Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
sztem csak akkor ismeri a 16:9-es felbontasokat, ha a monitor drivere engedelyezi neki.
amugy a nagyobb felbontasok "hianya" adodhat abbol is, h. a BIOS-ban keves memoriat kap a grafikus kijelzo.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Szerintetek mit lehet tenni, hogy 16:9-es monitoromra kötve a laptopon nem tudom ezt a képarányt beállítani? Mert így gáz a kép, de nem ismer a videókártya 16:9-es felbontásokat...

Én megpróbálnám a driverfrissítést, aztán esetleg amit Charon írt.
Milyen felbontás, milyen kábel? 1680*1050-et valamiért nem tud VGA-n küldeni minden kártya (driver). Szal ha van DVI próbáld meg azzal... Bár amennyire tudom, csak dokkolón szokott lenni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Szerintetek mit lehet tenni, hogy 16:9-es monitoromra kötve a laptopon nem tudom ezt a képarányt beállítani? Mert így gáz a kép, de nem ismer a videókártya 16:9-es felbontásokat...

Ha nem találsz normális drivert a karidhoz, akkor...
ha jól emlékszem erre van szükséged.

http://entechtaiwan.net/util/ps.shtm

persze shareware, mert nem warezolunk

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

LóFarkas: Köszi. AutoHotKey lesz az. Kicsit bántja a lelkem, hogy egy ilyen "mindenrejó" programmal csak 2-3 billentyût fogok nyomogatni, de sebaj. Végülis van úgy, hogy awk-t használok arra, hogy egyetlen mezõt kivágjak egy text állományból és az is hasonló aránytalanság.

--Trifo

'csmit, majd jelents h mennyire macerás beállítani. Kellhet még.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az awk az nagy királyság! Én legszívesebben azt használnám mindenre :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
LóFarkas: Köszi. AutoHotKey lesz az. Kicsit bántja a lelkem, hogy egy ilyen "mindenrejó" programmal csak 2-3 billentyût fogok nyomogatni, de sebaj. Végülis van úgy, hogy awk-t használok arra, hogy egyetlen mezõt kivágjak egy text állományból és az is hasonló aránytalanság.

--Trifo

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az interneten azt mondják frissítsd a drivered, mert az segít.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Intel Extreme Graphics a kártya

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Milyen videókártya van benne? Ha Ati, akkor jobbgomb a Desktopon/Tulajdonságok/Beállítások/Speciális-ra jönne ugye az Ati szarja. Ott nekem pl. a Megjelenítõ eszközök fülön van egy "Széles méretarány megõrzése a csatlakoztatott eszközökön" kapcsoló.
Mondjuk az igaz, hogy ez a laptop 16:10-es képarányú (mert minden monitor olyan, nem pedig 16:9 ahogy azt sokan hiszik ;) )
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

2 cucról hallottam ami ilyesmiket csinál de nem tudom ha neked mûködnének-e. Egyiket se használtam, elvileg az autohotkey mûxik ilyen perifériákkal is.

http://www.autohotkey.com/

http://www.randyrant...m/software.html
(sharpkeys)

Angolul ez "remap keys", ha keresel találsz még 1 csomó hasonló cuccot.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Hali!

Olyan programot tudtok nekem mondani, amivel egy (Saitek Rumblepad) játékvezérlõ gombjaihoz lehet keyboardról billentyûket rendelni? Olyan kellene konkrétan, hogy ha mondjuk megnyomom a cuccon az "1"-es gombot, abból keletkezzen egy "I" billentyû lenyomás.

FMS-t játszom, és nagyon nem tudok helikoptert vezetni...

--Trifo

2 cucról hallottam ami ilyesmiket csinál de nem tudom ha neked mûködnének-e. Egyiket se használtam, elvileg az autohotkey mûxik ilyen perifériákkal is.

http://www.autohotkey.com/

http://www.randyrant...m/software.html
(sharpkeys)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

A két lap közül melyiket válasszam? Lényegében ugyanaz a kettõ (780g chipset). Az egyik micro atx-es méret és az egyik sata hátul van eSata-ként..más különbség szerintem nincs, de valami biztos van :D

esetleg más AM2+ -os lap (16ezer alatt)

én a micro atx-es "kistestvérével" nyomom...annyi a különbség az enyémhez képest,hogy nekem 690g a chipset...teljes megelégedéssel használom,egészen jól huzható,ha arról van szó...

a két lapnál,amit linkeltél,annyi a különbség,hogy az atxesnél menni fog a crossfire is(lehet ez is szempont),de a leirást nézd meg a a gyártó oldalán,mert az ipon oldalán tévesek az adatok

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nekem most 6400+ van és meg vagyok vele elégedve.. álltalában nem az a szûk keresztmetszet játékoknál.. és ez még egy jó ideig igy lesz. Az új ATI kártyák meg nagyon ütnek, hátha kilábal a mócsingból az AMD, és jobb procikat fog a piacra dobni :peep:

bár ez csak találgatás.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Én mondjuk alap felhasználásra lehet h. egy többmagos AMD-t vennék, nem lesz jó az ha csak 1 procigyártó marad a piacon...
Ar/érték arányban most kb. egalban vannak... Na jó, az intel jobb, de ez nem meglepõ...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

A két lap közül melyiket válasszam? Lényegében ugyanaz a kettõ (780g chipset). Az egyik micro atx-es méret és az egyik sata hátul van eSata-ként..más különbség szerintem nincs, de valami biztos van :D

Ne foglalkozz AMD-vel! :D Nem elfogultság, csak szimplán jobb és árban sem drágább. Jobban járnál ha intelre térnél át egy P35ös vAgy P45ös lappal ;)
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Kereskedõtõl, holnapra, fehér - jó lesz? ;)
A közel 6 hetes elõjegyzésem pedig múlt pénteken mondtam le a Notebook.hu-nál mert már negyedszer tologatták az idõpontot, végül azt írták ma lesz - de csak fekete.
Érdekes, hogy ezzel a géppel most a "nagy" kereskedõk elvéreztek, kisebb boltokban pedig már 7-10 napja hozzá lehet jutni - nem feketepiacról.

A fekete kereskedelmet nem úgy értettem, hoyg az utcán, avgy a józsefvárosi piacon veszed,vagy valakitõl. A magyarországi hivatalos forgalmazó CHS, HRP, Ramiris, Expert... ha nem tõlük van egy kiskerben, akkor a gari már problémás.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Olyan programot tudtok nekem mondani, amivel egy (Saitek Rumblepad) játékvezérlõ gombjaihoz lehet keyboardról billentyûket rendelni? Olyan kellene konkrétan, hogy ha mondjuk megnyomom a cuccon az "1"-es gombot, abból keletkezzen egy "I" billentyû lenyomás.

FMS-t játszom, és nagyon nem tudok helikoptert vezetni...

--Trifo

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Csak VGA kimenete van, kell egy konverter hozzá, ha TV-re akarod kötni!

Értem,köszi!
Fõként projektoros téma van,ilyen termékbemutató stb

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy