Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Írta 2008. január 20. - 21:28
Üdv!
Írta 2008. január 16. - 23:32
Írta 2008. január 16. - 17:21
Részben felkerült a 2008-as versenykiírás, de a nevezési díjakat még nem "találtuk" ki, ill. a marketingesünk szerint más konstrukcióban kellene a nevezési díjakat meghatározni mint az elmúlt években, továbbá egy pólót (nem kerékpáros mez) kellene minden résztvevõnek adni. A mezt azt továbbra is + lehetõségként lehet majd megvásárolni.
A mez tervezett dizájnja: karbonszövet mintájú (csaknem teljesen fekete) alapon a rendezvény logója és a támogatók logói. Monitoron jól néz ki, de meg kell várnunk a gyártó hozzáállását, mert nem a legkönnyebb ehhez hasonló színátmenetet legyártani. No, majd megjátjuk...
Kettõ új rendezvényt szeretnénk beindítani az idén és az így kialakult 3 rendezvénynek egy keretet adni, ami hasonlóan mûködne, mint az Olimpiai Ötpróba. Persze különbségek is lennének pl. az, hogy aki ezt a "próbakönyvet" megvásárolja az kap a rendezvényeink nevezési díjából kedvezményt elõre 3 évre. Természetesen semmi nem megy idehaza egyszerûen, és az egyik tervezett rendezvény útvonalának engedélyeztetése kicsit bonyolult és amíg azt nem kapjuk meg, addig nem szeretnénk a nevezési díjakról, így a TdP nev. díjairól nyilatkozni. Ez a procedúra február közepére lezajlik, reméljük számunkra és így számotokra is + döntés születik az útvunalengedély ügyében. Amennyiben nem kapjuk meg az új rendezvényre az útvonalengedélyt, akkor "csak" a TdP kerül megrendezésre.
Ezért a nevezési lapok (oldalak) várhatóan március 3-ával kerülnek megnyitásra.
Kérjük türelmeteket!
Jó felkészülést!
Prohi
Írta 2008. január 13. - 17:22
Látom már feltettétek a 2008-as versenykiírását a Balaton Maratonnak. Érdeklõdnék, hogy idén lesz-e póló, mivel ezt a kiírásban nem találtam meg (bár lehet hogy csak én figyelmemet kerülte el).
Üdv
Írta 2007. október 16. - 12:55
:clap:
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. október 16. - 12:52
Látszólag ez a tavalyi 2. hely után nagy visszalépésnek tûnik, de 2006-ban külön lehetett szavazni a MTB, országút, verseny, maraton stb..., kategóriákban, míg az idén egybe értékelték a különbözõ kerékpáros válfajok rendezvényeit.
A klasszikus országúti maratonok között nem hivatalosan a 3. helyen végzett a rendezvény.
Bizakodással tölt el minket a jövõre nézve az, hogy az idén és tavaly is az élmezõnyben végzett a rendezvényünk az értékelések alapján.
Terveink szerint november végétõl, de legkésõbb december elejétõl a honlapon fenn lesz a 2008-as kiírás és január elejétõl már lehet nevezni a honlapon keresztül.
Üdv:
Prohi
Írta 2007. augusztus 27. - 21:02
http://www.tourdepelso.hu/hirek.php?lang=hu
Reméljük így is lesz! :-)
Írta 2007. augusztus 10. - 22:09
Szerintem még nem. Még én sem kaptam meg, mint fõrendezõ. A fõszerkesztõ úrnak nem tetszett a film vágása - már másodszor - és visszadobta javításra. - legalábbis ez a kifogás.
Ezek után nagyon jónak kell lennie a filmnek! :-)
Legalább mégy egy hét amire elkészül, aztán a sokszorosítás - gondolom.
