Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ugye jól értem, hogy szombat reggel a helyszínen is lehet nevezni? Tumultusra kell számítani? Meddig érdemes megérkezni, hogy mindent el tudjak intézni?

tibchy

tibchy

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok!
a pelso honlapjan talaltam 1 szallodat, ahova meg el is mennek, de lehetoleg 2 vagy 3 agyas szobaban
van ojan, aki inkabb penteken menne?
mert akkor osszeszervezhetnek a szallast
tennap hivtam oket, akkor meg volt hejuk
hali: tb

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Proha!

Kösz a segítséget majd akkor hívlak!

Üdv

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Sziasztok! Május 18-án elõneveztem, valamint mezt is rendeltem. A kiírás alapján jól értem, hogy aki ebben a sávban nevezett elõ, az postai úton fogja megkapni a mezt? Vagy a helyszínen is átvehetõ (a kiírásban ez nem volt odaírva)?
Szerk: közben még eszembe jutott egy dolog. Autóval megyünk, és érdekelne, hogy a közelben milyen parkolási lehetõség van - lehetõleg nem fizetõs :)
Elõre is köszi a választ!

Kedves SzaSza!

Igen addig jól értelmezted, hogy a május 8-a után benevezettek akik mezt is rendeltek postán kapják meg. Mivel ezt a rendelést csak a helyszínen nevezõk mezigényével együtt tudjuk leadni az utángyártással készülõ mezek kb 2-4 héttel a rendezvény után jutnak el hozzátok.

Igen az idén (már 19-én pénteken) sikerült az engedélyt megkapni az ingyenes parkolásra. Kijelölt parkolók lesznek. A regisztrációnál kell kérni a 27-ére szóló ingyenes parkolási jegyet.

... Ebböl kifolyólag nem tudom még,
hogy hogyan jutok el Siófokra, Almádiból. .... Üdv

Hívj fel és akkor megadok telefonszámot, egy másik Almádiból benevezettét, hátha el tud hozni.

... Mivel tavaly 35-fok volt árnyékban, ezért a szervezõk sem tudtak hideg innivalót adni. ...
A legjobb itatóhely azonban a Füredre beérkezve jobb oldalon a forrás. A vize hideg, enyhén szénsavas. Hajrá.

Az idén a frissítõpontokon hûtött Natur Aqua és Powerade italok várnak majd benneteket.
természetesen nem akarunk benneteket megfosztani a balatonfüredi ásványvíztõl sem.

Jó felkészülést!

Üdv:

Prohi

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A frissítõpontok elhelyezése egyébként nem olyan rossz, a 40km-es kicsit korai.
Mivel tavaly 35-fok volt árnyékban, ezért a szervezõk sem tudtak hideg innivalót adni. Az út mellett több helyen van kis üzlet, ahol lehet venni.
A legjobb itatóhely azonban a Füredre beérkezve jobb oldalon a forrás. A vize hideg, enyhén szénsavas.

Hajrá.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Egy nagy problémám van! Mivel kezdö vagyok és az
ismeretségi köröm ilyen téren elég kicsi egymagam
indulok a pelson. Ebböl kifolyólag nem tudom még,
hogy hogyan jutok el Siófokra, Almádiból.:(
Ha minden kötél szakad megoldom (tudom van vonat egy darabig,
de a cuccomat nem tudnám elméletileg senkire sem rábízni!),
de ha valaki fel tudna ajánlani egy fuvart, már az is nagy segítség ha csak odafelé,
és a túra idejére lerakhatnám nála a cuccomat nagyon hálás
lennék!

Üdv

SzaSza

SzaSza

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Május 18-án elõneveztem, valamint mezt is rendeltem. A kiírás alapján jól értem, hogy aki ebben a sávban nevezett elõ, az postai úton fogja megkapni a mezt? Vagy a helyszínen is átvehetõ (a kiírásban ez nem volt odaírva)?

