Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2011. március 18. - 22:59
Írta 2011. március 18. - 18:57
Írta 2011. március 18. - 18:55
Ha 2007(ha nem, akkor keress rá súgóban a feltételes formázásra), akkor kezdõlap - a stílusoknál feltételes formázás - cellakijelölési szabályok - nagyobb mint...es esetleg ha egy ertek felett van megjelolni a sort pl piros hatterrel?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. március 18. - 18:55
Írta 2011. március 18. - 18:15
adott egy beszallitassi ido es egy kiszallitasi ido
hogy tudom kiszamoltatni a ketto kozott eltelt idot?
es esetleg ha egy ertek felett van megjelolni a sort pl piros hatterrel? vagy csak siman egy cella beirt szoveggel?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. március 17. - 15:57
Konkrétan teszel egy x.x.20.x-es gépre ssh szervert (openssh-hoz van windows installer pl). Abban engedélyezed a kliensek részére a portforwarding opciót (sshd.conf-ban "AllowTcpForwarding yes", ami asszem egyébiránt default). Utána a mûszeres tartomány elérendõ gépérõl indítasz egy ssh tunnelt valami ssh kliensel. Windowsra legjobb a putty, illetve annak a terminál nélküli tunnel építõ verziója, a plink. Ha kulcsos authentikációt is beállítasz hozzá, akkor egyszerûen scriptelhetõ és nem kell jelszót gépelni.
Jobban belegondolva fordítva is lehet mindezt, a 20-as tartományból is építhetsz portforward linket a 21-be, csak akkor nem lokál, hanem remote port lesz.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2011. március 17. - 00:29
Találtam 'proxy server' programokat (FreeProxy, CCProxy). Leírás alapján szerintem olyasmit csinálnak, ami nekem kellene, de ha valaki már használt ilyet, akkor mondjon egy igent, vagy egy nemet
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 17. - 00:02
Beszélni az informatikával, hogy gondolják át ezt a lépést?Létezik valami okosság ennek a problémának a megoldására?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. március 16. - 22:51
A mûszereket vezérlõ gépek (W2K) 10.21.xxx.yyy, a sima irodaiak (XP) meg 10.20.xxx.yyy címeket kaptak.
A mûszeres gépek sokszor éjjel is mennek, én meg a teamviewer program segítségével alkalmanként rájuk néztem itthonról, ill. ha kellett, akkor be is tudtam avatkozni a mûködésükbe.
A program beállításainál annak a proxynak a nevét és port számát kellett beírni, ami a böngészõknél (IE, FF, stb.) is meg volt adva.
Sajnos az informatika a 10.21..... tartományban lévõ gépeket letiltotta a proxyról, így most a teamviewer sem mûködik.
A másik tartományban lévõ gépeket látja ezért arra gondoltam, hogy azok egyikének az internetkapcsolatát felhasználva a teamviewer-t is elérhetõvé tenném. Amit a neten találtam internetmegosztás címszó alatt azok gyakorlatilag a hálózati varázslóval szöszmötölnek, de olyan funkciót, hogy internet megosztást, eleve nem is találok.
Plusz hálókártyák beszerelése, router használata, kábelezés és hasonlók trükkök egyike sem járható út.
Létezik valami okosság ennek a problémának a megoldására?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 15. - 14:05
Írta 2011. március 15. - 12:38
szerk.: ha magyar, akkor a kép katalógus címke alatt lesznek kilistázva a beolvasások.
Írta 2011. március 15. - 12:31
Hogy mûködik a daemon tools? Van egy iso fájlom azt akarnám elindítani de mit kell csinálnom hogy el is induljon? Létrehozott már egy virtuális H meghajtót a program, de nem tudom hogy kell "odatenni" a megnyitandó file-t.
köszi
Írta 2011. március 13. - 16:02
Az is igaz hogy minel nagyobb az elteres a raid-et alkototo eszkozok kozott fizikailag, annal instabilabb lehet a tomb es fel is bomolhat, foleg gagyibb/olcsobb (alaplapi?) vezerlok eseten, szoval erdemes azert arra torekedni.
Írta 2011. március 12. - 13:00
Milyen ötletetek van a probléma megoldására?
ui: Megpróbáltam a régebbi winfastot is kompatibilitási módban azzal sem jártam sikerrel.
Írta 2011. március 12. - 12:36
Samsung HD321KJ a jelenlegi, amit már nem lehet kapni. Mindegy, hogy milyen vinyót rakok vissza, csak 320 Gigás legyen?
Legközelebb a HD321HJ áll, ami asszem már egylemezes, míg a KJ többlemezes volt...
Köszi, ha valakinek van ilyen irányú tudása, és megosztja velem...
Aktuális civil
Írta 2011. március 11. - 08:25
Nagyonköszi!Futtasd kompatibilitási módban XP vagy Vista alkalmazásként
How to minimize MSN Messenger to the system tray in Windows 7 | Windows 7 Center
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2011. március 11. - 02:37
Írta 2011. március 10. - 18:09
Írta 2011. március 10. - 17:48
Kérdés: Nincs vezetékes internet lehetõség? Mer az úgy olcsóbb meg gyorsabb mint a mobilnet.A helyzet a következõ: WiFi hálózatot szeretnénk az iskolánk egyik épületében...
Mobilinternet modem, adatkártya - Telenor
Én nem értek ezekhez sajnos. Nem tudom, hogy ezek közül melyiket kellene választani, és azzal mi lenne a teendõ. A lényeg, hogy notebook nélkül is mûködjön a rendszer.
Venni egy ilyet: Huawei B970 WLAN router mobilinternet eszköz - Telenor
Ebbe egy Telenoros kártyát, arra meg rendelni mobilnetet, be a konnektorba, aztán már mehet is?
Ha van, akkor veszel egy WiFi Routert, beledugod az internetes delejt ami jön a falból (vagy a modembõl) és lesz WiFi.
Ha nincs vezetékes net elérés az adott helyen, akkor veszel egy mobilnetet, és veszel hozzá egy WiFi routert, és innentõl az elõzõ szisztéma lép életbe. Beledugod, és a router teszi a dógát.
Valakinek ötlet az MSN problémámra amit pár napja felvetettem?
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.