Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kérdésem azért lenne: mi köze az alkudozásnak a topic címéhez?

A sebesség mindent megold.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Galuska, egy mondat volt mindösszesen a mezõgazdasággal kapcsolatos,elnézést,mea culpa.érzékeltetni akartam a különbségeket

autót nem veszek, ezért nem alkudok :)
egyébként a napokban egy ismerõsnek rákérdeztem egy konkrét autóra és az értékesítõ mondta hogy x kedvezményt tud adni

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Arra azért kiváncsi lennék, hogy akik ellenzik az alkut vagy még lealacsonyítónak is tartják, hogyan vásárolnak autót.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Mivel kereskedõk is jelen vannak, érdemes leszögezni: a bolt igenis piac, legalábbis közgazdasági értelemben. Azt is érdemes tudomásul venni, növekszik az igényes bringavásárlók körében azok száma, akiknek nem elég (az egyébként nagyon fontos) szakszerû kiszolgálás, jó hangulat, udvariasság, stb. egy üzletben, de a legjobb árat is keresik. Legkésõbb akkor eljutnak ide, amikor már nem apu topmenedzseri fizetésébõl vagy vállalkozói bevételébõl kell megvenni a Marzót...
Lakóhelyem közelében két jó választékkel bíró üzlet van. Mindkét helyen felkészültek, udvariasak, segítõkészek az eladók. Így csakis és kizárólag az ár dönthet. (Megjegyzem: egy ótvaros nagy bunkótól is megveszek egy cuccot, ha olyan jó áron adja...)
Nem tudom, mi az átlagos kisker árrés a kerékpárbizniszben, de ha tudnak adni 10%-ot, (márpedig tudnak) akkor kár vinnyogni...
Egyébként meg ezt már jó sokszor kiveséztük, a kereskedõk akkor is hõbörögtek azon véleményem felett, hogy piac- és vevõellenes pl. (asszem) a Specialized gyakorlata, hogy szabott árak vannak...
A patikusok is hogy rinyálnak, hogy máshol is megvehetem az Aszpirint, Panadolt (és nem kell nekik szombat du. 500 Ft ügyeleti díjat pluszba kicsengetni, vagy fél tucat mammert kivárni elõttem...) Milyen rossz ez is nekem, a vevõvnek...

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
egy szónak száz lett a vége....:)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

teljesen igazad van,a VEVÕT általában semmi sem érdekli,például az sem, ha az eladót megbüntetik,csak Neki legyen minden áfa nélkül,azonnal ,nyitva tartási idõn túl stb,mert az eladó nem ember,nem árrésbõl él, hanem a pénzfát locsolgatja és arról szedi a forintot
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a mezõgazdaságban 4-5 %-os,max 15%-os árrések vannak nálunk,ebbõl meg lehet próbálni megélni
de visszakanyarodva a témához
vannak normális boltosok,szerencsére többségében ilyenekkel találkoztam eddig

Nem tudom, hogy az agrártemékek értékesítése hogyan jön ide, annyira más... Ugyanakkor a piacon elõszeretettel vásárolok õstermelõktõl, de tudván, hogy az õ "kereskedelmük" korántsem az óriási haszonról szól, soha még csak eszembe sem jutott, hogy alkudozzak...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Én is boltosként kicsit másképen nézem a dolgokat...
És mondom a BOLT NEM PIAC, hiába 4 fal veszi körül!

osztom a véleményed maximálisan.
(szintén a túloldalról nézve)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nehéz olyat megmagyarázni amit valaki természetesnek vesz más pedig bunkóságnak gondol. Lehet hogy nem látsz az eladók fejébe. Ha pedig ez a helyzet a németeknél mostanában akkor szomorú vagyok! Azért szerintem mindenki tudja hogy mire gondoltam. Talán egy szó van rá és az az úriember...

