Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Az egyik Gmail cimemre mindig jön egy rakat angol nyelven írt spam kb 8-10db/nap. :(
Namost ha jól tudom ezekkel csak akkor lessz gondom ha megnyitom és vagy elolvasom,ha rögtön megnyitás vagy olvasás nélkül véglegesen kitörlöm akkor nem tehet kárt? :chin:

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jöhet 100al 4 szálon meg 40enen is...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igazabol nincs jelenleg problemam, most pont jobb mint eddig volt. ugyanis lehet hogy 100k-val jon a cucc, de megis 3mp alatt toltodik be egy honlap.

csak azt nem ertettem hogy neha meg miert van hogy ugyanigy egy torrent jon osszesen, [mondjuk 20-30k le, es 5k fel sebesseggel] semmi mas le/feltoltes, es megis perceket kell varni egy oldal betoltesere.

tobbnyire m*n*n*va
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

az miert van, hogy ha megy a torrent, akkor altalaban annyira belassitja a netezest, hogy nem szoktam mellette pl forumozni mert ezer ora alatt tolt be egy oldalt.

most viszont szedek valamit ilyen 10 es 100 kozott ingadozik, de folyamatosan jon, viszont siman tudok mellette oldalakat nezegetni, igazabol olyan mintha nem is menne semmi a hatterben.

szal nem attol fugg hogy mennyivel toltok fel vagy le, az upload limit mindig be van allitva 3 vagy 5-re, a download meg altalaban 50-60 korul szokott lenni. most is annyi.

Ha feltöltésed korlátozva van már akkor a szálak mennyisége lesz a baj.
Mondok egy példát... internet szélén lakunk, invitel emelt 1rõl 4re sávszélt, sajna az 1 megabit sem volt rózsás.

Felhívom õket hogy forgalmas idõben használhattalan, kezdjünk már valamit ezzel.
Kijönnek, sávszélmérés 2,3 megabit, minden fasza, mennek haza. Fejem vörös; felhívom õket hogy net halál; olyan idõben jöjjenek ki mikor én is ki tudok menni. Megtörtétnik, csóka rámér, bõ két megabit, örül.
Mondom itt van 3 böngészõ. Stopperoljunk mindegyiken 1-1 origo.hu-t. 45-49-55 sec.
Na mondom, ez is fasza? Még 4 hónap küzdelem és elértem hogy a maxot vegyék le 2megára, azonos minimum/feltötésivel - és árral. Így már sokkal használhatóbb, csúcsforgalom esetén böngészés alig lassul. Cégnél ugyanezt kellett csinálnunk, 6ra limitálva stabilabb jóval a net.

Keress még olyan oldalakat amik rengeteg vackot töltenek be egyszerre, és ha azok lassan jönnek be valószínû ez lesz a problémád.

cfossped nem ritkán okoz nehezen kinyomzható bibiket, én q..a nem szeretem, pláne hogy 99%ban be lehet adott progikat konfigolni - pl a torrent klienseket is.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
@tamaska: hasznalj cfosspeed-et, pont erre van kitalalva.

meg a legkemenyebb toltes mellett is siman tudok bongeszni, msn, skype, barmi.
torrentboltban van ingyen is, de en pl megvettem (akkor meg EUR 9.9 volt), most EUR 14.90.

http://www.cfos.de/s...cfosspeed_e.htm
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ok, akkor passz.

A speedtesztekbol csak azok megbizhatoak, amelyek tobb percig futnak stb, de gondolom nem ezt kerdezted...

Kamu osx ithhon ;) :
Feltöltött kép
meg
Feltöltött kép
:)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A turrent csak egy átlagot mutat, a valós forgalom másodpercenként rengetegszer változik, Meg a klinsek is külömböznek. Pl utorrent, deluge, ilyesmi ehhez hasonlók viszonylag valós képet mutatnak a forgalomról, asureus, bittorent no ezek amit akarnak.
No meg van olyan torrent server ami mindenképp egy adag sávszelet (szépszó :) )akar. fõleg a zártak...de pl van olyan amihez nyitva kell lennie a torrentoldalnak, amíg szeded...

ebben hol van a valasz a kerdesemre? :wtf:

leirtal egy csomo dolgot amit en is tudok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A turrent csak egy átlagot mutat, a valós forgalom másodpercenként rengetegszer változik, Meg a klinsek is külömböznek. Pl utorrent, deluge, ilyesmi ehhez hasonlók viszonylag valós képet mutatnak a forgalomról, asureus, bittorent no ezek amit akarnak.
No meg van olyan torrent server ami mindenképp egy adag sávszelet (szépszó :) )akar. fõleg a zártak...de pl van olyan amihez nyitva kell lennie a torrentoldalnak, amíg szeded...

