Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

olyanra gondolok, hogy alap beallitaskent menne mindig oda

pl thunderbirdnel van ilyen
ennel nemtom

ma tortent velem egy fura dolog es felsejlett bennem a dolog, hogy vki mult heten beallitotta a gepemen

Nem lett felvéve új levelezési szabály ?
más nem jut eszembe.
infószivárgás történt ??

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
Térkép: Hargita megye
innen terkep hogy huzhato le?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
Térkép: Hargita megye
innen terkep hogy huzhato le?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
LóFarkas: holnap csekkolom a verziót, de formára olyasmi, mint a tiéd. Feltolom majd háziszerverre, oszt viheted nézegetni.

--Trifo

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

ennel nemtom

ma tortent velem egy fura dolog es felsejlett bennem a dolog, hogy vki mult heten beallitotta a gepemen

Nem lehet, hogy az email fiókodban van beállítva? Csak mert akkor mindegy, hogy milyen lev. programot használsz, a másolat közvetlenül a szerverrõl megy el.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Part2: A fájlméret sztem a png(?) formátum miatt van, ha jpg-be vagy tömörítettebb png-be konvertálod akkor szépen összemegy, erre vannak progik.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

LóFarkas: csináltam a Budai hegyekrõl egy próba mashup-ot a MapCruncherben, felvettem több, mint 60 pontot, de még így sem az igazi. Persze lehetne még ennél is több pontot belenyûni, mert ez se volt több egy órányi szüttyögésnél, de nem biztos, hogy megéri az eredmény. Egyszerûen nem illeszkedig a scannelt térkép a méterarányokhoz, úgyhogy ennél is jóval több illesztõpont kellene, és még akkor sem tuti az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy kb ugyanerrõl a területrõl a MobileAtlasCreator által készített kimenet kb 35MB, ennek meg több, mint 200MB kell. Odaadom szivesen a scannelct cuccot, meg a 60 pontnyi illesztést, próbálkozz vele te is, hátna neked jobban megy majd.

--Trifo

Hogyhogy nem illeszkedik a méterarányokhoz? Hogy csekkoltad és mennyivel vannak elcsúszva az egyes pontok? Én nem adtam meg sok kalibrációs pontot (sztem 20 alatt) de elfogadható volt a végeredmény (a terepen mászkálva látótávolságon belül volt az a tereptárgy ahova a gps engem jelzett, ha nem is azon álltam épp).
Mikori a forrástérképed? Ha régi, akkor simán lehet pontatlan is, meg egy csomó dolog eleve el van nagyolva a turistatérképeken, vagy változott a helye 1973 óta, amikor az adatokat felvették stb.
Írtam privit.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
LóFarkas: csináltam a Budai hegyekrõl egy próba mashup-ot a MapCruncherben, felvettem több, mint 60 pontot, de még így sem az igazi. Persze lehetne még ennél is több pontot belenyûni, mert ez se volt több egy órányi szüttyögésnél, de nem biztos, hogy megéri az eredmény. Egyszerûen nem illeszkedig a scannelt térkép a méterarányokhoz, úgyhogy ennél is jóval több illesztõpont kellene, és még akkor sem tuti az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy kb ugyanerrõl a területrõl a MobileAtlasCreator által készített kimenet kb 35MB, ennek meg több, mint 200MB kell. Odaadom szivesen a scannelct cuccot, meg a 60 pontnyi illesztést, próbálkozz vele te is, hátna neked jobban megy majd.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

ennel nemtom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Lor: Nézet menüben asszem lehet állítani, hogy legyen-e BCC mezõ, vagy ne.

LóFarkas: megnézem azt a MapCrunchert már magamnak... TrekBuddy viszont menne a te kütyüdön is, mert Java (MIDP) alapú.

