Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

  • Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

#1001
nagash

nagash

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Kedves Prohi!

Köszönet a gyors válaszért.
Remélem találkozunk 2006-ban személyesen is.
Minden elismerésem a tiétek, hiszen tudom, hogy milyen nehézségekbe ütközik nálunk valamit is megszervezni.
Amit írtam, az csupán olyan hiányosság, aminek a kiküszöbölése nagyon kis odafigyeléssel megoldható.

Kedves Mickey!
Köszönöm a gratulációt.

#1002
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás
Prohi spiccen szerintem minden ok volt, egyedül a szexárdi kamakaze nem hiányzott :), de azt leszámítva minden úgy mûködõtt ahogy kellett, még sorompót se kaptunk sehol.

#1003
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás

Nekem továbbra is csak a parkolás volt a gondom ...
... Esetleg vm. térképet lehetne osztani túrázoknak ahol jelölve vannak a kutak,elágazások,frissítõk. ...


A térképet, mint esetleges egyéni frissítési lehetõségek, kutak megjelölését jó ötletnek tartom, majd kitalálunk valamit. A kritikus elágazásokhoz útirányjelzõ táblákat tettünk ki. Ennyire futotta erõnkbõl. Akik a fõúton haladtak azok nem tévedhetnek el az É-i parton!! Egy, a 71-es fõúton lehetett, kellett haladni végig "egyenesen"!

Prohi

#1004
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Kedves Nagash!


Elnézést kérek a keszthelyi frissítõállomáson történtekért, nem tudom, hogy miért nem adtak frissítõt :chin: ??!!

Én a te/ti beérkezésetekkor biztos el voltam foglalva, mert én személyesen kb. 30-40 célbaérkezõnek gratuláltam és azok nem a versenyzõk voltak. A rendezõ kollégák viselkedéséért mégegyszer elnézést. Legközelebb mondassátok be, hogy velem akartok beszélni!

A hideg sör nekem is jobban esett volna, sajnos hûtõpultot még nem tudtunk beszerezni a vízhez sem.

A szemüvegek közül -mivel szinte mind más és más volt - válogatni lehetett, fel lehetett próbálni és az elõttetek beérkezettek rendezték káoszos formába.

Én a technikai feltételek elõteremtésének (teljes útlezárás, chipes idõmérés, stb..) a nehézségét szoktam az anyagi különbségekre fogni, az emberi hozzáállást nem. Jövõre jobban odafigyelünk erre is! Köszi!

Remélem azért 2006-ban is találkozunk!

Prohi

#1005
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás
Nekem továbbra is csak a parkolás volt a gondom a szervezésel, igaz én spiccen jöttem végig, de szerintem nem várható el, hogy 200km hosszan frissítõ és rendõr szegélyezze az útat. Esetleg vm. térképet lehetne osztani túrázoknak ahol jelölve vannak a kutak,elágazások,frissítõk.

Nagash GRAT, hogy végig csináltad, kemény csaj vagy!
Én már voltam néhány versenyen és ha nem vok dobogós akkor nem nagyon szoktak gratulálni, többnyire mindig egymásnak gratulálunk, így tettünk szombaton is.
Nekem a napszemüveget a szöszi hölgy adta át, miután megkérdtem, hogy válassza ki, hogy neki melyik tetszik.

#1006
nagash

nagash

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!


