Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

értem. vírus biztos, hogy nem lehet, apu nagyon ritkán használja ezt a gépet, van neki csilivili laptopja, csak most épp kellett neki, a fracntudjamiért...az mbr biztos, hogy megváltozott, mint mondtam, botmanager lett feltéve (egy OSL 200 8.xx), hogy slaverõl is lehessen bootolni. ha a lemez megsérült, akkor meg nincs mit tenni...

igen, ezt már olvastam pár helyen, hogy fdisk /mbr, de ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha ugye elindul a boot az éppen javítani kívánt lemezrõl...vagy tévedek, ésl ehet olyat, hogy bootolok D-rõl, és az fdisk /mbr a C mbrjét javítja meg?

Másról bootolsz és javítod az eredeti MBR-t, ami gyerekjáték. Persze nem feltétlen fog mindent megtalálni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
értem. vírus biztos, hogy nem lehet, apu nagyon ritkán használja ezt a gépet, van neki csilivili laptopja, csak most épp kellett neki, a fracntudjamiért...az mbr biztos, hogy megváltozott, mint mondtam, botmanager lett feltéve (egy OSL 200 8.xx), hogy slaverõl is lehessen bootolni. ha a lemez megsérült, akkor meg nincs mit tenni...

igen, ezt már olvastam pár helyen, hogy fdisk /mbr, de ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha ugye elindul a boot az éppen javítani kívánt lemezrõl...vagy tévedek, ésl ehet olyat, hogy bootolok D-rõl, és az fdisk /mbr a C mbrjét javítja meg?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem 3 dolog lehet:
- Valamitol megvaltozott az MBR.
- Megserult a lemez.
- Virus.

Egy hdd, elvileg ugy "javitja meg magat" hogy a lemezen egy erre fennt tartott reszre atpakolja a bad blokkokban levo olvashato adatokat, ha ez a terulet keves akkor jon az adatvesztes es vinyomeret csokkenes. Az xp is lefoglalja (hibasnak jeloli) ezt a teruletet javitas utan es az tobbet nem hasznalhato csak formazassal.
Ha pl a lemez elso 512byte-ja serul (MBR), akkor jon az hogy nem tudsz bootolni. Ez persze hibas bootmanagerre is utalhat, ami viszont virus vagy os ujratelepites miatt is letrejohet.

Najo azert pontositok:
Szoval a bootolaskor kiirt szoveg nem feltetlen mbr hibara utalhat mivel a bootolas ket szakaszra bonthato a stage1 es stage2-re
eloszor mbr-bol betoltodik a stage1 majd ez folytatodik a 2-ben akar egy masik particiorol, igy mukodtetem pl en is a linuxomat.
Namost hogyha stage2 destroyed vagy bugos, akkor szevasz van hiaba jo a stage1.
Ez pedig mar arra utalhat hogy a lemez egy normal belso teruleterol sem tudja folyatni a bootolast (mivel a bootmanager lehetove teszi a 8MB vagy GB-os? :-o
hatar folotti boot-ot.

Az MBR alapraallitasahoz XP nel
boot->rescue mod->fdisk /mbr parancs esetleg fixboot parancs.
Ez esetben meg nem kellene elvesznie rajta az adatoknak

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
A következõ történt:

ma apám közli, amikor hazaértem, hogy elszállt a gép, és õ sem tud vele mit csinálni, kész, vége. (apám informatikus)...két winchester van a gépben:

-egy 40 gigás, ezen van az MBR-ben egy bootmanager és az egész egy NTFS rendszerpartíció, XP-vel. ezen van a szüleimnek néhány adata, emailek, ilyesmi...ez van a masteron.
-egy 160-as, két partició: egy 15-ös rendszer + a többi adat, természetesen ntfs mindkettõ...ez meg a slaven.

