Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1137 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szia Prohi!

Gratulálok, sokat fejlõdtetek tavaly óta. (...én is :) )

Jobb volt a "frissitõ anyag", és a frissitõpontok személyzete is nagyon segítõkész volt. Köszönet nekik érte.
Külön köszönet a füredi maszírozóknak is.
A célban a Mauro-büfé is nagyon rendben volt!
Az úton a veszélyesebb helyeket is megjelöltétek, ami bizonyára jól jött a nagyobb tempójú versenyzõknek.

Azt gondolom azonban, hogy 2-3 helyen oda kellene figyelni az út kijelölésre. Ez segíthet azoknak akik esetleg egyedül mennek és nem ismerik az utat.

- Balatonkeresztúrnál és Balatonakarattya után lehetne egy egy feltünõ színû tábla, ami eligazitaná a mezõnyt, ill. a lassúbbakat, hogy merre lehet menni.
-Keszthelyen keresztülmenni, és ott megtalálni a frissítõpontot helyismeret nélkül nem egyszerû. Persze, ha az ember igyekszik tartani a "tó felõli fõút" logikát, akkor megy. De azt gondolom nem találta meg mindenki.

Ezek pici hibák, amit viszonylag könnyû orvosolni. Én egy sima A3-méretû táblára gondolok, amit le lehet szúrni az út mellé. Talán nem lopják el...

Mégegyszer köszi a rendezõknek.

h.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Prohi!

Ez nem hiszem, hogy vendégkönyv-téma, de válaszolok: a képek még feldogozás alatt, az eredményeket webre átdolgozva a szlovák fél küldi, de elõbb hazautaznak, ha nem baj.

Ja, és a vendégkönyvbõl törölve.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Prohi!

Idén is nagyon jó volt a verseny, egyedüli gondom az volt, hogy amikor már kialakult az élmezõny a frissítõ kocsi nem volt sehol, csak badocsony után jelent meg, addig kénytelen voltam csapattársam meg a többiek piáján élni. De ettõl eltekintve minden nagyon jól megvolt szervezve a chipes megoldás is nagyon jó volt. Ezenkívûl sikerült rekordot is javítanom 5h körüli idõre.

Az autót ki nyerte meg?

sardip

sardip

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Ha nem hangsúlyoztam volna ki eléggé, azt akartam mondani, hogy mindenki edzettsége alapján válasszon tempót, és max 3-5 km/h sebességgel nagyobbat, mint amit egyedül is tudna. Persze legkönnyebben pulzuskontrollal mehetsz, és ha pl. a 150-et bírod 6 órán át, akkor menj annyival a bolyban is. De ha 40-es bolyban az elsõ 70-en 170-essel kell hajtanod, akkor nagyon megjárhatod. A cukorkészletedet lenullázod, valószínû pótolni sem tudsz (az emésztés hastásfoka is romlik), jól besavasodsz, idegileg is lefáradsz, esetleg dehidratálódsz. De 140km-nél biztosan. És akkor még kemény 60 van vissza. Persze aki évi 10-15 ezret teker, és rendszeresen versenyez, az más kategória. Én most hobbystákra gondolok elsõsorban.

Jó erõbeosztást!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Sajnos a helyzet úgy alakult, hogy van még egy hely nálunk a kocsiban. (Persze a kerékpár is befér)

Fót-Budapest-Árpád-híd-Amfiteátrum-Déli pu.-....Siófok.

Indulás fél 7 elött Fótról.

Ha valakit érdekel, jelezze!
(Este 11-körül még felnézek, és ha küldesz privátot, felhívlak)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Csoportban menni persze könnyebb, de a fent említett adatok kicsit elszálltak. Emitt: http://w3.iac.net/~c...c/velocity.html lehet kísérletezni, mi mennyit számít. Ezek szerint, ha egyedül 30km/h-val mennél, akkor - attól függõen, hogy amúgy mennyire fekszel a gépen - 1.5-8km/h-val leszel gyorsabb azonos teljesítmény kifejtésével. 1.5 km/h, ha amúgy is szinte fekszel, 8 km/h ha amúgy szinte egyenesen ülsz. - A fizikán túl persze ott van lélektan is: felemelõ érzés egy menõ csoporttal suhanni, szinte nem is érzed, hogy hajtasz, csak repülsz. Csakhogy a végén mégis ott van a fizika és biológia: egyszer mégiscsak kifogy az erõd, és akkor nagyon megzuhansz. Szóval csak megfontoltan ...