Szerk: közben még eszembe jutott egy dolog. Autóval megyünk, és érdekelne, hogy a közelben milyen parkolási lehetõség van - lehetõleg nem fizetõs :)

Elõre is köszi a választ!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

....
Alakul az idõ.
"Fasza" kis esõ lesz mint 2 éve :))))

Ne fesd az ördögöt a falra!!! :(

mephisoft-nak

3 helyszínen lesz frissítõállomás. Igaz nem a legszerencsésebb elosztásban, de a Szponzorok.... 40km-nél, 80 km-nél és 145 km-nél lesz a "BÜFÉ".

Ha van két kulacstartód és az egyik kulacsod 7,5 dl-es akkor akár 80 km-t is ki lehet bírni egy töltéssel a legnagyobb melegben is. A kerékpáros mez zsebében is elfér egy 0,5-ös kulacs és ha nagyon lassan haladsz ennek már elégnek kell lennie. Kaja hasonlóan a hátsó maradék 2 zsebébe dugig.
Nyilvános kutak ugyan vannak, de azt nagyon figyelni kell, hogy észre vedd.

WC, a siófpki rajt-célnál a közterületi WC a rendezvény napján ingyenes! Senki ne fizessen, ha gond van akkor a rendezõknek szólni!
Az útvonalon a rendezvényhez tartozó "kiépített" WC nem lesz (nem tudjuk, hogy kire mikor és hol jön rá a szükség), de az útvonalon több helyütt van benzinkút, kisebb vendéglõk, biztosan elvégezhetitek a dolgotokat.

Jó felkészülést!

Üdv:
Prohi

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szerintem érdemes a hátizsák helyett még egy kulacstartót és egy nyeregtáskát vinni.
(Ha nem elég akkor dobozos üdítõt a hátsó zsebben.)
Az élboly biztos hogy nem áll meg wczni.
Valószínû nem bírod a tempót az élbollyal és leszakadsz.
(Idõvel egyre többen) Szal nem leszel egyedül, szét lesz cincálva a mezõny.
Ha megállsz ráérsz megvárni a következõ csoportot.
2 éve egy kisebb csapattal voltam akkor bementünk a keszthelyi mcibe.

Alakul az idõ.
"Fasza" kis esõ lesz mint 2 éve :))))

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Hát én is gondolkodtam az itató-tatyakon, mert ekkora távon azért kell pár liter folyadék. Ráadásul ha táskát viszek, abba belefér még pár szerszám, pumpa, pótbelsõ is, ami jól jön, ha netán defektet kapnék, mert ugyebár nem lesz, aki segítsen ilyen technikai problémáknál.

Nekem amúgy csak egy kulacstartóm van a bringámon, de a frissítõk közötti kb. 40 km-re biztos, hogy nem lesz elég egy kulacs, ha kánikula lesz. Legalábbis nekem nem elég :)
De ha az ember nem igyekszik annyira, meg tud állni az útszéli kocsmáknál is, ha éppen nincs a közelben frissítõpont ;)

Amúgy nekem is ez lesz az elsõ versenyszerû Balaton-kerülésem, már nagyon várom! Meg kíváncsi vagyok, másnap hogy fogom bírni a Szilvásvárad-maratonon...:)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nem voltam még ilyen jellegû megmozduláson, ezért pár nagyon alap kérdés:

(Szél és társaság függvényében 25-30 km/h között tervezek tekerni.)

- Szerintetek elég egy kulacs, vagy érdemes hátizsákot és abban egy teve-csomagot (bocs, de nem tudom hogy hívják ezeket a csöves zacskókat) hozni? (Tételezzük fel a legrosszabb esetet, hogy dög meleg lesz.)
- Az ilyen tempóval haladó társaságok meg szoktak állni mondjuk egy vízvételi lehetõségnél vagy pisilni? - Vagy ha nekem meg kell állnom, akkor lemaradok, és bevárhatom a következõ, lassabb társaságot? (A versenyzõk hogy csinálják? Bepisilnek, katéterük van, vagy ?)
- Szokás olyat csinálni, hogy elõre összeszervezni egy homogén társaságot, akik egy bizonyos sebesség-tartományt lõnek be, illetve betervezik, hogy idõnként együtt megállnak?
- Ja és az út mentén vannak egyáltalán nyilvános kutak?

