Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Jut eszembe . . . Tavasszal megveszem a második kerómat. Kicsit körbetelefonáltam, szétnéztem. Az egyik helyen 146 000 pénzt mondtak, míg Székesfehérváron 130 000-ért adják ugyanazt. A képlet egyszerû: leszámítom az autópályajegyet (1400 Ft) és a komoly benzinköltséget Bp.-rõl (3000 Ft, ha nagyon nyomom). HA nem adják oda Bp.-en kb. 135 000-ért, naná hogy utazok. Az esetleges gixert a garanciális javításokkal meg bevállalom.
!

Srácok! Azért azt nefelejtsétek,hogy nem minden bringa árából szabad engedni! Vannak szabott áras kerékpárok amiket csak dilereknél lehet megvásárolni mint pl:Merida vagy Specialized:chin: Itt nincs lehetõség az árengedményre:wtf:
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
bigbikeban vettem jelenlegi életem elsõ komoly montiját, miután rájöttem hogy a activ kappa fully nem igazán alkalmas kerékpározásra :) teljesen véletlenül keveredtem be, de a tulaj (gyuri) megkérdezte mennyit szánok rá. villámgyorsan lebeszélt a bolt elött álldogáló csilivili fulltelós cuccról (valamit trax vagy mi volt, volt is róla reklám millió éve a bikemagban) és levitt a raktárba ahol körbemutogatta a használt bringákat is, valamint villámgyorsan kivarázsolt dobozból egy polarist és egy treket. mivel akkoriban még totál láma voltam a kerékpározáshoz, ezért kinézet alapján végül a treket választottam. voltak vele kisebb gondjaim (akkoriban még a szereléshez is totál láma voltam :)) amiket türelmesen végigkezelt és mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül megoldotta. azóta már építtettem vele bicót a páromnak olyan ötletekkel amivel elég sok helyrõl elhajtottak. minden hülyeségemet tolerálja és tényleg gyorsan és minõségi munkával dolgoznak. mindíg tudja milyen bringám van éppen, néha még elöbb mint én :D na mindegy blog off.

ridebikeba inkább vásárolni járok, mert egyik nyáron volt egy érdekes tapasztalatom, szerintem egy nyári munkára alkalmazott szerelõ sráccal, ami elég lehangoló volt, de tény hogy miután visszamentem villámgyorsan és sürû bocsánatkérések közepette orvosolták a gondot. vásárolni viszont remekül lehet, ha nincs valami akkor azt is beszerzik, telefonálnak ha megjön. ilyesmi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

ha zOrg csinálja azt azért jobban elfogadja mindenki, és jogos volt.
minden ilyen jellegû flémgyártást kéne kimoderálni.

ne offolj véleményt írj vmirõl;)

Most leülök vacsizni, majd utána átolvasom az összes törölt hozzászólást. Biztos ami biztos alapon.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha zOrg csinálja azt azért jobban elfogadja mindenki, és jogos volt.
minden ilyen jellegû flémgyártást kéne kimoderálni.

ne offolj véleményt írj vmirõl;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azt a mindenit!!! Nem vagyok itt egy napot, benézek, és mit látok - zOrg! kombájnal takarít! Mi a rák történt? Melegfront, vagy egyeseknek ledobta az agya szíjat?
Tegnap este elolvasva az elejét, gondolkodtam, hogy belenyúlok, de aztán abba maradtam magammal, hogy alszom rá egyet. Azt hiszem nem kellett volna...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaja, ezt a véleményt osztom!
több mint 1 év után is emlékezett a hölgy hogy mit vettem korábban, etc etc...
nem semmi memóriája van.
(és énis vettem ott egész bringát, meg állítottam is össze bringát ott)
persze mindezt ezer éve.

