Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Írta 2009. május 23. - 19:30
Internetes banki utalás esetén hogyan tudok errõl valami igazolást szerezni ? Esetleg bízzak benne, hogy nem lesz technikai probléma ?
Írta 2009. május 23. - 16:39
... Netes elõnevezésem van, már visszaigazolva, szal ezzel minden rendben. Magammal kell vinnem valami igazolványt, vagy valamit ?
Köszi elõre is!
Sokban segíti és gyorsítja a munkánkat, ha a visszaigazoló e-mailt kinyomtatjátok és a regisztrációnál átadjátok a rendezõknek. Ebben az esetben nem kell semmilyen igazolvány, arra megkapjátok a rajtcsomagot (rajtszám, mez vagy póló). A rajtszámot bemondásra (név, rajtszám) is kiadjuk, mert az pótolható, de aki nem hozza magával a visszaigazoló e-mailt és nincs valamilyen igazolványa (szig., jogosítvány, diákigazolvány) a mezt nem adjuk ki a részére!!! - elküldjük postán.
A befizetést igazoló papírt (csekk, banki igazolás) se felejtsétek otthon, mert technikai hiba esetén (pl. áramszünet) kérhetik a rendezõk!!
18 év alattiaknak a fél évnél nem régebbi sportorvosi/orvosi igazolás kötelezõ!! Ezt is kérhetik a rendezõk!!
Azok az Amatõr Kupa kedvezményt bejelölt benevezett versenyzõk, akik nem vettek részt legalább 3 AK futamon (elég sokan vannak) és így nem jogosultak a kedvezményre, készüljenek fel egy kis + pénzzel, mert a rendezõk addig nem adják ki a rajtszámot, míg a különbözetet ki nem fizetik! Amennyiben vita lenne, mi az AK összevont nevezési lista alapján készített anyagból ellenõrzünk, más adat nem áll a rendelkezésünkre. Ezért a helyszínen nekünk van igazunk! Amennyiben utólag igazolja valaki, hogy mi tévedtünk (rossz adatbázis alapján dolgoztunk) visszatérítjük a pluszként befizetett összeget.
Hasonlóan vonatkozik azokra akik idõben elküldték ugyan az on-line nevezést, de azóta sem fizették be a nevezési díjat. Azok még most egy hétig átutalhatják a mostani, rájuk vonatkozó nevezési díjat és (a május 9-éig benevezettek) utólag megkapják az ajándék mezt is.
Amennyiben csak a helyszínen szándékoznak fizetni, akkor a helyszíni nevezési díjat kérjük el és abban nincs mez sem!!
Üdv:
Prohi
Írta 2009. május 22. - 21:30
Már nagyon várom az eseményt, tavaly is felejthetetlen élmény volt (fõleg mert öt perccel lekéstem a rajtot a saját hibámból).
Csütörtökön legurulnék a cuccokért, hogy szombaton kevesebb gond legyen vele. Netes elõnevezésem van, már visszaigazolva, szal ezzel minden rendben. Magammal kell vinnem valami igazolványt, vagy valamit ?
Köszi elõre is!
Írta 2009. május 22. - 21:13
Üdv!
Lehet tudni, hogy milyen a Balaton Maraton 674 nevezõinek a "sebesség" szerinti aránya. Mennyien leszünk a túra kategóriában kb.?
Elõre is kÖszi:
István
Már 701 az össz. nevezõ a Balaton Maratonra. Közülük 162 fõ aki a gyors, azaz a 35 km/h-nál gyorsabb tempót jelölte be. Közepes tempóra -28-35 km/h közöttit- 309 fõ, a lassút -20-28 km/h-át- 221 fõ jelölt. Nem lesztek egyedül egyik sebességtartományban sem.
Így a túrázók kategóriájában 530 fõ jelentkezett eddig.
Jó felkészülést!
Üdv: Prohi
Írta 2009. május 22. - 09:27
A Tour de Pelso-ra 912 elõnevezés érkezett (eddig).
674 fõ a Balaton Maratonra és 238-an a Tihany Túrára neveztek be eddig.
Sajnos a Balaton XL-re csak 18 fõ nevezett, ezért a 250 km-es távot az idén nem indítjuk el. Az XL-re benevezettek a kiírásnak megfelelõen a 200 km-en indulnak és kerülnek értékelésre.
