Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

nem látok új információt a hsz-edben...
egyébként a tft hátránya a crt-vel szemben nem a képernyõfreki (az nem befolyásol semmit tft-nél), hanem a képpontok reakcióideje, ami ugye hiába 8ms meg ilyenek, akkor is áthat a következõ pixelintenzitásra az elõzõ...
(mert ugye a 8ms azt jelentené, hogy másodpercenként 125 különbözõ intenzitást meg tudna jeleníteni a pixel, ami nem biztos, hogy teljesül...)

Nem újat akartam írni hanem nagybetûkkel eloszlatni azt, hogy a 60Hz-es TFT 60 fps-t tud megjeleníteni.

Gyártó (pontosabban panel) függõ, hogy a frissítési érték mit jelöl, gyakran a szürkébõl-szürke átmenet idejét adják meg, jellemzõen ezek a TFT-k tudnak 16.2 M színt 16.7 M helyett, ez a gyorsaság és olcsóság ára. A színhûbb TFT-k kicsivel lassabbak és drágábbak is.

Tam, Te meg vegyél 8800GTS-t, sokkal jobb vétel jelenleg mint bármelyik ATi.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És ehhez kell az kezemet lágyan a clrcmos jumperre helyezni. Értem :) /ty!/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nincs. Procija válogatja. Az teljesen természetes, hogy a proci adott FSB-t adott szorzón nem bír, de egyel kisebbel ige, hiszen nem mindegy, hogy 240*11-et (2.64GHz) kell mennie, vagy 240*10-et (2.4GHz). Bizonyos esetekben persze az is bejön a képbe, hogy eléred a lap vagy a proci FSB-tûrésének végét. Nálam ez 435MHz az Abittal. Tehát tök mindegy, hogy a procim 440*9-en, vagy 440*8-on próbálkozik, nem fog menni, mert a lapnak FSB-ben vége van 3.9GHz-en. Próbálgatni kell, minek mi a vége.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a magas fsb-t men birta. hiaba vettem le a szorzot, az fsb mmar boven 310 fele jart, es a gepnek elvileg boldogan kellett volna futnia es megse. fsb-t levettem vissza 299-re, szorzonak adtam egy felet folfele, es boldogsag.

persze ez nem tudomanyos mereses teny meg ilyesmi, csak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Llama no.Sok :o

Van olyan, hogy a proci nem bírja az adott FSB×szorzót, de az FSB×(szorzó-1) -et már igen?
Vagyishogy: FSB emelésnél írtad Jorus, hogy érdemes visszavenni a CPU szorzót. Itt is van esetleg egy olyan bûvös szám, mint a HT-nél?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Okos. :) DS4 E6400, vmi 2GB-os c4-es Corsair kit, és kész is.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
okos. c2duo-ban gondolkoznék én is mostanság, ha gépet építenék. valami gyors és sok ram, meg egy erõs videókari. meg egy 2ms-es tft, az mar talan jo...de miert nem mesz be ismeros computerstore-ba, viszed a géped, és kipróbálod ,hogy milyen tftn meg milyen crtn...szemre nem latszik az a soksok fps szerintem, az nfsekben is asszem le van korlátozva 56-60 körülire az fps, és nekem néha még igy is gyors. bar lehet, hogy neked csodajo szemed van;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na akkor most aztan mar teljesen nemtudom hogy mivan

meg jo, hogy nem a hwsw-n kezdtem ezt el... :)

kerdezek:

ugy terveztem gepet epiteni, hogy most (mostanaban) 1. videokartya (jelenleg x1950Pro-nak tunik, de mire odajutok hogy veszek, lehet hogy mar mas lesz) 2. monitor (fogalmam sincs milyet, meg nem ertem el odaig) 3. C2Duo meg alaplap meg ramok meg amikell.

ez igy nagyjabol okos?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nade akkor itt most mit jelent a függõleges frissítés? http://www.tft.hu/in...products&id=863

Mert itt pölö http://www.medium.hu...e=alapismeretek aszongyák, hogy "Függõleges frissítés: Azt az értéket jelöli, hogy hány teljes kép jeleníthetõ meg másodpercenként a monitoron (érték Hz-ben)."

