Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Van vmi tipikus hibadefiníció erre az esetre van? Amikor bekapcsolom a gépet, elkezdi bebootolni a Wint, de közben leáll, kikapcsolja magát. Ilyenkor addig nem lehet visszanyomni a gépet, amíg le nem kapcsoltam az áramról. Amúgy megy minden normálisan. Ez kb 10-15 bekapcsolásonként egyszer szokott elõfordulni mosranában.

hát sztem ez a táp lesz (azon belül is talán a kondik...)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Van vmi tipikus hibadefiníció erre az esetre van? Amikor bekapcsolom a gépet, elkezdi bebootolni a Wint, de közben leáll, kikapcsolja magát. Ilyenkor addig nem lehet visszanyomni a gépet, amíg le nem kapcsoltam az áramról. Amúgy megy minden normálisan. Ez kb 10-15 bekapcsolásonként egyszer szokott elõfordulni mosranában.

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szuper!

kiprooszálom!
Kiváncsi vagyok mennyit számitanak ezek a freq modok.
Aztán lehet vissza is állítom.. :) vagy belövök vmi arany középutat gémekhez.
na go for test!

és köszi

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mintha én mondtam volna :D
ati tool-ban adig állitgathatod kézzel, amig a szõrös kocka a "scan for artifacts" fül alatt nem jelez sárga kis kockákat (azok az artifactok)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
3.6-osokat nagyon max DDR600-ig szokták húzni, vagyis 300 effektív. De az már nagyon a vége, valszeg hibázni, szemetelni is fog.

AtiTool fasza, használd a legújabbat, a 0.25-öst. Szépen kiteszteli neked a max GPU és mem frekiket, elmenthetsz porfilokat 2D, 3D alkalmazásokhoz, játékokhoz, stb. Azokon az órajeleken, amiket az AtiTool ad nyomsz pár benchmarkot (3dm03, 05), fícsörtesztekkel, és figyeled erõsena képet. Ha nem szemetel, nem lép ki, nem fagy meg az alkalmazás, akkor jó lesz az emelt órajel. (Persze alapvetõen nem jó egy karit sokáig nyomorgatni - de ez az én véleményem.)

Feszemeléssel nem érdemes igazából a VGA-knál foglalkozni, mivel csak az AGP slotnak tudsz adni magasabb feszt, ami lehet, hogy a memóriának jó lenne, de a többi motyónak benne nem feltétlenül. Nem is nagyon szokták a VGA-kat feszemelni. (Mármint olyan értelemben, ahogy mondjuk a CPU-nál értjük. A Vmod már egy más kategória.)

Mivel az adott kariban nincs hõszenzor, így sehogy sem tudod ellnõrizni a hõmérsékletet. Ha túlmelegszik kikapcsol. Ezért a gép is. Ha sokszor kikapcsol, tönkremegy - by Iljics. :)

Pro-n nincs nagy tuning arzenál, ha felhúzod az XT órajelére, akkor jó. (Meg nem mondom meik hány pipás és miért, rég volt már csúcskari. :))

A szakfórum szaktopikja: http://prohardver.hu...mod=40&id=36018 Ha ezen átrágod magad, mindent tudni fogsz. ;)

Hi!

van itten egy 9600pro 128 mega (asszem) 3.6ns -es samsung ramos saphire kari.
kérdés:
-Érdemes-e frekiket izélgetni hogy jobban menyjen?
-meddig "szabad" huzni (atitool-ban van vmi find max core/mem ezek megbizhato értéket állitanak be) ?
-feszkót kell/lehet adni ugy mint mondjuk proci huzkodásnál?
-vidkari gpu hõm. mivel lehet ellenõrizni?

egyéb tippeket és ötleteket köszönök!!
hali

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hi!

van itten egy 9600pro 128 mega (asszem) 3.6ns -es samsung ramos saphire kari.
kérdés:
-Érdemes-e frekiket izélgetni hogy jobban menyjen?
-meddig "szabad" huzni (atitool-ban van vmi find max core/mem ezek megbizhato értéket állitanak be) ?
-feszkót kell/lehet adni ugy mint mondjuk proci huzkodásnál?
-vidkari gpu hõm. mivel lehet ellenõrizni?