Köszönet a TdP megszervezéséért.
Nagyon jól éreztem magam és örülök, hogy nõ létemre sikerült letekernem a 200km-es távot.
Most pedig egy-két észrevételemet szeretném elmondani a szervezõknek, miután végigolvastam a fórumot.
A Keszthely elõtti frissítõállomáson csak nagy nehezen kaptunk ásványvizet (mást nem adtak), mondván, hogy az a túrázóknak van, de ha kicsit odalépünk, akkor beérjük a frissítõkocsit. Ez természetesen nem a szervezõket minõsíti, csupán a fiatalembert.
A célba való beérkezéskor a nagyon jó érzés volt meghallani a már beérkezett bicajosok tapsát.
Kevésbé esett viszont jól, hogy a szervezõk közül senki nem jött oda gratulálni, hiszen a saját dolgukkal voltak elfoglalva. Próbáltunk beszédbe elegyedni néhányukkal, sikertelenül. Szar érzés volt ott ácsorogni és várni, hátha valaki azért mond valamit. A kis faháznál találtunk meleg ásványvizet és ittunk (a hideg sör jobban esett utána a kerthelyiségben), bár a kutya sem kínált meg bennünket. Az elsõ 100 beérkezõnek ígért napszemüvegek oda voltak szórva, de senki nem jött oda és adta át, mi meg nem vettünk belõlük, mert így nem kell.
Az egyetlen kivétel a célnál ülõ hölgy volt, aki tájékoztatott bennünket eredményünkrõl.
Hozzáteszem, hogy még majdnem 2 óra volt a szintidõig és utánunk még sokan érkeztek.
Prohi említette a külföldi igen magas nevezési díjakat és ezzel indokolta a versenyek közti különbségeket.
Az idei osztrák szervezésû Fertõ-kör 40 euró volt, ami kb. 10.000Ft. Ezt az összeget azonban bõségesen visszakaptuk.
Elhiszem, hogy a pénz nagy úr és szponzorokat sem lehet találni hazánkban.
Azonban fenntartom, hogy vannak pénzben nem mérhetõ dolgok.
Ilyen pl. egy kézfogás a célban.
Ez elmaradt, pedig ehhez úgy gondolom, csupán némi emberi kultúra szükséges.

#1007
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Bocsi Igazad van a doki nem adta fel!

Te is tudod -legalábbis remélem, hogy nem neked volt célozva, hogy feladtad!!

Bocsi!

Prohi

u.i.: Azoknak a résztvevõknek szóltam akik a versenykiírásról megfeledkeznek. Ott minden le volt írva pontosan, és idõben fel lehetett volna készülni otthon az útvonalból, betenni egy + kulacsot a zsebbe, stb...

#1008
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás

Teljesen egyetértek azokkal akik ilyen extrém melegben keveselték a hivtalos frissítõhelyet, de nem volt több emberem (mert inkább elindult, hogy feladja a pinarelló és a doki is!!) + kocsim, ami kivitte volna a frissítõt. a tervek szerint több frissítõ lett volna és ezért tárgyaltam is élelmiszert forgalmazó céggel, akinek az útvonal mellett vannak üzletei, de nemet mondott.
Viszont a saját védelmünkre legyen mondva nem aznap lett 10:00-tól 35 fok, hanem ezt szajkózta a meteorológia egy héten keresztül. A 200 km csaknem teljesen síkon megy végig és az 1 + kulacs a zsebbe életet mentett volna, pláne, ha 7,5 dl-esek a kulacsok.

Az Önkormányzat "parkolós" hozzáállásával én sem értek egyet, sõt ...., de mi nagyon sokszor bemondtuk, hogy a fizetõs parkolóban büntetik azokat akik nem fizetnek, és légvonalban 150 m-re van egy csendes és biztonságos utca ahol ingyenes parkolásra van lehetõség. Aki ezt nem vette komolyan az sajnos fizetett!! Egy társaságot sajnáltam igazán, akik Szegedrõl érkeztek egy kis késéssel, és csak arra volt idejük, hogy átöltözzenek. Így is 5 perccel késõbb indultal a mezõny után, a kocsi szintén maradt és nem vettek P-jegyet sem idõhiány miatt.
Jövõre megpróbálunk egyezkedni az Önkormányzattal!!!

Prohi

u.i: Várom továbbra is az észrevételeket, a jó és a nem annyira jó ;) kritikákat, különös tekintettel a parkolási helyzetre.

