na ja mindannyian ismerünk olyanokat akik 3 év alatt a 10-ik vázukat nyúzzák. Bár, ha mindenki úgy vásárolna, hogy bemegy egy normális üzletbe, megbeszéli az eladóval az igényeket, minõséget, méreteket, akkor kb fele ekkora lenne az apró.
Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Posted 2008. February 14. - 00:12
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. February 14. - 00:07
- Jó árakat minden normális boltban ki lehet bulizni.
- Nincs raktáron. És??? A netrõl sem fénypostával kapod meg, hanem 3-4 nap múlva. Addig hidd el, hogy a boltba is megérkezne, ha van a nagykerben. Ha nincs, akkor a netesek sem tudják azonnal küldeni.
Inkább csak túl kockák egyesek, hogy felemeljék a seggüket és bemenjenek a boltba. Ja meg persze az is hátrány, ha hülye az ember, mert neten senki nem kérdezi, hogy mihez lesz, milyen magas vagy stb. boltban meg lehet, hogy kiröhögnek, ha marhaságokat vásárolsz. Ezt végülis meg lehet úszni. Bár, ha mindenki úgy vásárolna, hogy bemegy egy normális üzletbe, megbeszéli az eladóval az igényeket, minõséget, méreteket, akkor kb fele ekkora lenne az apró.
Posted 2008. February 13. - 23:58
Az már más tészta, hogy egyiknek a tulaját apum ismeri sok ideje, másiknak a tulajával meg sokat járunk tekerni, de ha nem így lenne, akkor is nagyon kedvesek lennének.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. February 13. - 21:50
Posted 2008. February 13. - 21:45
Az üzletek is nagyrészt tágasak újak , de az alkatrész ellátottság gyenge.
Megmutatják a katalógust aztán mondják hogy meg lehet rendelni.
Szóval a mai gazdasági helyzetben nem elég a tágas eladótér , meg a kedves emberek.
Na mert a netes boltoknak aztán nagy raktárkészletük van...
Posted 2008. February 13. - 21:44
a váz adott, csapatváz. haver összeszedte, hogy netrõl meg németbõl kb. mibe kerül az, amit kitaláltunk, írt konkrét típusszámokat is, stb...kinyomtatta, odaadta a Gyurinak, hogy ez kéne.
Gyuri nagyon korrekt volt, mint mindig: "ha németbõl meg netrõl akarsz rendelni, tõlem tedd azt...én összerakom, amit kérsz, nekem mindegy, hogy zsák pénzt vagy egy doboz alaktrészt adsz..:D" aztán leültünk, és 1 óra alatt átbeszéltük, hogy a Shimano cuccok nagy részét itthon is ilyen árban meg tudja kapni, illetvehogy pl. 60 kiló alá bõven elég az XT hajtókar+jó lánctányér, felesleges az XTR - pedig neki az hozott volna több pénzt!, illetve mondta, hogy ha gáz van, akkor a németbõl hozott cuccok gariztatásában is segít. illetve ajánlott nyerget, kormányt, kormányszárat, méregettünk, utánanéz az áraknak...persze ez nem két filléres projekt, szóval némi kedvezményt kap a haverom. és bizony a Gyuri nem fényezi az XTRt, ha látja, hogy felesleges, mert 60 kilóval nem fogja beletaposni a váltóba a lánctányért, illetve hátsóváltónak is XTt ajánlott(haver ragaszkodik az XTRhez), és elmagyarázta, hogy elõre sokkal fontosabb a jó és erõsebb váltó, jelen esetben az XTR.
árban most tartunk ugyanott, mintha németbõl rendeltünk volna eddig mindent - és helyben, elõttünk lesz összerakva, a bolt itt van pár utcányira, ha gáz van, és valami apróbb, bármikor soron kívül segítenek, tanácsokkal látnak el, segítenek beszerezni a különleges alkatrészeket...nagyon jó bolt, ajánlom mindenkinek. korrektek, segítõkészek, ha defektet kapsz és épp nincs pénz nálad, akkor is adnak ingyen belsõt, segítenek felrakni, aztán majd kifizeted valamikor, felírják...
árban pedig nem több, mint az ebike vagy a bringabutik - BB-ben 15bõl lenne meg az XTsor + lánc, ebikeról meg efölött (szállítás), itt meg azt mondták, hogy 15 alatt van, ez 100%. nade a BB-be be kell menni, az meg idõ...de olyan is volt már, hogy megjött a cuccom, telefonált a nyárimelós srác, hogy 5000-be kerül - annyival gurultam le a boltba. srác mondja, hogy több, 8000be kerül, elnézte - erre a Gyuri hátulról a szerelõállvány mögül: "Dávid, mennyit mondott a Sanyi?" "5000et" "akkor annyi.."...
szóval a Fehér Kerékpárszalont mindenkinek ajánlom. és szerintem nem csak én...
Posted 2008. February 13. - 21:36
Az online boltok is nagyon alájuk vágnak... Ezért kell rendelni, de legalább könnyen vissza tudod vinni, ha garis bajod van, vagy nem pont erre gondoltál. Online ezeket nehezebb kivitelezni...
Posted 2008. February 13. - 21:18
Aki már kicsit benne van nem hiszem , hogy a 14000-et választja.
