Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Írd le, milyen alapprogramok kellenek és dobok rá tippeket.
(Siess, mert i must go to biciklizni, lehet hogy csak este lesz válasz.)
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csak a rendszer lassulása elleni "védelem" miatt. Csak egyszer az egészet, nem ráépülõ frissítésekkel.
Na meg azért, mert elõrelátó "céges rendszergizdaként" nem akarok túl sokat foglalkozni az egy év múlva szokás szerint megjelenõ panaszokkal. "jáááj lassú a gép, etc"

mostmelyiketisfríbõl? (hány oldal vissza? :D)

@Jorci: Winblinds wáwáwáwá zsírság nagyon!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Én az általad leírt metódust alkalmazom régóta. (Természetesen egy biztonsági mentés másik HDD-n vagy DVD-n nem árt.)
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
zOrg:

friss rendszer (xp), friss driverek, frissítések, pár program fent, ami egy év múlva telepítésnél is felmenne
egy vinyó - két partíció (c rendszer, d adatok)
lehet úgy is system backupot csinálni, hogy az "image" fájl a d-re kerüljön és úgy rakja újra majd a rendszert © kívánságra?
(gondolom ekkor is kell egy bootcd az adott progitól)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Ha van lóvé, vedd meg, remekül összerakott, jó minõségû gép, fasza oprendszerrel. Sokak szerint sznoboknak. Nos, én sznob vagyok. Programok ugyanúgy vannak, játékokkal leszel egyedül bajban (ha érint). Ha nem jön be a MacOS még mindig tehetsz rá Win*-ot. Van egy kollega, aki így használja. Az indokait értem, de vhogy bizarr látvány minden reggel. :)

A játék nemtéma...Természetesen részben a Mac OSX miatt keresek Apple-t tehát, nem hiszem hogy valaha is winfosra fanyalodnék utána. Sznobizmus? Amúgy telibeszarom mit gondolnak az emberek rólam...megfizethetõség? Aláírom, itthon istentelenül drága, de azért a külföldi mac-shopok-okat böngészve nem kicsit esett le az állam: valutából visszaszámolva közel 80-100 000 FT-al olcsóbb minden MacBook, az pedig erõsen versenyképes ár. Az meg hogy angol az op.rendszer ma már nem zavar senkit...garancia? Jah, hogy az az apple-nél worldwide...:)
Szal elhatározás megvan, de szerintem mire a keret is meglesz, már a következõ generációs Book fog visszakacsintani rám Mac Leopárddal :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

tam, engem érdekel az a 7900GTO, was kostet? nem találtam emailcímed sehol:(

tamaskakukacbikemagponthu

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tam, engem érdekel az a 7900GTO, was kostet? nem találtam emailcímed sehol:(

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Apple Macbook-ról vélemény? Pro és kontra, indokkal...egyenlõre sajnos nincs elég "idõm" XD hogy megvegyem, de az a nagy büdös igazság, hogy ez a gép bizony nagyon megfogott (az 1300 $-os erõsebbik fehér színûre gondolok) és hosszú távon lehet szívesen megiserkednék vele közelebbrõl...

Ha van lóvé, vedd meg, remekül összerakott, jó minõségû gép, fasza oprendszerrel. Sokak szerint sznoboknak. Nos, én sznob vagyok. Programok ugyanúgy vannak, játékokkal leszel egyedül bajban (ha érint). Ha nem jön be a MacOS még mindig tehetsz rá Win*-ot. Van egy kollega, aki így használja. Az indokait értem, de vhogy bizarr látvány minden reggel. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Valaki segít nekem tápkérdésben ha szépen mosolygok?

Tervezett gép, ehhez kellene ajánlani vmi jó stabil és halk tápot, inkább legyen jó mint olcsó (bluestormot emlegettétek mint jó ha jól emléxem?):
MSI K9N SLI-2F
2*(2*512) Geil Ultra DDRII-1066
AMD Athlon X2 4200+ vagy 4400+
ATI X1950XT kártya ha találok vhol, ha nem akkor Pro
egy DVD író (báár, lehet h 2 lesz)
2 SATA vinyó 160+320 Gb
minden hûtés passzív, a proci Sonic towerjéhez lesz egy 12 centis fan.

és azért lehessen bõvíteni 1 vagy 2 vinyóval.

(ha jól emléxem valamikor régen valaki linkelt egy oldalt ami kiszámolta a fogyasztást)

köszi!

videokartyabol nem erdekes egy Geforce 7900GTO? jobb mint a 1950Pro. occo-occo. ha kell, dobjal egy mailt. [ne privit]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

jah jovan tudnám mi az a meleg dugás vagy hut plug vagy mi:D:D
tudjátok én csak a csirkéhez értek:D
má bedugom miután kikapcsoltam aztán megnézem mit fog csinálni.
és olyant hogy tudok hogy mind2 vinyón van rendszer, de csak az egyiket indíccsa?mondjuk ami nem a szarabbik.

nyugodt lehetsz, nem olyan a rendszered..:)
(hacsak nem valami szerverparkot üzemeltetsz otthon :) )
szal kapcsold ki mielõtt turkálsz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

ha kihuztam egy vinyóm mert vmi baja lett(bekapcsoltam és kiirta h nem tudta elindítani és kiírta h milyen módokba indíccsam el egyikbe se indította visszajött ua. a képernyõ)és most gépezés közbe ha bedugom megbasz a 220?vagy csinálni fogja ugyanezt?

ha a fali aljzatba dugod be, akkor a 220 basz meg - amúgy max. 12 volt, ey kis ujjpárnamasszázs.