De miért nem kérdezitek meg az illetékes fórumán? :-)
Az illetékesek fóruma finoman szólva hagy maga után kivánni valót:)
És ha sikerül is beírni abszolute nem foglalkoznak az emberrel ugyhogy az összes infot én is csak most innen vettem. "A fõszerkesztõ úrnak nem tetszett a film vágása":hahaha: na persze ennyi idõ alatt már a Star Wars összest összevágták volna:)
De csak hogy jót is írjak: már sok versenyen voltam de a Pelso amatõr versenyek között vitte a prímet. Idén voltam elõször ezen és jövõre tuti hogy megyek. Remélem hogy minden évben sikerül majd még jobb szintre tenni. Ezzel is példát mutatva a többi amatõr versenyt szervezõknek hogy lehet jó versenyt is csinálni. A hangulata, a szervezése, nekem mindegyik nagyon bejött és remélem ha sok ilyen pozitív visszaszólás jön akkor az nektek is erõt ad a további eredményes munkához. Tehát minden szervezõnek:
:mmraise:
Írta 2007. augusztus 09. - 21:49
Valaki megkapta már a velo.hu által készített videó CD-t? Én már június közepén visszaküldtem a velo.hu-nak a szelvényt, de azóta is csak várok.
Szerintem még nem. Még én sem kaptam meg, mint fõrendezõ. A fõszerkesztõ úrnak nem tetszett a film vágása - már másodszor - és visszadobta javításra. - legalábbis ez a kifogás.
Ezek után nagyon jónak kell lennie a filmnek! :-)
Legalább mégy egy hét amire elkészül, aztán a sokszorosítás - gondolom.
De miért nem kérdezitek meg az illetékes fórumán? :-)
Írta 2007. augusztus 09. - 12:06
Írta 2007. június 08. - 18:06
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Na nem azokhoz, akik a hibákat -melyek talán néha nagyon pici apróságok, és inkább a résztvevõkön múlnak, sem mint a szervezõkön- sorolják fel, hanem azokhoz akik ezúton is KÖSZÖNIK, hogy egy élményekben és emlékekben gazdag csodálatos rendezvény részesei lehettünk.
Szerintem életemben nem tekertem még a Balatonnál, de megkerülni biztos, hogy nem kerültem meg, még autóval sem. Ráadásul ez volt életem elsõ 200 km körüli versenye!
Kerékpárosként, hobby versenyzõként inkább az erdõket és az északi országrész aszfaltcsíkjait koptatom. Már tavaly is foglalkoztatott ez a rendezvény de sajnos akkor nem tudtam elindulni. De az idén megtettem!
Reggel idõben indultam itthonról (Budapest) így a regisztrációval nem volt gond, s mivel a túlélés ( azért 7 órán belül sikerült teljesíteni) és nem pedig a verseny megnyerése volt célom, így számomra a frissítõpontok is jó helyen, megfelelõ ellátást biztosítva voltak elhelyezve. A végén a meglepi ajándék, a frissítés, ebéd és a masszázs isteni volt.
Mivel rendszeres résztvevõje vagyok a hazai MTB Maratonoknak így összehasonlítási alapom is van azokkal. Ott is vannak hibák, ahogy itt is akadtak, de nincs tökéletes rendezvény, fõleg nem ennyi pénzbõl!
Tudomásom szerint én voltam az egyetlen, aki másnap Szilvásvárad Maratonon is helytállt! A TdP színvonala vetekedett vele, sõt talán meg is haladta!
Egy kellemes és gyönyörû hétvégén vagyok túl, amit jövõre szeretnék megismételni! Bízom benne, ebben segítségemre lesztek, és ismét megrendezitek a Tour de Pelsot. Egy kérésem lenne: ha lehet úgy iktassátok a versenynaptárba, hogy ne üsse a Szilvásvárad vagy egyéb hegyikerékpáros maratont (az idei tökéletes idõpont volt szerintem).
KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK!
Jövõre veletek ugyanitt!
Acsai Z.
"Az élet tekerve szép!"
