Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
:D
svarc termék....
áfa nélkül feketén adva külföldrõl beszerzett...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a BB, BM hogy tudja ilyen olcsón adni az új xt alkatrészeket (hajtómûhöz, agyhoz kaptam dobozt), mert egy-két kisbolt kb annyiért kapja meg, mint amennyiért õk adják.

A sebesség mindent megold.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
De te ki is fizeted a plusz 2-3000 HUF-t a dobozért. A többség viszont olcsón akar dobozost.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mert van aki gyûjti a dobozokat ;) engem is rohadtul idegesített hogy a revet csak egy nejlonba csomagolva kaptam sehol egy cuki sramos kartondoboz.

weqa: minden zöld kosaras volt?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Ha valaki tudja, legyen szíves mondja meg, mennyire normális az, hogy másfél hete adtam fel a rendelést (visszaigazolás megtörtént) az ebike-n de a mai napig semmi hír? Csak azért gondoltam megkérdezni mert ebike-rõl még nem rendeltem, és a "rekámszöveg" szerint "a vevõk 95%-a 48 órán belül kapja meg a megvásárolt cikkeket". Már jó volna összerakni a gépet... úgy hiányzik :(

:)

Szerintem ha õket kérdezed meg hamarabb kapsz értemes választ!

Egyébként meg komolyan, kit érdekel, hogy valami OEM, vagy nem? Van egy két eset, amikor zsebbe, külalakba vágó, hogy ne OEM legen, de ez ritka.

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts
Ha valaki tudja, legyen szíves mondja meg, mennyire normális az, hogy másfél hete adtam fel a rendelést (visszaigazolás megtörtént) az ebike-n de a mai napig semmi hír? Csak azért gondoltam megkérdezni mert ebike-rõl még nem rendeltem, és a "rekámszöveg" szerint "a vevõk 95%-a 48 órán belül kapja meg a megvásárolt cikkeket". Már jó volna összerakni a gépet... úgy hiányzik :(

:)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Egyáltalán mit keres OEM alkatrész a Webáruházban?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Bikediscount

Bikediscount

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Ejnye Thez,
Akkor is írok véleményt, juszt is. Nem kellene a netes vásárlással kapcsolatban ilyen negatívnak lenni. A bolt és a web nem zárja ki egymást, sõt éppen a kisebb üzleteknek a web egy esély a megmaradásra. Bolt nélkül, csak webáruház amúgy is nehezen képzelhetõ el. Nem hiszem ,hogy bárki elött titok, hogy az Ebike mögött a Ridebike, a Bikemarket mögött a Berguson, az általam készített Bikediscount.hu mögött a Maraton kerékpárüzlet áll. Az internet egyszerûen egy új értékesítési csatorna és nem a boltok gyilkosa. Ma már, azt gondolom elég megkerülhetetlen tényezõ. Az más kérdés, hogy az ott alkalmazott árakkal a boltok nem csak más üzletek, de a saját bolti eladásukat is kanibalizálják. Az árak rendbetételét egyébként talán a Shimanonak kellene kezdeni. Abnormális állapot az, hogy a hazai nagyker ár sokszor 30-40%-al a német webáruház ár felett van. Tudom, hogy az OEM, de akkor is az a véleményem, hogy a Shimanonak kellene ezt az egy termék két ár helyzetet valahogy megszüntetnie. Meg lehet tenni, mint ahogyan a Sram is megtette.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Miskolcon nem tudok olyan boltot, mely hetente, de maximum két hetente ne rendelné meg amire szüksége van.

Továbbra sem értem min van a vita.
Ha nincs, akkor hoznak. Ha nem hoznak, van másik volt. Ha oda sem hoznak, valószinüleg oka van - olyan bolt nincs, aki egy - komoly utánjárást nem igénylõ alkatrész megrendelése helyett el akar bukni direkt egy ponenciális vevõt.

Ha igen, akkor úgyse fog sokáig mûködni.

