Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2009. március 07. - 22:32
Mindezek mellett szerintem magának az op. rendszernek is ismernie kellene a karaktereket, tehát az adott készletet fel kell telepíteni ha az hiányzik.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. március 07. - 21:43
Írta 2009. március 06. - 09:41
A javítás nem sikerül, rendszerhelyreállító lemezt nincs(floppy híján), de gondolom cd-re is lehetett volna másolni(?). Egy nvdata.dll vagy vmi hasonló nevû hiányzik a system 32 könyvtárból.
A hirens-el be tudtam menni a windóz könyvtárába, délután megnézem, hogy ez a dll megvan -e az én gépemen és átmásolom, ha igen
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. március 06. - 03:44
van egy repair mappa a windowsban, ahova ment pár rendszerfájlról biztonsági másolatot. ha köztük van akkor mák. win cd-vel boot, javítás, aztán copy.
Írta 2009. március 06. - 03:35
Az attol fugg neked melyik az egyszerubb, es milyen eszkozok allnak a rendelkezesedre ehez. Na meg hogy mennyi idod van valoban.
- Ha pl van egy tartalek oprendszered egy masik particion (vagy live cd, vagy usb kulcs) Akkor Bebootolsz ra es kb. 5perc megcsinalni .
- Ha van egy komplett particio, vagy disk mentesed ami remelhetoleg friss akkor is legfeljebb 10 perc
- Sufni de jo megoldas meg, ha lopsz egy masik XP-rol egy ilyen hianyzo rendszerfajlt, bebootolsz valami olyan cuccal (System rescue) amivel latszik az ntfs es visszateszed/kicsereled a fajlt.
Ilyenkor johet jol ha van esetleg backup a kritikus rendszerfajlokrol. Bar az ugyes okos virusok azt is tuti megtalaljak.
Sajnos a multkor en is belefutottam egy win32 heur variansba es vegigdolgozta magat az osszes frekventaltan futtatott allomanyon. Mire eszbekaptam hogy gyanusan sokat teker a vinyo mar keso volt. Es fel nap javitgatas utan (mar CSAK! a rundll32-ben volt ) vegul ido hianyaban komplett visszaallitas lett belole. Meg szerencse hogy volt 2 hettel azelotti backupom. Sajna mar nekem sincs tobb idom ezzel jatszani. Marad a suru backup, abba meg nem fertoz bele.
Írta 2009. március 05. - 18:11
Köszi!megtaláltam: http://pcforum.hu/hi... antivirus.html
az avg support oldalán elvileg ott a válasz
Közben egy másik gép is így halt meg. Örülök is neki nagyon.A kevés szabadidõm is elmegy ma rá :/
Érdemes szenvedni a helyreállítással vagy az újratelepítés lehet a megoldás?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. március 04. - 09:10
Adathordozókkal meg nem kell sokat egerészni, többen rámozdultak már a dologra. http://www.itmedia.sk/hu/ Kattintasz, 1-3 nap alatt itt van. BP-re 32 EUR alatti rendelés esetén 608 Ft a kiszállítás, efölött ingyenes.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. március 04. - 03:21
Írta 2009. március 04. - 01:31
nem kell dombornyomott kartya, nekem is ment anno sima visa electronnal.
asszem csak az a lenyeg hogy a 3jegyu biztonsagi kod meglegyen. [hatoldalon alairas mezo 3 utolso szamjegye]
paypal.com <- van magyarorszag opcio. probat meger, mert amugy meg szemet aron tudsz dolgokat megvenni. en pl a tv-t, dvd lejatszot, de a telefonomat is onnan vettem. de konyvek, cd-k, szamitogep alkatreszek, szorakoztatoelektronika, mind-mind olcsobban, vagy hasonlo arakon megy mind a legjobb webshopok. es ha paypallal vasarolsz annal biztonsagosabb internetes fizetes nem letezik.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. március 04. - 01:27
excel:
az elsõ sorra így néz ki a képlet az F cellában:
=$D1*$E1
a $ jel fixálja az oszlopot/sort (attól függ, melyik elõtt áll) - érdemes beírni, hátha félrekattintasz valamit egy mezõben, amit aztán másolsz tovább, stb...és a végén csupa hibás eredmény lesz, és vagy besz*rsz, mire megkeresed, hogy hol rontottad el, és azt korrigálod, (ezt a legnehezebb, mert ugye az emberi szem -ha csak nem koncentrálsz oda- azt látja, amit az agy látni akar az elõzmények alapján...fõleg, ha egy nagy excel táblád van.) vagy kezded elölrõl...
Írta 2009. március 04. - 01:26
ha minden jol megy van egy bazi nagy rendelesem 16kobmeter BBB cuccra, de mar a szemem kifolyik mire az osszes tetelt kikeresem bearazom stb.