--Trifo

A java nem menne, androidra bizarr módon nincs rendes J2ME környezet. MGMaps is java (J2ME), az se fut. Készül viszont a natív android MGMaps, az lesz a királyság... és ha már írtál ránéztem, kiderült h trekbuddyból már most van natív androidos verzió. Még az is lehet h felrakom, bár kicsit sok lesz így a térképalkalmazás... így is van rajta 2, MGMaps jön ha lesz. Tud térképeket lehúzni magának netrõl? Ha csak az elõre gyártott offline térképeket tudja használni, az elég sovány...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
SDHC-k elvileg 2006 óta léteznek, de akkoriban még nem voltak elterjedtek, mert drágábbak voltak (a nagyobb tárolókapacitás miatt) a normál SD-k nél (max 4GB).
Emiatt az olvasóik is "extrának" számítottak és nem volt gyakori, hogy minden olvasó tudná kezelni a 4GB-nál nagyobb kártyákat.

Mostanra viszont elvárás, hogy egy 16GB-s, de legalább a 8GB-t kezelni tudják az olvasók. Viszont a legújabb 32Gigás vagy nagyobb kártyákat még nem sok minden kezeli, a legeslegújabb kütyükön kívül.

A sebesség az Class 1,2,3,4,... értékben van megadva, ez lehet akár mekkora, de ha az olvasód/íród csak pl 12x est tud max, mert akkor nem használja ki rendesen.

Az, hogy japán/kínai sony/tms/nokia/noname az tök mindegy, csak nem kapsz hozzá 5/10év/örökélet garanciát.

Secure Digital - Wikipedia, the free encyclopedia itt szinte mindent megtudhatsz :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Ateszt: a 4GB-s az SDHC (High Capacity), a 2GB-s meg sima SD. Én is ugyanígy jártam, a notebookom csak SD-t olvas.

--Trifo

Üdv Trifo.

-Köszi a (gyors) választ.

-Azt én is vágom hogy az SD és a SD/HC nem ugyanaz mert a kettõ más szabvány illetve az SD/HC gyorsabban dolgozik fel nagyobb adatmennyiséget vagy mi + azt is gondolom hogy annak sincs köze hozzá hogy hol gyártották az adott kártyát?

-Csak azért kérdeztem mert ha jól tudom akkor anno az SD/HC kártyák nemhiszem hogy léteztek volna már 4 éve mert akkor valszeg most kezelné a kártyaolvasóm azt is?

-De lehet hogy rossz a feltételezésem?
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Lor: Nézet menüben asszem lehet állítani, hogy legyen-e BCC mezõ, vagy ne.

LóFarkas: megnézem azt a MapCrunchert már magamnak... TrekBuddy viszont menne a te kütyüdön is, mert Java (MIDP) alapú.

--Trifo

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ühüm,
Outlook Express :BCC

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
outlook expressben lehet valahol rejtett masolatot kap funkciot beallitani?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

LóFarkas: Nos, TrekBuddy esetén úgy meg, hogy elõször kalibrálni kell a térképet, vagyik felvenni pár pontot a raszter képen és meghatározni hozzá a tényleges koordinátákat. Erre alkalmas pl az OziExplorer, ami nagyon sokoldalú program, de sajna nem ingyenes. A pontok valós koordinátáit meg lehet határozni pl a turistautak.hu webes térképének segítségével, mert ott kiírja a térképen kattintott pont GPS koordinátáit.
Ha ez megvan, akkor ott a TBCutter nevû alkalmazás, ami fogja a jpeg fájlt és a hozzá tartoró .map leírót és összedarabolja 256x256 pixeles csempékké, elkészítve mellé a TrekBuddy által elvárt leíró állományokat is.

Ezt a "MAP" csomagot meg be lehet szerkeszteni egy TrekBuddy "ATLAS"-ba a TBMapper alkalmazással. Akár egy Mobile Atlas Creator által készített túristautas atlaszba is.