SzaSza

SzaSza

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Hát nemtom :). Egyedül 27-30-as (70-80km-en) átlagot tudok menni, ha nincs orkánszél. Az tény, hogy egész más úgy menni, ha többen vannak elõtted, síkon szinte tekerni sem kell. De azért a 203 km az nagyon hosszú. És ha az elsõ 50 vagy akár 100km-en elmegyek az élmezõnnyel, lehet hogy Keszthelynél beöntik az ólmot a combjaimba, meg találkozik egykét kalapácsos bácsival is az út szélén, esetlég még a vádlim is elkezd görcsölni. :D Tehát nem tudom, hogy megéri-e a kockázatot. Tény, hogy nagyon jó érzés suhanni a mezõnnyel, csakhát 203 az 203.

A pokol nekem szerintem az akarattyai emelkedõ lesz 175km magasságában... vagy az északi part, ha keleti szelünk lesz.

Ruházotot tekintve: tuti, hogy rövid bringásnadrág, és rövidujjú mez. 22-23 fokot mondanak holnapra, még ha esik is emiatt szerintem nem kell hosszú.

A frissítésrõl meg annyit, hogy én 2 kulacsot viszek (0,5 és 1 literes) amiket az uccsó frissítésnél megtöltök csurig, és egy-egy powerrade befigyel a mezbe. Ez összesen 2,5 liter nedû, amivel 55km-et még 35 fokban is ki kell bírni.

A hátizsák felejtõs, a nyeregtáskába minden fontos dolog befér (pár szerszám, belsõ). A mezben pedig ott fognak pislogni a müzliszetek. :)

Jó móka lesz.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Teljesen egyetértek! Egy nagy mezõnyben mégha 40/45 km/h-val is halad nem olyan nagy gond bent maradni, csak figyelni kell. Tavalyi nõi gyõztes is simán jött velünk Balatonszentgyörgyig, ott meg úgyis elszabadul a pokol.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Azt kihagytad a számtásból hogy bolyban tekerve feleakkora erõt kell kifejteni.
Lehet hogy aki 30-al szokott gurulni egyedül annak a 40 meg sem kottyan.
Sztem amíg lehet tapadni kell az élbolyra.

sardip

sardip

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Ha elolvasgatod a Proha bejegyzéseit, sok mindnet megtudhatsz...pl. hogy Fonyódnál, Keszthelynél, és Füreden lesz frissítés. Kocsiból nem lehet frissíteni, fõleg az élmezõnyt nem.
Mi azt csináljuk (hárman megyünk), hogy a kisérõkocsi 2 órát vár Siófokon, aztán átjön Tihanyba. Ha addig történik valami, akkor utánunk tud jönni, 2 óra elteltével az északi parton tud segíteni. Jó esetben Tihany körül felvesszük az egyéni frissítésünket, természetesen megállással (úgyis a hátsó harmadban tekerünk). Innen bejön velünk a maradék 60 kilin.
Egyébként Camelbak-ot használok, nagyon bejön, kaját, szerszámot lehet benne vinni, meg 1,5l vizet, ami kulaccsal kiegészítve egész biztos elég lesz 80km-re.
A tempóról annyit, hogy mindenkit óva intek, hogy a felkészültségi szintjénél jóval magasabb tempóban kezdjen, és próbáljon az élmezõny 40-45-ös tempójával menni. Öngyilkosság. Aki amatõr, és csak "megkerülni" akar, annak célszerû állandó saját tempót menni. Ki kellene alakulnia már az elsõ 10-20km-en a különbözõ sebességû bolyoknak, így senki sem hullik ki idõ elõtt, és mindenki jól fogja érezni magát. Végülis a nagyátlagnak ez a célja nem?

