Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Írta 2007. április 12. - 13:45
Írta 2007. április 12. - 13:27
Én egyébként a nyugateurópára mondjuk a németeket értettem
Akkor tévesek az információid. Itt ugyanis van alku. Sok honlapon vagy üzletben még biztatnak is rá. És egy korábbi kijelentéseddel ellentétben még csak balkáninak sem néznek. És engem sem néz köcsögnek az az üzlet, ahol nem kevés pénzt hagyok rendszeresen.
Írta 2007. április 12. - 13:17
Mint mondjuk Pl. probike vagy a berguson, és van egy pláza amin belül van bolt Pl. ride bike és x factor.
Hajlamos sokkal több gyökér betévedni egy plázában található boltba, mint egy olyan boltba ahol tényleg csak kerékpár található és egymaga van az üzlet.
Egy rendes kerékpárboltba az fog elmenni aki tényleg szeretne vmi frankó bicót, viszont a plázában lévõ boltok kivannak téve a sok hülyének, mert az is bemegy aki épp egy biciklit sem akar venni, csak megmutatja hogy mennyire értelmes ember hogy egésznap a plázában tud mászkálni mert semmi dolga nincsen.
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?
Írta 2007. április 12. - 13:12
Írta 2007. április 12. - 11:41
Mivel árban nem tudjuk felvenni a versenyt az online boltokkal,marad a beszélgetés, technikai tanácsok amiket egy alkatrész rendelõs oldalon nem tudsz megtenni.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
vendég_galuska_*
Írta 2007. április 12. - 11:33
Uno: Nem lennék büszke arra hogy alkudozom EGYÁLTALÁN semmilyen boltban sem! Due: Nem bujkálok be a rács alatt nyitás elõtt egyik boltban sem és nem is bámulom bent a dolgozókat feltünõen hátha megszánnak és nyitás elõtt beengednek és nem maradok ben ha tudom hogy zárnának és nem megyek be fagyival és köszönök ha bemegyek valahová és ha kijövök valahonnan. Ez szerintem nevelés kérdése. Aki nem tudja az illemet mint például a pincérnek borravalót adni és az újságosnak nem kiszámolni forintaa a pénzt az eláshatja magát! Mondhatja bárki hogy nyugateurópában nem szokás jattolni de akkor mondhatnám hogy nyugateurópában nem szokás alkudozni vagy ha mégis akkor tudják hogy a balkánról jött az illetõ még ha nem is mondják meg nyíltan. Ez lehet hogy olyan Magyar virtus de én inkább így élek és büszke vagyok rá!
Jelenlegi pályám elõtt öt évet dolgoztam kereskedelemben, ahol nap mint nap találkoztam nyugat-európai, illetve amerikai vevõkkel... Náluk gennyesebben, elvtelenebbül senki nem alkudozik...
Az alkunak meg semmi köze a fagylalttal belépéshez, köszönéshez, stb. Természetesen, ha te szívesebben fizetsz ki ugyanott, ugyanazért a termékért pl. 60.000 Ft-tal többet, úgy egészségedre.
Büszke meg nem vagyok az alkura, egyszerûen ésszerûen költekezem.
Írta 2007. április 11. - 18:26
nagyon jól tud esni ha megkérdik, hogy hogyvagymiujság....én is sokat dekkolok a számomra legkedvesebb boltban, van mikor én is ott bütykölök és még segítenek is ingyen...ha meg kereket kell fûzni akkor nem sajnálom én sem azt a kis pénzt mert tudom hogy nem csak összegányolják hanem rendesen összeteszik a dolgokat....
az is jó dolog mikor veszel valamit és marasztalnak beszélgetni, az ilyen apróságok nem nagy gesztusok de azért jól esnek sztem mindenkinek
Írta 2007. április 11. - 18:23
A jatt dologról pedig annyit, hogy ha kapok egy JÓ szolgáltatást, akkor én is adok borravalót, de én azt tapasztaltam, hogy kb. csak minden 20. vevõ gondolja így! Nem egyszer fordult elõ, hogy a vevõ 2-3 óra "csak vele foglalkozás" után, 150-200 ezres tétel után még egy köszönömöt se dobott oda, míg az, aki vásárolt mondjuk 25.000.-ért kb. 10 perc alatt, az mondta, hogy köszönöm, majd a kézfogás alatt odanyomta a pénzt! Persze a szolgáltatás nem errõl szól, de szerintem mindenkinek jól esik!
Aki nem akar, vagy megteheti, vagy nem olyan beállítottságú az ne alkudjon, de aki munkával keresi meg a pénzét az tegye meg! A kereskedelem mindig is errõl szólt, és amelyik kereskedõ ezen megsértõdik az nem is igazi kereskedõ!