másik a MOAB. hoz mindent ha kell, jó szerelés, kerékfûzés olyan minõségben volt, hogy tanulóbringázást(odavertem mindenhova,méeg 2 méteres síkraugrás) 2-3 év után kellett csak centrírozni.
szal azt is csak ajánlani tudom

toros

toros

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

OFF:
Én is higgadtan beírtam egy véleményt, hogy lenyugodjanak a kedélyek és érthetõ legyen, hogy szájtépés nélkül, hogyan kellene mennie itt a topiknak. Erre törölve lettem. :D Háát ilyenek ezek a fórumok. :)
ON:
Nos, ha negatívat egy vélemény topikban nem lehet írni, akkor ha lehet arról írjon valaki pozitívat, hogy hova vihetném el a bringát zugló környékén, ahol nem azzal kezdik, hogy mekkora ... vagyok, hogy még csak nem is kenem a láncaimat, és talán ilyen apró dolgokat is megtanulhatok, mert akármennyire is furcsa nem értek hozzá (még), de szeretnék.

Üdv!

Zugló, Örs Vezér tere, Bigbike. Nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak velük, igaz inkább a bolt részével, szerelni nem nagyon kellett a bringát. (Egy elsõváltó állításra bevittem, azt igyér' csinálták, azonnal.)

Az eladói részrõl:

Májusban vettem náluk egy Polaris-t, majd utána a nyár folyamán voltam még bent kb 2-3-szor. Decemberben mentem, hogy veszek egy Polarx-et. Elõadom, hogy mit szeretnék, erre az eladólány: - Mi történt a Polaris-oddal? Csak lestem ki a fejembõl, de igen jól esett, hogy emlékeznek rám. Kár, hogy tõlem - Újpest - kicsit messze vannak.
Jegyeket, bérleteket!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
No akkor egy kis vidék.
Kazincbarcika.
Itt sajnos nem nagyon lehet a kerékpáros boltokban,szervizekben válogatni.
3 bolt van jelenleg és egy "garázsos" szerelde.
Az legújabb bolt árai szvsz. elég magasak.Nembeszélve róla,hogy ruházattal is foglalkozik,így egy kissé háttérbe szorul a szerelés.
Ami ugye nélkülözhetetlen.
Marad két bolt,amibõl nem igazán nehéz választani.
Egyik helyen adott egy tulaj,aki egyben eladó,árubeszerzõ,szerelõ,stb.
Elég jó alkatrész árakkal dolgozik,de a szerelésében nem igazán bízom.
Sajnos okkal.
Mindjárt nem is marad csak egy üzlet,ami olyan felállással dolgozik,hogy az eladó és a szerelõ személye megegyezik,de a tulaj párszáz KM-el odébb lakik.
Ez a srác nem semmi.
Kijelentem ezt úgy,hogy Hozzá járok már hatodik éve!
Soha nem kellett sema munkájában sema szaktudásában csalatkoznom.
Õ az a tipikus esete (ha lehet így nevezni) a boltosoknak,akik a megtakarított (keresett) pénzük nagyrészét visszainvesztálják a már hivatásszerûen ûzött szakmájukba.
Spéci szerszámok,kisgépek egyéb cuccok,amik mind a jobb,precízebb munka elvégzését segítik.
De szakmaisága mellett egy borzasztó jókedélyû ember,akihez azért is érdemes benézni,ha csupán arrafelé jársz és eldumáltok egy kicsit.
Egy apró anekdota Róla: a konkurrens boltban vásárolt egy ismerõsöm egy monoblokkot,mert ott olcsóbb volt egy pár százassal.
Aztán otthon kiderült,hogy nem jó a mérete (triál bringa).
Ment vissza. A bolt zárva:áruért ment.
Elkullogott az általam is látogatott boltba:elregélte problémáját.
A boltos mondta,hogy van neki a vázba való monoblokkja,szivesen becseréli.
NO ráfizetés,meg ilyenek.
Meg olyan duma,hogy menjen aztán szereljék be ott ahol vette a cuccot.
Erre szvsz amúgy is elég érzékenyek az üzletekben.
Másik:
Amikor egy egész napos túrát szerveztem néhány kerékpáros társammal (ami ugye 7végére esett).
Említettem Neki a boltban.
Mire Õ:-Ha valami gond lenne a bringákkal,tudod a számom,hívj nyugodtan akár el is ugrok ( 4 ütemû trabi) és megoldjuk.
Azért ezt nem mindenki csinálja.
Egyszerûen szerelmes a munkájába.
A munkaidõ Nála nem feltétlenül szentírás.
Persze ezt értsétek pozitív módban. ( kora reggeltõl késõ estig ,ha van meló)
Mindamellett korcsolyákat is élez.
És legyen annyi elég eme szaktudásához (is),hogy a megyeszékhelyünkrõl is hozzá járnak éleztetni.
A szerelési,kerékfûzési árairól már nem is teszek említést,mert szerintem egyrészt hihetetlennek hangzana,másrészt talán érzékeny részt érinthetek.
természetesen marha olcsón dolgozik.
De errõl szóljon más is,hiszen nem csak én vagyok itt errõl a vidékrõl.