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2007. június 08. - 16:29
Sajnos csak most sikerül hozzászólnom, mert eddig a Glocknerkõnigen voltunk
Elõször is szeretnék gratulálni Nektek ehhez a fantasztikus versenyhez! Minden elismerés Nektek, hogy Magyarországon megtudtatok egy ilyet így szervezni!
Sajnálom, hogy nem mindenki volt elégedett. Õk talán még sose jártak külföldi maratonon. Ott az élboly ugyanazt az ellátást kapja, mint az utolsó helyezett, csak a mentõ van hozzájuk közelebb. Hivatalosan nincs autóból frissítés-magánszorgalomból persze lehet. Az élboly ugyanúgy a hivatalos frissítõpontokon tankol, akár a többi földi halandó. Érmeket persze itt is osztanak, de azzal mindenki egyetért, hogy a fõ hangsúly a minél nagyobb létszámú tömegen van. Az utolsó beérkezõket még az élbolynál is jobban biztatják, éljenzik.
A Pelson az ellátás teljesen azonos színvonalú volt, mint a többi külföldi Radmarathonon, csak azoknak sokkal drágább a nevezési díjuk. A különbség talán csak a helyiek és az autósok hozzáállásában van. Ott a nehézségek ellenére is örülnek nekünk, sõt, mondhatnám tisztelik a teljesítményedet. Elvégre a leglassúbb is a saját képességének felsõ határán mozog függetlenül az elért idõtõl. Talán szemléletváltásra lenne szükségünk, hogy ne a hibákat keressük, hanem örülni tudjunk egy ilyen ajándéknak, hogy egyáltalán van nekünk egy ilyen rendezvény.
A kaja szerintem finom és átlagos volt. Mörbischben egy kicsi melegszendvicset és csak egy pohár kólát kaptunk, a Glockneron pedig egy pici tányérka prézlis tésztaszerûséget. Nekem a frissítés is tetszett, talán azért, mert nekem csak víz kellett a Gatoredet már én töltöttem hozzá és a saját 3 müzliszeletemet ettem. Ennyi elég is volt nekem-mondjuk lehet, hogy ezért rontottam sokat a tavalyi idõmön
Az ajándékok nagyon tetszettek, máshol nem kaptunk ennyit. A baseballsapi is tetszik, na de az elemózsiászsák! Hát az nagy ötlet, úgy örültünk neki, mint a gyerekek. A mez is szépre sikerült, a régit reklámoztuk Mörbischben, az új pedig már végigvigyorogta a Glocknerutat rajtunk. Az útjelzõ táblák is hasznosak voltak-bár már megjegyezhetném végre az utat…A masszázsnak is nagyon örültünk.
Azért gondolom a többség hozzánk hasonlóan nagyon kellemes érzésekkel tért haza!
Köszönjük Proha!
KÉRJÜK RENDEZD MEG JÖVÕRE IS!
Üdvözlettel: Renner Monika, Szalai Zsolt
Írta 2007. június 08. - 14:46
Elõször is hagy gratuláljak neked, mint mindenki másnak,aki körbe ment a Pelso-n.
Remélem késõbbi versenyeiden majd megtapasztalod, hogy milyen jó is akár vadidegen emberekkel együttdolgozva elérni a hõn áhított célt. Én lány létemre elég sokat vezettem egy árva zokszó nélkül kicsiny bolyunkat, gyakran lobogtak rajtam az osztrák és a magyar urak. Ennek ellenére egész tûrhetõen beértünk, pedig idén kímélõ üzemmódban tekerek. Igaz, hogy bõ fél órával több kellett, mint tavaly, de téged mindenképp megelõztünk, és mi a célban igen kellemes szájízzel fogyasztottuk el a szerintem finom ebédet és õszintén gratuláltunk egymásnak.
Kívánok néked hasonló kellemes élményeket a továbbiakban!
Írta 2007. június 07. - 21:22
Megtisztelsz, hogy bemásoltad a blogbejegyzésemet ide. Most írnék még 1-2 dolgot, ami ebbõl kimaradt.