Holnaputántól (május 18.) lehet a 25 és 40 km-es Peugeot Máté - Panoráma Túrára nevezni. Elõnevezéssel a 18 év alattiak 500 Ft-ért, felnõttek 1.000,- Ft-ért indulhatnak a Panoráma Túrán. Családi nevezéssel 2-3 fõnél a felnõttek 750,- Ft-ért, 4 fõtõl, minden benevezett 500,- Ft-ért indulhat! Az elõnevezõk (május 30-áig) emblémázott pólót, névre szóló rajtszámot, ebédet, teljesítés után sorsjegyet kapnak.
Várunk minden érdeklõdõt!
Üdv!
Lehet tudni, hogy milyen a Balaton Maraton 674 nevezõinek a "sebesség" szerinti aránya. Mennyien leszünk a túra kategóriában kb.?
Elõre is kÖszi:
István
Írta 2009. május 21. - 23:59
750 mezt gyártatunk az idén, annyi azért nem :no: maradt tavalyról, ezért egy mezt 3 részre vágtunk! :lol1:
Itt megnézheted!
Most hogy mondod, tényleg! Már látom!
Írta 2009. május 21. - 22:21
Fogadjunk, hogy kimaradtak a tavalyi mezek! Azok ketté lettek vágva, így csak egy fél mezt kellett tervezni, összevarrni és kész! :cool2:
Na jó nem akarok én kötekedni, csak ezt a poént nem tudtam kihagyni.
Jól néz ki, teccik! De ténleg!
750 mezt gyártatunk az idén, annyi azért nem :no: maradt tavalyról, ezért egy mezt 3 részre vágtunk! :lol1:
Itt megnézheted!
Írta 2009. május 21. - 22:01
Ide kattintva megnézheted!
Aztán nem kritizálni!!
Fogadjunk, hogy kimaradtak a tavalyi mezek! Azok ketté lettek vágva, így csak egy fél mezt kellett tervezni, összevarrni és kész! :cool2:
Na jó nem akarok én kötekedni, csak ezt a poént nem tudtam kihagyni.
Jól néz ki, teccik! De ténleg!
Írta 2009. május 21. - 21:41
Írta 2009. május 21. - 21:23
Legalább majd a városi rájderek vágni fogják, hogy mi a helyzet, úgyis folyton csak a hátamat nézik.
Írta 2009. május 21. - 20:22
Írta 2009. május 21. - 07:28
ma adta fel gls-sel a mezgyártó az elsõ 6 db-ot (6méret). Amennyiben holnap megkapom a csomagot, teszek fel képet a hírek rovatba...
de jó!de jó!de jó!
Írta 2009. május 21. - 00:29
Üdv.!
Készen vannak már az ez évi mezek?
Esetleg képet láthatnánk róla?
Thx!
Zoli
Ma adta fel GLS-sel a mezgyártó az elsõ 6 db-ot (6méret). Amennyiben holnap megkapom a csomagot, teszek fel képet a hírek rovatba...
Írta 2009. május 20. - 17:59
Készen vannak már az ez évi mezek?
Esetleg képet láthatnánk róla?
Thx!
Zoli
Írta 2009. május 16. - 23:01
674 fõ a Balaton Maratonra és 238-an a Tihany Túrára neveztek be eddig.
Sajnos a Balaton XL-re csak 18 fõ nevezett, ezért a 250 km-es távot az idén nem indítjuk el. Az XL-re benevezettek a kiírásnak megfelelõen a 200 km-en indulnak és kerülnek értékelésre.
Holnaputántól (május 18.) lehet a 25 és 40 km-es Peugeot Máté - Panoráma Túrára nevezni. Elõnevezéssel a 18 év alattiak 500 Ft-ért, felnõttek 1.000,- Ft-ért indulhatnak a Panoráma Túrán. Családi nevezéssel 2-3 fõnél a felnõttek 750,- Ft-ért, 4 fõtõl, minden benevezett 500,- Ft-ért indulhat! Az elõnevezõk (május 30-áig) emblémázott pólót, névre szóló rajtszámot, ebédet, teljesítés után sorsjegyet kapnak.
Várunk minden érdeklõdõt!
Írta 2009. május 13. - 11:41
Ha drága, nem mész el, ez ilyen egyszerû. A boltban sem kezdesz el hõzöngeni, hogy túl sokba kerül ez a monitor, maximum nem veszed meg. Én sem tudom mi lesz mondjuk augusztusban, mégis elõneveztem több versenyre. Ha nem jön össze, akkor ígyjártam, esetleg valakinek odaadod a nevezést. Nyaralást sem egy héttel az indulás elõtt szokás megvenni, mégsem panaszkodnak emiatt az emberek.
Bocs, csak nem értem egyesek gondolkodásmódját, miért csak fikázni lehet... Konstruktív kritika persze szükséges. A magam nevében pedig köszönöm a szervezést mindenkinek aki versenyt rendez.