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2007. április 11. - 18:09
Írta 2007. április 11. - 17:38
Írta 2007. április 11. - 17:30
Uno: Nem lennék büszke arra hogy alkudozom EGYÁLTALÁN semmilyen boltban sem!
Mi köze ennek a büszkeséghez? Nem kötelezö nem tilos. Ha én egy 4000EUR-es árucikknél 1000EUR-t spórolok, mert ismerem a piacot, akkor nem vagyok szomorú. Azt is fell kellene talán tételezni, hogy valaminek az áráról is lehet inteligensen és kulturáltan tárgyalni.
Írta 2007. április 11. - 16:28
vendég_galuska_*
Írta 2007. április 10. - 09:36
Aki meg azt hiszi, hogy nagyobb tételeknél nem lehet (ad absurdum: kell) alkudni, az nem a paicgazdaságban él. Verseny van, vazze, amelyik kereskedõ nem bírja, nagyon sajnálom... Az igényes kerékpár- és alkatrészvásárlók úgysem Tescobringát vesznek, így az üzletek is (gondolom) rájuk alapoznak. A kereskedõ dolga, hogy kitalálja, milyen módon milyen kedvezményt tud adni, mivel tudja megszerezni és megtartani a vevõit. A finoman szólva árérzékeny magyar piacon az alku lehetõsége ebben kulcsfontosságú.
Volt olyan üzlet, ahol közölték: alku nincs, és az alapból cserélni kívánt alkatrészt nem tudják beszámítani, azt vihetem, ahova akarom. Szó szerint 3 utcával odébb megvettem 10% kedvezménnyel a gépet és mindent kicseréletek, beszámítottak, amit csak akartam.
Írta 2007. április 10. - 09:36
múltkor bementem venni bb7-be pofát meg kellett agyhoz két kontraanya, a pofa volt 3ezer, és mondja a srác hogy 2900, kifizettem, mineki boldog, én spóroltam egy gombóc fagyit, õ meg tudja hogy máskor is õket választom....
a másik amiért oda járok, hogy télleg barátként fogadnak, meg kérdezik merre tekertem, hogy vagyok amik apróságok, de nagyon jól tudnak esni....
ami még fontos, hogyha csak benézek egy kicsit és nem veszek semmit akkor nem érzem azt, hogy "húzz a vérbe ha nem veszel semmit"
Írta 2007. április 10. - 09:06
viszont ha ott hagyok 20-25 ezer forintot akkor természetesen megkérdezem, hogy van-e "diákkedvezmény:D" ill. tagsági kedvezmény. ha enged 10-15%-ot akkor õ is elégedett, hiszen tudja , hogy a kedvezményt is még abban a pillanatban levásárolom ill. én is elégedett vagyok mivel a pénzemért az eredetinél több cuccot kaptam.
Írta 2007. április 10. - 08:58
Én nem alkudozok, hanem alternatívát kínálok az üzletnek, ahol ált. vásárolni szoktam, ha nagyobb összegröl van szó. Kikeresem a legjobb internetes ajánlatot és erre hivatkozva kérek ennél valamivel magasabb árat. Ha azt akarják, hogy náluk hagyjam a pénzem jó, ha nem úgy is jó.
Na igen kb. így!!!
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2007. április 10. - 08:55
Írta 2007. április 10. - 08:47
Ettõl függetlenül én nem ítélem el ha valaki leleményes,attól még nem etnikai kissebség Nem összekeverendõ a kínai piaccal ahol ugye természetes az,hogy alkudni lehet.Nyilván ahhoz pofa kell,hogy valaki a 100 forintos szelepsapkából 20% kedvezményt kérjen,báááár sok kicsi,sokra megy
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2007. április 09. - 21:45
sõt,elmondta a srác, hogy rendes verseny van az eladók vezetõi között és durván alámennek az áraknak
(oszt hogyé' aggya az ótót , a felébõl mennyit engedsz, Tesvír )
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2007. április 09. - 21:28
Hogyne, én csak arra akartam célozni, hogy az alkunak van létjogosultsága, sztem még alacsonyabb értékeknél is, de nagyberuházásnál meg végképp. Csak mert szóba jött.
Persze ez korrekt, és igaz...
De hogyvan az, hogy ha bemegyek TV-t venni valahova, nem kérdem meg, hogy "lehet-e esetleg..." ?
Vagy csak Én nem kérdem meg?
(A Favorit állat )
Na ott Én is ugy kezdtem, hogy akkor hogy is legyen...