Én innen onnan összeépítettem a bringám 140000-bõl , ha egy miskolci boltban tettem volna ezt akkor kb 200000-ból jött volna ki.
Már lassan minden boltba ismerem az eladókat ( Miskolcon) és mindenhol nagyon segítõkészek , de azért ez kevés .
Az üzletek is nagyrészt tágasak újak , de az alkatrész ellátottság gyenge.
Megmutatják a katalógust aztán mondják hogy meg lehet rendelni.
Szóval a mai gazdasági helyzetben nem elég a tágas eladótér , meg a kedves emberek.
Posted 2008. February 11. - 09:37
Csak azt nem értem , hogy egy átlagos üzlet miért nem csinál olyan parasztvakítást mint a netes áruházak illetve pl Bringabutik stb.
Ezt gondolom költõi kérdésnek szántad. Szerinted?
Persze nem mindegy, hogy mit értesz "parasztvakításon"...
Posted 2008. February 11. - 09:35
1, netes áruház jellegébõl fakadóan sokkal alacsonyabb költséggel mûködikCsak azt nem értem , hogy egy átlagos üzlet miért nem csinál olyan parasztvakítást mint a netes áruházak illetve pl Bringabutik stb.
2, mert hosszútávon is meg akarnak élni, normális szolgáltatást nyújtva
-de pl a számtech kereskedelm színvonalát az ilyen bb féle partizánok baszták le 2fényévvel a béke segge alá .-
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. February 11. - 09:25
Posted 2008. February 07. - 11:28
Örülök neki, hogy ennyire bejön mindenkinek ez a téma, holott nem is kapcsolódik a topikhoz, és annak külön örülök, hogy idáig egyetlen "moderátor-önjelölt-fegyõr" sem szakította meg a csevegést. Egy végsõ tanulságot azért szeretnék levonni: a nyáron kipakolt kávézó teraszokon ücsörgõ, hirtelentrendi, nagyonpörgök, mindentkipróbálok fiatalság nem a pesti! Az hogy valaki felköltözik, sajnos azzal jár (többségében), hogy elkurvul és kétszerolyan belvár gyereknek akar látszani mint a tõsgyökeres. Én már nem akarom szürcsölni a bakardikólát ötezerért és közben hadonászni, hogy lássák mennyire a középpontban vagyok. Ezt bármikor megcsinálhattam. Elég volt. A vidékieket egyébként nem utálom, csak a butát, de az van itt is elég. Szégyeltem is érte magam a választások után, mint egy lavór fos, olyan ez a Budapest. De politikamentesen csak annyit, hogy azt a vidékit becsülöm, aki meg tud maradni vidékinek és nem akar "több" lenni. Mert nincs semmilyen több!
Nagyon jól zártad le ezt a témát. Nincs is mit hozzátenni. Egy vidéki nagyvárosban születtem, húsz évet leéltem Pesten, és most egy kellemes községben lakom az aglomerációban. Se többnek, se kevesebbnek nem érzem magam se pestiként se falusiként. Aki a másikat a lakóhelye szerint nézi le, és ezáltal próbálja magát többnek érezni, menjen el egy pszihológushoz és próbáljon meg elõször magával tisztába kerülni. Most pedig visszatérhetünk a topic eredeti témájára.
Posted 2008. January 28. - 10:34
de szerintem lesz pár Speci benn
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. January 27. - 17:51
amugy egy kicsit ontopic: a csaszi felujitotta a boltot, tessék megvizslatni pécsett!! (imperatorus, pécs, jászai m. 34.)
na micsinált?
tele van tömve specivel?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2008. January 26. - 22:12
én is szeretnék ilyen örök rendszerellenes lenni, de ez éppen olyan, mint a wannabe pesti. wannabe egyéni, wannabe kult.
amugy egy kicsit ontopic: a csaszi felujitotta a boltot, tessék megvizslatni pécsett!! (imperatorus, pécs, jászai m. 34.)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. January 26. - 19:52
Posted 2008. January 17. - 22:12
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. January 17. - 20:01
Egyszerûen büdös van. Nekem a bicikli nem csak egy közlekedési- vagy sportezköz, azért is imádom, mert itthagyhatom egy napra a várost és "vidékinek érezhetem magamat". Ha már elköltözni nem tudok...majd egyszer...
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2008. January 17. - 19:49
vannak különbségek, de össze nehezen hasonlítható a két "életforma"...egyszerûen más. én itt is jól érzem magam, mert azért a fõváros rengeteg lehetõséget ad minen téren, meg lent, vidéken is...
Posted 2008. January 17. - 17:41
Hát ez nem így van szvsz. Pesten születtem, éltem egy darabig, utána go le vidék, utána vissza pest, majd ahol most is vagyok Zalaegerszegre... Hát vissza nem mennék pestre, talán csak ha valahol a hegyekben nem lenne lakás. Tököm televolt azzal hogy órákig kell utazni ha el akarsz menni valahová, sok p*raszt, bûz, kosz, csöves, bunkó autósok és még nagyonsokáigfolytathatnám.Sztem azért ez nincs így. Egy vidéki addig utája pestet, amíg csak a koszt, a bûzt, meg a nemtörõdömséget látja maga körül...
Ja, és itt sem csak faluháza van...