - 00:26
Írta 2008. február 14. - 00:23
magamra is utaltam...kabbe
(az más. én nagyon ritkán rendelek netrõl)
(hm utánaszámolva tényleg a dema a 10-ik, de ha asszonyét is számolom amit néha használtam akkor 11)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. február 14. - 00:18
kabbena ja mindannyian ismerünk olyanokat akik 3 év alatt a 10-ik vázukat nyúzzák
(az más. én nagyon ritkán rendelek netrõl)