használd az ipon gépösszerakóját. ipon.hu és van futárgarancia (hozza-vizi ha valami baj lenne)Akkor ezt inkább kihagyom:)
Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2008. szeptember 01. - 14:26
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 01. - 14:21
Jézus, az a gép rohadt drága.
Bemész valami tisztességes boltba, ennyi pénzért mindenbõl kaphatsz 2x ennyit. Sõt. 250G vinyó? Nevetséges. Analóg monitor csatlakozó? Hülyeség. A többi is olyan amilyen.
Ez csak akkor érheti meg, ha cég vagy, és kisajtolsz valami fasza támogatást, és mondjuk 3 évig ingyen javítják bármi baja lesz.
Én kevesebb, mint 1 hónapja vettem Gigabyte EP35-DS3 alaplapot, Intel Core 2 Quad Q6600 procit, 4Gb DDR2 RAM-ot, 8600GT videókártyát, 640Gb vinyót 100e-ért. Ehhez még hozzádobsz mondjuk egy normális házat táppal kb. 20ért, meg egy 20"-os monitor mondjuk 50e-ért, és van egy kb. használható konfigod.
Ja, amúgy vicces ez a Q6600 proci. Normál esetben csak 1600MHz-en ketyeg, és ha kell plusz power akkor ugrik fel csak 2400MHz-re az órajel...
Akkor ezt inkább kihagyom:)
Írta 2008. szeptember 01. - 14:10
wifi / bluetooth van benne. D630-as, de ezekbõl elég sokféle van. de szvsz mindnek tudnia kell a wifit és a kékfogat is.Rob: a Dell-ed fogja a vezetéknélküli internetet? WAN, WIFI ilyesmi...
mert amit néztem és linkelten annál nem irták
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 01. - 13:54
Bemész valami tisztességes boltba, ennyi pénzért mindenbõl kaphatsz 2x ennyit. Sõt. 250G vinyó? Nevetséges. Analóg monitor csatlakozó? Hülyeség. A többi is olyan amilyen.
Ez csak akkor érheti meg, ha cég vagy, és kisajtolsz valami fasza támogatást, és mondjuk 3 évig ingyen javítják bármi baja lesz.
Én kevesebb, mint 1 hónapja vettem Gigabyte EP35-DS3 alaplapot, Intel Core 2 Quad Q6600 procit, 4Gb DDR2 RAM-ot, 8600GT videókártyát, 640Gb vinyót 100e-ért. Ehhez még hozzádobsz mondjuk egy normális házat táppal kb. 20ért, meg egy 20"-os monitor mondjuk 50e-ért, és van egy kb. használható konfigod.
Ja, amúgy vicces ez a Q6600 proci. Normál esetben csak 1600MHz-en ketyeg, és ha kell plusz power akkor ugrik fel csak 2400MHz-re az órajel...
Írta 2008. szeptember 01. - 12:56
És vajon a linkelt asztali gép megéri az árát? Ha jól számolom, bár a ház árát nem tudom, de akkor ez 195000 HUF mondjuk az aqua-nál. Vajon csak a név az árkülönbség?
Írta 2008. szeptember 01. - 11:04
mert amit néztem és linkelten annál nem irták
Írta 2008. szeptember 01. - 10:59
Írta 2008. szeptember 01. - 10:53
Sztem 1 laptop nem crysis futtatására van, ellenben hordozhatónak kell lennie.
A hordozhatósághoz meg nem árt, ha a videókártya nem zabálja le 1 óra alatt az aksit, ill nem csinál egy sugárhajtású repülõgép hangját utánzó grillsütõt a gépbõl.
Sztem korrekt, gond nélkül megy vele egyszerre az 1200*800as képernyõ meg egy 1680*1050es külsõ monitor. Akár 2 különbözõ teljes képernyõs videó is.
Írta 2008. szeptember 01. - 10:38
Az Intel GMA-s videokártya laptopban mennyire gáz? Nem játszom rajta, de filmet nézek. Nem full HD-t meg ilyesmit. Ugyanis:
Vagy venék egy ilyet:
http://www.senorg.hu...d_X61s_(UK43KHV)
Kontra ez sima videoval, de könnyûben:
http://www.senorg.hu...ad_T61_(6457VB8)
Vagy egy ilyet:
http://www.senorg.hu...on_S10_(SBA47HN)
meg egy Msi Windet?