A frissítõpontok jól voltak elhelyezve, viszont az elsõ túl korai volt, jobb lett volna ha az elején ritkább és a végén sûrõbb az elhelyezésük. Az elsõ 1-2 frissítõpontnál tényleg nagy volt a tülekedés, ez azért hátráltatja a versenyt, talán távolabb kellett volna rakni egymástól az asztalokat. Az italok hõmérsékletén is lehetne javítani, de ha szomjas az ember, akkor ezt is megissza. A víz és a kék powerade elviselhetõ volt langyosan is. Az új fajta cerbona szeletek nehezen nyithatók, menet közben lehet vele szenvedni rendesen, viszont finom A balaton szelet pedig olvadtan elég gáz volt A mirelit ebédet már kiveséztem...
A reggeli regisztráció nagyon praktikus, mert nekem pl. nem fért volna bele a költségvetésembe egy ottalvás. A probléma abból volt, hogy mindenki az utolsó pillanatra hagyta. Én 3/4 8 körül intéztem el, akkor még csak kis sorok voltak, a legnagyobb káosz fél9-kor volt, amikor elvileg már vége lett volna a regisztrációnak...
Az út kijelölése szinte mindenhol megfelelõ volt, Keszthely belvárosában a checkpoint után voltunk elbizonytalanodva, hogy jó felé megyünk-e, illetve Siófok elõtti 10-20 km-en, ahol több útvonalon is lehetett haladni és nem volt kitáblázva.
A masszázs fantasztikus volt, jól esett, nem is lett izomlázam egyáltalán másnap, pedig ez volt eddig életem leghosszabb tekerése egy nap alatt. (és a 3. 100km-nél hosszabb )
A nevezéssel kapcsolatban még egy fontos ötletem lenne: a legpraktikusabb fizetési mód az átutalás, ugyanis ezt intézhetem interneten is, így nem felejtem el, nem kell a postának a felháboítóan magas 600 ft-os összeget is leperkálni stb. Tudom, hogy volt PayPal, viszont nekem nincs dombornyomott bankkártyám (csak maestro), az pedig ha jól tudom akkor nem megfelelõ ehhez.
Összességében nagyon tetszett a verseny, fantasztikus élmény volt, tuti hogy megyek jövõre is!
Írta 2007. június 06. - 14:28
Kitartás, kemény tempó, amatõr lánctalpazás, küzdelem az állandó széllel - ez jellemezte az elsõ versenyemet. A cél az volt, hogy 8 órán belül kerüljük meg a Balatont, de törekedjünk a 7 órás álomidõt elérni (a szintidõ 10 óra 9 perc volt, a bajnok 5 órán belül ért be). Mi hárman - Péter, Bandi és én alkottunk az Unofficial Decathlon Team-et. Mindhárman "kék-termék" bringával gyûjtöttük a kilómétereket.
Az elsõ 6 km lett volna a felvezetõ szakasz, ahol 20 km/h-s sebességgel közösen bemelegítünk, majd repülõrajt. Ehhez képest kb. 7,5 km-en keresztül haladtunk 25 körüli átlaggal, gyakori lassítások és gyorsítások mellett. A mentõautó volt a zárókocsi, elég hamar otthagyott minket, innentõl tudomásul kellett vennünk a lehangoló tényt: mi már nem versenyzõk, csak túrázók vagyunk. Ennek ellenére küzdöttünk a saját céljaink eléréséért.
Az elején rögtön el is kaptunk egy jó kis csapatot, akikkel 32-33 km/h-s tempót tudtunk tartani egészen az elsõ frissítõpontig. Ez emlékezetes hely számomra, mert addig gondolkoztam, hogy hol forduljak le a parkolóba, mígnem egy bokorban kötöttem ki De sebaj, puhára estem, irány a kaja. Egész nap banánon, müzlin és izotóniás italon éltünk. Nem rossz kaja, de azért nem kéne minden nap.