Drága tezsvírem. A doki 5:11-es idõvel érkezett a célba. Azaz nem adta fel. A közérzetemmel nekem sem volt semmi bajom, de a görcs az görcs. Van akit ugyan abból a bolyból ahol én mentem a verseny végére kapott el. Ja és te még nem adtál fel akármilyen oknál fogva versenyt. Ráadásul ez nem egy verseny volt, hanem 1 szabadidõs program. Arról nem beszélve, hány versenyen voltam a segítõd, pedig jó lett volna inkább indulni, de nem volt megoldható az egyesület szegényes helyzete miatt. A Tour de Pelso történetében most elõszõr mertem elindulni pedig voltam ennél többszörösen edzett, helyette az istrángot rángattam azon az oldalon ahol Te állsz most és szerintem nem kellene védekezned a szervezettség esetleges hiányosságai miatt. Ha valaki a kerékpársportban egy kicsit is járatos akkor tudnia kell, hogy ez egy technikai sport, melynek költségei vannak. Az ezekre valót elõ kell teremteni. Ha van elég pénz van elég ember a lebonyolításhoz és fordítva. Csak a rendõrmotorosok költsége annyit elvitt, mint 30 másik ember gázsia lett volna arra a napra. Akkor mirõl beszélünk. Nézzük meg kinek mi a véleménye a rendezésrõl. Sok sok vélemény jöjjön be. Feket és fehér. Reálisan nézzük meg, hogy a résztvevõk száma hogyan növelhetõ, azzal együtt, hogy mindenkinek (spicc/döglött sor /túrázók) a konfortérzete meg legyen oldva. Itt a fórumon pár ember forog. De találjuk meg az összes résztvevõt, hisz cím telefonszám van. Mondjanak véleményt, akár kérdõív formájában. Álljon össze egy komoly team aki elemzi összegzi õket. Ezekbõl a véleményekbõl a leendõ szponsorok felé is össze lehet állítani egy kis füzetet, hogy lássa a sponzor, mire ad pénzt. Nem egyedül kellene szélmalomharcot vívnod. Ajtón ki ablakon be. Ha van rá mód ne egymáson keressünk fogást. Tök fölösleges. Mindenki teszi a dolgát. Úgy gondolom a Siófokon szervezett kerékpáros rendezvények színvonala még soha nem maradt el az ország más színhelyein megrendezettekétõl. Természetesen egy ilyen BIKE MARATHON nemzetközi színvonalra való emeléséhez ennél több kell. Ráadásul 70-150km-es rendezvényekre könnyebb tömeget vonzani. Ez az erõpróba sokakat megrémíthet. Találjuk meg azt a motivációt, ami idehozza a tömeget. A tömeg hozza a támogatót stb. Na nem tépem a számat tovább. Ez nem biztos, hogy mást érdekel. Pesten egy kerékpáros demonstrációra kimegy 10000 ember miért? Jó buli? Vagy tényleg szeretik ezt a sportot. Jöjjenek el és demonstráljanak itt. Mutassák meg, hogy valóban léteznek ebben a sportban mint versenyzõk, túrázók támogatók. Tudatosul bennük, hogy az EU legnagyobb édesvizû sekély tava az õ országukban van? Jöjjenek és azzal, hogy megkerülik szimbólikusan tesznek érte. Na már magamnak is kezdek sok lenni, hogy szevasztok. További jó fórumozást.

#1009
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás

...
A szervezésrõl: az útbiztosítás az elejének profin mehetett, a vége meg csapódott, ahogy tudott...kerestük az utat egypárszor...
.... jövõre találkozunk!

Ez sajnos már elõfordult másokkal is. Igazából akik igazi tempót mentek, azoknak nem sok keresgélni valójuk lehetett a fõútakon, a 7-es, 76-os, 71-es és újra a 7-es fõúton, esetleg, talán Keszthely belterületén lehetett kérdéses a helyes irány eltalálása.
Akik meg a bringaúton ill. kerékpárbarát útonvonalon mentek, azoknak Balatonberénytõl a kritikusnak vélt keresztezõdésekbe "Tour de Pelso-s" útirányjelzõt tettünk ki. (most direkt fekete-fehéret, hogy az ereklye-gyüjtögetõk ne szedjék le a résztvevõk elõl, mint tavaly). Még nem tudunk minden keresztezõdésbe (csak minden másodikba:) ) saját rendezõt állítani, de reméljük eljõ ez az idõ is.

Ha mi miattunk kevertetek el, elnézést kérek érte! Bocsi!!!