Szerintetek?
Írta 2008. szeptember 01. - 01:51
Írta 2008. augusztus 31. - 21:32
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. augusztus 31. - 21:20
Írta 2008. augusztus 31. - 21:15
tehát engem ilyen gameboy nagyságú monitor nem nagyon vonz
Írta 2008. augusztus 31. - 19:00
tsohiba tudja vezetéknélküli netet, dell-nél nem irják...
az tud ilyet vajon? segítség kéne, mert aktuális és tanácstalan vagyok...Toshiba mennyire jó?
Szerintem a kettõ közûl mindenképpen a Toshiba abszolute jobb a Dell-nél már tudásban is,nézd meg pld:a vinyó,monitor,vga webkamera stb paramétereit.
És a Toshiba van legalább annyira megbízható ha nem megbizhatóbb mint a Dell.
Én a Toshiba-t venném.
Írta 2008. augusztus 31. - 18:55
http://www.notebook....sus_z99dc-4p011
http://www.notebook....sus-z99sr-4p031
én ezek közül fogom meglõni magamnak az egyiket.
VÉgre lecserélem a nagymonitoros laptopot egy kisebbre, könnyebbre.
vennék 13'-t is, csak még nem találtam jót belõlük.
ezek viszont olcsóbbak, gyorsabbak, és jobbak az általad linkelteknél:)
vagy nem?
(persze ha a monitor méret kell, mert asztali gépnek veszed, nem szóltam - bár akkor is érdemesebb venni egy monitort hozzá)
Írta 2008. augusztus 31. - 18:50
az tud ilyet vajon? segítség kéne, mert aktuális és tanácstalan vagyok...Toshiba mennyire jó?
Írta 2008. augusztus 31. - 18:45
http://www.laptop.hu...&mode=laptop_uj
errõl vélemény?
ennek a DELL-nek lenen az ellenfele....
http://www.notebook....25_97075_street
melyiket?
mert igazándibõl nekem az a fontosabb h mennyira megbizható, valahogy ezért huzok a dell-hez, és ezért nem is nézem eleve a Fujistu-kat, Acer-eket stb...
Szerintem inkább a Toshiba!:chin:
Írta 2008. augusztus 31. - 18:16
errõl vélemény?
ennek a DELL-nek lenen az ellenfele....
http://www.notebook....25_97075_street
melyiket?
mert igazándibõl nekem az a fontosabb h mennyira megbizható, valahogy ezért huzok a dell-hez, és ezért nem is nézem eleve a Fujistu-kat, Acer-eket stb...
Írta 2008. augusztus 31. - 17:55
vistákból basic home-ot ne, az hulladék.
supertalent meg jó. 2*2 meg 2*1 simány megy majd dualban. a rosszabb idõzítésein.A Microsoft két változatot adott ki a Vistából, 32 és 64 bitest. OEM esetében választani lehet a két változat közül, a dobozos csomag mindkét változatot tartalmazza, de külön 64 bites DVD csak az Ultimate csomaggal jár; a többi csomaghoz a 64 bites DVD-t külön kell megrendelni, fizetve a postaköltséget. Érdekesség, hogy a 64 bites változat körülbelül 2 GB-tal többet foglal el a merevlemezen, mint a 32 bites.
A Vistának felszereltségtõl függõen több alváltozata is van:
- Home Basic: A Windows Vista Home Basic az alapvetõ számítógépes igények kielégítésére készült, mint például az e-mailezés, internetböngészés és képek megtekintése. Tartalmazza a Windows Defendert, illetve a szülõk számára lehetõvé teszi gyerekzár beállítását. Az Aerót nem tartalmazza. A Home Basic egy fizikai processzor használatát engedélyezi, 64 bites változata pedig 8 GB memória kezelését teszi lehetõvé. A Microsoft 2012-ig ígért hozzá támogatást.
