Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A külsõs BT adapterekkel én eddig még csak szívtam. Akksit is eszi a kékfog, még egy szavazat a kábel mellett.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Hali!
Egy kérdés:
adott egy Noika 7610, ami bluetooth-os, meg egy laptop, ami nem. A kérdés az lenne, hogy ha veszek is BT pöcköt a laptopba, akkor fogok-e tudni netezni a gépen keresztül, vagy ez csak adatkábellel megy?
Elõre is köszi!
Üdv:Thy

van hozzá adatkábeled? sokkal gyorsabb ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tudsz, ha a telefon mûködik modemmként (szerintem mûködik).

Köszi!
Igen van benne modem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tudsz, ha a telefon mûködik modemmként (szerintem mûködik).

Jorus, így korrekt a prochasználtság; és azért mondom én ishogy akkor eléggé töredezett lehet vinyód ha csak ennyire dolgozik közben a proci. Otthon megnézem, de emlékeim szerint 2 magot használ a winrar. Bár idõnként futtatom a speedisket meg raid0ás tömböm van.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hali!
Egy kérdés:
adott egy Noika 7610, ami bluetooth-os, meg egy laptop, ami nem. A kérdés az lenne, hogy ha veszek is BT pöcköt a laptopba, akkor fogok-e tudni netezni a gépen keresztül, vagy ez csak adatkábellel megy?
Elõre is köszi!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
2 hete raktam újra a wint, akkor lett formázva, stb. a vinyó, XP-n kívül nincs rajta semmi - lévén rencervinyó. :)

Emigyen néz ki a CPU kihasználtság egy átlagos netezéskor: http://img2.tar.hu/r.../28623852.jpg#3 Tömörítés alatt a grafikon 2 mezõje szépen megmelkedik olyan 12-15% magasságába, és nagyjából egyformán terhelõdik, mint itt a képen.

Nem lehet, hogy - amint Charon is mondta - a 7200-es SATA vinyó írási sebessége korlátozza a tömörítést, ezért nem pörög jobban a WinRar sem?

Jorus:
X, ilyen nem kéne cisnálnia, és jelexerint elég töredezett leht a vinyót, mert többet szokott hasznosítani a prociból a winrar általában... (pláne hogy a 12% 1 mag használatát jelenti, mert 1 mag fullon 50%os prochasználat win szerint)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Memtest, norton disk doctor, másik cd?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Na erre vkinek van tippje?
WinXP telepítése közben; Végzetes hiba, egyik összetevõt nem lehetett telepíteni stb stb
vmi szintaktikus hiba, GDIPLUS.MAN
eredeti CD meg rendben kéne h legyen, mert gyárilag ezzel jött
hogyan lehet esetleg megoldani?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

tudom, hülye kérdés, de azért csak...
Most vettem potom áron egy leselejtezett gépet, és volt benne egy videókari. No melyik a jobb?

ASUS Radeon 9250 128 MB 64 bit AGP
INNO 3D FX 5200 128 MB 64 bit AGP

Vagy ez már vallási kérdés?

FX tud dx9et papíron, gyakorlatilag meg nem; így jobban jársz a 9250el. Pláne a másik kari inno!
Soxor azért is lasabb mert szeretné megjeleníteni a dx9es effekteket, de ahhoz kevés mint sünben a daier; így érezhetõen lassabb lesz mint a 9200.

Jorus:
X, ilyen nem kéne cisnálnia, és jelexerint elég töredezett leht a vinyót, mert többet szokott hasznosítani a prociból a winrar általában... (pláne hogy a 12% 1 mag használatát jelenti, mert 1 mag fullon 50%os prochasználat win szerint)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Teszt: http://www.hardwarez...p?cid=3&id=1261

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Talán az ATi. (2 éve GeForce-om van.)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
tudom, hülye kérdés, de azért csak...
Most vettem potom áron egy leselejtezett gépet, és volt benne egy videókari. No melyik a jobb?

Vagy ez már vallási kérdés?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
3.9-en is stabil (igaz, megfõ, ezért a hidegebbik szobában futott rajta a 3 Orthos 4 órát, de az mindegy, mert semmi kedvem úgy használni, csak a vége érdekelt :)), azonban napi használatban alapon fut, 6-os szorzón, 0.9V procifesszel. A WinRar egyébként kókemeny 12%-os CPU kihasználtságot jelent 3-4 állomány egyidejû tömörítésénél, szal nem tom mi volt a gondja mondjuk. :) (Egy átlagos esti gépezéskor a DC, 3 browser, MSN, zene, levelezõ jó, ha 2-3%-ra kiterheli.)

Nem stabil tuning? Enyje, enyje...
Ha nem tudod stabil-e (az nem érdekel hogy nem fagynak ki a programok, az még nem a stabilitás jele hogy proci 60%át kihasználó progik mit csinálnak vagy mit nem), sp2004et futtas, olyan tesztet ami csak a procit nyúzza, ramot nem (alig); ha dualcore akkor 2 példányban futtasd. 24órát told neki; mellette tudsz dolgozni/használni a gépet.

Ha teszt ok akkor 99% stabil. Ha nem akkor hamar viszább kell venni a tempót. Néha így, néha úgy csomagolás ugye elvileg nincs...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

miert pixelkozrol beszeltek pixelmeret helyett?

