Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
4:45?? Mikor volt? Már a mostani 4:49 is profi eredmény volt.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Prohi ki tudod rakni a korábbi eredményeket az oldalra?
Mennyi volt eddig a legjobb idõ a 200-as távon?

Ha megtalálom a régi CD-ket és a programozó kollégák is ráérnek fel fogjuk tenni a régi erdményeket is. A legjobb idõ az 4:45 h volt, és ha jól emlékszem a Steig Gábor nyerte azt a TdP - Balaton Maratont.

.....

ha idõ hiányában nem jön össze a találka akkor majd jövõre...én ott leszek, mert nagyon tetszett, kerülõ ide vagy oda

Ez most biztos, hogy nem jön össze, pedig jó lenne egyet tekeregni. Majd jövõre.

Üdv:
Proha

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Prohi ki tudod rakni a korábbi eredményeket az oldalra?
Mennyi volt eddig a legjobb idõ a 200-as távon?

Slide

Slide

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
abszolút megértem a rendezõi érveket a kisebb forgalmú útakkal kapcsolatban, de még mindig az az álláspontom, hogy mindenki ugyanazon az útvonalon haladjon végig. Az útvonal többi része sem volt forgalom mentes, ezt a két szakasz talán nem lett volna zavaró. De mint említettem a biztonság miatt érthetõ az alternatív útvonal.

Az akarattya utáni rövidebb utat nem ismerem, lehet, hogy igazd van. Hétvégén megnézem és akár mehetünk is egy felmérõt :) egy-két kigyorsítás talán nem jelent akkora veszteséget, bár ha tényleg csak 1500 a különbség akkor van esélyed, mivel csak egy lekes amatõrrel állsz szemben.

Elõbb körbe tekerjük és utána menjünk vagy csak a kérdéses szakaszt :)

üdv

ha idõ hiányában nem jön össze a találka akkor majd jövõre...én ott leszek, mert nagyon tetszett, kerülõ ide vagy oda

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

talán ha maratonon mindenki ugyanzon a távon menne érdekesebb lenne szemlélni a különbséget a gyöztesekkel szemben...persze most is választhattam ugyanazt az útvonalat, de ha valaki akarattya után visszeelõz, mert levágta, akkor az nem esik jól..hiába vagy 250-ik..
csak egy vélemény

Ha visszaelõzne, akkor gyorsabb is, hiszen a két helyen megjelölt más útvonal kb.: 1500 m-rel rövidebb, de nem gyorsabb, hiszen az útburkolat minõsége rosszabb, települések utcáin megy, 3 helyen összesen 4 vasúti átjáróval "nehezített" és nem mindenhol van elsõbbséged azon a rövidebb útvonalon. Ennek ellenére mégis biztonságosabb (az autóknak 50 km/h) és kisebb a forgalom.

Erre a lépésre azért szántam el magamat, mert nem tudunk mindenki mellé motoros rendezõt, felvezetõt állítani, sõt a Balatonkeresztúri körforgalom és környéke kiemelten forgalmas, a forgalmat korlátozni, megállítani csak rövid idõre lehetett, ezért a versenyzõkön kívül ajánlott útvonalként szerepelt az alsó út.

Nem hiszem, hogy a versenyzõk ideje (4:49) és a túrázók 6-7-8-9 órás ideje között a +/- 1-2 perces eltérés befolyásolná bárkinek a kedvét, és mint említettem a rövidebbnek tûnõ táv az jóval lassabb. Akár ki is próbálhatjuk: Én megyek edzetlenül a fõúton, te meg, Slide mégy az alsón Akarattya után. Majdnem biztos vagyok benne, hogy én érek elõbb a Víztoronyhoz.

Természetesen, ha lesz arra pénzünk, hogy teljesen zárt útvonalon rendezzük meg a Balaton Maratont, akkor senki nem tudja majd levágni, de ez több millióba kerülne és még várunk rá pár évet.

