Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mert most van egy ien kúlink okosba, lehet, hogy bepályázom. X2-es arc aszondja nála húzva is bírta passzívba.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Passzívan is használható? (Tudom, hogy használható, de úgy értem, hogy használhatóe is-e. :))

Mert ventivel egészen biztos nem fér el, ott mennek az IDE meg tápkábelek a házban. http://prohardver.hu...ja_mb_fan_b.jpg

Coolink u8-120?

x2-höz lehet, hogy karcsú lesz passzivn, de sima a64-et biztosan elvisz.
ventit minden oldalra lehet szerelni rá, ez nem téma.
és igen, coolink u8-120

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Passzívan is használható? (Tudom, hogy használható, de úgy értem, hogy használhatóe is-e. :))

Mert ventivel egészen biztos nem fér el, ott mennek az IDE meg tápkábelek a házban. http://prohardver.hu...ja_mb_fan_b.jpg

Coolink u8-120?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tegnap éjjel még összedobtam a vasat. B*szott izmos lett. :) Kap egy Hyper 6+-t és kész. :)

hyper 6+ helyett arctic cooling freezer64pro? öcsémnek az van, nem bánta meg. hyper nagyon jó, de félelmetesen hangos.
vagy ha amugy is sok pénzed van, akkor scythe ninja. az egyszerûen a legjobb levegõhûtés, ami kapható, esetleg az uj coolink 120-as veheti fel vele a versenyt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tegnap éjjel még összedobtam a vasat. B*szott izmos lett. :) Kap egy Hyper 6+-t és kész. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

a ramon gondolkodom már egy ideje, de ezekszerint azálltal komoly javulás nem törénne.

P3-600/133, 448 ram 133, ata 133 vinyó 7200 40 és 120 gigás 8mb cache, ge3ti200
és nem szaggat az lfs
memcsi az rengeteget dob a winfos teljesítményén

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Lehet, hogy jobb lesz új gép.:) És akkor harminzálnának az alkatrészek teljesítményt illetõen. Bár az még több pénz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos egy emberi winchestert simán meguszol 8-10 ezerbõl :)
és akkor nem fog annyit swappolni, mert egyfelõl nem 5400-at pörög mint a mostanid, hanem 7200-at, és nem 512k cache van benne, hanem mondjuk 2 mega vagy 8 mega.
szóval kellene egy kis cash hozzá :) ugy minimum szinten 30k

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

256 mega ramra, és egy uj videokártyára kellene beruháznod...
a ram kb 4-5 ezer, a videokártya meg mondjuk 15-20, de 22-23 körül már 9800pro is van, az kb 50-szer erõsebb a mostani kártyádnál...

meg whinchesterre (6,4gigás van, 400mega bad sectorral, win xpvel)
meg
meg meg.. :-/

a ramon gondolkodom már egy ideje, de ezekszerint azálltal komoly javulás nem törénne.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

aha..
akkor pölö az LFS-nél FPs problémám, míg mondjuk mondjuk a gta3nál szaggatás gondom van..
ahhh szép is ez az informatika ;)

az FPS-en tehát ~nem javít semmit, ha netán beruháznék egy kis ram-ra?

256 mega ramra, és egy uj videokártyára kellene beruháznod...
a ram kb 4-5 ezer, a videokártya meg mondjuk 15-20, de 22-23 körül már 9800pro is van, az kb 50-szer erõsebb a mostani kártyádnál...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

256 már eleve az XP-hez kevés. 512 a minimum a normális mûködéshez, de a kényelmes az 1GB neki.

Ha játék közben alacsony az FPS (nem gyárt le elég képkockát másodpercenként a grafikus processzor), akkor VGA; ha szaggat (nem fér be a memóriába a feldolgozandó feladat, ezért a gép a HDD-n létrehozott virtuális memóriát használja, aminek jóval nagyobb az elérési ideje), akkor RAM. BIOS-ban be tudod állítani az AGP Aperture Size-t, amivel megadod a rendszernek, hogy ha elfogy a VGA memóriája, akkor mennyit vehet el a rendszer memóriából. Egy modern játék egy XP-s, 512 MB RAM-os gépen, 256 MB-s vid.kártyán még alacsony graf. beállításokon is kifekteti a gépet 256-os AGP ap. size-zal. (200-at elvisz a rendszer, 80-100-at a játék, plusz még 256-ot kiajánlottál a VGA-nak.)

