az miert van, hogy ha megy a torrent, akkor altalaban annyira belassitja a netezest, hogy nem szoktam mellette pl forumozni mert ezer ora alatt tolt be egy oldalt.
most viszont szedek valamit ilyen 10 es 100 kozott ingadozik, de folyamatosan jon, viszont siman tudok mellette oldalakat nezegetni, igazabol olyan mintha nem is menne semmi a hatterben.
szal nem attol fugg hogy mennyivel toltok fel vagy le, az upload limit mindig be van allitva 3 vagy 5-re, a download meg altalaban 50-60 korul szokott lenni. most is annyi.
Ha feltöltésed korlátozva van már akkor a szálak mennyisége lesz a baj.
Mondok egy példát... internet szélén lakunk, invitel emelt 1rõl 4re sávszélt, sajna az 1 megabit sem volt rózsás.
Felhívom õket hogy forgalmas idõben használhattalan, kezdjünk már valamit ezzel.
Kijönnek, sávszélmérés 2,3 megabit, minden fasza, mennek haza. Fejem vörös; felhívom õket hogy net halál; olyan idõben jöjjenek ki mikor én is ki tudok menni. Megtörtétnik, csóka rámér, bõ két megabit, örül.
Mondom itt van 3 böngészõ. Stopperoljunk mindegyiken 1-1 origo.hu-t. 45-49-55 sec.
Na mondom, ez is fasza? Még 4 hónap küzdelem és elértem hogy a maxot vegyék le 2megára, azonos minimum/feltötésivel - és árral. Így már sokkal használhatóbb, csúcsforgalom esetén böngészés alig lassul. Cégnél ugyanezt kellett csinálnunk, 6ra limitálva stabilabb jóval a net.
Keress még olyan oldalakat amik rengeteg vackot töltenek be egyszerre, és ha azok lassan jönnek be valószínû ez lesz a problémád.
cfossped nem ritkán okoz nehezen kinyomzható bibiket, én q..a nem szeretem, pláne hogy 99%ban be lehet adott progikat konfigolni - pl a torrent klienseket is.