Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
csaba8: Lejátszani _most_ le tudom õket, az nem gond. Ami izgalmasabb, hogy hogyan tudom eltenni ezeket úgy, hogy majd õk is le tudják játszani, amikor felnõnek. Tudod, rólunk maradt fenn 1-2 VHS kazetta - amit mellesleg digitalizálni kellene, mert lassan ahhoz sincs lejátszó.

Régebben hosszabb ideig élt egy-egy adathordozó/formátum.

--Trifo

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

A legelterjedtebbnek nekem a H.264 tûnik. Valahol azt olvastam, hogy ebben a legjobb a fájlméret/minõség arány... annyi biztos, h ezt legalább minden játszani fogja még jó sokáig. Hogy milyen progival érdemes konvertálni, azt nem tudom.

Én jó pár konvertert próbáltam a clone2go nekem nagyon bejött, stabil gyors is.
Szinte minden formátumot ismer,ingyenes.
MP4 tényleg jó vagy AVI ba kovertáld.
Amugy meg ha van VLC -lejátszód az ugyis mindent lejátszik

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Eh, Dudes!

Most akkor kellene nekem valami tapasztalat, vagy jótanács. Van egy marék ilyenolyan fényképezõgéppel készített kis videóm a gyerekekrõl. Ezeket szeretném valami egységes és talán hosszabb távon is emészthetõ formátumba hozni, családon belüli mutogatáshoz és hosszabb távú tároláshoz. Mi a rákot csináljak velük?

Összesen pár órányi anyagról van szó, fõleg mjpeg formában, meg egy kis avchd.

--Trifo

A legelterjedtebbnek nekem a H.264 tûnik. Valahol azt olvastam, hogy ebben a legjobb a fájlméret/minõség arány... annyi biztos, h ezt legalább minden játszani fogja még jó sokáig. Hogy milyen progival érdemes konvertálni, azt nem tudom.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Eh, Dudes!

Most akkor kellene nekem valami tapasztalat, vagy jótanács. Van egy marék ilyenolyan fényképezõgéppel készített kis videóm a gyerekekrõl. Ezeket szeretném valami egységes és talán hosszabb távon is emészthetõ formátumba hozni, családon belüli mutogatáshoz és hosszabb távú tároláshoz. Mi a rákot csináljak velük?

Összesen pár órányi anyagról van szó, fõleg mjpeg formában, meg egy kis avchd.

--Trifo

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Akkor kurvagyorsan intézz garit, ha meg lesz új akku, akkor azt merítsd le legalább havonta egyszer, de inkább többször. De ezt úgyis leírják minden akkus szar használati útmutatójába jó nagy betükkel.

--Trifo

Ehhez nem adtak semmit. A múltkorában kérdeztem szintén itt, azóta elég gyakran leveszem a töltõrõl.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Nem kell, de érdemes. Inkább kéthetente szerintem... Így edzésben marad az akku.
3 és fél éve így használom a Fujitsumat és még most is több mint három órát bír normál felhasználás mellett. Igaz NHC-vel csökkentve van a proci feszültsége.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
nekem 70% az akksim elhasználódása egy jo sokszázezres acerben. fél év alatt lett 50%. szinte az elsõ honaptol ment lefelé 10%onként. természetesnek gondoltam. másik masina egy dell. az már most ugy van 2év után, hogy nem is ismeri fel az akksit, vagy ugy jelzi hogy nincs is bent, és mégse hálozatrol megy. max 10 percet bir mindkét gép akksiról.

ahány embert, forumot kérdeztem, olvastam mindig másféle választ kaptam. anya asusa 3 évesen is 80%os és használható 'laptop' funkcioban, tehát hálozat nélkül lehet hordozni. volt olyan idõszakom hogy bent sem volt az akksi, meg ugy is volt honapokat hogy bentvolt, de sose arrol használva, meg kiprobáltam hogy merítem, ha jelez töltöm, majd töltve megint merítettem. de egyre csak gyengébb lett. valahogy nekem hihetetlen ha vki akksirol nyomja. pedig van a közelemben nettop méretû erõsebb lapos több is, azok meg kihuzzák 7-8 órát is.

szerk: nem vágyam, hogy akksirol menjen, csak jolenne ha ugy szükséges akkor menne teleprõl. mostanában már annyi sem bir ki se az acer se a dell, hogy bekapcsolom és bejön a win. ha átviszem másik szobába akkor is bejelez hogy mindjárt vége. pedig ugy igyekszem hogy csak win menjen lezárt kijelzõvel.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
A dell-nél egy év a garancia, nekem nem rég cserélték garanciában. Az akkumulátor még mûködött de teljes töltésrõl 10 perc után 15%-ra esett vissza. Ez már hibás aksinak számít, cserélték is. Persze olyan is elõfordult már, hogy az egy év + 1 hónap után adta meg magát :( Ez eléggé lehangoló lehet egy 3 ill. 4 év helyszíni garis laptopnál...

