Ateszt: a 4GB-s az SDHC (High Capacity), a 2GB-s meg sima SD. Én is ugyanígy jártam, a notebookom csak SD-t olvas.
LóFarkas: Nos, TrekBuddy esetén úgy meg, hogy elõször kalibrálni kell a térképet, vagyik felvenni pár pontot a raszter képen és meghatározni hozzá a tényleges koordinátákat. Erre alkalmas pl az OziExplorer, ami nagyon sokoldalú program, de sajna nem ingyenes. A pontok valós koordinátáit meg lehet határozni pl a turistautak.hu webes térképének segítségével, mert ott kiírja a térképen kattintott pont GPS koordinátáit.
Ha ez megvan, akkor ott a TBCutter nevû alkalmazás, ami fogja a jpeg fájlt és a hozzá tartoró .map leírót és összedarabolja 256x256 pixeles csempékké, elkészítve mellé a TrekBuddy által elvárt leíró állományokat is.
Ezt a "MAP" csomagot meg be lehet szerkeszteni egy TrekBuddy "ATLAS"-ba a TBMapper alkalmazással. Akár egy Mobile Atlas Creator által készített túristautas atlaszba is.
Az említett TBMapper és TBcutter elég fapados cuccok, de azért mûködnek.
És itt a térképforrás:
http://turaterkep.ho...98524&layers=BTAzt persze jó lenne tudni, hogy milyen vetületben vannak a scannelt térképeim (Cartographia papíralapúról), mert lehet, hogy még konvertálgatni kell
gdal vagy hasonló segedelmével.
Kala: Nekem eléggé tetszik a program, még akkor is, ha elég fapados benne sokminden, pl a waypointok kezelése elég nehézkes, ha sok van belõlük. Ma reggel pedig kipróbáltam a navigáló képességét is: gpx formátumban feltöltött, vagy helyben mentett track-en képes végignavigálni oda-vissza. Ez pl arra jó, hogy a turistautak.hu útvonaltervezõjével megtervezed az utat, elmented gpx formátumban, és az erdõben szépen végigvezet a kütyü a tervezett úton.
Mindenképp érdemes kipróbálgatni a cuccot...
--Trifo