Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dave: alapban nincs rajta, de a D-Link ad hozzá valamit, és pillanatok alatt fel lehet tenni rá használhatót is. Nekem most épp Transmission nevû cucc, amihez van többek között webes felület, windowsos natív grafikus távirányító, meg helyi terminálos cucc is.

Most épp azzak harcolok, hogy php-t hegesszek lighthttpd alá a NAS-ra, és akkor lesz belõle családi fotóalbum is.

Még egyéb hackek: a nyomtatószerver hivatalok támogatási listáján alig pár nyomtató van fenn, de valójában szinte bármivel mûködésre bírható egy kis túrás árán. Az USB-rõl is az a hivatalos álláspont, hogy csak printer dugható bele, valójában viszont - szint-n egy kicsi hack után - bele lehet dugni USB diszket is (NTFS csak readonly, de FAT és ext3 read/write módban is megy. Satöbbisatöbbisatöbbi.

--Trifo

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
trifo: torrentet is tölt? nem látom a specifikációban leírva, csak hogy web- vagy fpt-letöltés.

én is régóta szemezek ezekkel a NAS-okkal, azokból is ugye a biztonság miatt a 2 HDD-s verziókkal. ezt a 323-at néztük ki, simán ki tudnánk használni, csak a torrentletöltés hiánya miatt elvetettük. ahogy észrevettem, a torrentes dolog csak a drágább NAS-ok privilégiuma...de akkor ebben is van?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát nemtom, ez az egész megint egy olyan elképzelés ami vagy 10 évvel elkésett. Szoba alakú desktop??? pfff
Ez a pile dolog is egy az egyben egy foldernek tûnik nekem, csak kicsit tunningoltak rajta. Egy rendetlen ember úgy összebaszná ezt a rendszert, hogy rosszabbul jönne ki belõle, mintha nem váltott volna. Igazából a meta tag-ek kellenének már fájlrendszer szinten (hordozható, multiplatform, stb.), és rákényszeríteni az embereket, hogy használják. És már az email-ben is úgy kéne megkapni a mellékletet, hogy pl. egy projekt saját tag-je rajta legyen. Aztán akár hova lehetne menteni, és a projekt saját "gyûjteményében" ott lenne.
Áh, inkább nem is álmodozok.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Az ilyesmitõl konkrétan hatékonyabb lesz az ember, vagy csak jobban érzi magát, hogy milyen csicsa? Bocsánat, elfogult commandline buzeráns vagyok. A uTorrent csicsa felületét is épp lecseréltem egy Transmission fapadjára.

--Trifo

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Hátha nem csak nekem érdekes:
http://www.likecool....ktop--Gear.html

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Örömködés következik:

Vettem egy D-Link DNS-323-at otthonra, és most boldog ember vagyok :)

Vigyáz a cuccaimra (tükör diszkek), fileserver a Windowsos gépeknek, nyomtatószerver, letölti a torrendtjeimet, ssh átjárót biztosít, webszerverként üzemel, satöbbi satöbbi. Mindezt kb 20W fogyasztás mellett szép csendben.

És mindemellett agyonhekkelhetõ a készülék, egyszerûen és biztonságosan, mert a rajta futó Linuxot nem rejtették nagyon mélyre.

Meg is szabadulok az deskside gépemtõl :)

--Trifo

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Firefox-nál be lehet valahogy állítani, hogy egy weboldalt automatikusan átméretezzen (esetleg csak a beszúrt képeket) ha az kilógna?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
És ha nincs elõl mikrofonkimenet? Nemlehet valahogy "szoftveresen kettéválasztani"?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem attol hogy headphone modba megy a kartya es ilyenkor csak front left meg front right van.

Persze az is lehetseges es a te esetedben ez valoszinu: Hogy a center es a mely kozositve van a miki/fejhallgatoval ezert vagy az egyik vagy a masik hasznalhato egyidejuleg. Csinald azt hogy a haz elolapira vezeted ki es akkor ok lesz

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Mitõl lehet hogy ha használom a mikrofont(skype, hangfelvétel stb...) akkor nemszól a center+mély? Ha csak simán be van dugva, az nem zavarja, de amint elfogadom a skype hivást vagy megnyomom a hangfelvevõ gombját kimegy a center/mély.:wtf: (a hangkártya egy egyszerûbb Genius)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

indavideó-ról milyen úton-módon tudok letölteni?ami youtube-nál mûködik,itt nem nagyon...

Firefox+DownloadHelper. Flv-be menti le, mint általában.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Végignézted?
http://wiki.msiwind....leshooting#WiFi

Köszi! A wep kulcs miatt szórakozott...
Mindenesetre elmentem ezt az oldalt :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Van itthon wifi router,a pda talál is hálózatot, a Wind viszont nem...
Mit kellene beállítanom?

Végignézted?
http://wiki.msiwind....leshooting#WiFi
"In idem flumen bis non descendimus"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Van itthon wifi router,a pda talál is hálózatot, a Wind viszont nem...
Mit kellene beállítanom?

-=B.B.B.=-

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
indavideó-ról milyen úton-módon tudok letölteni?ami youtube-nál mûködik,itt nem nagyon...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én 2 hete errõl nyomtam prezentációt több mint egy tucatnyi portálmanaggggernek - azt hitték valami púderdoboz.
(A telefonomról szerettem volna, de nem sikerült wifin kersztül összelõni a kivetítõvel - pedig az lett volna a poén...)

Elég jó az a HD, ne panaszkodj ;)
Holnap érkezik a cucc, persze fekete :) Vmi tokot kellene hozzá szerválni...

-=B.B.B.=-

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hehhe. :) Többek között 700MB-os rip 0.8 mp alatt. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
te vagy az elso ember akit pozitivan hallok nyilatkozni a ringyoz7-rol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

köszi! :)
Még hétfõn megjött a peh-pénz :)
AGA, marad rajta a windóz :)
Gabe, kizárólag wifi-s net és apróbb prezentációs dolgok futnak majd rajta.

Én 2 hete errõl nyomtam prezentációt több mint egy tucatnyi portálmanaggggernek - azt hitték valami púderdoboz.
(A telefonomról szerettem volna, de nem sikerült wifin kersztül összelõni a kivetítõvel - pedig az lett volna a poén...)
"In idem flumen bis non descendimus"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Amit a kiállításon is mondtam: korrekt ár.
Azzal az akkuval pedig brutál üzemidõd lesz -túrsz rá egy a Win7-et és még brutálabb! :D

köszi! :)
Még hétfõn megjött a peh-pénz :)
AGA, marad rajta a windóz :)
Gabe, kizárólag wifi-s net és apróbb prezentációs dolgok futnak majd rajta.

-=B.B.B.=-