Üdv:

Prohi

Zolika2

Zolika2

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Én is voltam; nagy élmény volt bolyozni ennyi kilóméteren keresztül.
Annál is inkább, mert edzések során 80 %-ban egyedül (!) megyek, hétvégente is csak 2-3-an maximum.
A tájra nemigen volt lehetõségem figyelni (pedig nagyon megérte volna), különben liheghettem volna végig a távot egyedül. Jobb volt így... Az valószínüleg egy másik "verseny"...
Jó volt, jövõre tutira ott a helyem.

Üdv minden kilóméterzabálónak!

Zolika2

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Eeeegészsegedre váljék cipõssrác. Kösz, hogy te is megtisztelted és jelenléteddel növelted az esemény tömegbázisát, s ezzel biztosítva látjuk annak létjogosultságát a késöbbiekre nézve is.
Normális vagyok. A hangok is megmondták...

cipõssrác

cipõssrác

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok Mindenki!

Nagyon tetszett a maraton, bár félve indultam neki a 200km távnak elsõ alkalomra, tekintve, hogy márciusban vettem meg az elsõ versenykerékpáromat. Szerencsére segítségemre volt egy barátom, aki idén harmadszor vágott neki, és adott pár jó tippet, hogy mit hogyan és mikor tegyek.

Sokat számított az is, hogy nagyon jó bojba kerültem be mindjárt az indulás után, 136km-en keresztül hoztuk a 35-ös átlagot, ami épp csak 4-5-tel több, mint amit terveztem. Önhibámon kívül hamar felhívtam magamra a figyelmet, mert nem igazán volt idõm rajt elõtt átnézni a biciklit, és a kilométeróra mágnese beleütött az érzékelõbe. Ez amolyan elõjelzõként funkcionált a bojban, hogy mikor merre járok épp :D

Nincs összehasonlítási alapom verseny-szervezéssel kapcsolatban, de jó nagyon érzés volt egymásra odafigyelõ emberekkel tekerni röpke 6 órán át, és látni a segítõkészséget a rajttól, az állomásokon át a célig. Igaz, az élmezõny már hazafelé tartott, mikor bekerekeztünk a célba, de így is megtapsoltak, akik épp ott voltak.

Köszönöm mindenkinek, aki hozzátett, hogy ezzel a nagyszerû élménnyel gazdagodhattam.

Üdv: cipõssrác

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Szevasztok!
Mindenkinek elismerésem a teljesítéshez és egy nagy kalappal a szervezõknek. Sajnos idén egyébb irányú kötelességeim miatt csak a reggeli startnál tudtam ott lenni.
Bár ez nem hivatalos, de csináltam pár fotót a rajtnál. Gondolom nem haragszanak meg Prohiék, ha ide beírom a címet. Böngésszétek bátran és ha kell valakinek nagyfelbontású kép dobjon egy emilt.
http://www.freeweb.hu/szelespeter/rendezveny/2006/pelso_06.05.27/pelso.html

Szia Peti!

Sajnálom, hogy nem tudtál részt venni a "buliban"! Egyáltalán nem haragszom a képekért, sõt köszönöm, hogy gyorsan felraktad azokat.

Üdv:

Prohi

Syn7h37ic

Syn7h37ic

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hi all !
Nagyon király volt a verseny, és annak lebonyolítása. Nézegettem az eredménylistát, és felötlött a gondolat, hogy tudnátok csinálni belõle esetleg korcsoport szerinti eredménylistát is? Ne csak az összevont legyen.
Az idõsebbek is lássák, hogy csoportjokon belül hogy is végeztek?

ORBÉLA

ORBÉLA

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ahojtye!
Fántásztikusch élmény volt ez a verseny. Megérte hazajönni Mádjárországh.
Epedve várjuk a képeket és videókat, hogy elérhetõk legyenek honlapon, hamár nagy vívódások közepette lemondtam a jogdíjakról.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Prohi ki tudjátok tenni a korábbi Pelso eredményeket a honlapra?

Ki tudjuk tenni, csak meg kell keresni a tavalyi arhivált CD-t. Talán a jövõ héten.

