Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

  • Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

#1021
renner

renner

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Kedves Szervezõk!

Köszönjük szépen a tegnapi versenyt! Nagyon tetszett, bár úgy megsültünk, hogy a végén az utat is alig láttuk.

Életmentõ volt a sok frissítõhely, fõleg azok ahol a már kiesett versenyzõk adták a vizet, sõt én még energiaitalt is kaptam folyamatosan. Enélkül nem ment volna. Köszi!

Annyira tetszett a verseny, hogy jövõre is szeretnénk eljönni. Ugye jövõre is lesz?

Mégegyszer köszönjük! A jövõ évi szervezéshez sok szerencsét kívánunk:

Renner Monika
Erdélyi Norbert
Szalai Zsolt

#1022
csárli

csárli

    vendég

  • fórumtag
  • 30 hozzászólás
Ez szuper volt!Én most indultam elöször bármiféle versenyen de nagyon jol éreztem magam.Igaz néha eltévedõs lehetett volna.De négyen mentünk együtt az elején és volt köztünk egy Siofoki srác aki jol ismerte az utat.Az utolso 10 km-nél már elfogyotta vizem de adtak a többiek.Jövõre tuti h jövök ,itt a helyem.

#1023
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Összefoglalnám én is montis szemmel:

Ennyit még soha nem tekertem egyben. Gondoltam kipróbálom milyen. Próbáltam felkészülni, társakat találni a dologhoz. Végül a fiammal érkeztünk a rajthoz.( a többiek vizsgaidõszak, egyéb elfoglaltság)
A rajt elött 10 percel kiderült, hogy a fiam racsnija elforog a tengelyen. Elméletileg pénteken lett kész a biciklije, de sz@rul csinálták meg. Elmentünk szervízt keresni, a Shell kút után találtunk egyet. Az idõs bácsi szétszedte, és mondta, hogy ez fusin van összerakva. Irány a bolt, de nekik nem volt új racsni.
Nyilvánvaló lett, hogy a fiam nem tud indulni. Maradtam egyedül. (Fiam vonattal haza...)
9.33 körül indultam a mezõny után. Maradtam az országúton, mert gondoltam, a kerékpárúton nem érek utol senkit.
Számomra is meglepõ módon simán tudtam egy jó 30-as átlagot tartani az elsõ 2 és fél órában. (Országúti versenyzõk ne röhögjetek! 43. évesen, montival, egyedül...) Boglár környékén jutott elõször eszembe MIHI kolléga ajánlata, hogy ad kölcsön egy rugós nyeregcsövet... Az én fenekem nincs hozzászokva a kõkeményre fújt slick gumihoz. Fonyód után, mivel nem voltam biztos az útban, inkább lementem a bicikli útra. Berény környékén értem utól az elsõ csoportot. Épp a 4. defektjüket szerelték. Rájuk tukmáltam 4 ragasztó foltot, mert nálam volt 10.
Mentem tovább.
A következõ csapatot a meglepetés itatóhelyen értem utol Keszthely elött.
Amíg a fiuk feltöltötték a kulacsom ettem egy banánt.
Egyedül indultam tovább, bár a csapat késõbb valahol B.Györök körül utolért, amikor megálltam enni valamit. ( kb. fél zsömlét tudtam letuszkolni) Mentünk egy darabon együtt, de kicsit lassabbak voltak, ezért elhagytam õket. Megint egyedül... Ez ment kb. B.szepezdig, ahol már minden bajom volt. Arra tudtam csak gondolni, kellene egyet fürödni. Ekkör jött a felmentõ sereg, két hölgy formájában 234-235 rajtszámmal. (Látod PROHI! Nem véletlenül kérdeztem én...) Mikor közölték "legalább húzom õket" mondtam nekik, én nem egészen erre gondoltam...
Elõre álltak, és vittek jó 28-30 -as tempóban. Mikor kicsit magamhoz tértem, felváltva vezettünk. Füreden kicsit megálltunk. A kútból kitünõ, enyhén szénsavas hideg vizet vettünk, meg egy kis banánt ettünk. Indulás után egyikük defektet kapott, viszonylag gyorsan cseréltünk belsõt, és érkezett épp valaki a szervezõk közül akinek volt egy nagy pumpája is.
Hátulról érkezett egy újjabb segítség, aki jött velünk vagy 10-15 kilómétert, és sokat ment elöl.
Az Akarattyai emelkedõ nem esett már jól. De Siófok már "húzott". Bár követtük a "Siófok" táblát, egyre jobban elhagytuk a tavat. Úgy éreztük, eltévedtünk és vissza is fordultunk. Megkérdeztük valakit aki mondta, hogy mégis az a helyes út.
(megj. arra a helyre lehetne legközelebb tenni egy Pelso-s papírt, mint Siófokon, mert mások is elbizonytalanodtak ott, hisz távolodunk a tótól.) De elértük a 70-es utat ami már a célegyenes.
Az idõnk 9.30 körül lehetett, én 8.59.06-ot mentem.