Az említett TBMapper és TBcutter elég fapados cuccok, de azért mûködnek.
És itt a térképforrás: http://turaterkep.ho...98524&layers=BT

Azt persze jó lenne tudni, hogy milyen vetületben vannak a scannelt térképeim (Cartographia papíralapúról), mert lehet, hogy még konvertálgatni kell gdal vagy hasonló segedelmével.

Nem egyszerû, nem is látom át teljesen. Van arra mód h a jpg-bõl készített térképet használja a mobile atlas creator inputként? Nekem az kéne, hogy fogok egy jpg-t, és a az atlas creator egyik output formátumába konvertálom. (Az új telefonom androidos, mgmaps nem fut rajta csak rmaps, amihez meg megint egy másik formátum kell, amit az atlas creatoron kívül más nem nagyon tud generálni).

Nálad sztem egyszerû, dobj fel egy MGMaps-t a telefonra és egy Mapcrunchert a szgépre. Mapcrunchernek teljesen mindegy h milyen volt az eredeti vetület, kijelölsz jó sok, mondjuk 30 egybeesõ pontot a mapcruncher GUIjában (mutat egy microsoftos térképet amin azonosítgatod h mi mivel esik egybe) és az alapján megcsûri-csavarja magának a jpg-t hogy megfelelõ vetület jöjjön ki belõle. Szal elvileg tud térképet csinálni a citadellától lefotózott Budapestbõl is, pedig az elég nemsztenderd vetület:)
Egy alkalmazás és kész, amit kiköp ahhoz hozzácsapsz egy leíró fájlt (3 soros txt), feltöltöd a telefonra és jónapot, legalábbis elvben.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Hátha van tippetek, mert se nekem, se az ismerosoknek... viszonylag frissen telepitett win 7 van a gepemen, egyik pillanatrol a masikra elkezdte, hogy baszott lassan megy a torrent (termeszetesen csak legalis tartalmak letoltesere hasznalom), es belassul a bongeszo is teljesen, aztan kek halallal ujraindul. ha nem megy a torrent nem produkalja a tuneteket. ujratelepitettem a kliensprogramot, par napig jo volt, most megint ugyanez. savszelesseg az egekben, processzorkihasznaltsag es CPU homerseklet a abeka segge alatt. otlet?

Nah persze...legálisat mi? :D esetleg rakd újra a gépet xp-vel. érdekes módon nekem semmi gondom nem volt soha.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ateszt: a 4GB-s az SDHC (High Capacity), a 2GB-s meg sima SD. Én is ugyanígy jártam, a notebookom csak SD-t olvas.

LóFarkas: Nos, TrekBuddy esetén úgy meg, hogy elõször kalibrálni kell a térképet, vagyik felvenni pár pontot a raszter képen és meghatározni hozzá a tényleges koordinátákat. Erre alkalmas pl az OziExplorer, ami nagyon sokoldalú program, de sajna nem ingyenes. A pontok valós koordinátáit meg lehet határozni pl a turistautak.hu webes térképének segítségével, mert ott kiírja a térképen kattintott pont GPS koordinátáit.
Ha ez megvan, akkor ott a TBCutter nevû alkalmazás, ami fogja a jpeg fájlt és a hozzá tartoró .map leírót és összedarabolja 256x256 pixeles csempékké, elkészítve mellé a TrekBuddy által elvárt leíró állományokat is.

Ezt a "MAP" csomagot meg be lehet szerkeszteni egy TrekBuddy "ATLAS"-ba a TBMapper alkalmazással. Akár egy Mobile Atlas Creator által készített túristautas atlaszba is.

Az említett TBMapper és TBcutter elég fapados cuccok, de azért mûködnek.
És itt a térképforrás: http://turaterkep.ho...98524&layers=BT

Azt persze jó lenne tudni, hogy milyen vetületben vannak a scannelt térképeim (Cartographia papíralapúról), mert lehet, hogy még konvertálgatni kell gdal vagy hasonló segedelmével.

