Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Linuxra:
http://www.partimage.org
"In idem flumen bis non descendimus"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Linux alatt van valami konzolos backup cucc eleg fapados de bitrol bitre lement mindent, meg a merevlemez hibakat is :)
En egyszer CSAK igy tudtam linuxomat visszaallitani annyira hulladek hardware volt alatta. De az meg az õs Redhatos idokben volt nem a mostani jo kis Fedoraval ;) , bar mindenfele bugok azok meg most is vannak.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Húha, megpróbáltam ezzel menteni és 'Not responding' lett belõle :(

Olvasd _végig_ a FAQ-t ill. dokumentációt: http://www.runtime.org/dixml.chm
(Tényleg ennyire türelmetlenek vagytok? És bocs, de: rajtam kívül ki használta (backup+restore) a DriveImageXML-t...?)

Edit:
http://en.wikipedia....Ghost_(software)
http://en.wikipedia....ki/Disk_cloning
továbbá:
http://www.dubaron.com/diskimage - ez is ingyé' és hordozható.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

csak az a baj, ha átméretezed a partíciót akkor kakukk. Inkább ghost és 7 perc alatt végez.

Ingyenes alternatívát kerestek - a Ghost nem az.
Mellesleg nincs igazad:

Q. Can I restore the image to a smaller partition?

A. No, currently you can only restore your data to a partition that is exactly the same size or larger, regardless of the data size.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalam is q-pad Mx518 parositas van [en adtam a tippet robnak] es josagos. csak idonkent papucsit kell cserelni a zegeren. regebben warok elott nyomtam fel ujakat, mostanaban nem warozok, ugyanazok a csuszkak vannak rajta mar vagy 3 honapja :P szegenyt elhanyagolom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

szike: és ez a ghost hogy mûködik? ezt csinálja az a norton progi? 1 az 1-be ment?

Az Image azt jelenti, hogy a partíciót mented le szektorról szektorra. Így visszaállításkor csak kb ugyanarra a partícióra tudod rakni. Ennek van elõnye és hátránya is. Pl létrehozza neked a partíciót, ha kell, MBR problémákat is megoldja.
A ghost hasonló, de ott csak a foglalt szektorok kerülnek mentésre, és a partíciós tábla nem. Azaz nem lényeges, hogy mekkora a partíció, csak hogy a kicsomagolandó anyag elférjen az edott helyen. DE persze ez is kb ASPI módban megy.
Én személy szerint a ghost-ot jobban szeretem, mert soha nem egy oprendszerrel dolgozok és még hozzá kell tennem, hogy oly ritkán megy tönkre nekem valamelyik is, hogy a partíciók mérete is változhat addig. Szal elõnyben részesítem, ha én csinálom meg a partíciókat, és utána állítom vissza, nem pedig fordítva.

Ennek pl módja, de ha valaki tud majd free-t, akkor:

ghost2k3 dos-os verziója
winiso-val boot cd - t csinálok és
odarakom a képet a CD-re
Persze ez megy DVD-vel is, így egy komplett rescue lemezem van.

Ha esetleg jár neked az egyik IC szinonímájú számtech magazin, akkor az egyik mellékleten is találhatsz egy mentõöv nevû CD-t, ajánlom figyelmedbe.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Ha rászánom magam egy Logitech MX518-ra ugye nem fogom megbánni ? Miylen padot illik egy ilyen alá tenni ?

Az én 518-am alatt egy Qck Steel mini pihen. Finomságos mindkettõ :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
szike: és ez a ghost hogy mûködik? ezt csinálja az a norton progi? 1 az 1-be ment?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Nekem ott figyel a bal szélsõ sávban:
welcome
backup
restore
drive to drive
browse

Az az "image"-t elõbb meg kell csináltatni a szoftverrel, ez nem amolyan windowsos restorer.
"Letükrözi" a teljes partíciót, amit utána fél óra alatt "kicsomagolhatsz" telepített szoftokkal, beállításokkal, miegyébbel együtt.
(Fél)napos reinstallok szevasztok.

csak az a baj, ha átméretezed a partíciót akkor kakukk. Inkább ghost és 7 perc alatt végez.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Nekem ott figyel a bal szélsõ sávban:
welcome
backup
restore
drive to drive
browse

Az az "image"-t elõbb meg kell csináltatni a szoftverrel, ez nem amolyan windowsos restorer.
"Letükrözi" a teljes partíciót, amit utána fél óra alatt "kicsomagolhatsz" telepített szoftokkal, beállításokkal, miegyébbel együtt.
(Fél)napos reinstallok szevasztok.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
zorg: a driveimage xml FAQ-ban eztet írja:

"To restore an image to an existing partition, click Restore in the main program window."

a lemezkezelõ megvan, de ez a restore (Visszaállítás) gomb ez hol található? nem találom...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
imádtam az 518-asom, de a végére megadta magát. azt hiszem 2.5 éves lehetett.
nagyon kényelmes, nagyon gyors.
szinte bármi megteszi, de ha engem kérdezel, egy jobbféle q-padot keresel, mert nem drága, és nagyon jó.
vagy aquapad, steelpad 4s, ilyesmi.
fém padon hangos, üveg padok hidegek.
mindenképpen valami szövet padot keress.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ha rászánom magam egy Logitech MX518-ra ugye nem fogom megbánni ? Miylen padot illik egy ilyen alá tenni ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Húha, megpróbáltam ezzel menteni és 'Not responding' lett belõle :(

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Ingyenes? Hát persze:
"DriveImage XML a barátod" ;)
http://www.runtime.org/dixml.htm

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Többször hallottam már arról, hogy milyen jó egy ghost mentés.

De nem igazán tudom/találom, hogy mire.

Jól értem, hogy vmi olyan mentést tudunk így csinálni, amivel könnyen visszaállítható a meglévõ rendszer? Miket ment ez, Windows, Programfiles, vagy registry vagy?

És rákeresve a Nortonnal kapcsolatban adott találatokat, vagyis erre nincs külön ingyenes okos progi, csak Nortonék csinálnak ilyet?

/szeretnék egy mentést csinálni, amivel könnyen visszaállítható lenne ez a rendszer/

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Addig nem...
(Én nem használom, de a hazai forgalmazó minden gépén fenn figyel - annak ellenére, hogy minden szoftverérõl számla és megfelelõ számú licensz van.)
http://www.securstar.com/faq_dcpp.php

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
te zOrg ugye ezzel a progival nem tudok kib*szni magammal addig, amig a jelszót tudom?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

A szoftver ugyanis annyira jól megírt, hogy a rendõrség nyomozói sem jöttek rá, hogy rajta van a HDD-n.

Az más ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
A DVDDecrypter - szerintem - sokkal jobb, mint a DVDShrink. Inkább ezt próbáld ki elõbb.