Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2010. augusztus 16. - 16:08
Írta 2010. augusztus 16. - 14:47
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Ezt mutatja az Everest...akkor ez most szar integrált kártya v. csak amolyan középszar?
eszaki hidba integralt video - teljesen jo, csak jatekra alkalmatlan. dx10et tud, igy ket dolgot tudok elkepzelni: 1. keves a megosztott videomem (nem derul ki) 2. vmit nem tamogat hwes a ficsort, amit elvar a jatek. ugyan dx10, de lehet a dolgok felet procin emulalja, igy baromi lassu lenne rajta, ha elindulna.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2010. augusztus 16. - 13:59
Ezt mutatja az Everest...akkor ez most szar integrált kártya v. csak amolyan középszar?
Írta 2010. augusztus 15. - 15:24
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. augusztus 14. - 23:18
Kíváncsiságból letöltöttem egy játéknak a demo verzióját (Warhammer: Mark Of Chaos), de nem hagyja elindítani, mert azt mondja nem elég jó a video kártya...
Dedikált video kártya nincs is, mert ez egy notebook és ELMÉLETILEG a Core2Duo-s Intel 3200 nagyon ügyesen, okosan és jóságosan megosztja a rendelkezésre álló 2 GB RAM-ból a szükséges mennyiséget "virtuális videokártya" formájában vagy mi a vihar...hülye vagyok hozzá az az igazság!
De lényeg az, hogy most én nem állítottam be valamit faszán vagy kajak megfekteti egy 512 MB RAM és 256 MB GPU RAM igényû játék a 2GB RAM-os "virtuális-megosztós-de-igazából-nem-létezõs-video-kártyás" rendszert (a legfrissebb driver van fenn mindenbõl...)???
milyen integralt videod van, mennyi videomemet foglal? egy everest sokmindent kiir
Írta 2010. augusztus 14. - 23:15
Lassan-lassan gondolkozom a gépfejlesztésen, most ezem van:
ASUS P5Q Pro
Core2Duo E8400 @ 3.6GHz
2x1 GB Geil Black Dragon DDR2 1066Mhz
Ezt néztem ki:
ASUS P7P55D-E
INTEL Core i5-760 (vagy 750, de ahogy néztem egy árban vannak)
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
A memóriával nem vagyok képben, kell nekem 1600MHz-es, illetve megéri a felárat a CL8/7/6?
A jelenlegi cooler-em (Coolink U8-120-1600) nem kompatibilis a S1156-tal, nézegettem a Noctua-kat, de az árképzésen szívrohamot kaptam, mit érdemes venni ami hasonlóan erõs hûtõteljesítménnyel bír, mint a jelenlegi Coolink-em és olyan hangtalan is?
ha eddig vartal, akkor vard meg a sandybridge procikat inkabb (osszel meg olcsobb is volt az i5). mongy ha nem lehet oket tuningolni, akkor szivas. memoriat szvsz csak addig erdemes fejleszteni, amig a rendszert kiszolgalja orajelben. az idozitessel keveset nyersz osszteljesitmenyben, csereben csunya dolgokat tud muvelni, ha vmelyik subtiming nem stimmel melleje (vagy feleslegesen tulfeszeled a ramot).
COOLERMASTER Hyper 212 Plus
Írta 2010. augusztus 14. - 23:15
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. augusztus 14. - 21:09
Nekem Kubuntu alatt amiota csak font van a flash, mindig is csinalta, de max. a bongeszo doglik meg. Neha meg az sem. Egy ido utan megtanulsz vele egyutt elni.
Írta 2010. augusztus 14. - 20:19
Köszi a tanácsot!Én samsung 2.5"-t használok, nem volt még vele gond. Ha valamelyik nagy gyártótól választasz, szerintem nem tudsz hibázni. Úgy nézem a 320-500G van most jó ár-érték arányban.
Hehe. Úgy látom, nem csak én szívok ezzel. Sajnos nem tudom, hogy miért, de a tippem az, hogy ezért, mert valami rossz.az mitõl lehet, hogy a 3.6.8-as Firefoxban a legújabb Flash rendszeresen össeomlik és így megfagy a gép 1-2 percre?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2010. augusztus 14. - 19:15
CPU: 2.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent AMD Athlon
RAM: 512 MB system RAM
VGA: 128 MB NVidia GeForce 4800, 128 MB ATI Radeon 9200
DX: DirectX 9.0c
HDD: 3GB free hard drive space
Hang: DirectX 9.0c-compatible 16-bit card sound card
Felbontás: 1024x768 display resolution
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2010. augusztus 14. - 14:47
Nekem Intel GMA X3100-as van a laptopomba, de ettõl sokkal nagyobb gépigényû játékok is elfutnak.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2010. augusztus 14. - 13:15
Dedikált video kártya nincs is, mert ez egy notebook és ELMÉLETILEG a Core2Duo-s Intel 3200 nagyon ügyesen, okosan és jóságosan megosztja a rendelkezésre álló 2 GB RAM-ból a szükséges mennyiséget "virtuális videokártya" formájában vagy mi a vihar...hülye vagyok hozzá az az igazság!
De lényeg az, hogy most én nem állítottam be valamit faszán vagy kajak megfekteti egy 512 MB RAM és 256 MB GPU RAM igényû játék a 2GB RAM-os "virtuális-megosztós-de-igazából-nem-létezõs-video-kártyás" rendszert (a legfrissebb driver van fenn mindenbõl...)???
