Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2010. április 25. - 19:02
Igazából ERRE a programra vártam már mióta (visszakereshetõ régi GPS-es HSZekbõl kiderül )
A MGMaps google sat térképe több a semminél, ha túrázásról van szó, de messze van attól, amit a Cartográphiás térképeim digitalizált változataival el lehet érni...
http://www.geeks.hu/..._trekbuddy_0980
Írta 2010. április 25. - 17:19
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2010. április 25. - 16:34
Sztem Mobile GMaps.
Ingyenes, legális, okos. Offline és online térképekkel, és még jpg térképeket is rá lehet hegeszteni. I.e. ha van egy turistatérképed akkor beszkenneled és csinálsz belõle térképet amit fel lehet tölteni a telefonra. Navigáció, útvonaltervezés nincs, minden más van. Turistautak térképekkel nem boldogul (könnyen), de a turistatérképek úgyis jobbak.
Egyébként hallottam valakitõl hogy állítólag szkennelt turistatérképek vannak a neten is, bár én errõl természetesen semmit nem tudok. Azt is hallottam, hogy valaki csinált már Pilis térképet mgmaps-hez, de errõl még kevesebbet tudok.
Ez engem is érdekel. Térképeim szintén vannak, de MGMaps-ben vagy hozzá kapcsolódó dokumentációban sehol sem látok olyat, hogy lehetne jpg fájlból térképet készíteni :/
Írta 2010. április 25. - 16:13
LóFarkas: Jelenleg a TrekBuddy nevû cuccal hancúrozok, ami hasonló képességû, és van hozzá olyan alkalmazás, ami sokféle webes forrásból ( goggle maps, tuúrautak, openstreetview, stb) egy mozdulattal készít hozzá térképet. Rátolthetõ track iknfó alapján navigálásra is képes, bár tervezni nem tud. Tracket/waypointot menteni tud, és geocaching-re is alkalmas kisebb megszorításokkal, de azok a megszorítások se a navigálásra vonatkoznak, hanem a cache-kat tartalmazó fájlok kezelésére.
Ha érdekel, nekem vannak szkennel túrista térképeim, csak nem tudom õket kalibrálni, mert nincs hozzá alkalmas szoftverem (Ozi Explorer vagy GPStuner), amibõl régebben volt használható free verzió, de most már nem találok ilyet. Ha ezt meg tudod oldani, akkor adom a képeket, én is boldog lennék vele.
Ezek vannak:
Aggtelek
Bakony
Balaton
Balaton környéki városok
Borzsony
Budai-hg
Bukk
Karancs
kektura
Keszthelyi-hg
Matra
Mecsek
Pilis
Somogy
Soproni-hg
Szekszardi-dombsag
Tisza
Tisza-to
Velencei-to
Vertes
Zemplen
Zselic
--Trifo
Írta 2010. április 25. - 08:28
Ingyenes, legális, okos. Offline és online térképekkel, és még jpg térképeket is rá lehet hegeszteni. I.e. ha van egy turistatérképed akkor beszkenneled és csinálsz belõle térképet amit fel lehet tölteni a telefonra. Navigáció, útvonaltervezés nincs, minden más van. Turistautak térképekkel nem boldogul (könnyen), de a turistatérképek úgyis jobbak.
Egyébként hallottam valakitõl hogy állítólag szkennelt turistatérképek vannak a neten is, bár én errõl természetesen semmit nem tudok. Azt is hallottam, hogy valaki csinált már Pilis térképet mgmaps-hez, de errõl még kevesebbet tudok.
Írta 2010. április 19. - 20:55
Én is ezt használom egy nokia 5800 -án. Eddig mindenhova elvitt. Egyszer tévedett amikor a regéci várba akartunk menni és elvitt egy hegyi ösvényre (ami végülis felvitt a várhoz. Csak gyalog lehet oda menni.)
Írta 2010. április 19. - 14:59
--Trifo
Írta 2010. április 11. - 14:22
USBrõl bootolj egy xp telepítõt(bart pe ha mást nem találsz), onnan helyreállítás. Gondolom elõzõ controlsetet sem lehet visszaállítani?(Utolsó mûködõképes beálíltások). Ha módszert keresel és angollal jóba vagy itt van pár os pendrivra mûtése.
Sala, a prohardver apróhiredetései között nézz körbe viszonyításnak. Én memóriabõvítésre néznék rá, meg vinyó állapotra. Thinkpadeknek (jogosan) kicsit magasabb az ára, ha van még memóriafoglalat és vinyó még fitt akkor megéri (plusz egy picimacis wifi, erõsek és már nem drágák (3K-tól)).
