Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2010. március 19. - 16:02
Így ketten-hárman összedobtuk: a feltételt úgy lehet beállítani ahogy én írtam - =HA([feltétel];[érték ha teljesül];[érték ha nem teljesül]) - Wordbe meg úgy lehet bevágni excel tábla részletét ahogy a többiek leírták.
Csináld meg a feltételt akár az eredeti xls-ben, akár egy másikban a HA függvénnyel, aztán ha akarod ollózd be Wordbe.
Írta 2010. március 19. - 12:17
hoho
vki latja, hogy kuzdom.
nem talalok wordben iranyitott beillesztest
igy ilyen panelt sem
a feltetel kondiciok nemtom hol vannak
office excell 2003
office word 2003
2003-ban is megy:
A sima beszúrás után a beszúrt tartalom jobb alsó sarkán felajánlja a "Beillesztés beállításait". Ott ki tudod választani a legördülõ menübõl a Excelhez csatolás módját is : "Forrásformátum megõrzése és csatolás az Excelhez" pl.
Írta 2010. március 19. - 11:38
inkabb masra vagy word-bol hivatkoznek ra
raadasul vmi feltetel alapjan
pl a oszlopban 1 akkor masol
Excelben van megoldásom.
Másik fájlra hivatkozás ha a két xls ugyanabban a mappában van: [fájlnév]Munka1!a1. Gondolom más könyvtárból is ugyanígy lehet, csak akkor teljes elérési úttal... C:/stb.
A feltétel is könnyen megoldható.
Pl. ha a forras.xls 1. munkalap b1 cella értékét akkor akarod átvenni ha ugyanazon a munkalapon a1-ben 1 szerepel, különben meg a c1 értékét veszed át:
=HA([forras.xls]Munka1!a1=1;[forras.xls]Munka1!b1;[forras.xls]Munka1!c1)
Amennyire emlékszem wordbe be lehet ágyazni xls munkalapokat vhogy szal ugyanezt be lehet passzintani egy docba is, ha nagyon akarod.
Ha angol Exceled van akkor Sheet1 és =IF(..., plusz ; helyett , kell. Ha számok helyett szöveget akarsz beírni, azt ""be kell tenni. Szal pl.
=HA([forras.xls]Munka1!a1="cellatartalma";[forras.xls]Munka1!b1;"a feltétel nem teljesült")
Írta 2010. március 19. - 09:44
lor mindig jokat kerdez.
Nem tudom segit-e, lehet eleg sufni megoldas vagy nem fedi amit akarsz, de probald ki:
- Excel munkafuzetben letrehozod a forrasadatokat (ez a file kesobb tetszolegesen szerkesztheto).
- Ezutan megnyitod a wordot benne azzal a tartalommal amibe agyazni szeretned az excel adatokat.
- Az excelbol kivagolapozod a kivant cellakat.
- Beilleszted a wordbe iranyitott beillesztessel. (A panelen az office excel munkalapot valasztva es csatolas radigombot bebokve).
A word doksiban ezt kovetoen minden valtozas megjelenik amit az excelben csinalsz automatice.
A feltetel kondiciokat osszeallithatod az excelben es mindig csak az eredmenyre hivatkozol a wordbol.
hoho
vki latja, hogy kuzdom.
nem talalok wordben iranyitott beillesztest
igy ilyen panelt sem
a feltetel kondiciok nemtom hol vannak
office excell 2003
office word 2003
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. március 19. - 04:02
imi72: Nekem router mogul pl az index.hu tokeletesen pingelheto, annak ellenere hogy mindenfele hacker protection meg ilyesmi be van kapcsolva.
Sztem nalad valami gaz van (de ezt gondolom te is tudod, csak bizonyitekot akarsz ha jol ertettem )
Javaslom a tracert parancsot erre, azzal pont meglathatod melyik hop-nal all meg a csomag.
Tehat pl beirod hogy tracert index.hu majd latnod kell a listat hogy mely szervereken keresztul jutsz el a celhoz (ha eljutsz). Plusz szepen kiirja a valaszidoket is. Ha pl. nagyon sok, tobb szaz milisec jelentkezik valahol az szerintem mar gyanus lehet. (Ez az ertek relativ, mivel a kapcsolatod sebessegenek megfeleloen alakul)...
Köszi, tracert parancsot kipróbáltam, tényleg jó lesz összehasonlításra.
A ping is mûködik, csak a próbálkozásoknál pont sikerült megtalálnom azokat a célszervereket, amelyek nem válaszolnak rá
A monitorozó programot sikeresen beállítottam, teletûzdeltem néhány - most éppen elérhetõ - IP-címmel, aztán had szóljon. Fõleg a szolgáltató routerei lesznek az érdekesek.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. március 19. - 01:54
Sztem nalad valami gaz van (de ezt gondolom te is tudod, csak bizonyitekot akarsz ha jol ertettem )
Javaslom a tracert parancsot erre, azzal pont meglathatod melyik hop-nal all meg a csomag.
Tehat pl beirod hogy tracert index.hu majd latnod kell a listat hogy mely szervereken keresztul jutsz el a celhoz (ha eljutsz). Plusz szepen kiirja a valaszidoket is. Ha pl. nagyon sok, tobb szaz milisec jelentkezik valahol az szerintem mar gyanus lehet. (Ez az ertek relativ, mivel a kapcsolatod sebessegenek megfeleloen alakul).
lor mindig jokat kerdez.
