Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

tAM: nem, van egy zip asszem, meg abban egy rar....kimásolom a rar-t, utána abba belépek, telepit is de utána hibát ir ki a STALKER nevû játéknál...uj Brothers in ARms-nál már telepités elõtt kiirja a hibát

Szeretem, hogy letölteni mindenki tud, de aztán már kitömöríteni sem képes.

Ha CRC hibát kapsz, akkor hibás az adott fájl amire a hibát dobja, így nem lehet kibontani a teljes állományt. Egyébként jellemzõen a zip-ben rar, vagy fordítva, dolgok mellé szoktak csomagolni kellemetlenebb ajándékokat is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tAM: nem, van egy zip asszem, meg abban egy rar....kimásolom a rar-t, utána abba belépek, telepit is de utána hibát ir ki a STALKER nevû játéknál...uj Brothers in ARms-nál már telepités elõtt kiirja a hibát

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
virtualdub megfingatott már,a videosplitter meg csinált 2 130 megás fájlt,ezeken túl vagyok :) megnézem a gépen és kész :) köszi azért :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
torrent: itt tudod ellenõrizni, hogy az adot port éppen nyitva van-e:

http://www.utorrent....t.php?port=6881

a "6881"-et a végén a kérdéses port száma...

TripleB: én ezt próbáltam, meg a virtualdubot:

http://www.boilsoft.com/videosplitter/

de ha hordozható lejátszóra lesz, akkor érdemes lekonvertálni, és a jobb konvertálókban be lehet állítani, hogy pl. 700 megánál ne legyen nagyobb az AVI-file, és akkor automatikusan darabolja - igaz, nem feltétlen jelenetváltásnál, mint a manuális vágás.

maggi: .iso/.bin-ra/re gondolsz? azt vagy daemon tools-al betöltöd egy virtuális meghajtóba, vagy bármilyen jobb írószoftverrel írd ki lemezre (burn image/képfile lemezre mentése)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mivel tudom darabolni egy 1,3 Gb-os avi fájlt amiben a
hang vbr?A lejátszó nem szereti az 1GB-nál nagyobb fájlokat

virtualdub, nandub
ellenõrizd a leírásukat, hogy ne csússzon a hang

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
dvd5-ös fájlt hogy kell kibontani?

játékrol van szó

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Mivel tudom darabolni egy 1,3 Gb-os avi fájlt amiben a hang vbr?A lejátszó nem szereti az 1GB-nál nagyobb fájlokat

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Nem tudom melyik kliensben hol/hogy van, utorrent-ben alul jelzi ikonnal a helyzetet: zöld pipa, sárga háromszög, piros felkiáltójel, "növekvõ passzivitással." Ha nem vagy aktív, akkor portot kell nyitnod a kliensnek, valahol a kliensen belül megtalálod, hogy melyiket szeretné használni, ill. Te is beállíthatod neki a portot.

Kérdés:

Subtitle Workshop-al idõzítenék feliratot, megnyitom a filmet, és a magyar feliratot. Rámegyek az Edit/Timings/Adjust/Adjust to synchronized subtitles-re, rábökök a tökéletesen passzoló angol feliratra, átidõzíti a program és továbbra sem jó. Ilyenkor mi a teendõ?

Tovább gondolva a dolgot, az átidõzítést hogy csinálja a program? Adott idõkkel tolja el a sorokat, vagy mivel elvileg mindkét felirat ugyanannyi sort tartalmaz átkopizza az idõket?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Sebességmérõ tesztje alapján 32 mb-es a net :)
Az aktív/passzív dolgot meg nem találom, de nem adom fel.

Kösz a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Használok egy ideje torrentet :) 300 feletti mindkét szám.

Passzív vagy esetleg / a peer-ek foglalják a seeder-eket.

Mer' egy állat vagyok !

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha azt szeretnéd, hogy a batch file-t indítva kitörljön egy bizonyos kiterjesztésû file-t, akkor pl vmi iesmi kell:
@echo off
:start
cls
echo Bizonyos kiterjesztesu file torlese a leltar programbol
echo Biztos toroljuk a bizonyos kiterjesztesu file-t?
echo 1: IGEN
echo 2: NEMTOM
echo 3: KILEPES
set /p userinp=Valassz (1-3):
set userinp=%userinp:~0,1%
if "%userinp%"=="1" goto 1
if "%userinp%"=="2" goto 2
if "%userinp%"=="3" goto kilepes
echo hibas karakter, a program ujraindul
pause
goto start
:1
del c:\eleresi ut\*.bizonyoskiterjesztes
echo FILE TORLESE
goto kilepes
:2
echo akkor kabbe, ha nemtod
goto kilepes
:kilepes
echo kilepes

Tehetsz bele számlálós vagy választós ciklust, ha több file-t szeretnél törölni.