KOSZI
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. március 04. - 01:24
aztán meg ugye lehúzod a jobb sarkát a rubrikának és kiegészíti az összesre.
Írta 2009. március 04. - 01:13
excel basic szintu segitseg kellene
van harom oszlop [D, E es F oszlop]
egysegar | mennyiseg | osszeg
soronkent be kellene szoroznia az egysegarat a mennyiseggel es beirnia az osszeg oszlopba ugyesen. gondolom hogy nem tul bonyolult keplet kell ide, de mar olyan szinten nem fog az agyam hogy eselytelen vagyok kikeresni helpbol. biztos van aki ezt csuklobol kivagja
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. március 04. - 00:35
http://ipon.hu/hir/a...endrive_ok/5654
azért az szép, hogy egy ~5ezres 8 gigás pendriveon van eleve az ÁFA (~20%, ha még nem lett módosítva Patrióta Ferenc barát tervei szerint..), meg még 16% (800 forintnyi) jogdíj...tehát maga a pendrive ~3400 forintba kerülne, adók nélkül.
a legszebb az, hogy a pendriveokat tényleg sokan munkaeszköznek használják, hogy egyik helyrõl a másika vigyék a doksijaikat meg leveleiket meg fotókat, stb, ami között semmi illegális nincs, és mégis fizetnek majd jogdíjat, ahogy az optikai lemezek esetében is...
akik meg pendrive-zabálók, és értenek kicsit jobban a dolgokhoz, és jogvédett dolgok tárolására is használnák a pendriveokat, azok megrendelik szlovákoktól a 100as henger 65 forintos DVD mellé a tucat pendriveot, amire mennyiségi kedvezményt is kapnak, és így nem fizetnek egy fillér jogdíjat se, plusz kint alacsonyabb ugye az áfa...és még ráadásul nem is itthon költik el a pénzüket, nem a magyar gazdaság fog dübörögni ettõl.
Írta 2009. március 02. - 14:00
)))
Mit telepitettel ujra?
Tudok par dolgot javasolni:
Nezd meg a rendszer logokat mi okozza a hibat.
Ellenorizd hogy nem hibas-e a film amit lejatszol (pl. Gspot (a program )
Telepitsd ujra a wmp-t
Vegul:
http://forums.cnet.c...?threadID=44236
En arra is gondolnek hogy a hardware overlay-hez van koze pontosabban a videokartya drivere-hez. Nem telepitettel fel mostanaban ujat? Szedd le es tedd fel ujra artani nem art. Amikor videolejatszot inditasz eleg sokmindenhez hozzanyul a gep a registry-ben, nehez debugolni. Safe modban is fagy?
Nehany codec kivetelevel (divx xvid, haali splitter) erdemes hasznalni az ffdshow-t (Tudom nem ez a gond csak ugy leirtam hatha valakit erdekel meg)
Van meg egy lehetoseg azoknak akik kuzdenek a codec-ekkel. A zoomplayer nevu lejatszoban van ilyen lehetoseg hogy re-register system filters ami alapra allitja a dolgokat:
(A Clean Start: blokk)
http://www.inmatrix....diasetup3.shtml
VLC-t telepítettem újra, az mostmár mûködik anélkül, hogy bármit csináltam volna. Media Player-t és VGA driver-t újratelepítem aztán meglátjuk!
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2009. március 02. - 13:03
Safari vazzeg konstans 200MB fölött eszik. Botrány. 1 percet élt a gépen. Megnéztem a Maxthont is, merthogy az keveset fogyaszt. Hát lópikolát... Ugyanúgy 40-50 MB-t eszik, mint a rommá plug-inolt, gadgetelt firefox. Szal pá annak is... Mien minimál web browsert lenne érdemes kipróbálni?
Hát, operánál kisebb erõforrásút nem nagyon tudok; max elõszedsz egy 6.x-eset és fícsörökre is minimál lesz...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. március 01. - 17:54
Próbálj videókártya drivert frissíteni, vagy a Tools/Options-ban megjelenítési módot változtatni. Ha jól emlékszem windows alatt lehetett DirectX és OpenGL között váltogatni, meg érdemes a 16/32 bit váltást is megpróbálni...google earth-ben most nektek is minden tök kék?nekem már vagy 1 hete,eddig 3x raktam újra,és eddig mindíg jelentkezett a hiba másfél perc után
Esetleg a Cache-t üríteni. Azt ugyanitt a Options-ban lehet.
Írta 2009. március 01. - 17:44
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. március 01. - 17:33
Írta 2009. február 27. - 21:11
Would you, Quintus? Would I?