Nem vagyunk egyformák. Vannak akiknek a 2 frissítõállomás elégnek bizonyult, van akinek nem.
Mi is törekedni fogunk arra, hogy több helyen tudjunk frissítõt kialakítani. Ehhez olyan helyet kell találnunk ahol a kerékpárút és a fõút pár méterre van egymástól és a közelbe lehetõleg valamilyen kialakított infrastruktúra (WC) is van, mert a következõ kritika az lesz, hogy miért nem olyan helyre tettük a frissítõket ahol kisebb-nagyobb dolgaikat is el tudják végezni a résztvevõk. Minél többen lesztek, annál többet tudunk ezekre a dolgokra fordítani.

DE a lényeg azt hiszem az idézet végén volt, és várunk benneteket!!:heej:

Prohi

#1010
rockkan

rockkan

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Igen, teljesen igazad van, frissíteni bárhol lehetett volna. A hiba az én készülékemben volt, mert én akkor még úgy gondoltam, hogy bicajozni megyek, lehetõleg hatékonyan, egy megfelelõ tempójú bollyal stb...
És nem ÚT és KÚT kereséssel haladni, aztán halódni... Ha egyszer kiállok a bolyból, azt már ugye nem igen érem utol...
Egy ötlet a lassabbak frissítéséhez: ti ismeritek a terepet, falvakat, fel lehetne elõre mérni, hol vannak könnyen elérhetõ, mûködõ kutak (felénk sajnos csak minden tizedik közkút mûködik), az sokat segítene, ha a 2 db kajás frissítõállomás között mondanátok, hogy pl. Zánkán 20m-re az úttól több kút is van, vagy Almádiban stb. Akkor máshogy osztjuk be amink van, meg amink nincs. Tudunk kalkulálni. Ezért nem vágtam még bele a bizonytalan 70km--be, maradt a 25km Tihanyon át. Na az sem volt semmi Szántódról Siófokig elvergõdni a kerékpárúton...Végülis én nem rosszullenni mentem, hanem egy jó felkészülésnek vettem. A tételt sikerült bizonyítani. Tanulságos volt.

#1011
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Teljesen egyetértek azokkal akik ilyen extrém melegben keveselték a hivtalos frissítõhelyet, de nem volt több emberem (mert inkább elindult, hogy feladja a pinarelló és a doki is!!) + kocsim, ami kivitte volna a frissítõt. a tervek szerint több frissítõ lett volna és ezért tárgyaltam is élelmiszert forgalmazó céggel, akinek az útvonal mellett vannak üzletei, de nemet mondott.
Viszont a saját védelmünkre legyen mondva nem aznap lett 10:00-tól 35 fok, hanem ezt szajkózta a meteorológia egy héten keresztül. A 200 km csaknem teljesen síkon megy végig és az 1 + kulacs a zsebbe életet mentett volna, pláne, ha 7,5 dl-esek a kulacsok.

Az Önkormányzat "parkolós" hozzáállásával én sem értek egyet, sõt ...., de mi nagyon sokszor bemondtuk, hogy a fizetõs parkolóban büntetik azokat akik nem fizetnek, és légvonalban 150 m-re van egy csendes és biztonságos utca ahol ingyenes parkolásra van lehetõség. Aki ezt nem vette komolyan az sajnos fizetett!! Egy társaságot sajnáltam igazán, akik Szegedrõl érkeztek egy kis késéssel, és csak arra volt idejük, hogy átöltözzenek. Így is 5 perccel késõbb indultal a mezõny után, a kocsi szintén maradt és nem vettek P-jegyet sem idõhiány miatt.
Jövõre megpróbálunk egyezkedni az Önkormányzattal!!!

Prohi

u.i: Várom továbbra is az észrevételeket, a jó és a nem annyira jó ;) kritikákat, különös tekintettel a parkolási helyzetre.

#1012
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Rockkan:

A frissítõállomások nem a kerékpárútvonal-mellett voltak???
a Balaton-parton rengeteg helyen lehet vizet tölteni8minden faluban van közkút, ivókút, ha az nincs, 3ad osztályú talponálló kocsmában két szép szóért hideg vízet töltenek a kulacsodba. Ez az egész országban így van, Nagyatádtól Szatmárcsekéig.
Azt gondolom,h a leszakadóknak érdemes volt a kerékpárúton továbbhaladni, én is ezt tettem az utolsó 20km-en.
Nagyatádon az Ironman-versenyen ha jól tudom, egy rövid pályán(20-40km) kell több kört menni. Ott könnyû megoldani a folyamatos gördülékeny frissítést, mint egy 200km hosszú vonalon.
Szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