Tapasztalatok:
- Az ellátás jó volt. Nekem nem kellett több, még csokit sem ettem. A banán meg a víz elég volt. Azt azonban meg kellene oldani, hogy a víz ne legyen meleg.
- A Siófoki Önkormányzat erre a napra odaadhatná a parkolót a vesenyzõknek, hogy ne kelljen máshol parkolni.
- 200 km. montival sok. Még akkor is ha ez nem fárasztóbb mint egy 90-100 -as Duna maraton, de a hossza miatt (9-óra) sok.
- Az 1.3 as Conti slick gumi ilyen túrára baromi jó gumi. (1800 Ft-ért!)
- A "Penco ED Long" sportital nagyon bejött.
- A nem tünt fel, hogy a meleg zavarna tekerés közben, de megálláskor a mûszálas ruha szörnyû volt.
- Egyedül menni ilyen hosszú távon gyilkos dolog.


De azért jövünk jövõre is...;)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#1024
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Szép volt jó volt, este írok töübbet!!!!

#1025
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás
Nagyon király verseny volt, Prohi még1xer kösz mindent!
Végülis 5h13min-el begurultam a mezõnnyel, de totál elfáradtam, végén fõleg a meleg volt a gond. Legjobban a kocsis frissítés tetszett, ha az nincs tuti nem tok végig menni. Legnagyobb rosta a Balatonszentgyörgyi emelkedõ volt asszem ott sokan megúsztak, köztük egy lány is aki addig jött velünk, persze õ is végig csinálta minden elismerésem az õvé.

Jövõre ugyanitt ;)

#1026
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Gyerekek! Ez állat volt! Elfáradtam mint a kutya, de jól éreztem magam. Nagyon meleg volt, sokan napszúrást is kaptak. Én is igen közel voltam hozzá, de úgy néz ki azért megúsztam. MAjd ha kicsit összeszedem magam írok még többet is, most viszont megyek pihizni. Jó kis rendezvény volt! Pötty voltam, mindenkinek jó pihenést!

#1027
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Hát (-tal ugyan nam kezdünk mondatot, de) hát a _Mickey_ nem hívott fel. Én biztos, hogy nem javaslom neki az indulást a mezõnnyel rajtszám nélkül, mert nem mindenki olyan toleráns, mint tpresident. És ha egy embernek ilyen szinten én engedményt teszek, akkor jövõre a 30-40 igazolt -fizetõs- versenyzõ mellett 150 ingyen induló akar majd részt venni.
Pinarellónak van igaza ott volt az elõnevezési határidõ, és voltak akik errõl lecsúsztak, ennek ellenére idõben fel tudtak hívni, és megállapodtunk, így v. úgy.
Egyébként a helyszínen, ha idõben érkezik valaki és hozzájut a 200 db szuperinfó egyikéhez, abban van 30 % kedvezményre jogosító hirdetés!!!!
Csak idõben kell érkezni, hogy jusson!

Prohi

#1028
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás

Szia Proha!

Nekem kicsit sok az 5k nevezés díj, (mostanság volt egy csomó kiadásom), ha nevezés nélkül elgurulok mezõnnyel (tehát nem megyekbele szökésbe, nem állok be vezetni és nem lószolok) van esély arra hogy nem diszkvalfikáltok?

Vaze tezsvírem ott volt az a fránya elõnevezési idõszak. De ha nem hívtad fel a Prohit tényleg tedd meg izibe. Kell az ember a mezõnybe de mocskosul. Na meg ha ott a rajtszám akkor az É parton ha leszakadsz nem terelnek be a kerékpár útra. Ez átlagba 5-6km/h sebességkülömbséget jelent még akkor is, ha egyedül kell bóklászni az úton.

#1029
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Kösz a bizalmat potty. De az egykori versenysúlyomhoz képest gyenge 20kg-al vagyok nehezebb és ezt el kell látni oxigénnel 200km-en keresztûl. Tehát fel kell kötnöm a gatyát. Megboldogult Gyapjas Bandi bátyám mondta "kövér bringás nincs csak szálkás". Ezért én már rég nem vagyok bringás. A rutin meg az évek egy esetleges fradi sorhoz + elég vékony. Tehát a cél Zánkáig a fõmezõnnyel maradni. Akkor meg lesz a 6 órás, vagy jobb szintidõ.