Kokk, a csajod gépe be van engedve a routeredbe? mac címe meg van adva? wpa, wep kulcsok be vannak állítva? Van a csajgépnek wifidrivere, ami mûködik?

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a speedtest 10mega / 512k -t hazudik folyamatosan

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

az miert van, hogy ha megy a torrent, akkor altalaban annyira belassitja a netezest, hogy nem szoktam mellette pl forumozni mert ezer ora alatt tolt be egy oldalt.

most viszont szedek valamit ilyen 10 es 100 kozott ingadozik, de folyamatosan jon, viszont siman tudok mellette oldalakat nezegetni, igazabol olyan mintha nem is menne semmi a hatterben.

szal nem attol fugg hogy mennyivel toltok fel vagy le, az upload limit mindig be van allitva 3 vagy 5-re, a download meg altalaban 50-60 korul szokott lenni. most is annyi.

Hát attól hogy van limit még lefoglalhatja a teljes sávszéledet ha pl. megy 8 torrent egyszerre és ráadásul éppen karcsú a sávszélesség nálad mert perpill nagy a hálózat terhelése a környékeden...

Amikor épp szar a helyzet, nézd meg hogy összesen milyen tempóval jönnek a torrentek, állítsd le a letöltést, ballagj el a speedtest.net-re, csinálj egy tesztet aztán hasonlítsd össze a két számot.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Van egy olyan problémám, hogy csajom gépe nem látja itthon a WIFI-t.
Használom én is, más géppel is próbáltam, de az övé nem csak csatlakozni nem tud, hanem nem is látja.
Suljában tudja lopni valamelyik szomszéd házból, muterjánál ugyan olyan router van, mint nálam és minden ok, de nálam semmi...

Nincs ötletek mi lehet a gond és hogy hogyan lehetne orvosolni?

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hat ez a dreamlinux nem lesz vetelytarsa az ubuntunak... ekezetet nem sikeralt configolnom 5 lepesben...
6-odik lépés ;). (de legalább osx kinézete van :) ) no:

Valaki gyakorlottabb partícionálásban mint én?
Már rég volt...felejtek..
No:
van egy 130-as vinyó,
hda1 30Gb ntfs, primary
hda2 30Gb ext3, no itt: primary
hda3 lenne egy kb 60 gigás ntfs adatpartíció (logical) amire visszatérek
A végén egy 1 gigás linux swap.
A logical-t a bootmanagerem 3854mb-nak látja. pedig 60Gb-nak kéne lennie.
Miért?

Ride everywhere.

.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem ertem igazabol. A problemad az volt hogy nem all le, de mostmar az hogy fel se telepul ra windows?

Csinalj ra egy folos 1-2 Gigas ures particiot a vinyo elejen, majd csinalj ra megegyet amekkorat akarsz. Ez legyen az aktiv es ez lenne a C:
Ezutan tedd fel erre a windows-t. Ha igy is ugyanott fagy le a telepites akkor gyere vissza ide es LEVEL2. Ha igy nem fagy le akkor valszeg hibas a vinyod az elejen valahol.

A mûködõ rendszerem elsõ baljós jele volt, hogy nem tudta kiléptetni magát az OS.
Újratelepítési kísérletkor pedig (az újra formázott teljes winchesteren, nem csak a korábbi rendszerpartíción), a telepítõ több alkalommal is leállt, megfagyott.