#1013
rockkan

rockkan

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Kösz, hogy részt vehettünk egy ilyen rangos versenyen, de sajnos nekem csak távolból adatott meg szemlélni ahogy a nagyok tekernek...
A tervezett saját tempót már az elsõ kilik után túl kellett játszanom, hogy a bollyal maradjak, és a harmadik leszakadás után nem is mentem utánuk.
Így persze kimaradtam minden jóból. A két kulacs víz kevésnek bizonyult 70km-re. Keszthely után, ebben a gyilkos idõben teljesen kiszáradtam. Zánkánál kútból újratöltöttem, de már késõn...Tihanynál úgy döntöttünk, hogy átkompozunk, így megússzuk kisebb napszúrással...így csak 160km jött össze. Hiába, puhák vagyunk mi még ehhez...

A szervezésrõl: az útbiztosítás az elejének profin mehetett, a vége meg csapódott, ahogy tudott...kerestük az utat egypárszor...
A parkolást tényleg el lehetne intézni, a Város csak támogathatna egy ilyen rendezvényt...
A frissítõ helyek számát ilyen extrém melegben keveselltem, akit nem frissítettek kocsiból az nemigen bírta...az északi parton még 2 kellett volna, legalább vízzel. Az egyik kulacsom még az elsõ km-eken kiesett, sehol nam tudtak egyet sem adni...az se ártana ha lenne csere kulacs az állomásokon.
Gyertek el Nagyatádra az Ironmanre -akár váltóban-, és 20km-kénti feladott frissítéssel fogtok találkozni...
A zuhany tényleg jó volt, jövõre találkozunk!

#1014
pinarello

pinarello

    vendég

  • fórumtag
  • 35 hozzászólás
Gratulálok mindenkinek aki végig ment. Bosszantó módon 142.5-nél kénytelen voltam megadni magamat. Mindkét combhajlítóm kemény görcsbe ugrott. Így Fürednél mint a rohadt nád döltem ki a mezõnybõl. Tihany elött igaz szóltam a Dokinak, hogy bajok közelednek, adott is Kálium , magnézium pezsgõ tablettát, de annak már nem volt idelye feloldódni a kulacsomban. Ill. elöbb jött a görcs minthogy bármi használt volna. Szerencsémre egy versenyzõ srác apja a tükörben figyelte mi történik velem és vissza fordult értem. Mégegyszer köszi neki. Tegnap még volt 1 kis izomlázam a görcsbõl adódóan de Bélabátyám + a Fradisok gyúrója rendbetett Siófokon. Nekik is minden köszönetem. Azért gyereknap alalmából tegnap du. átmozgattunk a nagyobbik fiammal egy keveset. Ma újra neki mennék a 200-nak.
Én magamon csodálkoztam, hogy 90 1-2 kilómmal a megindulásoknál ott tudtam lenni gond nélkül. Teszem hozzá ehez ott kellett lenni mindig a sor elsõ harmadában, hogyha megúszom akkor is elérjek a sor végére. A SzeXárdi kocsi vezetõjétõl + el kéne venni a jogsit. A frissítés tényleg nagyon jó volt a mezõnyben, egyébrõl nem tudok nyilatkozni.
Hát el kell kezdjek újra résztávos edzéseket csinálni nem úszom meg. Jövõre ugyanitt csak lenne egy kicsit "melegebb", mert most nagyon ráfáztam.

#1015
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Most sikerült összeraknom a számítógépes rendszert...

Elõször is köszönöm mindenkinek a részvételt! - aztán a Jó-Istennek a verõfényt, kevésbé a 35 fokos meleget, de inkább ez mint tavaly a szakadó esõ és a 12 fok, és köszönöm minden rendezõ kollégának - a rendõröknek is - a munkáját!!!

Legjobban annak örülök, hogy az idén sem történt közúti baleset a rendezvényen :bananadan !!!!

Beleolvasgattam a hozzászólásokba, köszi az elismerõ szavakat! Majd végigolvasom mindet és ha "kell" reagálok rájuk.

