Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Posted 2006. February 16. - 10:21
Posted 2006. February 16. - 10:19
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. February 16. - 10:17
Ill. jöhet pár tipp is h hol lehet olcsó (használt) korit venni a belvárosban.
Posted 2006. February 15. - 17:12
Szembe vele van egy nagyon yó kajálda,étterem, "Róma" néven, ha arra jár vki próbálja ki
Posted 2006. February 15. - 16:55
Posted 2006. February 15. - 16:13
Bár ott épp ma kérdeztem, és olcsó gépet legalábbis nem akartak bevenni, helyhiány miatt,de a Lapierre-rel sztem kivételt tennének, ha arról van szó
Sajnos elérhetõseget nem tudok.
Posted 2006. February 15. - 12:09
Posted 2006. February 15. - 10:55
www.biondobike.hu
Posted 2006. February 14. - 16:20
Posted 2006. February 14. - 16:15
Posted 2006. February 14. - 16:13
Posted 2006. February 14. - 15:55
Egy-két nap és meg lesz az is:) Úgy jó négy év után:(na nem mintha a www.luongo.hu-n bármi is elérhetõ lenne
vendég_galuska_*
Posted 2006. February 14. - 13:11
Posted 2006. February 14. - 11:43
na nem mintha a www.luongo.hu-n bármi is elérhetõ lenneElnézést kérek, valami elkerülte a figyelmemet:(
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. February 14. - 10:57
Elnézést kérek, valami elkerülte a figyelmemet:(. Azt megértem, hogy ha egy bolt nem foglalkozik netes "marketinggel" és kommunikációval (pl. Luongo :-)), .
Posted 2006. February 13. - 13:35
Rob Te köcsög !!!!! Kitörölted a válaszokat pedíg azért forum, hogy tudjuk egymás véleményét!! Megsértõdtél te kis patkány!!! Bezzeg a sajátod ott van!! BUNKÓ ne találkozzunk az utcán!!! Peedíg nem is írtam semmi olyat, hogy kitörölhetted volna!! Na ez most olyan te szemét. Aki nem olvasta azt most biztos csodálkozik, hogy miért írom ezt , de sala érti biztos!! GEBEDJ MEG!!Dühös lettem, hogy egy ilyen mint te ilyen hatalommal bír, te szelektálsz itt mi vagy te bíró?
szerk: megmarad mementónak. a srác bannolva örökre.
kerjuk nem kommentalni!!
Posted 2006. February 13. - 13:26
De egészen hasonló dolgokról beszélt...És titeket mér' érdekel, hogy importõr minek örülne? CSak nem küldene egy lófejet a szerkesztõségbe?!?(...)
Posted 2006. February 13. - 11:06
hát ez nekem nem tûnik elvakult szitkozódásnak..:
nem a boltot védem, nem tudom hol készült, de annyit tudok, hogy nme egybõl elvakultan szitkozódni kell.
Én fûzettem egy kereket és 1-cm el oldalra húzták, és a küllõ vége is kilóg. Hát nem örültem neki!! Szerintem meg lehetne írni a bolt nevét is , miért csak a jót válalják nevesítve?
vagy már módosítva lett?
kiváncsi vagyok, hogy mi lett törölve, így látatlanba+a prekoncepcióimmal elég 1984-nek tûnik
Posted 2006. February 12. - 19:22
(Ellenpélda: az itteni bolttal leveleztem elõtte, gondolhatjátok, hogy nem kis bolt, nem kis forgalommal, mégis értelmes válaszokat adtak a felvetett problémáimra (nem csak annyit, hogy nézzem meg a weblapot), utánajártak annak, hogy van-e abból, amit szeretnék, majd amikor személyesen megjelentem, emlékezett rám az az illetõ, akivel leveleztem.)
Egyre inkább az az érzésem, hogy gatyába kéne rázni az otthoni piacot, és a nálunk kialakult monopol-szerû helyzetet rendbe tenni. Még egy kis idõ, míg felnõ egy új generáció, akinek nem az a természetes, hogy megtisztelve érzi magát, ha egy boltban foglalkoznak vele (micsinájjak, én is ilyen régi motoros vagyok sajnos, még úttörõ is voltam :-)), hanem egyszerûen kifordul azokról a helyekrõl, ahol nem veszik emberszámba. Valamint nem lesz olyan szarrágó, hogy ha egy helyen 100 Ft-tal olcsóbban adnak valamit, akkor rohan oda, akkor is, ha egy 100eFt-os cikkrõl van szó. Ebbõl a szempontból a vevõk is felelõsek szerintem, nem kenek mindent az eladói oldalra :-)
Persze mindez nem csak a kerékpár-üzletre vonatkozik, hanem nagyjából mindegyikre. A rendszerváltás igazából még nem történt meg, majd esetleg 10-20 év múlva.
Posted 2006. February 12. - 18:19
Összesen 4 boltban jártam, ebbõl pont ott, ahol végül megvettem a biciklit volt némi negatív tapasztalatom, mint kiderült, egy hétvégi diákmelós szolgált ki, ezért nem hibáztatom :-)
Alap viselkedés: bemegyek a boltba, köszönés után rögtön megkérdezik, hogy miben segíthetnek (oké, mindig volt szabad ember), de ha éppen eltûnik valahová az illetõ, akivel tárgyalok, és bejön egy másik, megpillant, rögtön megkérdezi, hogy foglalkoznak-e már velem.