#1030
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Pinarello: Szeretnék én egyszer úgy menni, mint ahogy Te most tudsz menni! :-) Pedig én csak 23 vagyok. Sok sikert holnapra!

#1031
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
_Mickey_

Hívj fel a 30/450-99-77-es számon, most!!

Prohi

#1032
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás

Mickey: Partizánok mindig vannak. Ha a saját örömöd is elég, felõlem egye-fene, jöhetsz...de ez prohi-n múlik!!!


Kösz, jó lenne menni, nem akarom megnyerni a versenyt csak bringázni egy jót.

#1033
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Mickey: Partizánok mindig vannak. Ha a saját örömöd is elég, felõlem egye-fene, jöhetsz...de ez prohi-n múlik!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

#1034
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás
Szia Proha!

Nekem kicsit sok az 5k nevezés díj, (mostanság volt egy csomó kiadásom), ha nevezés nélkül elgurulok mezõnnyel (tehát nem megyekbele szökésbe, nem állok be vezetni és nem lószolok) van esély arra hogy nem diszkvalfikáltok?

#1035
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Akkor holnap találkozunk. A fiataloktól ha kaphatnék annyi segítséget, hogy a dombokon 2-en tolnak felfelé, 2-en + húznak maguk után. Viszik a frissítõmet és 5 percenként megkérdik van e szükségem valamire. Ja és ha valaki szökésbe akar kerülni annak pumpát dugtok a küllõi közé. A tempót nem viszitek 60km/ó fölé, mert ott már "ver" a szívem. Legalább is az 1. 202km-en. Azzal a maradék 1-el már elboldogulok magam is. Köszönöm a megértéseteket.
Prohi! A Gonda Atesz nem tudta megoldani, így holnap dolgozik, nem tud elindúlni.
HÁT AKKOR MINDENKINEK NAGYON SZERENCSÉS KÉZ ÉS LÁBTÖRÉST KÍVÁNOK

#1036
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás

Hú Prohi, ez nagyon "píárosan" hangzott...:)


Az FTC-tõl hívtak fel, hogy elmarad-e, mert xy szekszárdi edzõ azt terjeszti.

Ha igaz, hogy õ terjeszti (én tudom a nevét), akkor....

tpresident a megmondhatója, hogy én egy kósza hírnek elõbb utánajárok, és a biztos, a hiteles forrás után nyilatkozom, még akkor is, ha nekem ez bizonyos hátrányt okoz.

Az elõzetes várakozások szerint az amatõr Bajnokság 4. fordulója(ami keresztbeszervett volna ennek a megmozdulásnak) el fog maradni(legalábbis az elsõ 3 forduló mind elmaradt!!!). Remélem sokan leszünk!

Az az információm, hogy az Amatõr Kupa 4. fordulója nem marad el. Sõt pl. az elsõt a Tihanyi versenyt is megrendezték.

Ettõl függetlenül legyünk sokan, a jóidõt megrendeltem!!
(megjegyzem, hogy Tihanyban én rendeztem elõször versenyt, mégpedig a Pelso Kupa szakaszaként, és háromszor /94, 95, 96/ rendeztük meg.)...


Na a jóidõt meghozták, felár nélkül :bananadan !

A PR meg nem ártalmas, csak ne ilyenek miatt kelljen a jövõben irogatnom!!

Prohi

#1037
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
poty: Igen, 6602es Author.
A rajt elõtt nem sok, utána remélem több idõnk lesz 1 kis eszmecserére.

Tp.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

#1038
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Tpres: Az Authoroddal leszel, mert akkor majd rádköszönök. Én is Authorral leszek A5505 világoskék saját építés. Mondanám hogy majd felváltva vezethetünk, de én túrázni megyek, szóval sok sikert a versenyhez. Szerintem klafa lesz!

#1039
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hú Prohi, ez nagyon "píárosan" hangzott...:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#1040
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Vannak "kedves", "jóakaró" emberkék, akik azt terjesztik, hogy elmarad a Tour de Pelso.

EZ, NEM IGAZ!!!!

A Tour de Pelsot megrendezzük!!

Eddig egy rendezvényünk sem maradt el!

2005. 05. 28-án reggel 9:00 órakor elindulnak a fiúk és lányok, hogy -ki gyorsabban, ki lassabban, de teljesítse a 200km-t. No, meg a többi távot!

Prohi