Tehát futjuk a köröket, meg írjuk a közhelyeket, de feleslegesen.

A netes vásárlás mellett meg -ha kérhetem - ne kampányoljuk.

Kiváncsi vagyok arra az utopisztikus helyzetre, mikor városonként maximum egy bolt marad, de mivel árut nem vesz senki nála - csak szervíz lesz. Persze szigorúan hozott alkatrészbõl, csak munkadíjból megélve... Emiatt ez az utolsó bolt is megszûnik.

Ti meg ott álltok értetlenül hogy ezentúl ki szereli a bringátokat, kivel beszélitek meg a kérdéseiteket, hol tudjátok megnézni, megtapogatni, esetleg megvenni ÉLÕBEN....
A bringa meg romokban otthon :)

Persze benne van - aki ma nem fut a vevõ után, az nem marad meg sokáig.
Aki fut - és nem feltétlen csak az árak minél lejjebb tartásával - az mûködik

Nem a boltok védelmére írtam.
Csak nap mint nap találkozom ezzel a kérdéssel, és már kicsit sok.

Reakciót nem kérek, sõt véleményt sem. Nem ezért írtam.

Az apró meg tele a félrerendelt cuccokkal :)

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Heh, ez mekkora retekség :D
Mert tél van, nincs alkatrész? :D Loáál

Juj ez fájt ez a beirás. Úgy az egész.

Rosszúl fogalmaztam!

Azért nem hoznak alkatrészt csak 3 hét múlva ,mert addig nem mennek áruért!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ma bementem boltba, beszélgettem velük kb. háromnegyed órát, miközbe Zolinak tanulni is kellett volna, kaptam sok nagyon hasznos infót, és végül egy katicás csengõvel távoztam... Ennyi. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

A válasz nem ezzel kapcsolatos.

rendben, félreértettem.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

mert aztán te is az XTR hajtómûvet 110-ért szerzenéd be..

A válasz nem ezzel kapcsolatos.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Szerencsére kevés olyan profi van, mint te. Vagy inkább sok amatõr.

mert aztán te is az XTR hajtómûvet 110-ért szerzenéd be..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Szerinted vett itt már valaki 40-50ezerért XT hajtókart? Ehhez pl elég nagy amatõrizmus kell, ha 25ezer körül berendeled kábé akárhonnan...

Szerencsére kevés olyan profi van, mint te. Vagy inkább sok amatõr.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Elhiszem, hogy netes vásárlás esetén macerásabb a garancia, de pölö ha egyel nyugatabbra felébe van az xtr sor, akkor ott fogom megvenni, mert mélg ha gond is lenne vele, akkor is vehetnék mégegyet, s akkor még mindig a "magyar áron" tartanék. Egyetértek azzal, hogy bolt és bolt között nem érdemes párszáz (párezer) forinton szívózni (nem is szoktam), hanem inkább a jól bejáratott helyre menni, de nagyértékû kopóalkatrésznél, amit évente cseréltek, nem hülyültem meg, hogy az itthoni árakat fizessem ki. Szerinted vett itt már valaki 40-50ezerért XT hajtókart? Ehhez pl elég nagy amatõrizmus kell, ha 25ezer körül berendeled kábé akárhonnan...

pontosan errõl van szó!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
régesrégen, kétszer forgalmazták már a specit.

Mellesleg búvárkodás.. nagyobb tumultus van ott lent ilyenkor, mint a könyvesboltokelött éjjel a herri potter miatt...:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
tényleg, mennyit nézegettem mikor még arra laktam, hogy specialized bolt. aztán sosem nyitott ki :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem annyira komoly, tõkeerõs forgalmazó volt akkor, csak mint az Santa Cruzé lehetett, péel :) Szerintem arról beszél Thy, amelyik a Vásárcsarnoknál leledzett. Bár kellemetlen dolog a biznisz kezdetén egy ilyen fiaskó...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Volt már több forgamazó is. Nem tudom név szerint kik voltak.