Prohának: nem gondolkodtatok olyanban, mint a maratonfutáson, hogy pár jól tekerõ, helyismerettel rendelkezõ siófokit beállítanátok a mezõnybe (mondjuk jövõre), aki tempót menne? pl. 5.30-as, 6.00-ás, 6.30-as tempómenõket? Rajtszám helyett egy zászlót vinnének, hogy messzirõl látsszon. Így jobban kiszámítható, illetve beosztható lenne az erõ/energia. Aztán frissítõállomásokon pl. 2 perces szünet, a boly megáll, elintézi az ügyeit, és már indul is tovább. Senki sem aggódna, hogy lemarad egy bolyról stb. Vagy tök hülyeséget mondok?

MIndenkinek jó erõbeosztást!

"Nem a gyõzelem a részvétel, hanem a fontos!" B.Pista bácsi

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Rövidgatya, hosszuújjú mez
Ha esik felesleges beöltözni mert úgyis felszívja magát vízzel.
Sztem esõkabát is felesleges mert nem szellõzik

Fonyódon nem lesz frissítés ?

ORBÉLA

ORBÉLA

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szorri vagyok, hogy ilyen ostobákat kérdezek. Egy távoli, északi országból jövök haza a Pelsora és nem tudom otthon miben tekertek mostanában, itt még elég hideg van..

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sajna a Prohi ma már elég elfoglalt. Infóm szerint Keszthely, Füred a frissítõ állomások. Valamint autóról a spiccnek + ha van saját kisérõ kocsid.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Prohi a frissítõ állomások hol lesznek?

Tavalyi eredmények ( nekem is csak ez van meg ):

http://web.t-online....ylista_2005.xls

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

sziasztok, nem tudja valaki, hogy hol lehet megtalálni az elõzõ évek versenyeinek eredményét? hivatalos honlapon nem találtam. kösz

A régi honlapon fenn volt, de nem tettük fel erre, de majd a verseny után elõkeresem és felrakjuk azt is! Összehasonlításnak már jó lesz!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Sok filozofálás után arra jutottam, hogy mégis csak az lenne a legjobb, ha hátizsákot vinnék. - Lehet, hogy induláskor még fáznék rövidujjúban, de délben valószínûleg az kell már, egy esõkabát is kéne, illetve nagyok a távolságok a frissítõállomások között, kell még pótbelsõ, ... nem fér be ennyi minden a mez zsebeibe.

A kérdés most már az, hogy hogyan néz ki a rajtszám? Kompatibilis-e egy hátizsákkal?

ha a hátizsákra teszed fel és a hátizsák a hátadon van akkor igen! :clap:

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Szia Prohi!
Lehet tudni errõl vmit? Neten nem találtam.

Üdv.:

Viktor

Annyit leht tudni9, hogy elõnevezésben a 200 kilcsire 307 fõ nevezett be. A rendszer az idén még új és nem akartunk kellemetlenséget abból, ha véletlenül a személyes adatok is megjelentek volna. Az egész rendezvényre 450 elõnevezés jött.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Szia Prohi!

Tavaly nekem nagyon bejött ( nélküle valószínüleg nem tudtam volna végig menni ), hogy volt autós frissítés. Versenykíirásból nekem nem jött le, hogy lesz-e ilyen idén is. Kérdésem, hogy lesz autós frissítés? Személy szerint nagyon jó ötletnek tartottam az ilyen jellegû frissítést.

Természetesen lesz! Powerade izotóniás ital, NaturAqua Buborékmentes ásványvíz, banán...

53/11

53/11

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
sziasztok, nem tudja valaki, hogy hol lehet megtalálni az elõzõ évek versenyeinek eredményét? hivatalos honlapon nem találtam. kösz

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Sok filozofálás után arra jutottam, hogy mégis csak az lenne a legjobb, ha hátizsákot vinnék. - Lehet, hogy induláskor még fáznék rövidujjúban, de délben valószínûleg az kell már, egy esõkabát is kéne, illetve nagyok a távolságok a frissítõállomások között, kell még pótbelsõ, ... nem fér be ennyi minden a mez zsebeibe.

A kérdés most már az, hogy hogyan néz ki a rajtszám? Kompatibilis-e egy hátizsákkal?