Te viszont azt nem érted, hogy lejmolás és árról való tárgyalás közt különbség van. Igazad van nem látok az eladók fejébe de úgy gondolom nem vetnek meg abban a boltban, ahol vásárlok. Ma eltörtem a nyeregcsörögzítö csavarját és bár tele voltak munkával azonnal kivették és tettek bele újat. 3 percig tartott nem kértek semmit. Szépen megköszönve adtam 10 EUR-t. Én is tudom mi illik. A fikázós, követelödzö, cigánykodó vásárlókról nekem is meg van a véleményem, ami egyezik a Tiéddel de, mint már korábban írtam fel kellene tételezned, hogy ennek van kulturált módja is. Különben nem vagyok egy nagy "alkudozó". Ebben az üzletben január óta ott hagytam kb. 1500 EUR-t különbözö alkatrészekre alku nélkül.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én azt hiszem befejeztem, nem szeretnék senkit sem elriasztani a boltból :D

Hülye , kötekedõs agyonalkudozós ügyfél meg mindig lesz...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Szerintem nem érdemes ezt folytatni :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Csak én sem preferálom a pofátlan alkudozást, de ha kultúráltan rákérdez a vevõ, az miért lenne baj? Én sem szerettem ha valaki alkudozik az 1000 Ft-ból, de ha nagyobb összegrõl van szó, akkor miért ne? Ha udvariasan teszi, akkor minden rendben! Volt olyan bringa, ami "beragadt", és már így is beszerzési áron árultam, de ha vki rákérdezett, akkor mondtam, hogy ennek ennyi a vége! Míg egy pörgõs bringából miért ne adtam volna kedvezményt! Vigye azonnal, majd holnap még rendelek belõle! A kis haszon is több, mint a semmi!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Én is boltosként kicsit másképen nézem a dolgokat...
És mondom a BOLT NEM PIAC, hiába 4 fal veszi körül!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
én magasról lesz*rom az arab országok üzletpolitikáját :)

mikor nekem megmondja egy minisztérium, hogy mit mennyiért adhatok (mert megteszi, mert máskülönben nem tudja "igazságosan" a támogatást adni) nekem nem alkudjon senki pofátlanul és ahogy Galuska mondja,határozott nem a válasz akkor annyi az annyi
de hozzáteszem,a mezõgazdaság speciális ilyen szempontból,ennyi kötöttség kevés kereskedelmi részen van (nem sírok,ne értse senki félre :) csak információkat adok)

-=B.B.B.=-

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Miért ne lenne egy bolt piac? Csak azért mert négy fal van körülötte, meg tetõ? Attól még ugyanúgy piac! A kenyér meg ugyanaz, mint egy belsõ! Ha 300 ezer forint lent lenne a kenyér, akkor biztos alkudnál rá!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Gyerekek!
A bolt az nem piac! Magyarország, meg nem a balkán, vagy nem hasonlítható egy arab országhoz sem! A kenyérre sem alkudzol! Megkeresed, hogy hol a legjobb, legolcsóbb és megveszed! Azt sem kéred áfa nélkül! Eszedbe sem jut! Akkor miért várjátok el egy bringaboltostól ezeket?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Szerintem az, hogy valakinek lelkiismeretfurdalást okoz az alkudozás, az nemcsak a vevõ baja! Egész egyszerûen nagyon sok magyar kereskedõ nem igazi kereskedõ alku szempontjából! Néhány arab országban megsértõdnek a kereskedõk, ha nem alkudsz a portékájuk árából! Szerintem nagyon fontos az alku (persze az udvariasság szabályait kölcsönösen betartva), mert ez a kommunikáció nem csak az árról szólhat, hanem tulajdonképpen egy bizonyos viszony kialakításáról is, aminek következménye az lesz hogy visszajársz hozzá!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ehhez még annyit, unalmas az üzlettulajdonosk idõnkénti rinyálása az alcsony árrésrõl, magas bérleti díjról, stb. Engem, a VEVÕT ez abszolút nem érdekel, csupán a legjobb termék-legjobb szolgáltatás-legjobb ár lehetõsége...

teljesen igazad van,a VEVÕT általában semmi sem érdekli,például az sem, ha az eladót megbüntetik,csak Neki legyen minden áfa nélkül,azonnal ,nyitva tartási idõn túl stb,mert az eladó nem ember,nem árrésbõl él, hanem a pénzfát locsolgatja és arról szedi a forintot
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a mezõgazdaságban 4-5 %-os,max 15%-os árrések vannak nálunk,ebbõl meg lehet próbálni megélni
de visszakanyarodva a témához
vannak normális boltosok,szerencsére többségében ilyenekkel találkoztam eddig