Innentõl nem volt állandó csapat, akivel mentünk, eléggé szétszóródott a mezõny, mindig csak aktuálisan egy rövid idõre álltunk be mások mögé. Kicsit élõsködõ stílusban nyomtuk, mert kihasználtuk más szélárnyékát, de amikor az áldozatok félreálltak, hogy majd mögénk állnak, akkor jól otthagytuk õket.
Balatonszentgyörgy környékén iszonyatos száguldásba kezdtünk egy kisebb dombocska tetejérõl, huzamosabb ideig 50 felett suhantunk. A második frissítõpontnál alig álltunk, láttuk, hogy a már korábban kiszemelt osztrák csapat elindul, mi pedig a nyomukba eredtünk. Innentõl ismét kegyetlen hajtás volt, szinte végig 35 felett nyomtuk, pedig már nem lejtett az út. Sorra elõztünk le mindenkit, gyakoroltuk a lánctalpazást, így verhetetlenek voltunk az amatõr mezõnyben. Egyszer egyikünk ment elõl, aztán a másik, a hátsó ember pedig mindig szorosan az elsõ mögött szélárnyékban. Ezzel a technikával nagyon sok energiát lehet megtakarítani. Ekkora Bandi sajnos már nem tartott velünk a korábbi sérülése miatt, úgyhogy Péterrel daráltuk a kilómétereket.
Keszthely után nem sokkal már be is értük az osztrák mûmájer team-et. Nem volt semmi a csapat, saját mez/nadrág - minden ami kell, szponzorálja õket az allianz, volksbank, öamtc, de a teljesítményük mint egy nyugdíjas túracsoportnak Szegényeket még szivattuk is, kb. 5-en élõsködtünk a szélárnyékukban, mire õk egy idõ után fogták magukat, és oldalra húzódtak, hogy most más vezessen. Mi meg szokás szerint odaléptünk, és elhagytuk a többieket. Amíg szélárnyékban lazulunk, addig pont meg lehet kajálni, inni sokat, erõt gyûjteni, utána meg már esélyük sincs utolérni minket
A harmadik frissítõpont elég távol volt a másodiktól, ezt már nagyon vártuk. betankoltunk szénhidráttal és már nyomtuk is tovább. Innentõl már ritka volt a versenyzõ, mint a fehér holló, magunkra maradtunk. Egyedül nem is ment volna már itt, egymást lelkileg (és szélárnyékkal) segítve küzdöttünk meg a szembeszéllel és az alattomos dombokkal. A negyedik frissítõponton már masszõrök várták a megfáradt versenyzõt, de nekünk nem volt idõnk ilyen luxusra. Fõleg hogy nem sokkal mellettünk leszakadt az ég. Olyan égdörgés volt, hogy majdnem leestünk a bringáról Tesztelhettem is a kamáslit, volt egy jó vizes szakaszunk. Sárvédõ is jól jött volna, na de ez verseny, nem kell kényeskedni. Péter elmondása szerint szórtam neki is rendesen a vizet, úgyhogy kicsit lemaradt. Mikor már száraz terepre értünk megszabadultam a kamáslitól menet közben, hogy ezzel se veszítsek idõt. Péter pedig egy építkezésrõl elcsent takarófóliával - akarom mondani esõkabáttal védekezett az esõ ellen. Hát elég vicces volt a szabadulómûvészeket meghazudtoló mutatványa, amikor menet közben lerángatta magáról Rossz volt nézni, ahogy szenved, úgyhogy mellétekertem és segítettem letépni róla.