Ha nagyon hosszúra sikeredett volna bocsi!
Sokkal frankóbb a srác,mint ahogy néhány sorban ecsetelni lehetne.
Igazi szerelõ. A szememben legalábbis!
Ralph

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A házimozis témához aztán lesz on is: Én egyedül jártam végig a házimozi kereskedéseket 99-ben 14 évesen és mindenhol halálosan komolyan vettek, úgy kezeltek mint a dalai lámát, meg is lett az eredménye a szüleim is eljöttek és megvették a házimozirendszert.
De bezzeg mikor két éve elkezdtem körbejárni a bringaboltokat sok helyen vagy le sem szartak, vagy hülyítettek(akkor ezt vagy észrevettem vagy csak késõbb jöttem rá mikor tapasztaltabb lettem a technikai cuccok terén) de komolyan nagyon nagyon kevés helyen vettek, pedig nem egy boltba mentem be, végül a RideBike-ban és egy kis helyi boltban -ami azt hiszem már bezárt- vettek komolyan és hozták a katalógusokat és magyarázták a valós infókat és kezeltek komolyan és hol vásároltam meg az elsõ rendes kerékpárom, hát a ridebike-ban.
Aztán szerencsére szereztem több pozitív tapasztalatot mert pld Gyapi és Vidzi is tökéletes eladó és kinyalja a vevõ seggét, ha arról van szó.
De ennek így is kell lennie, ahol kedvesek voltak oda visszamentem és otthagytam egy rakás pénzt!
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

És titeket mér' érdekel, hogy importõr minek örülne? CSak nem küldene egy lófejet a szerkesztõségbe?!?

kicsit OFF: Nem túl rég egy házimozikat forgalmazó cégnél voltam, még az egyetem befejezése elõtt. Bejött egy 12 körüli pattanásos, dagadt, rosszul öltözött kiscsávó és bemutatót tartatott az össze csúcs házimozi vetítõbõl magának, úgy 2 órán keresztül. Igazi kis idegesítõ tudálékos szrzsák volt, ám én ugyanúgy kezeltem, mintha egy professzor vásárolt volna az ELTE-nek. Másnap bejött apuval és vettek 700 000 Ft-ért egy projektort.
Én ezt 34 évesen, (akkor még majdnem diplomásan) minden további nélkül meg tudtam tenni egy gyereknek, nem értem hát, hogy egy 20 körüli bringaboltos eladó egyáltalán hogyan lehet a helyén akárcsak egy napig is, ha udvariatlan, figyelmetlen, szakmailag fekészületlen, stb. nem velem, BÁRKIVEL szemben.

szvsz az a helyzet hogy (nem csak a bringaiparban) a kereskedelemben dolgozó embereknek talán vcsak 10% -a kereskedõ......a többi csak eladó.....és ez az a szakma aminek egy részét lehet tanulni, de alapban kellenek hozzá nem elsajátítható képességek is.....
na többek közt ezért tartunk ott ahol......szerintem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Két vagy három éve megtaláltuk a fenti 3 közül az egyikbe "kerékpárokat" szállító vállalkozót.
Interjútól mereven elzárkózott és tudtunkra adta, hogy nagyon nem örülne ilyen jellegû cikknek.