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nem látok új információt a hsz-edben...
egyébként a tft hátránya a crt-vel szemben nem a képernyõfreki (az nem befolyásol semmit tft-nél), hanem a képpontok reakcióideje, ami ugye hiába 8ms meg ilyenek, akkor is áthat a következõ pixelintenzitásra az elõzõ...
(mert ugye a 8ms azt jelentené, hogy másodpercenként 125 különbözõ intenzitást meg tudna jeleníteni a pixel, ami nem biztos, hogy teljesül...)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

hat ez elszomorit. igaz a crt-m is csak 85hz-et bir mert na.

de hat akkor egy core2 67oo extreme akarmi 4 giga rammal meg egy par sli 8800GTX az teljesen ugyanazt fogja hozni, mint az ennel a konfignal teszemazt 4szer kevesebbe kerulo akarmi, mert a monitor frissitese lehuzza az egesz hobelebancot 100Hz = 100fps-re?

hat ez banto. akkor mirol beszelnek a tesztek? miert jobb akarmi egy 7900GT-nel?

a monitor ugyse fogja megjeleniteni mindazt, amivel a nala dragabb kartyak tobbet tudnak LOL

Jééézusom itt olyan tévhitek vannak, hogy csak na. :) (Nem nálad Tam, Te csak elhiszed amit itt mondanak)

A TFT-knél a frissítési frekvencia (60-70-akárhány Hz) azt jelenti, hogy milyen szabványú jelet fogad a monitor, SEMMI DE SEMMI köze nincs a max FPS-hez !!! A max FPS-t még mindig a frissítési idõ határozza meg (8-4-6-2-1 ms), aki nem lát 75 fps-nél többet annál vagy aktív a v-snyc (ami CRT-nél is UGYANÚGY) és limitálja az FPS-t vagy gyenge a gépe ahogy J mondja. Avagy az én TFT-m 60Hz-es jelet fogad és simán nyom 200 fps-t régebbi 3DMark-ban pl. a gép, vili ?
A másik dolog az, hogy a 200 fps-bõl CRT-n 200-at "lát" az ember, TFT-n meg az elérhetõ legtöbbet, ha valakit ez jobban zavar, mint a katódsugárcsõ annak szeme rajta. :)

Widescreen: sok játék támogatja és sokhoz van sufni patch, ha most vennék TFT-t, wide-ot vennék.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
aki komolyan játszik, az meg is él belõle, de vannak egy páran, akik csak sznobok.. de ezt hadd ne kelljen magyarázni egy biciklis fórumon, azt hiszem több dh szörny van errefelé, mint piros bmx, pedig lehet, hogy az is jó lenne sokaknak (élükön velem:D)

mondjuk nem értettem ezt az fps vadászatot sosem, mert acrtnek is van frissítése, ami 100hz fölött már elég káros, vagyis 100hz fölé crtvel sem érdemes menni, napi 8 óra játék mellett... akkor meg minek 2ezer fps?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem meg vegyel egy boszme nagy tft-t -a 20-as mar jo- , valami jofelet, aztan vagd le a szeleit (nem olloval ;) hanem fekete keret) Es akkor nem lesz problema hogy gyenge a vas hozza. Mondjuk nemtom ezt mindegyik tft-vel meg lehet e tenni vagy hogy a vga kezeli-e rendesen mert nem vagyok tulaj ,de ha muxik, egy 17 19-es utan meg igy is jobban fog kinezni kerettel. Ha meg 2 game kozott desktopolsz akkor meg mehet fullba. Egyebkent meg hiaba titulaltak 06 legjobb hardware-enek szerintem meg mindig el van maradva a crt-tol igaz marcsak hangyafa**nyival
Ezt a teljes parameter spektrumra ertem
Ki az aki "komolyan" jatszik?? :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tam, naon eccerû: aki ien konfigot vesz, az komolyn jáccik. Aki komolyan jáccik, az meg nem TFT-zik. ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az csak egy szám, ami jellemzi azt, hogyha pl hirtelen ötször annyi mozgó objektum lesz a képen, akkor lesz honnan lejjebb esnie a frame rate-nek úgy, hogy te még nem veszed azt észre...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat ez elszomorit. igaz a crt-m is csak 85hz-et bir mert na.

de hat akkor egy core2 67oo extreme akarmi 4 giga rammal meg egy par sli 8800GTX az teljesen ugyanazt fogja hozni, mint az ennel a konfignal teszemazt 4szer kevesebbe kerulo akarmi, mert a monitor frissitese lehuzza az egesz hobelebancot 100Hz = 100fps-re?

hat ez banto. akkor mirol beszelnek a tesztek? miert jobb akarmi egy 7900GT-nel?

a monitor ugyse fogja megjeleniteni mindazt, amivel a nala dragabb kartyak tobbet tudnak LOL

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Elvileg az emberi szem 60-70 Hz körül fogja fel a kapott képet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
vagy széthúz, vagy levág fentrõl lentrõl, vagy mégis jó widescreen, mert megcsinálják szorgos kezek

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
biztos, hogy latjatok ti azt a sok framet?
145? hmm

jah nekem is aszondtak, hogy widescreen mert keves orogi hasznalja ki
es akko oldalt fekete csik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pedig 70 fps alatt nem is lehet igazán AWPzni. :) Majd mutatok egy példát. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)