Kérnék egy pici türelmet mindenkitõl, mert nálunk nem 30-40 ember dolgozik a rendezvény elõkészítésén és utómunkálatain. 4 rendezõ bontotta le a fa-pavilonokat, a rendezvénysátrat, pakolta a sörpad-garnitúrákat, korlátokat, iskolapadokat és mindent. Egyedül kellett visszajuttatnom az összes támogatónak a molinókat országszerte, stb...

Ma megkaptam a linket ahonnan le lehet tölteni az ígért képeket, holnap de. közvetlenül a honlapunk fotogaléria 2006-os menûjébõl nyitható lesz.

Prohi

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Prohi ki tudjátok tenni a korábbi Pelso eredményeket a honlapra?

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Van néhány érdekesség az eredménylistában:
A 7. és 41. helyezett Akarattyánál 45 perccel az élboly elõtt haladt át? Ez technikai hiba lehet?...

Ez nem kimondottan technikai hiba, hanem a kedves résztvevõ benevezett a 200 km-re, de megijedhetett a távtól és a 76 km-es Tihany Túrát teljesítette.

Sõt a 4. helyezett lányt Jenõnek:scared: hívják.... ezt is javítjuk!
Természetesen korrigálni fogjuk az eredménylistát.

Üdv: Prohi

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Pinarello:
Ha adsz egy emilcímet, átküldöm a fiadról a képet 9Mp felbontásban a hétvégén.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Van néhány érdekesség az eredménylistában:

A 7. és 41. helyezett Akarattyánál 45 perccel az élboly elõtt haladt át? Ez technikai hiba lehet?

Van kedve valakinek egy eloszlási görbét csinálni az eredménylistából? Nagyon kíváncsi lennék a görbe alakjára. (Ha senki más nem csinál, akkor én megcsinálom, de csak a hét végén.)

POROP

POROP

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok.

Gratula minden résztvevõnek, és köszönet minden szervezõnek. Szerintem minden nagyon jól müködött a nevezésnél, rajtnál, frissitõknél és a célnál is.
Persze mindig lehet mindenen javítani (Keszthelynél mi is majdnem eltévedtünk, de nem volt vészes.) Tetszett a szervezõk maximális türelme és hozzáállása, még totál amatörként is úgy éreztem, hogy fontos vagyok nekik. Azt kaptam a nevezési díjért amit el lehetett várni. Még egyszer köszönet, és remélem jövõre veletek ugyanitt találkozunk.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Köszönet Proha mindenért!
:clap:

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

milyen gyors volt a leggyorsabb, ...

A leggyorsabb Csomor Zoli ideje volt 4:49 ami kb 41,5 km/h átlag, a mezõny 5:01 körül jött be.

Prohi eseteleg felrakjátok majd a korábbi Pelso eredményeket is a honlapra?

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Azt már említettük, hogy a frissítõkocsi miért és hogyan jutott elõre, de ott volt és frissített benneteket. - Külföldön én még nem tapasztaltam, hogy hasonló szolgáltatás lett volna, mindenki a frissítõállomásokon oldja meg a kajálást vagy visz annyit amennyire szüksége van.

Neutrál kocsi volt, a SHIMANO biztosította és a Vargánya ült a volánnál.

Az Akarattyai ellenõrzõpontnál két heti tárgyalásomba került a közútkezelõ Kht-val, hogy engedélyezzék az egysávos bólyás leválasztást és a 150 m-ért is 8.000,- Ft kell fizetni, de csak azért annyit mert lealkudtam a 56.000,- Ft-ról. - ennyit engedélyeztek.

Prohi én idén se tudtam volna végig menni frissítõkocsi nélkül, tehát továbbra is nagyon jó ötleltnek tartom a kocsis frissítést és hálás vagyok annak a kissrácnak aki ellátott minket kajával, piával.

Ha volt neutrál kocsi a csapattársamat elkerülte mert õ egyedül szerelte a bringáját, pedig az élmezõnybõl állt ki Badacsony után.

Az Akarattyai ellenõrzõn max 3 ember csúszott át a többség benne volt.

Ezek csak apró észrevételek ettõl függetlenül szerintem nagyon jó verseny volt.

A http://www.velo.hu -n kint vannak a képek!