És titeket mér' érdekel, hogy importõr minek örülne? CSak nem küldene egy lófejet a szerkesztõségbe?!?

kicsit OFF: Nem túl rég egy házimozikat forgalmazó cégnél voltam, még az egyetem befejezése elõtt. Bejött egy 12 körüli pattanásos, dagadt, rosszul öltözött kiscsávó és bemutatót tartatott az össze csúcs házimozi vetítõbõl magának, úgy 2 órán keresztül. Igazi kis idegesítõ tudálékos szrzsák volt, ám én ugyanúgy kezeltem, mintha egy professzor vásárolt volna az ELTE-nek. Másnap bejött apuval és vettek 700 000 Ft-ért egy projektort.
Én ezt 34 évesen, (akkor még majdnem diplomásan) minden további nélkül meg tudtam tenni egy gyereknek, nem értem hát, hogy egy 20 körüli bringaboltos eladó egyáltalán hogyan lehet a helyén akárcsak egy napig is, ha udvariatlan, figyelmetlen, szakmailag fekészületlen, stb. nem velem, BÁRKIVEL szemben.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Két vagy három éve megtaláltuk a fenti 3 közül az egyikbe "kerékpárokat" szállító vállalkozót.
Interjútól mereven elzárkózott és tudtunkra adta, hogy nagyon nem örülne ilyen jellegû cikknek.

A szomszédom vett a gyereknek (4 éves körül van) egy ilyen helyen biciklit. (Nem várta meg míg tanácsot adok..) Szereld magad otthon tipusú bicikli volt. /Ezt hívják dobozos bringának? :)/ A szerelés végén vette észre, hogy valami nem stimmel. A két kerékben akkora nyolcas volt, hogy az már kuka, az egyiken a küllõk széthajolva, a másikon olyan lazák, hogy rettenet.. Amit én észre vettem rajta, inkább nmár nem is mondtam, vitte vissza így is.. Egyébként egy fulltelós volt 12 körül..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Egy haverom a Wallisnál értékesítõ. Õk már tudják, hogy AKÁRKI jön be érdeklõdni, MINDENKINEK ugyanaz a kiszolgálás jár. A Valentino öltönyös Breitling órás managernek és az aranyláncos, susogódzsogingos kancigánynak is. Mert lehet, hogy a manager csak unatkozik, pl. elõbb érkezett a közelben levõ tárgyalására és csak beugrott nézelõdni, a vajda zsebe pedig húszezresekkel van kitömve és máris vinné, ha lehetne...

OFF:
Kb tíz évvel ezelõtt sok helyen nem ilyenek voltak.
Bementünk a Land Roverek akkori üzletébe. Nézték, hogy nem vagyunk nagyon odavalók. Alig akartak velünk foglalkozni. Megkérdeztem, hogy mennyibe kerülne egy spec átalakítás. Húzták a szájukat, hogy nagyon drága és az autó is az. Amikor kiböktük, hogy pár hónap múlva egy kutató expedicióra lenne és zsebbõl fizetnénk, és kettõ gép kell, akkor kicsit megváltozott a hangulat..
ON:

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
hát igen, de ott van nagy versenyelõnyük a kis boltoknak, hogy ott ha kialakul egy jó kapcsolat a vevõvel, akkor az esetleg plusz ár ellenére is odamegy, mert ott miközben megoldják a baját, lehet dumálni, megtapizni egy szervízelésre otthagyott csilliós álomgépet vagy egy új alkatrészt, amit a nagy áruházak nem tudnak biztosítani...csakhát ehhez olyan hozzáállás kell..:/
Van állásom...:bananadan

