Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ma voltunk bent Sala bácsinál. Nagyon ott van az a bolt. Szép az üzlet, a környezet, a rekuk. Sala viszont még mindig nem.:D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

végre, a helyes tendencia... :)

Tényleg, külön köszönet Thez-nek, aki nagyon kedves és segítõkész volt, felhasználva kapcsolatait és felemésztve energiáját :D

Köszi Thez!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Biker több szempontból muris brigád...

Fejétõl bûzlik a hal....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
végre, a helyes tendencia... :)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Nem a RideBike-os eladókkal volt gondom, hanem magával a céggel, ill. a Biker-rel, ami nem is annyira "muris" bagázs. ;) Ebike egyébként velem egy elég jó vevõt vesztett el...
Egyébként azóta van telóm, nem Sid Team, hanem egy 2005-ös piros race, amin ugyan nincs lockout, de anélkül simán megleszek. Egyébként ezt a Probike-ban szereztem be és akkor itt meg kell jegyeznem, hogy az a bolt még mindig nagyon rendben van.
Endroo: Szerintem TripleB a Factorra gondolt a Lurdyban. Ott tényleg szintén rendesek, csak hát vannak vicces árak, de ez már nem az eladókon múlik...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nekem amit nem jót küldött az ebike - email/telefon egyeztetés után - simán cserélték az árkádban.

lurdyban nincs is ride bike ...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Biker több szempontból muris brigád...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Recseiben nekem voltak kellemetlen tapasztalataim..... bár nem az e-rendelés miatt.a gondomat a Lurdy-s üzletben grátisz megoldották

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
hmmm, ez meik üzlet volt? a ridebikenak. árkád vagy récsei vagy rákóczi?
az eladók ugyanis ott különböznek...ha találgathatnék akkor talán a récsei lehetett, mert mikor ott dolgoztam, már eleve voltak érdekes dolgok mikor ebikeos cuccokat hoztak vissza cserére(nem1x)a vevõ jól felháborodva ment el mert senki semmilyen infóval nem tudta ellátni, persze nem a mi hibánkból. Ha úgy jön be vki hogy ebikeról ide lett szólva...pfff...senki nem szólt semmirõl és senkinek így honnan tudjuk hogy õk mirõl tartottak megbeszélést a cserét illetõen...szal igen érdekes dolgok mennek.
Ebikeról valszeg én elvbõl sose fogok rendelni, mert tudom mik mennek.
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Hogyan lett majdnem új teleszkópom:
Az ebike-ról lenne egy kedves kis történetem. Rendeltem tölük fél évnyi gondolkodás, vágyakozás és gyûjtögetés után egy általuk '07-es évjáratúnak meghirdetett Sid Team teleszkópot. A GLS-rõl most nem nyilvánítok hosszas véleményt, csak annyit említenék meg, hogy amikor a futár nem volt sehol, és felhívtam, hogy merre jár, azt a választ kaptam, hogy elment, mert nem találta a kapucsengõt. Mikor kértem, hogy jöjjön vissza, ha fél órája járt itt, azt mondta, hogy du. 4-ig vmikor még visszajön, Aztán hosszas magyarázás után megértette, hogy dolgozom és 11-re visszajött,juhéjj!
Ekkor jött volna a boldogság pillanata, de a villa hibás volt, tocsogott az olajban, így hát kezdõdött a reklamáláshoz kapcsolódó kálvária. Nagy nehezen elértünk egy illetékest és megbeszéltük, hogy bevisszük a villát a Ridebike egyik üzletébe. (azt mellékesen említem meg, hogy bár a számlán Ridebike volt, õk egy darabig mégis váltig állították, hogy semmi közük az Ebike-hoz :) hehe és a villa nem '07-es, hanem '06-os évjárat volt) - végülis részletkérdés, bár ez csalás...Az üzletben átvették és mondták, hogy majd érdeklödjünk. Mondtuk, hogy javítást nem kérünk, hiszen egy tök új alkatrészt rendeltünk, vicces lenne, hogy még nem is használtam, de már javítani kell. Közben felhívtuk a RockShox nagykert (Biker) hogy mikor érkezik ilyen villa, érdemes-e várni rá. A felettébb arrogáns, primitív és totál nem segítõkész eladótól telefonon annyit tudtam meg, hogy egy hét múlva jön szállítmány. Kértük az Ebike-ot, hogy foglalja le. Végül, amikor meglett volna a csere, elkezdtek kamuzni, hogy a régi matricák lesznek ugyan a villán, mert átragasztják, hogy nekik egyszerûbb legyen, amit ugyan nem értek...ill. hogy a régi dobozban lesz. No, ki az, akinek ettõl nem száll el minden bizodalma. Fõleg miután az e-bikos eladó lányos zavarában elmondta, hogy õk a hibás villákat megjavítják és eladják. Mi lett volna a biztosíték arra, hogy nem ugyanazt kapom vissza? Ez Magyarország, ahol mindenki a lehúzásra megy és szánalmas, hogy a vevõ az utolsó, akinek az érdekeit nézik. Kiemelném, hogy a Biker nevû cégnek szerintem ilyen mentalitással eleve semmi keresnivalója a piacon. Ja és az arrogáns eladónak üzenem, hogy arra kérdésére, hogy honnan tudom a telefonszámát egyáltalán a nagykernek a válasz az internet. Gratulálok!