Írta 2009. május 13. - 11:04
Kedves Prohaska úr!
Nem lepõdtem meg a reagálásán,van olyan közös ismerõsünk,aki önt ismerve ezt a választ elõre megjósolta.Nyilvánvaló,hogy a csõlátás magára is nagyon illik,ha nem volt képes felfogni amit írtam,és nem tiszteli más véleményét.
Valamint ön tényleg halad a korral,ahol csak a pénz,a business az úr,az ember-központúság kihalóban.
Nem kell hogy erre az írásra is reagáljon,szerintem kvittek vagyunk,és én nem
akarom magára erõltetni elavult világképemet,és nyugodjon meg nem lépek többet erre az oldalra.
Nem mindenki tudja hónapokkal elõre,hogy x hó x-edikén tud-e indulni egy versenyen,hacsak nem profi csapat versenyzõje és szerepel az éves verseny-tervezetében.
Vagy esetleg munkanélküli,vagy nincs családja.
Kinti nyílt amatõr versenyeken mindenhol van helyszíni nevezés,az elõnevezés általában -20,30% kedvezmény a 10-30Euros nevezési díjból.És ott is sok helyen jár a sponzorok
által reklám célra kifizetett támogatási összegbõl készített mez,frissítés,stb.
Hisz ez mind sponzori felajánlás reklám céllal.Itthon mindezt lenyelik,vagy szervezési költségnek tekintik,ez a különbség.
Abban igaza van,hogy ön diktál,de nem az ön érdeme az ezres induló létszám,hanem az
indulók 90%-áé ,akiket az vonz,hogy elmondhassák magukról körültekerték a Balatont.
Ha egy Hortobágy-kerülõ versenyt rendezne,ott nem lenne gond az elõnevezéssel...
Kedves Orbea orca!
Elõször is Prohászka vagyok, nem Prohaska (csak a versenykiírást kell megnézni).
Nem örülök annak amikor valaki féligazságokkal érvel, mert annak általában ugye csak a fele igaz és a másik fele az elvész.
Én továbbra is örülnék, ha a véleményét megosztaná velem és a többi fórumozóval, mert mindenbõl tanul az ember.
Én azt tanultam meg ebbõl és elõzõ levelébõl, hogy nem érdemes vitatkozni, érvelni annál inkább.
Mi 7 évvel ezelõtt 180 fõvel rendeztük meg a TdP-t elõször és 2.500,- Ft volt a helyszíni nevezés, nem volt mez, ebéd...
Az idén kb. 1.200-1.400 fõ vesz részt a versenykiírásban szerepel, hogy mi jár a nevezésért. szerintem ez az emberközpontúság, mert, ha nem az lenne, akkor a többi rendezvényhez hasonlóan (átlagosan és országúton) 150-250 fõ lenne a rendezvényen.
Mindenkinek a kedvére nem lehet tenni. Úgy látszik, hogy az önére sem.
10 €-os nevezési díjas rendezvényen én még nem láttam kerékpáros mezt ajándékba külföldön sem, persze ettõl még lehet.
A 30 € az a január számításokkal (akkor írtuk ki a versenykiírást) 9.300,- Ft azaz a mostani nevezési díjunk. Május 9-éig 8.000,- Ft volt és benne volt a mez is, de már minden egyéb kedvezmény nélkül márciusban 6.000,- Ft-ért be lehetett nevezni. Ha önök olyan klubot képviselnek akik élnek halnak a kerékpározásért és a versenyzésért 8idézet elõzõ levelébõl: A kis egyesületek /a miénk is/ezért nem indul,mert 6-8 fõ versenyeztetése a pelson nem fér be a keretbe), akkor biztosan indulnak a jóval kisebb költségekkel járó Amatõr kupában is. Aki vállalta, hogy a TdP-ig elindul 3 futamon, az már 4.000,- Ft-ért nevezhetett március 28-áig, amiben szintén benn volt a mez (az önköltségi ára 4.500,- Ft).
Nem igaz amit állít: Kinti nyílt amatõr versenyeken mindenhol van helyszíni nevezés - nem minden nyílt amatõr rendezvényen van helyszíni nevezés, sõt a nagy tömegeket megmozgató rendezvények közül nem nagyon van olyan ahol lenne.
A Dolomit Maratonra az elõzõ év novemberéig le kell adni a nevezést, ahhoz, hogy egyáltalán lehetõsége legyen az indulásra. Az tényleg elég elég távoli a júniusi rajthoz képest, de ilyen is van. ott sem profik indulnak, hanem 99%-ban teljesen amatõrök.