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Jut eszembe . . . Tavasszal megveszem a második kerómat. Kicsit körbetelefonáltam, szétnéztem. Az egyik helyen 146 000 pénzt mondtak, míg Székesfehérváron 130 000-ért adják ugyanazt. A képlet egyszerû: leszámítom az autópályajegyet (1400 Ft) és a komoly benzinköltséget Bp.-rõl (3000 Ft, ha nagyon nyomom). HA nem adják oda Bp.-en kb. 135 000-ért, naná hogy utazok. Az esetleges gixert a garanciális javításokkal meg bevállalom.
de a piac így mûködik és ezt meg kell tanítani a tisztelt kereskedõknek is!

fórumszabályzat

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

decathlonnal indultak a touron is. én azon lennék meglepõdve ha Sp@r, vagy TECSÓ, vagy KÓRA biciklik lennének benne.

"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Izgatottan várom a szám megjelenését!
MIndenesetre úgy vélem, erõsebb verseny és sokkal öntudatosabb vevõk/bringások nagy jót tennének a piacnak. Egyébként éljenek a kisboltok (mert sok jó van!) és néha megértem az eladókat is, hiszen ahogy hallom, egy nettónyolcvan lúzerjobért egy idõ után én is belefáradnék... Más kérdés, akkor keresek mást, jobbat.

Az üzleti modell - mint oly sok minden más területen - át fog alakulni. Nem hiszem, hogy a korrekt, hozzáértõ (elõzõ két szó hangsúlyos) boltosokat "eszik meg" a nagyáruházak.
Egyrészt mert a hihetetlen mennyiségû gagyit aztán nem a vásárlás helyére viszik vissza, hanem szakszervizbe (valljuk már be: szervizelni sem rossz bolt...), a jó minõségû gépek megjelenése a multiknál pedig biztosan komolyan felkavarja az állóvizet. Mondjuk korrekt boltos is azt mondta, hogy a *********-ban több olyan árcédulát látott, ami azért nagyon "övön aluli" volt...
"In idem flumen bis non descendimus"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Nem lenne haszontalan dolog egy inkognitóteszt a legfelkapottabb pesti boltokról. Persze csak név nélkül, de korrekt esetleírással egy közepes nehézségú szerelési feladatról.

decathlonnal indultak a touron is. én azon lennék meglepõdve ha Sp@r, vagy TECSÓ, vagy KÓRA biciklik lennének benne.

Pedig, de.

Egy haverom a Wallisnál értékesítõ. Õk már tudják, hogy AKÁRKI jön be érdeklõdni, MINDENKINEK ugyanaz a kiszolgálás jár. A Valentino öltönyös Breitling órás managernek és az aranyláncos, susogódzsogingos kancigánynak is.

Valószínûleg nem egy szabadságos menedzser volt, de amikor a SPQR-ben jártam pont akkor pontosították egy Modena megvételének lebonyolítását. Sajnos az S600 beszámítására akkor még nem került pont...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

:)
nekem van egy cimbim, aki a zsebében 4 kilóval besétált az egyik boltba, és elkezdett bringákról kérdezni, rámutatott az egyikre, hogy ez mennyibe kerül? az eladó csak annyit nyögött ki, hogy drága(miután végigmérte a srácot), ezután elmement egy másik boltba, és vett egy fully cannondale-t..:D

Egy haverom a Wallisnál értékesítõ. Õk már tudják, hogy AKÁRKI jön be érdeklõdni, MINDENKINEK ugyanaz a kiszolgálás jár. A Valentino öltönyös Breitling órás managernek és az aranyláncos, susogódzsogingos kancigánynak is. Mert lehet, hogy a manager csak unatkozik, pl. elõbb érkezett a közelben levõ tárgyalására és csak beugrott nézelõdni, a vajda zsebe pedig húszezresekkel van kitömve és máris vinné, ha lehetne...