Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Írta 2006. május 28. - 10:16
Gratulálok, sokat fejlõdtetek tavaly óta. (...én is )
Jobb volt a "frissitõ anyag", és a frissitõpontok személyzete is nagyon segítõkész volt. Köszönet nekik érte.
Külön köszönet a füredi maszírozóknak is.
A célban a Mauro-büfé is nagyon rendben volt!
Az úton a veszélyesebb helyeket is megjelöltétek, ami bizonyára jól jött a nagyobb tempójú versenyzõknek.
Azt gondolom azonban, hogy 2-3 helyen oda kellene figyelni az út kijelölésre. Ez segíthet azoknak akik esetleg egyedül mennek és nem ismerik az utat.
- Balatonkeresztúrnál és Balatonakarattya után lehetne egy egy feltünõ színû tábla, ami eligazitaná a mezõnyt, ill. a lassúbbakat, hogy merre lehet menni.
-Keszthelyen keresztülmenni, és ott megtalálni a frissítõpontot helyismeret nélkül nem egyszerû. Persze, ha az ember igyekszik tartani a "tó felõli fõút" logikát, akkor megy. De azt gondolom nem találta meg mindenki.
Ezek pici hibák, amit viszonylag könnyû orvosolni. Én egy sima A3-méretû táblára gondolok, amit le lehet szúrni az út mellé. Talán nem lopják el...
Mégegyszer köszi a rendezõknek.
h.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2006. május 28. - 10:06
Prohi!
Ez nem hiszem, hogy vendégkönyv-téma, de válaszolok: a képek még feldogozás alatt, az eredményeket webre átdolgozva a szlovák fél küldi, de elõbb hazautaznak, ha nem baj.
Ja, és a vendégkönyvbõl törölve.
Írta 2006. május 27. - 21:26
Idén is nagyon jó volt a verseny, egyedüli gondom az volt, hogy amikor már kialakult az élmezõny a frissítõ kocsi nem volt sehol, csak badocsony után jelent meg, addig kénytelen voltam csapattársam meg a többiek piáján élni. De ettõl eltekintve minden nagyon jól megvolt szervezve a chipes megoldás is nagyon jó volt. Ezenkívûl sikerült rekordot is javítanom 5h körüli idõre.
Az autót ki nyerte meg?
Írta 2006. május 26. - 19:37
Jó erõbeosztást!
Írta 2006. május 26. - 18:58
Fót-Budapest-Árpád-híd-Amfiteátrum-Déli pu.-....Siófok.
Indulás fél 7 elött Fótról.
Ha valakit érdekel, jelezze!
(Este 11-körül még felnézek, és ha küldesz privátot, felhívlak)
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2006. május 26. - 17:19
Írta 2006. május 26. - 15:39
A pokol nekem szerintem az akarattyai emelkedõ lesz 175km magasságában... vagy az északi part, ha keleti szelünk lesz.
Ruházotot tekintve: tuti, hogy rövid bringásnadrág, és rövidujjú mez. 22-23 fokot mondanak holnapra, még ha esik is emiatt szerintem nem kell hosszú.
A frissítésrõl meg annyit, hogy én 2 kulacsot viszek (0,5 és 1 literes) amiket az uccsó frissítésnél megtöltök csurig, és egy-egy powerrade befigyel a mezbe. Ez összesen 2,5 liter nedû, amivel 55km-et még 35 fokban is ki kell bírni.
A hátizsák felejtõs, a nyeregtáskába minden fontos dolog befér (pár szerszám, belsõ). A mezben pedig ott fognak pislogni a müzliszetek.
Jó móka lesz.
Írta 2006. május 26. - 14:59
Írta 2006. május 26. - 14:29
Lehet hogy aki 30-al szokott gurulni egyedül annak a 40 meg sem kottyan.
Sztem amíg lehet tapadni kell az élbolyra.
Írta 2006. május 26. - 13:03
Mi azt csináljuk (hárman megyünk), hogy a kisérõkocsi 2 órát vár Siófokon, aztán átjön Tihanyba. Ha addig történik valami, akkor utánunk tud jönni, 2 óra elteltével az északi parton tud segíteni. Jó esetben Tihany körül felvesszük az egyéni frissítésünket, természetesen megállással (úgyis a hátsó harmadban tekerünk). Innen bejön velünk a maradék 60 kilin.