A versenyzõk akik nálunk indulnak sajnos egyike sem profi és talán 30-40%-uk igazolt versenyzõ és tagja valamely csapatnak. a többiek szintén teljesen amatõrök.
Sajnos a létszámnövekedés eredményei ellenére "csak" 1200-1400 fõ várható az egész rendezvényre. Az hasonló osztrák, olasz, német rendezvényeken 3-10.000 fõ indul. A fajlagos költség kisebb, a támogatás nagyobb és több cég támogatja pénzzel a hasonló rendezvényeket.
Nálunk a nevezési díjak kb. a 30%-át fedezik az egész költségnek, kb. 40-50%-át biztosítják a támogatók és 20-30%-ot pályázatokon próbálunk megszerezni. A pályázatokat utólag - a rendezvény lebonyolítása után - bírálják el, ez nekem rendezõnek 20-30% kockázat és ha nyerünk is azt jó esetben év végén, rosszabb helyzetben egy év múlva kapjuk kézhez. A tavaly elnyert pénzt még nem kaptuk kézhez az államtól. Mégis megrendezzük vállalva az üzleti kockázatot.
Gondoljon bele, ha a helyszíni nevezés díj és az elõnevezés között kicsi a különbség akkor természetesen kivárnának a részt venni szándékozók, néznék a meteorológiai jelentést és, ha rossz idõt jósolnak el sem jönnek, mert megázni azt azért nem... Mi meg vállaljuk be az idõjárás által esetleg okozott kárt, annak ellenére, hogy mi kötelesek vagyunk megrendezni... A mezeket már gyártatjuk, technikai átfutása van 800 db mez legyártásának..., a helyszíni nevezõk miatt +15-20 ember dolgozik azért, hogy ki tudjuk õket szolgálni, a rajtra az adataik fent legyenek a számítógépes rendszerben, a chip élesítve legyen, annyival több rajtszámot, frissítõt, ebédet, stb. kell rendelnünk, hogy biztosan mindenkinek jusson, de pl. az említett esetleges rossz idõjárás esetén ez mind megy a szemétbe... Ennek ki vállalja a költségét? Ennek a helyszíni nevezõ vállalja a költségét, mert a szponzor nem és én sem. Kockáztatunk eleget így is.
Sajnos szintén nem a támogatók fizetik a mezt, ill csak részben járunak hozzá a gyártás költségeihez. csak 600 db-ig és db-onként 1.700 Ft-tal járultak a támogatók hozzá a mezekhez... Gyártatunk 800 db-ot és 4.500, Ft db-ja. Tehát ezt is rosszul gondolta, de már meg sem lepõdöm.
Nem hiszem, hogy a Plázákban lévõ moziknak is ír és bírálja az üzletpolitikájukat, ha egy sikerfilmnél vagy dupla 3 órás filmnél pl. 50%-kal magasabbak a jegyárak. Ha meg akarja nézni, akkor kifizeti a belépõjegy árát, ha nem, nem nézi meg. Vagy felkel korán és elmegy az adott napon az elsõ vetítésre ami általában olcsóbb. és mi van, ha elõvételben veszi meg a jegyet, de bármilyen okból nem ér oda a vetítésre... érdekel ez a mozinál valakit?
természetesen a példák mindig hibásak, de...
A mi rendezvényünk képvisel egy színvonalat, ebbõl nem engedek. Ennek megvan az ára, mert veszteségre senki nem termel szívesen, de mi is vállalunk kockázatot. Természetesen ezt önnek nem kell tudnia, mert nem is tartozik igazából senkire, de kezd elegem lenni abból, hogy olyan emberek mondjanak véleményt valamirõl és valakikrõl akinek sajnos fogalma sincs arról, hogy egy hasonló rendezvény mennyi munkával, mekkora kockázattal esetleg milyen támogatói feltételek mellett jön létre.
A lényeg: Aki ezen a rendezvényen részt akar venni az kifizeti a nevezési díjat. márc 28-tól 4.000,- Ft-tól a helyszíni 10.500,- Ft-ig bezárólag, függõen attól, hogy mikor nevezett be és milyen egyéb kedvezményre jogosult. Aki nem fizeti be, az nem vesz részt.
Kedves Orbea orca!
