Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

RST ( Rapid Suspension Technology)

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
226 hozzászólás a témában

#221
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
 • vendég
Ma megcsodáltam a 2006-os Kelly's modelleket és a Salamander is új RST-vel van szerelve meg még pár de azokat annyira nem figyeltem. Az új teló benne ha minden igaz az RST Gilla Plus RL nevet kapta (lehet h ez már régebben is volt én most láttam elõször).
Az eltérés az SL és az RL közt h az utóbbiban a lock out a kormányra van helyezve és úgy mûködik mint egy kézigránát kibisztósító pöcke. Nagyon primitív megoldás sztem, és olyan sérülékenynek nézett ki az egész megoldás.. hûû

#222
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
 • vendég
ha nem nyúltál vna hozzá akkor mondanám h cseréltesd be, de gondolom már nem garis és azért bütykölted meg.

ami xar azt sztem cserélni kell amíg lehet, fõleg h kijavították már az új szériában a hibát. de errél már írtam...

#223
McPherson

McPherson

  vendég

 • fórumtag
 • 135 hozzászólás
- Hát nekem is a Gila Plus SL van, éshát nem igazán tetszik, mert puhának puha, nem azzal vana baj (habár nem mozogja ki az útját, nem is lóg ki 10cm becsúszó a gépembõl!), hanem h nehezen indul, és már a kormánycsapi kotyog tõle (nagyon enyhén, dehát akkoris), és egy jobb lejtõn már úgy beáll, montha lockolva lenne, külön meg k néznem, nem én felejtettem-e benn...

+ Az elõzõ RST-m szintén egy Gila volt, az TL. Azzal meg az volt a baj, hogy kemény volt egész egyszerûen, a legnagyobb melegben a legvészebb helyzetben mozgott alattam 40mm-t... DE AZÓTA vettem kulcsot a sipkájához (anélkül nem érdemes szétbarmolni a vájatot), és szépen átrendezgettem az elasztomereket, kiszedtem az elõfeszítést okozótávtartókat, és a nyomórúd belsõ részébõl a "visszacsillapításra szolgáló" gumiszarokat. Így nyertem +5mm utat, amit nem használtam ki, mert a nyomórúd aljára áttettem a gumit, hogy ne üssem le - habár ezt majd még meglátom. Szal így most marha jó a mozgása, a legnagyobb minuszban is mozog nekem 70mm-t a 89-bõl úgy, hogy csak rátámaszkodom a vállra. Sajna még a kormánycsapival vannak gondok még nem építettem vissza, de ha meglesz, visszaírok!
Szal naon tetszik, 1. hogy marha egyszerû a belsõ felépítése, 2. egyszerû szerelni, javítani, kb 5 perc alatt - megfelelõ szerszámmal- át lehet rendezni a tagokat a belsejében...
nagy reményeket fûzök hozzá...
...And Justice For All

#224
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
 • vendég
exküzé moá mösziõ! majd figyelek a c-re bocsi!

Azért is nyitottam ezt a tipokot h az rst-krõl is legyen gyorsan kereshetõ vélemény, ill legyen hely ahol lehet róluk kérdezni. Sztem nem kell lenézni az RST-t mert már kettõt is próbáltam és 3 darabból 2 abszolút jó volt. És mivel a kelly's-ben is beszéltük már h vannak akiknek az eredeti darab van a bringájában évek óta.

#225
raycoon

raycoon

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 2.206 hozzászólás
OFF:
Hmm, ennyire ne akarjunk megfelelni.. :D
Mindkét helyre pontosan ugyanannyira tartozik, hisz a Salamandereket ezzel szerelik, vagyis a kérdés felmerülhet, hogy mennyire jókat is raknak bele, de legyünk itt, kell ide is a hsz.. :)
ON:

Szóval, nekem ez az elsõ telóm és így nekem az se tûnt volna fel, ha egyáltalán nem mozog. Nekem még ugye a 2004-es Gila van benne, de nem tûnt úgy, hogy az állításra bárhogyan is reagálna. Betudtam annak, hogy külön sem több, egy 20-asnál, így nem vártam csodát tõle.

(Csak félre olvastad a nevem és a "k" maradt meg? Nem mintha zavarna.. :))

#226
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
 • vendég
raykoon:

szóval a kelly's-es bejegyzésedre a válasz itt... :)
Nekem cserélték az RTS Gilla Plus SL telómat ami a 2005ös salamanderben széria darab és amíg meghozták az újat addig kaptam egy lock out nélküli RST Gilla telót. Az eredeti Gilla + sl nagyon kemély volt és sokat kellett kenni h puha legyen és aztán a lock out is feladta mikor a szervízben szétszedték mert nem lehetett összerakni úgy h mûködjön. Na akkor 1-2 hétig használtam azt a csere telót és az mivel nem lock-os így mindkét oldalon állítható és teljesen beleszerettem mert nagyon puha volt és nem koppant hanem szépen kimozogta az útját és csillapított. Sajnáltam is h nem ilyet kértem újnak, de nekem a lock nagyon fontos mert ugyebár az jó dolog... szóval vártam a lock-os cseretelóra. Ez az új már 900km-t ment hóban, fagyban mindenben és össze sem tudom hasonlítani az elsõ uolyan tipusú telóval! Szóval van eltérés tipuson belül is darab és darab közt, de az is lehet h egy évjárattal fiatalabb az új és ezen már javítottak.

...de majd holnap összehasonlítjuk a túrán a 3 salamandert :)

#227
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
 • vendég
Sztem nagyon sokan használnak RST-t és egy ilyen topic is kéne, uh. most elindítom...