Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2010. január 01. - 18:04
Régebben hosszabb ideig élt egy-egy adathordozó/formátum.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2010. január 01. - 16:58
Én jó pár konvertert próbáltam a clone2go nekem nagyon bejött, stabil gyors is.A legelterjedtebbnek nekem a H.264 tûnik. Valahol azt olvastam, hogy ebben a legjobb a fájlméret/minõség arány... annyi biztos, h ezt legalább minden játszani fogja még jó sokáig. Hogy milyen progival érdemes konvertálni, azt nem tudom.
Szinte minden formátumot ismer,ingyenes.
MP4 tényleg jó vagy AVI ba kovertáld.
Amugy meg ha van VLC -lejátszód az ugyis mindent lejátszik
Írta 2010. január 01. - 02:50
A legelterjedtebbnek nekem a H.264 tûnik. Valahol azt olvastam, hogy ebben a legjobb a fájlméret/minõség arány... annyi biztos, h ezt legalább minden játszani fogja még jó sokáig. Hogy milyen progival érdemes konvertálni, azt nem tudom.Eh, Dudes!
Most akkor kellene nekem valami tapasztalat, vagy jótanács. Van egy marék ilyenolyan fényképezõgéppel készített kis videóm a gyerekekrõl. Ezeket szeretném valami egységes és talán hosszabb távon is emészthetõ formátumba hozni, családon belüli mutogatáshoz és hosszabb távú tároláshoz. Mi a rákot csináljak velük?
Összesen pár órányi anyagról van szó, fõleg mjpeg formában, meg egy kis avchd.
--Trifo
Írta 2009. december 31. - 14:38
Most akkor kellene nekem valami tapasztalat, vagy jótanács. Van egy marék ilyenolyan fényképezõgéppel készített kis videóm a gyerekekrõl. Ezeket szeretném valami egységes és talán hosszabb távon is emészthetõ formátumba hozni, családon belüli mutogatáshoz és hosszabb távú tároláshoz. Mi a rákot csináljak velük?
Összesen pár órányi anyagról van szó, fõleg mjpeg formában, meg egy kis avchd.
--Trifo
Írta 2009. december 30. - 16:18
Akkor kurvagyorsan intézz garit, ha meg lesz új akku, akkor azt merítsd le legalább havonta egyszer, de inkább többször. De ezt úgyis leírják minden akkus szar használati útmutatójába jó nagy betükkel.
--Trifo
Ehhez nem adtak semmit. A múltkorában kérdeztem szintén itt, azóta elég gyakran leveszem a töltõrõl.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. december 30. - 15:44
3 és fél éve így használom a Fujitsumat és még most is több mint három órát bír normál felhasználás mellett. Igaz NHC-vel csökkentve van a proci feszültsége.
Írta 2009. december 30. - 15:42
ahány embert, forumot kérdeztem, olvastam mindig másféle választ kaptam. anya asusa 3 évesen is 80%os és használható 'laptop' funkcioban, tehát hálozat nélkül lehet hordozni. volt olyan idõszakom hogy bent sem volt az akksi, meg ugy is volt honapokat hogy bentvolt, de sose arrol használva, meg kiprobáltam hogy merítem, ha jelez töltöm, majd töltve megint merítettem. de egyre csak gyengébb lett. valahogy nekem hihetetlen ha vki akksirol nyomja. pedig van a közelemben nettop méretû erõsebb lapos több is, azok meg kihuzzák 7-8 órát is.
szerk: nem vágyam, hogy akksirol menjen, csak jolenne ha ugy szükséges akkor menne teleprõl. mostanában már annyi sem bir ki se az acer se a dell, hogy bekapcsolom és bejön a win. ha átviszem másik szobába akkor is bejelez hogy mindjárt vége. pedig ugy igyekszem hogy csak win menjen lezárt kijelzõvel.
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2009. december 30. - 14:04
A li-ion aksit elvileg nem kell lemeríteni havonta, a régebbi fajtáknak tényleg jót tett.
Aki bírja az angolt itt tájékozódhat, biztos van a többi gyártónak hasonló:
http://www.dell.com/...c=us&l=en&cs=04
Írta 2009. december 30. - 13:23
--Trifo
Írta 2009. december 30. - 13:09
-=B.B.B.=-
Írta 2009. december 30. - 12:05
Fél év alatt csak akkor tud teljesen elbaszódni egy akku, ha folyamatosan hálózatról megy a gép és sosincs lemerítve. Vagy akkor, ha meghibásodik, de akkor meg gari. Gari esetén meg arra kell figyelni, hogy arra sokszor a géptõl független (rövidebb) idõszakot adnak meg.
--Trifo
Írta 2009. december 29. - 19:15
-=B.B.B.=-
Írta 2009. december 29. - 14:05
switch meg van itthon, ilyen olcsó 8portos zyxel, az majd lentre lesz a kábel végére...
Írta 2009. december 29. - 11:05
--Trifo
Írta 2009. december 29. - 01:46
bár most meg az a fura, hogy hiába nyitok a közös meg az én gépemre is ülön külön portot, egyszerre vagy csak az egyik van nyitva és zöld a torrent, vagy a másik...UPnP meg nem akar mûködni sehogyse. (thomson ST780 a cucc..)
háh, csak át kellett dugnom a gateway-bõl jövõ kábelt az 1es számú ethernet portba, és már mûkõdik is a cucc.
Írta 2009. december 29. - 00:57
Írta 2009. december 29. - 00:14
Exxpert: csak magamat tudnám idézni pár posttal korábbról. A második router WAN portját hagyd üresen, és reménykedj, hogy a többi port (vagy legalább egy közülük) hajlandó lesz switch kaszkád portként menni. Könnyen elképzelhetõ, hogy erre cross kábelre lesz szükséged, vagy egy Ehternet portfordítóra.
--Trifo
óhh, azt a szõröstalpú....
Köszi, Trifo.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2009. december 28. - 20:29
Köszi, ezekkel is próbálkoztam és azt sem engedte, de most úgy megoldódott, hogy egyszerûen eltûnt.
Majd elõkerül...
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2009. december 28. - 18:06
--Trifo
Írta 2009. december 28. - 15:13
[highlight] The bike way of life [/highlight]