Nyugodtan írjatok (minél többen) a parkolásról véleményt, ki fogom nyomtatni és leteszem a polgármester elé!!!:clap:

Prohi

#1016
_Mickey_

_Mickey_

    vendég

  • fórumtag
  • 136 hozzászólás
A mikrobuszos szemüveges srácnak tényleg 1000 köszönet ahogy osztogatta a csokit,banánt,vizet nélkülük nagyon nehéz lett volna.
Szekszárdi kocsira én is emlékszem, volt anyázás rendesen.
Calibrás szöszi nagyon tetszett :), csak az nem hogy 5 minig töltötte a kulacsom.
Tpresident elkellett volna menned a csapattársaimmal, õk kb. füzfõ után azért szöktek meg mert nem bírták volna a mezõny ritmusát akarattyánál felfelé, így saját tempoban mentek fel, a domb után megfogtuk õket.
Legnagyobb elismerésem továbbra is azé a lányé aki szentgyörgyig jött velünk ahol a szakadások voltak és persze mindenkinek grat aki végig ment.
Szervezés szerintem is jó volt nagyon az 1etlen hiba tényleg a parkolás volt csak.

#1017
kissgergely

kissgergely

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdvözlök mindenkit aki részt vett a TDP-on! Én is most voltam elöször ilyen rendezvényen, örülök hogy versenyzökkel tekerhettem együtt, bár nem tartott sokáig. Már most sok tapasztalatot le tudok szürni a versenyzéssel kapcsolatban, egyébként 6.05-re sikeredett az idöm, ami jobb mint amire számítottam föleg hogy kb.80 kilcsit mentem egyedül. A szervezés szerintem is jó volt!
-Már csak egy dolog izgat, ki volt az a terepszinü gatyás,motoros csaj aki kb. füred vagy almádi környékén mellém jött, és valamit mondott amit nem nagyon értettem, talán azt, hogy "nem lenne egyszerübb feladni?"
Akkor nem nagyon tudtam válaszolni, de most megteszem, de igen sokkal egyszerübb! Csak én nem vagyok olyan!

#1018
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás
Beszállok én is a dícsérésbe! Bár a verseny részét nem látom át izomhiány miatt, de a túra állat volt!
A Frissítõállomások nagyon jó helyen voltak, nekem mindegyik életet mentett. Pont addigra fogyott el a kraft. Igaz egy töltést megejtettünk páran útközben valahol Keszthely és Tihany között, de az várható volt, hogy nincs annyi zseb a kulacsoknak ami ilyen rohadt melegben elég lenne. Ropogós liba lett belõlem mire haza értem. Még jó hogy reggel egy kiló krémet magamra kentem különben tuti nem tudtam volna használni ma a kezem (tanulásra!).
A versenyzõk felé minden elismerésem: Piszok jól mentek. Most megtapasztaltam hogy milyen egy profi bolyban haladni. Simán bírtam menni 40el 150es pulzus alatt! A Földvári emelkedõn úgy húztak fel 30al mint a gép és mindenféle erölködés nélkül tudtam menni. Szóval klafa érzés. Aztán jött, amire nem számítottam. A Fradi elõl meglépte az ilyenkor szokásos taktikát és minden pukli és körforgalom, meg útszûkület után gyorsítót. Ez lett a vesztem, az egyik ilyen után lemaradtam és nem tudok perceken át ötvennel menni hogy felérjek a mezõnyre, persze nem is ezért voltam ott. Lellénél aztán felvettem a saját ritmusom.
Mindenkinek köszönet aki húzott és örülök annak akinek segíthettem!
Jövõre veletek ugyanitt!

#1019
tpresident

tpresident

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 898 hozzászólás
Na, most van idõm:

Szervezés: 100ból 99 pont. Szinte tökéletes, az elmúlt 3 éve Magyar országúti versenyi közül egyértelmûen a legjobb.
Rajt-cél terület jó, a parkolásban engedhetett volna az önkormányzat(pl. matrica 100-600Ft-ért egész napos parkolásra, csak a versenyzõknek, amit az uatóra ragasztanak, nevezésnél megvásárolható). De az önkom. vaskalapos. 3-4 kerékbilincs fel is került sajnos. De errõl nem a szervezõk tehetnek.