Egyébként Camelbak-ot használok, nagyon bejön, kaját, szerszámot lehet benne vinni, meg 1,5l vizet, ami kulaccsal kiegészítve egész biztos elég lesz 80km-re.
A tempóról annyit, hogy mindenkit óva intek, hogy a felkészültségi szintjénél jóval magasabb tempóban kezdjen, és próbáljon az élmezõny 40-45-ös tempójával menni. Öngyilkosság. Aki amatõr, és csak "megkerülni" akar, annak célszerû állandó saját tempót menni. Ki kellene alakulnia már az elsõ 10-20km-en a különbözõ sebességû bolyoknak, így senki sem hullik ki idõ elõtt, és mindenki jól fogja érezni magát. Végülis a nagyátlagnak ez a célja nem?
Prohának: nem gondolkodtatok olyanban, mint a maratonfutáson, hogy pár jól tekerõ, helyismerettel rendelkezõ siófokit beállítanátok a mezõnybe (mondjuk jövõre), aki tempót menne? pl. 5.30-as, 6.00-ás, 6.30-as tempómenõket? Rajtszám helyett egy zászlót vinnének, hogy messzirõl látsszon. Így jobban kiszámítható, illetve beosztható lenne az erõ/energia. Aztán frissítõállomásokon pl. 2 perces szünet, a boly megáll, elintézi az ügyeit, és már indul is tovább. Senki sem aggódna, hogy lemarad egy bolyról stb. Vagy tök hülyeséget mondok?
MIndenkinek jó erõbeosztást!
"Nem a gyõzelem a részvétel, hanem a fontos!" B.Pista bácsi
Írta 2006. május 26. - 11:27
Ha esik felesleges beöltözni mert úgyis felszívja magát vízzel.
Sztem esõkabát is felesleges mert nem szellõzik
Fonyódon nem lesz frissítés ?
Írta 2006. május 26. - 10:32
Írta 2006. május 26. - 10:30
Írta 2006. május 26. - 10:21
Tavalyi eredmények ( nekem is csak ez van meg ):
http://web.t-online....ylista_2005.xls
Írta 2006. május 26. - 02:09
sziasztok, nem tudja valaki, hogy hol lehet megtalálni az elõzõ évek versenyeinek eredményét? hivatalos honlapon nem találtam. kösz
A régi honlapon fenn volt, de nem tettük fel erre, de majd a verseny után elõkeresem és felrakjuk azt is! Összehasonlításnak már jó lesz!
Írta 2006. május 26. - 02:07
Sok filozofálás után arra jutottam, hogy mégis csak az lenne a legjobb, ha hátizsákot vinnék. - Lehet, hogy induláskor még fáznék rövidujjúban, de délben valószínûleg az kell már, egy esõkabát is kéne, illetve nagyok a távolságok a frissítõállomások között, kell még pótbelsõ, ... nem fér be ennyi minden a mez zsebeibe.
A kérdés most már az, hogy hogyan néz ki a rajtszám? Kompatibilis-e egy hátizsákkal?
ha a hátizsákra teszed fel és a hátizsák a hátadon van akkor igen! :clap:
Írta 2006. május 26. - 02:06
Szia Prohi!
Lehet tudni errõl vmit? Neten nem találtam.
Üdv.:
Viktor
Annyit leht tudni9, hogy elõnevezésben a 200 kilcsire 307 fõ nevezett be. A rendszer az idén még új és nem akartunk kellemetlenséget abból, ha véletlenül a személyes adatok is megjelentek volna. Az egész rendezvényre 450 elõnevezés jött.
Írta 2006. május 26. - 02:04
Szia Prohi!
Tavaly nekem nagyon bejött ( nélküle valószínüleg nem tudtam volna végig menni ), hogy volt autós frissítés. Versenykíirásból nekem nem jött le, hogy lesz-e ilyen idén is. Kérdésem, hogy lesz autós frissítés? Személy szerint nagyon jó ötletnek tartottam az ilyen jellegû frissítést.
Természetesen lesz! Powerade izotóniás ital, NaturAqua Buborékmentes ásványvíz, banán...
Írta 2006. május 25. - 23:03
Írta 2006. május 25. - 22:49
A kérdés most már az, hogy hogyan néz ki a rajtszám? Kompatibilis-e egy hátizsákkal?