aha..
akkor pölö az LFS-nél FPs problémám, míg mondjuk mondjuk a gta3nál szaggatás gondom van..
ahhh szép is ez az informatika ;)

az FPS-en tehát ~nem javít semmit, ha netán beruháznék egy kis ram-ra?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nem az a 12? Es a sarga az 5 a ket fekete meg a fold.
Nincs multimetered? En is mindig elfelejtem pedig nemreg meregettem :)
Megneztem rosszul tudom
"Molex csatlakozó. A sárga a 12V , a piros az 5V , a középsö két fekete pedig a hozzájuk tartozó föld vezetékek . A szinek kiosztása mindegyik csatlakozóra ..."
Googlebol

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ugye tapegysegnel a piros a +5V ?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Iljics: szaggatás alatt az utóbbit értem természetesen. ;) Amikor a vinyóka swapol.

A továbbiakat pedig úgy értettem, hogy a 256 MB rendszermemóriát fekteti meg az XP, a gáma, plusz még, ha a VGA is kér vmicskét. Azt mondjuk nem tom, hogy valaha is hozzányúlt volna a rencermemóriához az AGP. Nade AGP... piha... :D

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

...
érdekes amugy, nálam semmi nem szaggat... :D

:miotacz:
... :)

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az 5200-as, fõleg ha 64 bites, az kb fele olyan lassu, mint a 4200-as, csak mondom szólok.
érdekes amugy, nálam semmi nem szaggat... :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
J: a szaggatás alatt azt érted, hogy 10 FPS-sel megy vagy azt hogy idõnként leáll pár másodpercre ? 256 mega VGA memóriát nemtom mi fektetne meg, esetleg ha 1600*1200-ba játszol 4xAA/16xAF mellett akkor elfogyhat talán, máskor nem valószínü. Arról nem beszélve, hogy PCI-E rendszerben nincs ilyen központi RAM-ba való belepiszkálás, akkor ott mit csinálnának a VGA-k ?

LL: játékhoz a 256 RAM is kevés az FX5200 meg fõleg.

husevo: a GF4 jó kis kártya...volt. A korszerü játékokhoz sajnos már nem elég a teljesítménye, GF 6600 GT-re érdemes cserélned, de mivel az meg drága így vegyél +512 RAM-ot / gyüjtsél +pénzt.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Na megint okosodtam, köszke a tanácsokat.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
256 már eleve az XP-hez kevés. 512 a minimum a normális mûködéshez, de a kényelmes az 1GB neki.

Ha játék közben alacsony az FPS (nem gyárt le elég képkockát másodpercenként a grafikus processzor), akkor VGA; ha szaggat (nem fér be a memóriába a feldolgozandó feladat, ezért a gép a HDD-n létrehozott virtuális memóriát használja, aminek jóval nagyobb az elérési ideje), akkor RAM. BIOS-ban be tudod állítani az AGP Aperture Size-t, amivel megadod a rendszernek, hogy ha elfogy a VGA memóriája, akkor mennyit vehet el a rendszer memóriából. Egy modern játék egy XP-s, 512 MB RAM-os gépen, 256 MB-s vid.kártyán még alacsony graf. beállításokon is kifekteti a gépet 256-os AGP ap. size-zal. (200-at elvisz a rendszer, 80-100-at a játék, plusz még 256-ot kiajánlottál a VGA-nak.)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Igen RAM-ra gondoltam. Miért kéne a videókártyát bõvíteni? Lassú? Ha tényleg a videókártya lassult be, akkor lehet, hogy leállt a ventillátor rajta, és túlmelegszik. De valószínûbb, hogy a RAM kevés a gépedben, és ahogy swappel a gép azt hiszed, hogy a videókártya a lassú. Pedig a Ti4200 egyáltalán nem lassú kártya...

Ezek szerint lehet hogy bizonyos esetekben nemis a vid. kártyám kevés, hanem a RAM?
256ram vs. Siluro fx5200

(XP-re az sp2 problémám megoldodott egy újrarakott winnel)