Benyomom én is a gépet, és kiirja a gép, hogy nem tud bootolni semmirõl sem, tegyek be egy bootolható lemezt/meghajtót. megcserélem a jumpertûket, a bios ugye updateli magát, de apámék winyóját csak 8,7 gigásnak látja, majd az én xp-m nem akarja látni, a lemezkezelõ sem. megnézegetem a biost, hogy mit lehet benne állítgatni, de semmi...a 40 gigás rendszerwinyót csak 8 gigásnak látja a BIOS, és nemtud róla bootolni, és a winyó egyáltalán nem látszik. viszont az emaileket meg pár dokumentumot valahogy meg kéne menteni...

kérdések:
-lehet, hogy a bootmanager krepált be? ha igen, akkor van valami olyan eszköz, amivel az MBR-t lehet visszaállítani?
- ha nem az MBR, akkor mi történhetett? simán lefagyott a gép, nem volt túlmelegedve, semmi különös, majd ezután nem akar elindulni, és a winyó is "összemegy"...lehet, hogy fizikailag sérült a diszk?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
thanx :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mozilla backup. és havonta mentesz. megjegyez mindent. jelszavakat, könyvjelzõket, skineket, kiegészitõket
http://mozbackup.jasnapaka.com/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a p5b delux az most nyert itt is valami tesztet. olvasgatok am...

mas

hogy lehet firefoxbol eltakaritani az osszes konyvjelzot? mert valakinek most sikerult, es nemtom hogy csinalta... Leginkabb az erdekelne, hogy mit lehet annak erdekeben tenni, hogy ez ne forduljon ujra elo [tudom windows jelszo...]

gondolom visszaszedni se nagyon lehet oket, csak manualisan
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezért veszek vagy asus p5b deluxe-ot vagy gigabyte ds4-et. :D (amelyik olcsóbb lesz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Há szented nem néztem már szét mindenfele te gyerek? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jorus: speedfan-hoz vannak jó modulok, amiket szépen leszedsz, és hátha javul. http://www.almico.co...andleconfig.php regisztrálni kell elõtte.

szerk: nincsen semmi aw9d szóval tárgytalan.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Everest némileg megbízhatóbb, SpeedFan sok alaplappal nem hajlandó normálisan együttmûködni. Nekem pl a vinyókat látja csak, de a lapról, magokról, ventikerõl, feszekrõl nem tud semmit. :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A google a barátod!

http://pcforum.hu/szotar/ACPI.html

Erre én is rájöttem....
Csakhogy a SpeedFan írja ki magától, hogy ACPI 51°C. És nem tudtam eldönteni, mi akar ez lenni. Na mindegy. Köszi!
Everest szerint 29°C-os az alaplap.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Mi az az ACPI? Valami chip az alaplapon? Merthogy észrevettem, hogy 51°C-os... :(

A google a barátod!

http://pcforum.hu/szotar/ACPI.html

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem, az ACPI energiagazdálkodási rendszer, ily módon nem is lehet 51 fokos. Everesttel vagy SpeedFannal nézd meg, hogy mien meleg a deszka.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mi az az ACPI? Valami chip az alaplapon? Merthogy észrevettem, hogy 51°C-os... :(
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
köszi szépen a segítségeket..megoldódott majnem minden bajom....amúgy sp nélküli windows csak 130gigáig ismeri...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
SP1 és SP2 javítócsomag fel van telepítve? A vinyón a jumperelés egész véletlenül nem úgy van beállítva, hogy csak 34GB látszódjon?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Na én is eljutottam a vinyó telepítéséig, minden ok, kivéve, h csak 34 Gigát lát az új vincsibõl! Én is belementem a lemezkezelésbe, de ott nem tudom mit kellene tennem!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
kivéve ha mondjuk service pack nélküli xp-vel nyomulsz mert annak asszem 200 Gb volt a max amit felismert Sp 1,2 megoldja ha ilyen gondod lenne.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sajátgépen jobbgomb -> kezelés-> lemezkezelés

de uennek kéne lennie a felügyeleti eszközökben is