Örülnék neki, ha ön a szemléletével, támogatókkal sokkal nagyobb résztvevõi létszámmal és jóval olcsóbb nevezési díjért csinálna egy hasonló versenyt az említett Hortobágyon vagy akár a Balatonnál! (az idén már volt egy másfajta tókerülés Balatonkör néven, ott is 900-an indultak 1.500-2.500 Ft-os nevezési díjért. Persze nem azokkal a szolgáltatásokkal ami a TdP-n lesz és a kerékpárúton, meg együtt haladt a 900 fõ és 15 óra altt kerülték meg a tavat...)
Megígérem, én leszek az elsõ nevezõje, ha garantálja, hogy 4.000,-Ft alatti nevezési díjjal a rendezvény idõpontja elõtt 4 héttel megnyitott nevezés mellett, min. 1.000 fõs résztvevõt megmozgatva, még kerékpáros mezt is kapok. Persze az ebédrõl, az ingyenes gyúrásról, az orvosi ellátásról, a versenyzõk megfelelõ útbiztosításáról, a sorsolásról, a kiegészítõ programokról sem mondanék le. Várom a szervezése eredményét!
Üdvözlettel:
Prohászka Attila
elnök, SMKSZ
TdP fõrendezõ
Írta 2009. május 10. - 19:01
Nem lepõdtem meg a reagálásán,van olyan közös ismerõsünk,aki önt ismerve ezt a választ elõre megjósolta.Nyilvánvaló,hogy a csõlátás magára is nagyon illik,ha nem volt képes felfogni amit írtam,és nem tiszteli más véleményét.
Valamint ön tényleg halad a korral,ahol csak a pénz,a business az úr,az ember-központúság kihalóban.
Nem kell hogy erre az írásra is reagáljon,szerintem kvittek vagyunk,és én nem
akarom magára erõltetni elavult világképemet,és nyugodjon meg nem lépek többet erre az oldalra.
Nem mindenki tudja hónapokkal elõre,hogy x hó x-edikén tud-e indulni egy versenyen,hacsak nem profi csapat versenyzõje és szerepel az éves verseny-tervezetében.
Vagy esetleg munkanélküli,vagy nincs családja.
Kinti nyílt amatõr versenyeken mindenhol van helyszíni nevezés,az elõnevezés általában -20,30% kedvezmény a 10-30Euros nevezési díjból.És ott is sok helyen jár a sponzorok
által reklám célra kifizetett támogatási összegbõl készített mez,frissítés,stb.
Hisz ez mind sponzori felajánlás reklám céllal.Itthon mindezt lenyelik,vagy szervezési költségnek tekintik,ez a különbség.
Abban igaza van,hogy ön diktál,de nem az ön érdeme az ezres induló létszám,hanem az
indulók 90%-áé ,akiket az vonz,hogy elmondhassák magukról körültekerték a Balatont.
Ha egy Hortobágy-kerülõ versenyt rendezne,ott nem lenne gond az elõnevezéssel...
Írta 2009. május 10. - 11:15
Igen! Nagy kõ esett le a szívemrõl!
Találkozunk hatodikán!
Írta 2009. május 09. - 22:25
Kedves Proha!
Ó! Már minden világos! A hiba az én készülékemben volt!
Természetesen elolvastam a nevezési feltételek és szabályok minden pontját, illetve a nevezés után megkapott e-mailt is átolvastam.
Én értettem félre a dolgokat, mert én úgy értelmeztem, hogy a "Kedvezményes elõnevezési díjak" táblázatban feltüntetett idõpontig a nevezés mellett a nevezési díjnak is meg kell érkezni a számlátokra. (Ugyanis vannak olyan kerékpáros események, pl.: Balatonkör, ahol a megadott idõpontig az átutalt összegnek is meg kell érkeznie, ellenben már nem érvényes a kedvezményes nevezési díj).
Tehát én attól tartottam, hogy nehogy elkéssek a kedvezményes nevezéssel azért, mert a bank egy hét alatt sem tudja a pénzt átutalni.
És még valami. Csak, hogy minden félreértést elkerüljünk.
Láttam, hogy a válaszodban Te is odaírtad, hogy "mert mi megbízunk egymásban". Ezt természetesen NEM neked, vagy a rendezõknek szántam!!
Ez a bankom (igen, van már orvosom, gyógyszerészem is) reklámja, és azért írtam, mert elég lassan õrölnek a bank malomkerekei. Tehát ezt ne vedd magadra!
Kedves Péter!
Nem vettem magamra! - legalábbis amit Te írtál azt nem
Láttam én is reklámot, tudtam, hogy honnan jön az idézet...
Igen a Balatonkörön -szerintem rossz megközelítéssel - a pénz beérkezését vették figyelembe, pedig az már nem rajtunk múlik...
Már a benevezettek között vagy!:bananadan