0,26 vs 0,29
en a 17 colos moncsimat altalaban 70 cm-rol bamulom
ha nagyon kozel ulok akkor 50cm
ki lehet szamolni ez hany fokos latoszog

aztan azt is ki lehet szamolni a 0,03 mm mit jelent ilyen tavolsagbol
jol szamolom 3 ezred fok?
no aki ezt lemeri nekem otthon azt kajak leszopom

csak viszonyitaskepp a lezeres merok tukreit keszitik kb ilyen turessel
majd labor korulmenyek kozott /meg mielott vki azt hinne, hogy/

a nem nativ felbontasu kepekkel nincs nagyobb bajom, mint anno a crt-nel volt.
ott sem adja ki szepen.

Mert mindkettõ fontos és együtt járnak; de látni a pixelközt látod.
De 60 centire rakj ki nekem egy 17 és egy 19 colos monitort, takard ki a középsõ 20×20 centis rész kivételével a többit hogy ne lássam melyik-melyik monitor és megmondom. És te is meglátod majd ha nézelõdtél 19est meg mondjuk egy wide 20ast hogy hoppááá igenis látható a kölünbség.

És moss fogat elötte :D

(nehogymá' még telfonok közt sem látod a különbséget pl... ha nem, akkor a szemeddel van a baj)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Akkor nem veszek olyan szutykot ;)
btw úgy vettem észre, hogy a kitömörítésnél a vinyó írási sebje a limitáló fõleg.
másnál is?
raid alatt minden szebb, jobb
még a f.kam is nagyobb :D

Ez ííígy van :D

http://mcpite.uw.hu/...m/raid0_4_2.jpg

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nos, végülis nem kellett újra leszedni, a kicsomagolásnál vmit elgalopozott reggel ez a szarkupac. :) Aztán most szépen össze tudta pakolni. :)

Nem stabil tuning? Enyje, enyje...
Ha nem tudod stabil-e (az nem érdekel hogy nem fagynak ki a programok, az még nem a stabilitás jele hogy proci 60%át kihasználó progik mit csinálnak vagy mit nem), sp2004et futtas, olyan tesztet ami csak a procit nyúzza, ramot nem (alig); ha dualcore akkor 2 példányban futtasd. 24órát told neki; mellette tudsz dolgozni/használni a gépet.

Ha teszt ok akkor 99% stabil. Ha nem akkor hamar viszább kell venni a tempót. Néha így, néha úgy csomagolás ugye elvileg nincs...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Az a 2-3 század annyira feltûnõ lenne?
Én most egy Samsung 225BW-n gondolkodom, ennek 0.282. Ez még elfogadható? Általános használatra kéne: fõleg játékra, mozizni, netezni.

Hogy van ez a nativ, nem nativ felbontás? Ha a játék nem támogatja a wide felbontást, akkor a jobb és bal szélen üres rész marad?

NAGYON feltûnõ.
A nem natív felbontások SOKKAL szebbek, nem látod már meg a pixelhibát, élesebb minden, az 1 pixel vatag betûk nem olyan ocsmány szögletesek, nincsenek a pixelek között fél perces szünetek amivel a fehérek már nem fehérek, stb.

Adatok alapján nem tûnik soknak, valóságban igen!
Pl ha láttál siemens színeskijelzõs telót a 75ös szériából... melléax bármi mást sokkal élénkebbek a színek, élesebbek a kontúrok; minden; mert nincsenek szübnetek a pixelek között.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
miert pixelkozrol beszeltek pixelmeret helyett?

0,26 vs 0,29
en a 17 colos moncsimat altalaban 70 cm-rol bamulom
ha nagyon kozel ulok akkor 50cm
ki lehet szamolni ez hany fokos latoszog

aztan azt is ki lehet szamolni a 0,03 mm mit jelent ilyen tavolsagbol
jol szamolom 3 ezred fok?
no aki ezt lemeri nekem otthon azt kajak leszopom

csak viszonyitaskepp a lezeres merok tukreit keszitik kb ilyen turessel
majd labor korulmenyek kozott /meg mielott vki azt hinne, hogy/

a nem nativ felbontasu kepekkel nincs nagyobb bajom, mint anno a crt-nel volt.
ott sem adja ki szepen.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Olyan, mintha az egyik szín el lenne csúszva... A monitor biztos nem kakukk, hiszen a másik géppel tökéletes. Innentõl lehet kábelhossz-probléma, vagy egyszerûen a windows-os gépben lévõ videokártya nincs barátságban a vga switch-csel.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Próbáld felcserélni a kábeleket a két gép között, ha vándorol a homály, akkor kábel, ha nem, akkor cseréld fel a switchportokat, ha így vándorol, akkor switch probléma.

kipróbáltam, a linuxos mindig tiszta marad, a windowsos meg homályos, és mindig van egy ilyen halványlilás keret a betûk körül, de pl. a homokóránál látszik ez a legjobban, vagy ha egy fehér alapra fekete négyszöget rajzolok, akkor a négyszög körvonalai mellett megjelenik egy halványlila második körvonal, pedig a képernyõn csak fekete és fehér kép lehetne!...ez miért van? tönkrement a monitorom???

edit: aogy elnézem, csak a függõleges élek mentén csinál ilyet...

Feltöltött kép

(ez a kép el van forgatva 90°-al, igazából függõleges..)