gép kikapcs, wiynó berak, indít, a BIOS frissíteni fog, elfogad, örül vagy nem örül. de gép mûködése közben ne rakj be winyót, ha csak nem hot plugos, mert akár a vezérlõelektronikát is megfingathatod...

hot plug az olyan, hogy menet közben is fel lehet küldeni a cuccot a gépre - a szerverekben a legtöbb winyó ilyen, illetve van ilyen memória is. de pl. hot plug minden USB, illetve firewire eszköz is.

olyat pedig tudsz igen, a betölteni kívánt rendszer tatalmazó winyónak a jumpertûjét masterra kell rakni, a másikat meg slavere...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
jah jovan tudnám mi az a meleg dugás vagy hut plug vagy mi:D:D
tudjátok én csak a csirkéhez értek:D
má bedugom miután kikapcsoltam aztán megnézem mit fog csinálni.
és olyant hogy tudok hogy mind2 vinyón van rendszer, de csak az egyiket indíccsa?mondjuk ami nem a szarabbik.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ha kihuztam egy vinyóm mert vmi baja lett(bekapcsoltam és kiirta h nem tudta elindítani és kiírta h milyen módokba indíccsam el egyikbe se indította visszajött ua. a képernyõ)és most gépezés közbe ha bedugom megbasz a 220?vagy csinálni fogja ugyanezt?

az rég rossz lenne ha ott 220 lenne

de ha nem hot plug rendszer, akkor inkább kapcsold ki mielõtt ki be dugdosod, nem biztos hogy jót tesz neki :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

• vendég

a teszt felállás: splitter -> adsl modem -> a router -> b router -> gép

Splitterbõl telefonkábel (rj-11) modembe, modembõl ethernet (rj-45) kábel a-router "internet" vagy hasonló portjába, a-routerbe géped (elõször).
Az a-routeren beállítod a lokális IP címét, az internet csatlakozást (ppoe), dhcp szervert és tartományt a gépeidnek, wifi-t, meg amit még akarsz. Géped b-routerbe átdug. Dhcp szerver, wifi, internet letiltás, a-routertõl eltérõ lokális IP cím megadása. A-router tetszõleges maradék portjából rj-45 kábel b-router internet portjába, ha nincs link, akkor b-vmely másik portjába. Innét a b-routerbe dugott gépnek már kell ip címet kapnia. Soha nem próbáltam itthon, de a switch-ek így mûködnek. :D

Itt is hasonló problémával küzdöttek: http://discussions.h...p/t-107234.html

Aham, vágom, köszönöm a segítséget.
Más, ettõl független.

Apple Macbook-ról vélemény? Pro és kontra, indokkal...egyenlõre sajnos nincs elég "idõm" XD hogy megvegyem, de az a nagy büdös igazság, hogy ez a gép bizony nagyon megfogott (az 1300 $-os erõsebbik fehér színûre gondolok) és hosszú távon lehet szívesen megiserkednék vele közelebbrõl...

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
"és még spóroltunk is vele ":D

Köszi, egész jó árban van.
Meguntam az aláírásom....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tervezett gép, ehhez kellene ajánlani vmi jó stabil és halk tápot, inkább legyen jó mint olcsó (bluestormot emlegettétek mint jó ha jól emléxem?):
MSI K9N SLI-2F
2 SATA vinyó 160+320 Gb

(ha jól emléxem valamikor régen valaki linkelt egy oldalt ami kiszámolta a fogyasztást)

köszi!

http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fortron-atx400pnf-400w-p12497589.html

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mondjatok nekem fasza 20+"-os lcd-t
olyan 100eft korulig
igazabol samsung viewsonic minoseg erdekel
1600+ x.... felbontas

az tenyleg gagyi ha a tv tuner is benne van?

tv, video, net, cad
semmi jatek

1680*1050 a 20" wide, a 22" wide és a 24" wide is.
bruttó 100 alatt 20" wide dell 2007wfp, nagyon profi s-ips panel, tökéletes szinek, gyors mint a szél. mozizni állitólag nem tökéletes
vagy
megelégszel egy hulladék tn+film panellal, és akkor bármilyen 22" wide jöhet (abból csak tn paneles van) elég sok lesz 100 alatt. arra figyel, hogy dvi azért legyen rajta.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

MSI K9N SLI-2F
2 SATA vinyó 160+320 Gb

köszi!
Meguntam az aláírásom....

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Nah, újra itt...szóval visszatérve a sztorira: router-bõl kijövõ egyik jelet kéne másik router-el továbbosztani. Én megpróbáltam, nem ment. :D
Aztán voltak itt ilyen varázsszavak, hogy port forwading, meg ilyenek...akkor valaki felvázolná mit és hogyan is csináljak, hogy mûködjön a rendszer? A help-ért elõre is köszi!!!

a teszt felállás: splitter -> adsl modem -> a router -> b router -> gép

Splitterbõl telefonkábel (rj-11) modembe, modembõl ethernet (rj-45) kábel a-router "internet" vagy hasonló portjába, a-routerbe géped (elõször).
Az a-routeren beállítod a lokális IP címét, az internet csatlakozást (ppoe), dhcp szervert és tartományt a gépeidnek, wifi-t, meg amit még akarsz. Géped b-routerbe átdug. Dhcp szerver, wifi, internet letiltás, a-routertõl eltérõ lokális IP cím megadása. A-router tetszõleges maradék portjából rj-45 kábel b-router internet portjába, ha nincs link, akkor b-vmely másik portjába. Innét a b-routerbe dugott gépnek már kell ip címet kapnia. Soha nem próbáltam itthon, de a switch-ek így mûködnek. :D

Itt is hasonló problémával küzdöttek: http://discussions.h...p/t-107234.html