- Home Premium: Tartalmazza a Home Basic csomagot, kiegészítve multimédiás alkalmazásokkal (Windows Media Center), játékokkal és a mobil eszközök (laptopok, tablet PC -k) támogatásával és a Windows Aeróval. A Home Basic változathoz hasonlóan egy fizikai CPU-t használ, de a többmagos változatokat is engedélyezi. A 64 bites változat 16 GB memóriát is kezelhet. A Microsoft 2012-ig tervezi frissítések kiadását.
- Business: A Windows Vista Business az üzleti szférát célozza meg. A gyerekzár kivételével a Home Basic teljes felszereltségét tartalmazza, továbbá jár hozzá az IIS (Internet Information Services), fájlrendszer-titkosítás és a duál-processzorok támogatása is. Akár 128 GB memóriát is felhasználhat. A támogatás 2017. április 17-ig tart.
- Enterprise: A Windows Vista Enterprise a komplex informatikai rendszerekkel rendelkezõ multinacionális vállalatok számára készült. Az Enterprise a Business verzió kiterjesztése. Kettõ vagy több processzort is használhat, illetve több mint 128 GB memória kezelését teszi lehetõvé. 2017. április 17-ig támogatja a Microsoft.
- Ultimate: A Windows Vista Ultimate a Home Premium és Business változatok házasításából létrejött rendszer. Tartalmazza a Media Center, Movie Maker és DVD Maker programokat, illetve a mobil eszközökhöz szánt alkalmazásgyûjteményeket (Windows Tablet, Windows Mobility Center, stb.) is. Az Ultimate változathoz jár az ún. Windows Ultimate Extras programcsomag, amely kisebb-nagyobb alkalmazások (játékok, titkosító eszközök stb.) gyûjteménye. Az Extras csomag a Microsoft ígérete szerint folyamatosan bõvül. A Microsoft 2012. április 10-ig ad ki frissítéseket hozzá. bõvül.[5]Ebbõl a változatból készült egy exkluzív verzió is Windows Vista Ultimate Upgrade Limited Numbered Signature Edition névvel, amelyen az egyedi sorszám mellett Bill Gates aláírása is megtalálható. A Microsoft 20 000 darabot adott ki ebbõl a változatból.
- (Starter): A Windows Vista Starter kizárólag a fejlõdõ országokban kapható, és kezdõ számítógép-felhasználóknak szánták. Az egyszerû használat érdekében kiegészítõ eszközökkel és leírásokkal látták el. Csak Brazíliában, Indiában, Pakisztánban, Thaiföldön, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken adták ki. Ez a változat tartalmaz néhány korlátozást, mint pl. egyszerre maximum három alkalmazás használata, a bejövõ hálózati kapcsolatok letiltása illetve a fizikai memória 1 GB-ban való limitálása. Csak 32 bites rendszereken használható. A Starter az AMD Duron, Sempron és Geode illetve az Intel Celeron és Pentium III, valamint néhány Pentium 4 kódjelû processzorait támogatja.
- Ultimate (product) red Ez a verzió az Ultimate bõvített verziója, kizárólag a Dell gépekre, a (product) red mozgalomtól. Újdonságok: kizárólagos tartalmak, többek közt egyedi hátterek, valamint vörösre "festett", csak ebben a verzióban elérhetõ minialkalmazások.
Írta 2008. augusztus 31. - 17:13
aham. melyik vista jo? abbol mar mindegyik felismeri a 4gigat, vagy ott is ilyen 32 vs 64bit tema van?
csak mert most neztem hogy szemet ara van a 800as ddr2 ramnak. es a duplaennyit biztos megerezne a rendszer.
edit
van ilyen, hogy 2*2GB Supertalent 5-5-5-15. zero penzert. ha ezeket tennem be a mostani 2 melle, es lenne osszesen 6giga ram az jo? vagy overkill?
32 bites xp 4Gb fizikai memóriát tud összesen megcímezni(ebbe beletartozik a winyo,videokari memoja is!)
64 bites xp,vagy a visták már 4GB-nál többet tudnak
ha megveszed a Supertalentet,akkor inkább azt használd,mert azok joeséllyel mennek dualba,jelenlegi memot meg vedd ki,de ha szükséges a 6giga akkor oprendszer csere is befigyel...