Nem tudom segit-e, lehet eleg sufni megoldas vagy nem fedi amit akarsz, de probald ki:
- Excel munkafuzetben letrehozod a forrasadatokat (ez a file kesobb tetszolegesen szerkesztheto).
- Ezutan megnyitod a wordot benne azzal a tartalommal amibe agyazni szeretned az excel adatokat.
- Az excelbol kivagolapozod a kivant cellakat.
- Beilleszted a wordbe iranyitott beillesztessel. (A panelen az office excel munkalapot valasztva es csatolas radigombot bebokve).
A word doksiban ezt kovetoen minden valtozas megjelenik amit az excelben csinalsz automatice.
A feltetel kondiciokat osszeallithatod az excelben es mindig csak az eredmenyre hivatkozol a wordbol.
Írta 2010. március 18. - 23:11
raadasul vmi feltetel alapjan
pl a oszlopban 1 akkor masol
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2010. március 18. - 22:54
no pajtikaim
hilfe
van egy excell file, melyben pl soronkent vannak egy tengelynek a meretei adatai.
/ezt akarjuk frissen tartani/
es pl lenne egy meretlap ami excell vagy word amibe vhogy meghivatkoznank azt a sort az excellbol es bemasolna oda szepen.
ezt hogy?
Ha ugyanabban az Excel fájlban egy másik munkalap jó, akkor egyszerû. 1. munkalap A1 cellájába:
=Munka2!A1
és másolni onnan lefelé.
Lehet más Excel fájlra is hivatkozni, de nemtom hogy.
Írta 2010. március 18. - 20:53
hilfe
van egy excell file, melyben pl soronkent vannak egy tengelynek a meretei adatai.
/ezt akarjuk frissen tartani/
es pl lenne egy meretlap ami excell vagy word amibe vhogy meghivatkoznank azt a sort az excellbol es bemasolna oda szepen.
ezt hogy?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2010. március 18. - 20:33
(Még mindig a netem akadozására akarok adatokat gyûjteni, mert a szolgáltató szerint minden oké...gondoltam 24 óra alatt kiküldött több tucatnyi pingre kapott válaszból csinálok egy szép diagramot és majd csak tudnak valamit mondani, hogy akkor éppen mi nem mûködött náluk).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. március 18. - 11:53
A külsõ háló az az internet, vagy az internet másik végén található alhálózat? Esetleg a routerre van rákötve egy másik alhálózat?
Az elsõ esetben ha tudsz netezni a géprõl, akkor nem lehet gond.
A második esetben csak VPN-nel lehet szépen megoldani a dolgot, vagy a másik oldalon kell portforward-dolni a belsõ gépet.
A harmadik esetben be kell állítani a routeren a másik alhálót is, hogy tudjon arra is route-olni.
Írta 2010. március 18. - 11:35
Saját, itthoni géprõl kellene pingelni egy bármilyen másik külsõ gépet. A külsõ alatt azt értem, hogy nem az én (router által biztosított) alhálózatomban van.
A dolog sem parancssorból, sem pedig olyan programmal nem megy, ahol be lehet írni egyedi átjáró címet (már próbálkoztam a modem és a router IP-címével is).
ha alhálózaton belül van akkor szerintem sem kell semmiféle portforward meg átjáró cím.
nincs valami tûzfal ami blokkolhatja?
Írta 2010. március 18. - 07:30
Nem baxtatásnak szántam, csak megjegyzés volt.Köszönöm a részletes információt. Legközelebb byte-ban adom meg azzal biztos nem lesz gond. Talán úgy nem lesz muszáj mindig kiigazítani. (Biztos így szabadult el vala a magyar office is)
Írta 2010. március 18. - 05:56
A dolog sem parancssorból, sem pedig olyan programmal nem megy, ahol be lehet írni egyedi átjáró címet (már próbálkoztam a modem és a router IP-címével is).
Trance
Írta 2010. március 18. - 02:59
Éjszaka inkább nem postolok többet mert "ez" lesz belõle
imi: Kulso geprol van szo, ami az interneten van? Akkor szerintem mennie kene. Ha belso akkor meg nem kell portforward. Pl a workgroups gepei is latjak egymast anelkul.
Írta 2010. március 17. - 23:33
Esetleg át kell valamit írni a TCP/IP beállításoknál? Most nincs semmi konkrétum beállítva, mert a router mindent automatikusan oszt ki.
Trance
Írta 2010. március 17. - 22:44
Terra - Wikipedia, the free encyclopedia
Tera- - Wikipedia, the free encyclopedia
Írta 2010. március 17. - 22:30
Ettol fuggetlenul en is ajanlom, nemcsak mert tapasztalataim azt mutatjak hogy megbizhatok (ami nem zarja ki a selejtet!), hanem ha jol tudom mar csak ez az egy vallalat nem keleti. Bar valoszinuleg ok is ott gyartatjak az eszkozoket.
Írta 2010. március 16. - 21:32
Írta 2010. március 16. - 20:51
2 db 1T samsung story station teljesít szolgálatot kb fél éve két barátomnál,minden gond nélkül