Az utolsó 30 kilóméter volt a legembertpróbálóbb, itt már csak az vigasztalt minket, hogy közel a cél. A nyereg elkezdte törni a hátsómat, a kajálással már nem foglalkoztam, a lidl-gazdaságos kilóméterórám begyászolt az esõtõl... Az utolsó nagy dombmászás valahol Balatonkenese környékén volt, ott elõrementem utolsó erõmbõl, Péter és az alkalmi társaságunk lemaradtak. Elõnyömet el is vesztettem, amikor egy elágazásnál követve a homoszekszuális táblák útmutatását Siófok felé fordultam. Ugyanis mikor befordultam, rádöbbentem, hogy ez az autópálya felvezetõ szakasza. Fasza, ez kellett a végére... Vissza is fordultam, de ekkor már elõttem volt mindenki. Nemsokára beértem Pétert és újra együtt nyomtuk. Innentõl már sok alternatív útvonal volt, mi a sokadik plusz egyediket választottuk Ez az út kivitt minket a 7-es fõútra, ahol épp láttunk "elsuhanni" egy bolyt. Ráfordultunk az útra, és láttuk, hogy szép kis dugó van, 30-cal tudtuk elõzni a kocsisort, szabálytalanul jobbról. Na de ki nem szarja le 190 km után? Hamarosan kiderült, hogy mi volt a fennakadás oka: egy jól megpakolt utánfutós traktor, ami mögött potyázott a boly Beálltunk mi is a csapatba, hogy kicsit megpihenjünk. A traktorost zavarta, hogy mögötte megyünk, mert egyre jobban odalépett neki. Egy durvább emelkedõn le is szakadt a korábbi csapat, csak Péter és én bírtunk rajtamaradni. Késõbb még szivatott sávváltással, meg indexeléssel, amikor nem is kanyarodott le, de nem tudott meglépni a traki, nagyon jól jött ez a hajrában. Az utolsó egy kilómétert önerõbõl nyomtuk, a halálunkon voltunk, de a finish elõtt nyomtunk egy sprintet még
Az eredmény: 7 óra 8 perc alatt rajzoltuk körbe a Balatont! Ez nekünk nagy eredmény volt, teljesítettük a kitûzött célt, Péter több mint egy órát javított a tavalyi eredményén, én pedig elsõ versenyemen a középmezõnyben végeztem, 270. lettem összesítésben a közel 500 indulóból, és 130. a kategóriámban. Lehet, hogy ez egy bajnok pályafutásának a kezdete?
A futam után jött a rádöbbenés, hogy csúnyán leégtünk a napon, fél óra szenvedés és zombi lét után eltámolyogtunk a masszõrökhöz, és kaptunk egy kis izomlazító masszázst. Ezután elfogyasztottuk az utánozhatatlanul szar mûanyag mirelit lasagne-t, aminek a közepe jeges volt negyed óra mikrózás után is.
Írta 2007. június 05. - 10:30
Életmentõ volt !!
Írta 2007. június 02. - 22:18
Köztünk is vannak barmok, enyhén szólva nem kicsit vagyok mérges rá, nekem és szerintem a többségnek is írtóra nem számított volna, hogy milyen meleg italt iszik, viszont mindenkinek jól jött volna a frissítõ és akkor talán a csapattársamat sem a görcs rángatja be a célba.K
A központi frissítõrõl:
Megkérdeztem, hogy miért nem frissítette az elsõ sort, mert én szentül meg voltam gyõzõdve róla, hogy hibázott. A frissítés hiányát köszönhetitek részben magatoknak (nem tudom hogy rajtszám szerint kinek, de majd kérdezzetek utána és köszönjétek meg neki). Azt történt ugyanis, hogy egyik túlfûtött társatok a kiadott és tényleg hidegnek nem mondható italt visszavágta a frissítõkocsiba, és eltalálta a 13 éves srácot (aki mellesleg a sofõr fia volt) azzal a kísérõszöveggel, hogy mejünk a p....ba a hugymeleg frissítõvel erre nincs nekünk szükségünk!
Õ megfogadta és ment a "döglött sorra" õk örültek neki.
Nem mondom, hogy jól tette amit tett, de emberileg teljesen megértem.
Én se tudom, hogy ki volt az, sõt errõl a storyról se tudtam, pedig végig ott voltam, de remélhetõleg ezzel a magatartásával egyedül volt közötünk ez a barom.