Az kísérés jó volt, a rendõ motorosok értették a dolgukat(élvezték is), a kísérõ kocsik is jók voltak, közülük 3 vagy 4(Piros Ibiza, az L300, ma az arany Calibra) ontottam agából az étel italt(szénsavmentes ásványvíz VÉGTELEN mennyiségben, banán rengeteg banán) a kisember az L300-as elsõ ülésén szívvel-lélekkel segített.
Talán az volt a gond,h 1-2 alkalommal nagyon lemaradtak a bolytól(100-150m) és onnan elég nehéz volt felérni rájuk(1-2km 50-55km/h-val bizony felviszi a pulzust, és szívja az erõt). Bár sofõrként tudom, nem könnyû feladatuk volt!
A zsûri kocsi viszont az Keszthely utáni 30km-en 3szor is kitilthatta volna a Szekszádriak autóját...többször is értelemtlenül két részre szakítottam a mezõnyt(volt is anyázás-üvöltözés), vagy balról(a szemejövõk sávjából) spréselte össze a melette haladókat(le kelett húzódni a szembõl érkezõk miatt).
Nem volt képes megérteni,h frissíteni a mezõny eleõtt vagy mögött lehet.
De ez sem a szervezõk hibája, a sofõr volt a pöcs.
A Balaton déli csücskében lévõ emelkedõn 3 részre szakadt a mezõny, én a 3.ban ragadtam.
majd az elsõ kettõ összezárt, mi 15en lemaradtunk.
Egy régebbi Peugot rendezõautó maradt velünk, de egyedül szélmalomharc volt a "munkáját" ellátni, keszthelyre beérve el is néztünk egy jobbos kanyarodást. Éppen elénk tudott menni az autó, úgy nbézett ki,h csak keesztbe áll a keresztezõdésbe, aztán ment tovább jobbra. Kis zûrzavar támadt, de csak az elõl menõ 2-3 ember nem tudott már befordulni8én még éppen) õk megfordultak, és a sor végére álltak) Keszthelyen átvezettem a társaságot(igaz én is csak megérzés alapján mentem) volt 1-2 necces szitu, rendezõkocsink lemradt valahol, de mire elhagytuk a várost felértünk az élbolyra.
Innen együtt haladt a 70-80fõs csoport az északi parton. Szinte minden kilométerem elfogyott valaki, Tihanyi félsziethez kb. 50en, Akarattyára 30-35 maradtunk.
Jómagam itt akadtam le( 181.km-nél, addig 39.6km/h átlagot mentünk). 150km-nél már hányingerem volt, nagy nehezen letuszkoltam némi kaját a gyomromba, majd 10km-el késõbb is egy kicsit ,de az Akarattya dombon eléheztem. Félreálltam, 3órája váratott magára egy pössentés. Ettõl kicsit jobb lett ,de a hátralévõ kb. 30km közel 70percembe került...kínszenvedés volt egyedül a tûzõ napot(ekkor kb. fél 2 lehetett, a lenagyobb hõség). A hányinger véigig megmaradt, a célbaérkezés után is...nagyon elkészültem, ki is kellett hagynom a mai Budapest bajnokságon tervezett indulást, a beérkezés után kb. 1.5 órával voltam képes enni, még este is közel 2 órába telt letuszkolni 2 kakaós csigát(4részben), és még reggel sem voltam képes rendesen reggelzni. a szokásos 48-50es ébredési pulzus ma reggel 68 volt. Ezért nem ültem ma kerékpárra.

A szervezés tökéletes volt, zuhanyoztunk is az Általános iskolában(igaz, a gondnok nem tudott róla, de maximálisan seítõkész volt, még õ kért elnézést,h csak langyos a víz(megjegyzem, pont jó volt, se hideg, se meleg).

Köszönöm a lehetõséget!!!

Saját mérésem szerint 5ó 38perc alatt tettem meg a kört.
Várom az eredménylistát!!!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

#1020
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...Ekkör jött a felmentõ sereg, két hölgy formájában 234-235 rajtszámmal. (Látod PROHI! Nem véletlenül kérdeztem én...) Mikor közölték "legalább húzom õket" mondtam nekik, én nem egészen erre gondoltam...

Mindigcsaka szeksz ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.