Írta 2010. augusztus 13. - 12:29
Írta 2010. augusztus 12. - 22:40
Lassan-lassan gondolkozom a gépfejlesztésen, most ezem van:
ASUS P5Q Pro
Core2Duo E8400 @ 3.6GHz
Szerintem ne olyan gyorsan. Most oszinten, miert is? Ez rossz gep? Mire hasznalnad?
En is gondolkoztam a minap ilyesmin, de csak es kizarolag azert mert idonkent eldobja az IO controller a vinyokat, nem kovetkezetes hogy mikor es mitol. Ettol fuggetlen a Core2-ok eleg jok. Semmi ertelme cserelni oket, max ha gamelsz, akkor meg eleg lehet egy jobb vga.
Quad-os rendszernel elofordulhat hogy gyengebben teljesit mint egy core2. Egyenlore ha jatszol, vagy tobb egyideju valos idoben a processzort hasznalo alkalmazast futtatsz, akkor tudsz profitalni a 4mag (8szal) -bol (Akkor is meg boven eleg 1156-as foglalat) , ha office/melo, multimedia, meg egy kis game van csak akkor semmi ertelme kidobni a cash-t, csak uresben jar a gep. En igy latom. (Most cserere ertem ezt nem uj gep vasarlasra) Energiafelhasznalas szempontjabol jobbak az uj cpu-k, alaplapok.
De hogy ne csak hulyesegeket irjak, es a kerdesedben is probaljak segiteni. Egyszeru a dolog olyan szempontbol, hogy lehet tudni mit bir a chipset meg a proci az ateresztokepesseg szempontjabol. (pl. hany pci-e 16x vezerel es hany csatornas/milyen gyors ramokat kepes kezelni), igy kiszamithato hogy mi az ami eleg es mi nem. Szerintem biztos szamit a sebessege mivel az 1360-as rendszereknel eleve tri-channel-ben kezelik mind a ramot mind a PCIE-t. A 2x2CL7 is inkabb ajanlott.
Meg mindig visszafogjak huzni a rendszert a merevlemezek (az SSD-k is ) szoval pakold tele rammal ha ki akarod hasznalni a sebesseget 4Gb eleg lehet.
imi72:
En a RAID-ot felejtenem a helyedben hacsak nem kulon karcsival akarod vezerelni
Total szopas amit a mobok (pl asus) tudnak. Kollegamnak nemtudom hanyszor lett oda minden mert allandoan felbomlott a tomb, pedig raid 5-be volt azt hiszem (a legbiztibbe) Mase tudjuk mitol. A legtutkosabb es olcsobb megoldas: Veszel ket vinyot (lehet kulso) es software-sen backupolsz. A backupot meg kirakod fiokba szefbe ahova akarod (Azota neki sincs problema). Minden mas tarolasi modszer serulekeny, vagy draga (SSD,BR) vagy tul kicsi kapacitasu (CD/DVD) vagy lassu (DAT). Neten en nem tarolnek semmit, te elhiszed hogy ott barmi biztonsagban van? Persze lehet hogy csak en vagyok paranoid es tul sokat vagy tul keveset lattam.
Írta 2010. augusztus 12. - 12:33
ASUS P5Q Pro
Core2Duo E8400 @ 3.6GHz
Ezt néztem ki:
ASUS P7P55D-E
INTEL Core i5-760 (vagy 750, de ahogy néztem egy árban vannak)
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
A memóriával nem vagyok képben, kell nekem 1600MHz-es, illetve megéri a felárat a CL8/7/6?
A jelenlegi cooler-em (Coolink U8-120-1600) nem kompatibilis a S1156-tal, nézegettem a Noctua-kat, de az árképzésen szívrohamot kaptam, mit érdemes venni ami hasonlóan erõs hûtõteljesítménnyel bír, mint a jelenlegi Coolink-em és olyan hangtalan is?
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2010. augusztus 11. - 22:18
Eddig a gépen voltak, de egyre több, a tárhelyem meg egyre kevesebb.
A CD/DVD-s archiválás nem szimpatikus. A DVD-RAM mennyivel lenne megbízhatóbb?
A merevlemezes megoldás csak akkor lenne elfogadható számomra ha a kütyüben raid-be kapcsolt hdd-k lennének. Ebben létezik valamilyen "best buy", vagy ami valakinél már évek óta megbízhatóan mûködik? A NAS is tetszene, de az ára...khmm
A harmadik elképzelhetõ út a web-es tárhely, a gmail-es fiók 80 GB-osra bõvítése évente 20$, ami mondjuk 3-4 év alatt kerülne annyiba, mint egy külsõ raid-es ház (csak a ház, a merevlemezek még nincsenek is benne). Van valakinek tapasztalata a google-alapú tárhellyel (vagy javaslata alternatívára)?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. augusztus 09. - 20:55
"just chillin killin"
vendég_Charon_*
Írta 2010. augusztus 09. - 12:07
Írta 2010. augusztus 08. - 22:53
Én samsung 2.5"-t használok, nem volt még vele gond. Ha valamelyik nagy gyártótól választasz, szerintem nem tudsz hibázni. Úgy nézem a 320-500G van most jó ár-érték arányban.Korábban az archív fotóimat CD-re, DVD-re írtam ki. Most veszem észre, hogy a régi lemez közül bizony van, ami nem olvasható... Ezért szeretnék áttérni külsõ merevlemezes megoldásra, de egyáltalán nem értek hozzájuk. Hol, milyet érdemes venni?
Kösszziii!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_