100(-130)ért elég gagyikat kapni újonnan általában sajna, ami nem drágán normális, pl a HP üzleti szériás belépõi pl ez. (Gagyi: béna ventilátor kezelés, hiába dualcahneles proci mégis 1 modul, gagyi anyaghasználat, fényes kijelzõburkolat, nem túl kellemes billentyûzet, stb.)
kösze!
hát egyenlõre netmudom mi lesz, de valszeg várok kicsit és veszek újat.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. április 10. - 17:10
Öhm,asszem vezérlõpult,hálozati kapcsolatok,ott kiválaszotd azt a kapcsolatot amit használsz,jellemzõk,biztonság,autmatikus csatlkozás.(hajolemlékszem így megy vhogy)
Végül a routerben oldottam meg, de azért köszi!
Írta 2010. április 10. - 15:39
2, telepítõn van javító telepítés funkció, nem vesznek el vele a cuccaid.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2010. április 10. - 14:44
USBrõl bootolj egy xp telepítõt(bart pe ha mást nem találsz), onnan helyreállítás. Gondolom elõzõ controlsetet sem lehet visszaállítani?(Utolsó mûködõképes beálíltások). Ha módszert keresel és angollal jóba vagy itt van pár os pendrivra mûtése.
Ha ezt nekem, akkor köszi. A korábbi mûködõképes állapot visszaállítása "természetesen" nem mûködik. A boot, újratelepítés külsõ rendszerrõl menne, csak ezt el szeretném kerülni, nem akarom újrahúzni, vagy az alapbeállításokat visszarakni.
A mostani win alapvetõen teljesen normális felépítésû, nem lebutított, pár fájlt kellett átírni a telepítõ cd-n és úgy telepíteni az usb vinyóra.
A WINDOWS könyvtárban lévõ $NtUninstall könyvtárak tartalma nem használható fel a korábbi állapot visszaállítására?
A csökkentett módú indításkor egy adott ponton, egy bizonyos driver beolvasásakor áll meg. Gyanítom, hogy a frissítéskor azok a fájlok íródtak felül, amelyek a buherált telepítõrõl kerültek fel...ezeket kellene valahogy visszaállítani.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. április 10. - 12:56
Hol lehet átállítani XP-n azt, hogy ne automatikusan jelentkezzen föl az internetre, hanem neked kelljen beírni a felhasználónevet, jelszót?
Öhm,asszem vezérlõpult,hálozati kapcsolatok,ott kiválaszotd azt a kapcsolatot amit használsz,jellemzõk,biztonság,autmatikus csatlkozás.(hajolemlékszem így megy vhogy)
Írta 2010. április 10. - 12:39
Sala, a prohardver apróhiredetései között nézz körbe viszonyításnak. Én memóriabõvítésre néznék rá, meg vinyó állapotra. Thinkpadeknek (jogosan) kicsit magasabb az ára, ha van még memóriafoglalat és vinyó még fitt akkor megéri (plusz egy picimacis wifi, erõsek és már nem drágák (3K-tól)).
100(-130)ért elég gagyikat kapni újonnan általában sajna, ami nem drágán normális, pl a HP üzleti szériás belépõi pl ez. (Gagyi: béna ventilátor kezelés, hiába dualcahneles proci mégis 1 modul, gagyi anyaghasználat, fényes kijelzõburkolat, nem túl kellemes billentyûzet, stb.)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2010. április 10. - 09:20
Írta 2010. április 08. - 17:42
unixutils tail.exe
aztán csak annyi kell, hogy tail.exe -f logfile
Vagy inkább ez:
tail for win32
Írta 2010. április 08. - 16:53
Szóval, hogy lehetne-e olyat, hogy realtime monitorozni a txt file változását és az újonnan beíródott sorok is megjelennének azonnyomban az én kis megfigyelõablakomban-e?
Ha valakinek ötlet, azt köszi.
Aktuális civil
Írta 2010. április 07. - 23:31
Van arra lehetõség, hogy úgy vonjak vissza frissítést, hogy az usb-s lemezt egy másik géphez illesztve buheráljam?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. április 07. - 21:33
Valaki találkozott már a következõvel:
új Dell notebook, softver nélkül
Partition Magic 8 aszongya hogy: partition type BAD; nem lehet megformázni, létrehozni rajta particiót, semmi.
megállt mint a szög. 2 órás a gép.
H E L P !
köszönöm elõre is!
win 7 el probáld meg mert valami ojan hardver van amit semijen win nemismer énis jártam igy pont linuxal ment winxp és alata off ja és free dos volt nyitoképnek
Írta 2010. április 07. - 21:00
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->