A li-ion aksit elvileg nem kell lemeríteni havonta, a régebbi fajtáknak tényleg jót tett.

Aki bírja az angolt itt tájékozódhat, biztos van a többi gyártónak hasonló:

http://www.dell.com/...c=us&l=en&cs=04

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Akkor kurvagyorsan intézz garit, ha meg lesz új akku, akkor azt merítsd le legalább havonta egyszer, de inkább többször. De ezt úgyis leírják minden akkus szar használati útmutatójába jó nagy betükkel.

--Trifo

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Elméletileg fél év garancia van az akkura. Ha nem is folyamatosan, az esetek többségében hálózatról használtam a gépet.

-=B.B.B.=-

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nekem van egy ilyen "Battery bar" nevû izém, ami azért jó, mert percben mutatja az akkuban maradt töltést a tray-ben, ami az én lelkemet melengeti. Nade ami neked ennél izgalmasabb, az az, hogy mutat egy "Battery wear" paramétert is, ami nekem pl 22% az elmúlt másfél év alatt. Érdekes lenne megnézni, hogy a tiedre mit mond...

Fél év alatt csak akkor tud teljesen elbaszódni egy akku, ha folyamatosan hálózatról megy a gép és sosincs lemerítve. Vagy akkor, ha meghibásodik, de akkor meg gari. Gari esetén meg arra kell figyelni, hogy arra sokszor a géptõl független (rövidebb) idõszakot adnak meg.

--Trifo

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
MSI Wind akku ledes visszajelzõje narancssárgán villog. Lehet kidobni? Fél éves a cucc.:/ Ennyit bírna egy akku? Qrvajó...

-=B.B.B.=-

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
trifo: közben megoldottam a problémát még az este folyamán. ezt a csodajó thomson gatewayt nem lehet elég jól állítgatni, de ennek meg muszáj itt lennie az iptv miatt...a routerrel nincs semmi gond, simán rátoltam az 1-es ethernet portjára a gatewayt keresztkábellel, kikapcsoltam a dhcp szerverét és csinálja a dolgát, mostmár mindenki .1-es és mindenhol van net meg wifi. (na, ehhez kell a router)

switch meg van itthon, ilyen olcsó 8portos zyxel, az majd lentre lesz a kábel végére...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dave: simán lehet, hogy nem szeretnek azok a vackok kaszkádolni. Vegyél egy ilyesmi vackot, aztán az nem akar majd mindenféle olyat csinálni, amit egy router általában szokott...

--Trifo

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tévedtem, nem volt ilyen egyszerû.:D router-ban át kellett állítani az õ statikus címét, meg hogy ne gateway-ként, hanem routerként mûkõdjön, továbbá kikapcsolni a DHCP-szerverét.:D

bár most meg az a fura, hogy hiába nyitok a közös meg az én gépemre is ülön külön portot, egyszerre vagy csak az egyik van nyitva és zöld a torrent, vagy a másik...UPnP meg nem akar mûködni sehogyse. (thomson ST780 a cucc..)

háh, csak át kellett dugnom a gateway-bõl jövõ kábelt az 1es számú ethernet portba, és már mûkõdik is a cucc.:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
háh, csak át kellett dugnom a gateway-bõl jövõ kábelt az 1es számú ethernet portba, és már mûkõdik is a cucc.:)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Exxpert: csak magamat tudnám idézni pár posttal korábbról. A második router WAN portját hagyd üresen, és reménykedj, hogy a többi port (vagy legalább egy közülük) hajlandó lesz switch kaszkád portként menni. Könnyen elképzelhetõ, hogy erre cross kábelre lesz szükséged, vagy egy Ehternet portfordítóra.

--Trifo

óhh, azt a szõröstalpú....
Köszi, Trifo.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Köszi, ezekkel is próbálkoztam és azt sem engedte, de most úgy megoldódott, hogy egyszerûen eltûnt.

Majd elõkerül... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Exxpert: csak magamat tudnám idézni pár posttal korábbról. A második router WAN portját hagyd üresen, és reménykedj, hogy a többi port (vagy legalább egy közülük) hajlandó lesz switch kaszkád portként menni. Könnyen elképzelhetõ, hogy erre cross kábelre lesz szükséged, vagy egy Ehternet portfordítóra.

--Trifo

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Van egy olyan szituációm, hogy az alsó szinten levõ routert kellene felkábeleznem a felsõ szintre, viszont nem szeretném, ha a lakás tele lenne kábellel. Viszont van nekem egy elfekvõ routerem. Az megoldható, hogy a lenti router a felsõ szinten levõ routernek adja le a jelet?

[highlight] The bike way of life [/highlight]