Kapott egy low level formatot, utána felment a windows, most olyan a rendszer, amilyennek szeretném, mûködik (partíciók, beállítások stb). Csináltam róla acronissal egy backupot, a doksik meg szintén ki vannak írkálva. Elvileg nem veszítek semmit a próbálgatásokkal.
Ha behal pár hét múlva, akkor kidobom és veszek egy másikat, vagy megpróbálom cserélni gariba.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez az ie8 egy gyenge firefox utanzatnak tunik :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Hogy ne érezzem egyszerûnek az életet ismét elõjött a Windows leáll, nem tud kikapcsolni probléma.
Nekiálltam mindenféle diagnosztizálóval, hátha találok valami hardver hibát (RAMteszt és HDD teszt, Samsung 200GB ATA vinyóról beszélünk)
Röviden: a Hiren's BootCD-n lévõ Samsung HUTIL nevû progival átnézettem, és talált rajta ECC error-t 2 helyen. Javasolta a full erase-t, ezt le is futtattam majd ismét egy teljes self diagnostic, és a végén ki is írta, hogy no errors found.

Partition Magic => 2 partíció létrehoz
WinXP telepítõ => lefagy... :cry:

Megformáztam többször Win telepítõvel is és Partiton Magic-kel is, de a helyzet változatlan, a telepítõ is látszólag ugyanott áll meg (biztos hogy nem a telepítõlemez rossz, mert a régi 20GB-os Quantumra gond nélkül felment az XP)

:chin:

Nem ertem igazabol. A problemad az volt hogy nem all le, de mostmar az hogy fel se telepul ra windows?

Csinalj ra egy folos 1-2 Gigas ures particiot a vinyo elejen, majd csinalj ra megegyet amekkorat akarsz. Ez legyen az aktiv es ez lenne a C:
Ezutan tedd fel erre a windows-t. Ha igy is ugyanott fagy le a telepites akkor gyere vissza ide es LEVEL2. Ha igy nem fagy le akkor valszeg hibas a vinyod az elejen valahol.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Próbált már valaki ilyet, vagy bármi más utólagos dual SIM megoldást telefonba?

Azért kellene, mert van egy eléggé kedvezõ elõfizetésem, amivel beszélgetni nagyon remek, de néha kellene egy kevés internet is. Erre gondoltam beszerezni egy prepaid kártyát ( erre is szivesen fogadok ötleteket ), és a két kártyát egyszerre tenném a telefonba.

--Trifo

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Látom az összes hsz-t, kicsit figyelmesebb voltam ;)
Jók a linkek, sok jó példával, csemegézek köztük azóta is.

Hogy ne érezzem egyszerûnek az életet ismét elõjött a Windows leáll, nem tud kikapcsolni probléma.
Nekiálltam mindenféle diagnosztizálóval, hátha találok valami hardver hibát (RAMteszt és HDD teszt, Samsung 200GB ATA vinyóról beszélünk)
Röviden: a Hiren's BootCD-n lévõ Samsung HUTIL nevû progival átnézettem, és talált rajta ECC error-t 2 helyen. Javasolta a full erase-t, ezt le is futtattam majd ismét egy teljes self diagnostic, és a végén ki is írta, hogy no errors found.

Partition Magic => 2 partíció létrehoz
WinXP telepítõ => lefagy... :cry:

Megformáztam többször Win telepítõvel is és Partiton Magic-kel is, de a helyzet változatlan, a telepítõ is látszólag ugyanott áll meg (biztos hogy nem a telepítõlemez rossz, mert a régi 20GB-os Quantumra gond nélkül felment az XP)

:chin:

Bármilyen észrevételt, javaslatot nagyon meg fogok köszönni :(!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Most látom hogy írtad, tegnap átsiklottam fölötte :(
Igen, ezaz, layout (csak még szoknom kell az elnevezéseket, nálam még "kinézet" :D), az kell nekem!!

Köszi a tippeket!

akkor szólok, h tegnap több hsz-t is írtam ;)
A legegyszerûbb ilyenkor, ha minta alapján dolgozol. Keress egy neked tetszõ oldalt és mentsd le a gépedre css-sel együtt. Onnan már gyorsan haladhatsz. Firefox extensiont pedig mégegyszer ajánlanám!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem vagyok nagy html kóder, de mit is szeretnél pontosan? Layout-ot meghatározni frame nélkül?
Ilyesmit css-ben szokás nem?
http://www.subcide.c...yout/page2.aspx

Most látom hogy írtad, tegnap átsiklottam fölötte :(
Igen, ezaz, layout (csak még szoknom kell az elnevezéseket, nálam még "kinézet" :D), az kell nekem!!

Köszi a tippeket!