Edit: letisztáztam

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hali!Bat fájl szeretnék készíteni!Valaki segítség aki jártas benne!Arról volna szó,hogy meló helyen van egy leltár program és rendszresen kell törölni benne egy bizonyos kiterjesztésû fájlt.Arra gondoltam hogy egy ilyen bat fájl jó volna megoldásnak lefutattom és kitörli és nem kell egyesével törölgetni.Köszi!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Használok egy ideje torrentet :) 300 feletti mindkét szám.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha nem tölt fel senki, nem fogod tudni gyorsan szedni. Mivel azt szeded amit más tölt fel...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Arcwiev-val megoldottam, elég ramaty lett. Ezért google maps-os kml-es bevitel is folyamatban (nem is olyan hosszadalmas, mint gondoltam), majd holnap munkaiõdben szépen lassan :) Kösz a hathatós segítséget.

Más: munkahelyrõl frissítettem az iTunes-t 3 mb/sec-el töltött, gondoltam kipróbálom a torrentet (sorozatot töltök, mielõtt valaki megszól filmletöltés miatt), de az max 2-3 kb/sec-el tölt. Leszabályozták valahol a rendszert, vagy mi lehet az oka?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Van mellettem egy Laptop, ha valakit érdekel esetleg:
http://prohardver.hu...0/hsz_1-50.html
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Ott volt a hiba, hogy a placemark zárás lemaradt.
Az a probléma, hogy nem 5-6 pontról, hanem konkrétan 252 db-ról van szó :)
Van állítólag egy arcwiev nevû program, ami tud ilyen pontokat ábrázolni, utánanézek annak is.

Kösz a segítséget.

milyen formátumban vannak meg és mi kell a végleges fájlba?
Ha nem kell bele szöveg (nevek) és megvan a lista pl egy szövegfájlban, sorokba tördelve, akkor add ide és megcsinálom 3 perc alatt.

Word keresés és csere.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ott volt a hiba, hogy a placemark zárás lemaradt.
Az a probléma, hogy nem 5-6 pontról, hanem konkrétan 252 db-ról van szó :)
Van állítólag egy arcwiev nevû program, ami tud ilyen pontokat ábrázolni, utánanézek annak is.

Kösz a segítséget.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Mivel tudok kml-t csinálni? Nagynehezen sikerült, de azt meg nem nyitja meg a gép, hogy az adatait ki tudjam vágni és be tudjam másolni a google lapra.
Kml-t google maps-al csináltam, de ott csak 1-1 pontot lehet egyszerre, vagy ez mindenigyknél így van és utána egyesével kell bemásolnom õket?

Kösz az eddigit és a továbbit :)

Kimásolod a wikibõl a mintát és módosítod. Elvileg akárhány pont lehet benne. El se kell menteni, csak illeszd be a webes megjelenítõbe amit linkeltem. Nem értem mit tudtál ebben elbaltázni.
Ha menteni akarod, Notepad-ben elmented txt-ként és átnevezed kml kiterjesztésre.

Csináltam egy példát: (ez a http://display-kml.appspot.com/ - ban mûködik, de valamilyen bizarr okból ehhez fel kellett cserélnem a szélességi és hosszúsági koordináták sorrendjét, valszeg a google earth-ben a rendes sorrend kell). Ha a kis kék jelzõre kattintasz kiírja a szöveget is amit beletettem:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://www.opengis.net/kml/2.2">
<Placemark>
<name>Hõsök Tere</name>
<description>emlékmû a közepén</description>
<Point>
<coordinates>19.077845,47.515578</coordinates>
</Point>
</Placemark>
<Placemark>
<name>Lánchíd</name>
<description>szép</description>
<Point>
<coordinates>19.044628,47.499112</coordinates>
</Point>
</Placemark>
</kml>

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mivel tudok kml-t csinálni? Nagynehezen sikerült, de azt meg nem nyitja meg a gép, hogy az adatait ki tudjam vágni és be tudjam másolni a google lapra.
Kml-t google maps-al csináltam, de ott csak 1-1 pontot lehet egyszerre, vagy ez mindenigyknél így van és utána egyesével kell bemásolnom õket?

Kösz az eddigit és a továbbit :)