Írta 2007. május 31. - 21:43
Írta 2007. május 31. - 21:02
Én probáltam amig lehetett a kerékpáruton menni.Amikor már sok volt a gyalogos akkor kimentem a fõutra.De meg is szívtam mert a végén eltévesztettem az irányt így egy picit rávertem a 76-ra.Nagyon jól esett a végén a frissitõ amit kaptam.De a maszirozás a lányoktol az különösen jól esett.Persze a kaja is jo hogy volt.Aki meg nem találta meg az ingyenes wc-t a víztorony mellett az magára vessen.Még ki is volt írva talán nem csak magyarul,h ingyenes.A fagyizo alatt!
Ami meglepett,h hihetelenul sokan jottek el,még a 76-ra is!
Jövöre ugyanitt!
Csak így tovább Proha!
Jó volt szervezés.
Üdv csarli
Írta 2007. május 31. - 20:55
WC: No ezt megint kivesézte az Attila.
fél útpályás közlekedés: Igen ezt aláírtátok mikor neveztetek, hogy betartjátok a szabályokat. Saját büntetõjogi felelõségére szegte meg mindenki a szabályokat. Gondolom rutinos versenyzõ vagy és láttál már az igazolt mezõnyben is olyat, hogy a szembõl lehúzódó autón valaki fennakadt és a mentõ vitte el a végén. Ez kivédhetetlen. De a nagy Tourok történetében a befutókon rendõrön, sajtóson esett át a mezõny. Pedig az nem ez a kategória.
Üzlet és szolgáltatás: Telje mértékben... Csak nézd + honnan indúlt ez a rendezvény és merre tart. Vannak és lesznek is hibák. Jelenleg nincs rajta hasznunk de remélem idén már lesz. Ezt az Attila tudja megmondani, amúgy + semmi közöm hozzá. A lényeg Ti fizettek és szolgáltatást vársz a pénzedért. Ezt mi megpróbáljuk maradéktalanúl teljesíteni. Nem megy. Ez nem rajtatok illetve nem csak rajtatok múlik. Ti sem érzitek feltétlen magatokénak, hogy megismerjétek a rendezvény minden írott szabályzatát, a lehetõségeket, hogy mivel élhettek és mik a kötelezett ségetek. Ezért nincs nekünk se mindenre forgatókönyvünk. Sõt tovább megyek még nagyon sok mindenre nincs rendes forgatókönyvünk. Ennek olyan okai is vannak, hogy nem tudod jelenleg megfizetni a rendezõk nagy részét, így követelni sem tudsz rajtuk semmit. Ezért vannak akik a segítséget az utolsó pillanatban mondják le. Ezzel borul 1 csomó forgatókönyv és embereket kell átcsoportosítani. Innentõl foghíjas a rendezés innentõl a kritikus pontokat kell megoldani és fel kell adni stratégiailag kevésbé fontos elemet. Ezzel viszont a rendezvény kimagasló rendezési teljesítménye csökken-csökken és folytathatnám míg el nem érem a silány megfogalmazást. De a cél mindig a kimagasló teljesítmény elérése. És ez pénz kérdés. Mert ha le tudok szerzõdni emberekkel akkor követelni is tudok. Addig... csak álmodozhatunk.
És, hogy legfeljebb nem jössz... Ezt nagyon nem szeretném. Ennek a sportágnak minden jó és rossz arcra szüksége van. Így rád is a fogyatékkal élõkre a 7végi kerékpárosokra az Elitekre, hobbystákra, túristákra Röviden az összes kerékpár barátra.
A motoros biztosító akrobatázik. Hát no koment. Te mindig fogod 2 kézzel a kormányt? Vagy néha lazítasz? Biztos nem olyan szituációban csinálta amikor emberi életek kerültek veszélybe. Tavaly figyeltem a srácok munkáját belülrõl, és a fórumon is csak szuperlatinuszokban beszéltek a motorosokról. Remélem idén is amikor kellett a helyén volt az eszük és nem veszélyeztették a sportolók biztonságát.