Amit szeretnék, az itt sem teljesen hétköznapi, ráadásul a kiejtésem is nehezíti a kommunikációt (egy másik topikban már idéztem: "-Do you have track bikes? - No, we don't have Trek bikes..."). Az egyik helyen a srác (amúgy nagyon kedves, szimpatikus, mosolygós (ez itt sokkal kevésbé hiánycikk, mint otthon) bevallja, hogy még sosem látott ilyet, ajánlgat néhány outit, kb negyedórát válogatunk a boltban (közben záróra), aztán eszébe jut valami, és telefonál a nagykernek, végül az eredmény: két típust tud szerezni, mivel pont holnap megy bevásárolni, ha szeretném, holnapután már itt a bringa, de mivel nem ismeri ezeket a típusokat (én sem), ezért menjek csak haza, nézzek körül az interneten, és ha tetszik, akkor hívjam fel még este akár 11-ig telefonon teljesen nyugodtan. Más kérdés, hogy két nem túl jó minõségû CroMo vázas TIG-hegesztéses szörnyrõl volt szó, mint kiderült, ammeg nem tetszett.
Ahol a bringát vettem, közölték, hogy 1 hét a szállítási határidõ, de rögtön hozzátették, hogy némi plusz zsetonért természetesen másnapra meghozzák, és össze is rakják. Ingyen cumót mondjuk nem kaptam sokat, egy kulacsot kulacstartóval, meg egy bringásújságot, de az is igaz, hogy nem álltam le alkudozni velük :-) Közben amíg a tranzakciót intéztük, kedvesen társalogtak, megkérdezték, mi szél vitt arra, miután elmondtam, mit keresek ott, rögtön rávágták, hogy cool! :-)) Másnap mikor a bringáért mentem keresztnéven szólítottak (pedig a nevembe kissé beletörik a nyelvük), megnéztük a beállítást, mutattam, hogy hosszú lesz a stucni, azt rögtön kicserélték, aztán panaszkodtam a gyorszár hiányára, mondták, hogy azt már nem ilyen egyszerû cserélni, csak másnapra tudják megcsinálni, de mondom hogy teszem így be a kocsiba (buta limuzinforma, semmire sem jó), kijött velem a srác a parkolóba, és együtt a hátsó ülések lehajtásával nagy nehezen betuszkoltuk a bringát egészben :-)
Kicsit rémisztõ az, hogy ha elég pénzed van, itt _tényleg_ bármit megvehetsz, és a seggedet is kinyalják fényesre. Ami csak szokatlan, az az, hogy ezt nem olyan sok pénzért is megteszik (az én bringám az egyik legolcsóbb volt a választékból), és ami nekem, mint õsmagyarnak zavaró, hogy nem tudom, hogy tényleg szimpatikus vagyok és a mosoly nekem szól, vagy egyszerûen a pénztárcám és a hitelkártyám a kulcsa mindennek, és semmi más. Ilyen rövid idõ nyilván nem elég ahhoz, hogy valamilyen értelmes kapcsolatot alakítsak ki az LBSekkel (aki nem ismeri, tessék megtanulni: Local Bike Shop - helyi kis üzlet, kulcsfogalom, miután az itteni boltoknak valóban komoly konkurrenciát jelentenek a netes áruházak), de akkor is megjegyezném, hogy úgy voltak velem kedvesek és segítõkészek, hogy bõven benne van a pakliban, hogy miután a világ másik felén élek, soha az életben többet nem látnak, tehát kevés jövõbeli érdekeltségük lehet.
Aki meg azon nyafog, hogy önjelölt szervíz-tehetségek látogatják a kis boltját, annak azt tudom mondani, el sem bírja képzelni mi folyik itt, ez egy kisváros a nagyváros szélén, ahol egy csomó teki cég székhelye van (ezért vagyok én is itt), ez azt jelenti, hogy az ittenieknek van pénzük, de szabadidejük már kevesebb, kerékpáros szakértelmük meg minimális. Viszont bemegy az átlagpolgár a boltba, körülnéz a 2-3ezer dolláros outik között, majd megveszi azt, aminek a legjobban tetszik a színe :-) Megérkezésemkor egy szemüveges kövér gyerek épp egy 8ezer dolláros karbon fullyt próbálgatott (az árát két boltos közötti beszélgetésbõl hallottam ki, amikor is azon panaszkodtak, hogy egy ennyibe kerülõ bicajon nem tetszik valami banális dolog a tisztelt vevõnek, mondjuk a kormány szélessége, és ezért nem veszi meg). Azt gondoljátok, ilyen környezetben kevesebb a tudálékos, és tudáshiányát fitogtató vevõ? Frászt. Csak itt mindenki jó képet vág hozzá, mert ez az alap, és konkurrencia is van rendesen. Más kérdés, hogy meg is fizettetik a szolgáltatást, de a pénzedért nem csak mûszaki, hanem "kereskedelmi" szakértelmet is kapsz (még szép, 7 dollár volt a munkadíja egy lánccserének, én hüje nem vittem magammal láncbontót...).
Amúgy nem kívánnék mindent otthonra, amivel itt találkoztam (sõt...), de legalább a jó dolgokat próbáljuk már meg egy kicsit átvenni. Illetve az a rossz hírem van, hogy sejtésem szerint akár akarjuk, akár nem, fénysebességgel vágtatunk ebbe az irányba, és akinek problémát okoz az, hogy a zárás elõtt 5 perccel beesõ új kerékpár iránt érdeklõdõ vevõvel foglalkozzon, az csak kihal majd elõbb-utóbb. Ha mégsem, akkor én is szerzek némi tõkét, és nyitok egy boltot, hihihi.... :-)))