-=B.B.B.=-

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Nyilvánvaló, hogy a bunkó stílusú, pitiáner kupeckedés visszatetszõ... Egyébként nem hinném, hogy gond van azzal, ha megkérdezi a vevõ, hogy kaphat-e valamilyen kedvezményt.
Megint más kérdés, hogy ha a válasz erre egyértelmû és határozott NEM, akkor nyilván nem kell a kérdésen tovább rugózni... Nem is szoktam, olyat sem, hogy "de máshol ócsóbb..."
Persze lehet, hogy pofátlannak kell lenni. Tehetõs rokonom autóvásárlásnál (igaz, negy egy Suzuki Swift volt) 800.000 Ft-ot harcolt ki magának, de amit ezért mûvelt, az nem férne rá az arcomra... De a tény az tény: 8 kilóval beljebb volt és nyilván a kereskedõnek is megérte, hiszen az sem a Máltai Szeretetszolgálat volt... Vevõként meg úgy gondolta, mit számít, mit mondanak rá, a megmaradt pénzbõl a család megy egy komoly nyaralásra. Biztos, hogy nem volt igaza?!?
Egyébként nekem is volt visszatérõ, de az elviselhetetlenségig alkudozó ügyfelem. Ilyenkor az volt a kihívás, hogy valami módon mégiscsak nálunk vásároljon, mert végül is a kis haszon is több a semminél, s az évek során mégiscsak otthagyott nem kevés pénzt. Az apró kiegészítõkön meg jól átb****k...:) .

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Vágom hogy mirõl beszélsz. Én például több boltba járok és nincs egy mind felett : ) Nyilván ami az egyikhelyen olcsóbb mint a másikban azt ott veszem meg. A cuccokra ráírt árat ( pl. komplett bringa) pedig én eladási árnak veszem és nem tájékoztató jellegû saccperkábénak. Az más kérdés hogy ha felajánlja a boltos hogy olcsóbban odaadja akkor nem mondom hogy kösz nem jó lesz nekem drágábban is... A leg unszimpatikusabb az amikor le is fikázzák az árút páran abban bízva hogy az elég indok arra hogy olcsóbban odaadják nekik! A boltos helyében párszor már betakartam volna az illetõt! Ráadásul egy olyan embernek mondja aki valószínûleg jobban ért hozzá...

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Azért látom sokan vannak ugyanazon a hullámhosszon mint én... Galuskának csak annyit tennék hozzá hogy nem feltétlenül "ésszerûen" élem az életem és lehet hogy nekem többet jelent az ha legközelebb bemegyek egy boltba és ha nem is ismernek föl de legalább nem az az elsõ gondolata az eladónak hogy már megint itt van az kis k*csög aki a múltkor alkudozott! Lehet hogy ez a meglátás "gazdaságtalan" és sosem fog felvetni a pénz de legalább a szemébe nézhetek az embereknek az utcán és nyugodt a lelkiismeretem. Én egyébként a nyugateurópára mondjuk a németeket értettem és nem az amikat. Köp hamburgerkultúra! Köp túlsúlyos disznók... : ) nehogy valaki besértõdjön!

Ha bemegyek a kedvenc bringaboltomba - ha egyáltalán eszükbe jut valami - akkor az az, hogy itt a vevõnk, aki eddig itthagyott kb. fél millát és valószínû még fog többet is. Talán nem volt elég világos: nem egy darab belsõn szoktam alkudozni... HOzzáteszem: bármennyire kedvenc üzletem, egy villát máshol vettem meg, mert sokkal olcsóbb volt... (Megjegyzem, van ahol kérés nélkül felkínálják a kedvezményt pl. elõre fizetés, több darab, értékhatár, stb. esetén...)
Ennek semmi köze ahhoz, hogy nyugodt-e a lelkiismeretem, vagy sem, pláne, hogy az emberek szemébe tudok-e nézni. (Amúgy érdekelne, hogy az önbecsülésre miért és mennyiben hat negatívan, ha az ember a kemény munkával megkeresett pénzét nem meggondolatlanul költi el.)
Amelyik üzlet pedig nem tud a listaárból valamennyit engedni egy 2-3-400000 Ft-os (vagy akár drágább) gépnél húzza le a redõnyt, kapitalizmus van és verseny. (Más kérdés persze, ha az adott terméket pl. sehol máshol nem tudom megvásárolni... Ez azonban ma már meglehetõsen ritka.)
Ehhez még annyit, unalmas az üzlettulajdonosk idõnkénti rinyálása az alcsony árrésrõl, magas bérleti díjról, stb. Engem, a VEVÕT ez abszolút nem érdekel, csupán a legjobb termék-legjobb szolgáltatás-legjobb ár lehetõsége...