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Tegnap volt egy hajtómû-racsni-lánc cserém a BigBike-nál. Hatalmas köszönet az ott lévõ fiúknak a gyorsaságért és kedvességért :prosze: Eredetileg ott kellett volna hagynom egy napra a lovamat, de szûk egy óra alatt már készen is voltak vele :clap: Mindent beállítottak, pótolták az ebike által lehagyott (:mad: ) csavart, kaptam az elrongyolódott bowden végekre kupakot - szóval mindenre figyeltek az utolsó csavarig-kupakig :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Kárpáthy

Kárpáthy

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Budaörsön a bolt nagyon rendben van, Gyuri iszonyat segítõkész és nagyon jó "üzletember". Engem két alkalom után meggyõzött a hozzáállása és az árképzése. 10 pontból 10, megosztott elsõ helyezés a Mészöly utcai Zöld Pont mellett.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Vár Kerékpár - asszem csillagos ötös! Új gumikat vettem, elõször voltam náluk. Az eladó srác segített kiválasztani a megfelelõt, majd a szerelõjük felrakta õket. Az egész udvarias, gyors és olcsó volt. (Még a felniszalagot is kicserélték jobbra, szélesebbre a hátsón, ám az elsõn, ahol nem volt szükséges, ott nem próbáltak ilyen piti módon lehúzni.)
Természetesen nem alkudoztam, hiszen kis összeg, ráadásul nagyon jó árak voltak... (a munkadíj 800 pénz volt, de ez teljesen érthetõ és jogos, hiszen más meló is akadt, ráadásul a hátsómmal a hülye Mavic 325 miatt kellett is szenvedni...)
Szóval, ajánlott, király bolt!
Én mondom ezt, Galuska bácsi...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
újabb jó pont a budaörsi kerékpárboltnak!

tegnap levittem a bicót, hogy hétvégére (nagyobb túra lesz, két napos) álllítsa be a fékeket (nyikorgott, nem bírtam megszüntetni a hangadást..) meg a váltót (kbra be tudom én is állítani, de rég volt igazán tuti). azt mondta a Gyuri, hogy 1200 HUF lesz, ha minden passzentos. ma itthon hagytam a pénztárcám (igazából még most sincs meg, nem tudom, hova tehettem el..), úgy kellett kölcsönkérnem havertól egy 2000-est, hogy el tudjam hozni a bringám. bemegyek a boltba, Gyuri közli, hogy a hátsó váltó bowdenezése teljesen le lett cserélve, nagyon meg volt nyúlva és kiszáradva a bowden (és ez tényleg így lehetett, éreztem is a múltkor..). odaviszem a bringán lévõ lapot (amire fel van írva, hogy mi lettt rajta szervízelve):

- Tehát volt váltó és fékállítás + egy bowdencsere az összesen annyi mint 2100...
- ÕÕÕÕ...csak 2000 van nálam, de hazaugrok egy százasért és rögtön jövök vagy beadom a jövõ héten.
- Akkor annyi, 2000.

hát az ilyenekért jó az, ha sokat jár az ember a boltba, akár csak nézelõdni, beszélgetni, vagy csak simán beköszönni és jó munkát kívánni, miután lejött a hegyrõl az ember. ezek után még valahogy megemlítésre került (4en voltunk ott, mindenféle marhaságokról beszélgettünk), hogy épp mostanában csináltam unokaöcséméknek kinder figurákból szelepsapikat, de sajnos 3 db figurába még kéne maga a sapka. erre a Gyuri így odaveti, miközben szerel:-Turkálj csak ott hátul magadnak párat. Vagy tudod mit, várj egy kicsit...

és abbahagyta a szerelést, és adott nekem egy bontatlan zacskó szelepsapkát (10 db van benne) ingyen:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Én úgy tudom, hogy errefelé kb. ennyit...
Falazással meg betonozással többet keresnél.

csak az utóbbival kicsit több fizikai megteherlés jár.... :) mellesleg gipszkartonozni kéne :) abban van lé. viszont szabadidõ meg semmi...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
most ezzel mi a baj?
én örülnék ha nyáron kapnék ilyen melót diákként, és legalább megtanulnám rendesen megszerelni a bringám + azt csinálom ami érdekel

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
azért ezt nem hiszem
kiszámolod nagyon durván kevés yön ki..
minimálbér kb. talán.

ez ilyen diákmunka ár..anank is ahólapátolásos fajtája.
csak többet keresnek nem?? vagy ez kifeyezett a kezdõknek szól (ya amug ynem publikus de természetese" nem vagyok beyelentve)

ma ayánlott forumos kolléga egy állást ennek a pénznek a kb. duplájáért bejelentve csak sajna én nem tudok hjelenleg egész állásban dolgozni.

amuyg szerelõ ismerõseim akirõl tudok azok kezdõként is tisztán kaptak 90-95 ezret

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

400 FT/óra nem röhögni!!!! :)
az érdekelne hogy ha elmondanátok nagyjábol menyit keres egy bejelentett kezdõ bringaszerelõ ill egy már gyakorlott (1-2 év)

Én úgy tudom, hogy errefelé kb. ennyit...
Falazással meg betonozással többet keresnél.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Sziasztok
Na én is bringaboltos szerelõ lettem félálásban Egyetem mellet.
400 FT/óra nem röhögni!!!! :)
kicist betanulok .

az érdekelne hog yha elmondanátok nagyjábol menyit keres egy bejelentett kezdõ bringaszerelõ ill egy már gyakorlott (1-2 év)
ill. hogy van e különbség a szerelõi fizetés és pultos eladói közt.....
és mennyi..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A "közgazdasági" tárgyú fejtegetések helyett visszatérhetnénk ahhoz a témához, melyre a topic címe utal.