Kala: Nekem eléggé tetszik a program, még akkor is, ha elég fapados benne sokminden, pl a waypointok kezelése elég nehézkes, ha sok van belõlük. Ma reggel pedig kipróbáltam a navigáló képességét is: gpx formátumban feltöltött, vagy helyben mentett track-en képes végignavigálni oda-vissza. Ez pl arra jó, hogy a turistautak.hu útvonaltervezõjével megtervezed az utat, elmented gpx formátumban, és az erdõben szépen végigvezet a kütyü a tervezett úton.
Mindenképp érdemes kipróbálgatni a cuccot...

--Trifo

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

-A napokban vettem egy Kingston 4GB SD/HC (made is Taiwan) memória kártyát ,ez eddig rendben is lenne csak annyi gondom van vele hogy a notebookomban levö kártya olvasó nem akarja olvasni,viszont van egy FujiFilm 2GB SD kártyám is az (made in Japan) azt meg olvassa,a gépem 2006 os évjáratu.:(

A kérdésem az hogy a gépem évjárata miatt lehet-e az hogy az SD/HC kártyákat nem olvassa a gépem?:confused:

-Mert akkor be kell szerezzek egy sok az egyben kártya olvasót.:cool2:

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Hali!

LóFarkas: Jelenleg a TrekBuddy nevû cuccal hancúrozok, ami hasonló képességû, és van hozzá olyan alkalmazás, ami sokféle webes forrásból ( goggle maps, tuúrautak, openstreetview, stb) egy mozdulattal készít hozzá térképet. Rátolthetõ track iknfó alapján navigálásra is képes, bár tervezni nem tud. Tracket/waypointot menteni tud, és geocaching-re is alkalmas kisebb megszorításokkal, de azok a megszorítások se a navigálásra vonatkoznak, hanem a cache-kat tartalmazó fájlok kezelésére.

JPG-bõl trekbuddyhoz térkép hogy? Van a mobile atlas creator, de az csak online térképekre nyomul rá. Igazából pont a napokban kerestem én is vmi megoldást ahogy a jpg-imre rá tudom ereszteni az atlas creatort h egy másik szoftverrel tudjam használni a turistatérképeket.
(Online térképeket persze MGMapshez is könnyen lehet menteni, google, yahoo, microsoft, openstreetmap, mindegyikbõl sima, mûholdas, meg amit akarsz, POIkat is szépen beolvas KMLbõl, ha nagyon akarsz szgépen megtervezett útvonalat is rá lehet tölteni stb.)

JPGbõl térkép MGMapshez: Microsoft mapcruncher.
Részletek, cserebere, egyebek priviben, leírás itt: MGMaps :: View topic - MapCruncher maps in MGMaps

Mióta én ezzel foglalkoztam, frissült az mgmaps meg lehet h a mapcruncher is szal lehet h változtak a dolgok, de pont most túrok utána én is... ha vki elkezd molyolni vele, mindenképp dobjon privit.

Ezek szerencsére mind nagyon hasonló formátumokat használnak (microsoft online térkép, google maps, mapcruncher, mgmaps mind kb. kompatibilis), szal elvileg valahogy biztos össze lehet hozni azt is h fogsz egy jpg-t, térképet csinálsz belõle mapcruncherrel, aztán az atlas creatorral átkonvertálod olyan formátumra ami a te alkalmazásodhoz kell. Hamarosan rá is próbálok, az atlas creatorban meg lehet adni custom URL-t. Megadom neki hogy file:///C: satöbbi, meglátjuk mit szól hozzá. A fájlok névadási rendszerével lehet h gáz lesz... Persze elvileg fel lehet tolni a netre is a mapcruncherrel készült térképeket MS-hez, Google mapsre vagy saját oldalra és utána onnan lehúzni atlas creatorral, de kényelmesebb lenne ha felismerné a saját gépre mutató hivatkozást.