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Kedves Flow!

A 40 km-bõl annyi maradt, hogy Fonyódon 40-km-nél, Keszthelyen kb.: 80 km-nél, 120-nál nincs és Balatonfürednél kb.: 145 km-nél lesz frissítõállomás. Folyadék : Powerade izotóniás ital és Natur Aqua ásványvíz :cheers: (buborékos és mentes) és banán :bananadan is lesz dögivel.
A célban ebéddel :sztucce: (frissen elkészített lasagne-val) és süteménnyel várunk benneteket.

Jó felkészülést!

Üdv:
Prohi

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Helló!

A honlapon ezt találtam:
"Frissítés: az útvonalon több frissítési lehetõség is lesz. Terveink szerint kb.: 40 km-enként lesz lehetõség frissíteni. Errõl a késõbbiekben kapsz majd itt pontos információt."

Engem érdekelne bõvebben ez a frissítés téma, mert nem tudom, hogyan készüljek folyadékkal.

Köszi!

Prohi

Prohi

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sajnos a 28-ai kritérium -a pálya útvonalán több utcában történt útfelbontás miatt- elmarad. A nyereményalapot áthelyeztük a május 27-ei Balaton Maratonra és a XVI. Pelso Kupát is itt lehet elnyerni. Az 1-10 helyezett lesz díjazva.

Jó felkészülést!

Prohi

tibchy

tibchy

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok!
jelentkeztem a maratonra, de asszem nem ikszeltem be a pelso kupat
lehet ezt meg modositani?
hali: tb

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Kedves Emptytrash!

A kérdésed jó, és elgondolkodtató. Tervezni nem terveztük, mert a résztvevõk 98%-a gépkocsival érkeik. Utána nézek a dolognak, ha meg tudjuk oldani, akkor itt és a honlap hírek rovatában is jelzem!

Jó felkészülést!

Üdv:

Prohi

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Hello Proha!

1 kérdésem lenne.
Lesz a rajt/cél-nál valami csomagmergrözö féle?
Mert ha nem sürgösen intézkednem kell!:)

Üdv

Ui.: Ha fent van a honlapon bocs!:)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Anno még azt terveztem, hogy 30-35-ös átlaggal fogom teljesíteni a távot!
Anno még azt is mondtam, hogy majd még jelentkezem a felkészülés
eredményéröl május elején. Hát sajnos nem jött össze a dolog úgy ahogy
szerettem volna.:( Ezért helyesbítek!
25-30 körüli átlagot tervezökhöz csatlakoznék, ha lehet!

Voti
Ha jösz Almádiba akkor jelentkezz mert akkor mehetnénk tekerni!

Üdv Mindenkinek!

P.Colada

P.Colada

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi!
Sikerült nevezni. Az volt a probléma hogy kijelöltem a családi nevezés típust aztán újra az egyénit, de ilyenkor már nem adja vissza a megfelelõ árat. Ha nem változtatom meg a nevezés típusát akkor viszont jó az ár.
Most már csak a jó idõért kell szorítani!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Köszönöm, a hibára való figyelmeztetést, de legközelebb ilyen esetben hívjatok fel, mert a fórumot azért én ritkábban látogatom és hétvégén a programozók nem dolgoznak. Hétfõtõl meg már tényleg annyi lesz a nevezési díj. (egyébként a mai siófoki nevezõk sikeresen 750,- Ft/fõ nevezési díjért tudtak nevezni. -legalábbis a rendszer nálunk annyit írt nevezési díjnak, a nev listán.)
A kerékpáros mez ára tényleg 4.500,- Ft MINDENKINEK, de 8-ától 6.000,- Ft-ba fog kerülni.