egyéb tippeket és ötleteket köszönök!!
hali

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
sata pata közti különbséget szemmel nem veszed észre
nekem most is pata vinyóim vannak többnyire és simán hoznak 40 mb/seces átlagokat, meg szép peakeket
mondjuk árban ugyanott vannak, tehát elvileg mindegy

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts

hú, babó lefsom a bokám ha te az vagy akire gondolok (vagyis szereted a zsír kék villámokat ;-))

ON
akkor SATAII-t vinyót beledugok SATA alaplapba? ha igen, akkor a sebesség az csak SATA szintû lesz? (ez logikusnak tûnne....)

@iljiCS köszi!

Ja, hát satás lesz a tempód. Amúgy különbséget nem veszel észre. Ja, és lentebb hülyeséget írtam.:D
Jajj le ne fosd!! :D Bububuubububububububuuu! Hutyutyu. ;) ki vagy?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ata (vagyis a p-ata, azaz paralell-ata): 33/66/100/133 kb/s (az utsó az ultra-ata)
s-ata (seriell-ata): 150/300 kb/s

gyakorlatilag nincs különbség az egy és a kettõ közt satásoknál, fene tudja miért. (lassú a motor, kicsi a cache)
nekem sata2 lapon van sata1 samsung. és igen, elvileg 150 kb/s gyakorlatilag másolásnál ha eléri az 50-et, már jó vagyok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A SATA I-II között csak eméletileg van komoly sebességnövekedés, gyakorlatban nem igazán lehet észrevenni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
hú, babó lefsom a bokám ha te az vagy akire gondolok (vagyis szereted a zsír kék villámokat ;-))

ON
akkor SATAII-t vinyót beledugok SATA alaplapba? ha igen, akkor a sebesség az csak SATA szintû lesz? (ez logikusnak tûnne....)

@iljiCS köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
S775, S478 halott platform.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Visszafelé kompatibilis. Amelyik SATA II-t tud, az tud I-et is. Amelyik csak I-et, az II-õt nem.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszi a reakciókat, akkor kivárok.... (bár már úgy szerettem volna.... de kibírom, ki kell bírnom! :-)).

13+1: S478ban érdemes még gondolkodni vagy most már inkább csak S775? kompatibilitási problémákon kívül van pl sebesség különbség köztük?

mod:
és amelyik alaplap SATA-t tud, az SATA II-t is? (ez csak a vincsesztereket különbözteti meg?)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez igaz, de Burce nem csúcs motyót szeretne venni, a középkategóriára pedig most érdemes várni egy-két hónapot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én nem cserélek, megveszem a majd kapható leggyorsabb kétmagost, meg a pár 512-es helyett szerzek egy pár 1 gigásat ddr1-bõl.
aztán ha nem lesz elég, váltok K8L-re, az lesz az elsõ normális am2 proci. addig csakis a conroe.
de várni sose érdemes semmire. mindig lesz olyan cucc, ami 2 hónap mulva lesz bemutatva, és kenterbeveri a mostani csúcsot. de utána is lesz, és utána is.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A DDR2-nek se a DDR-rel szemben, de úgyis cserélni fogják a népek a jó kis 939-eseket u know. (De az mien genyó má', hogy az is 939 tûs, de azért átrendezzük, nehogymár belerakd a szaros X2-esed vagy Fx55-öd...)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A tesztek szerint az AM2-nek nincs mérhetõ elõnye a Socket939-el szemben. :)

Mer' egy állat vagyok !

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

vagyis a mostani magasabb teljesítményt fogom tudni megvenni ugyanannyiért.

ez általános érvényû a számítástechnikában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Intel procik zuhanni fognak elvileg, ha megjönnek az új Intelek, emiatt meg ugye az AMD is kénytelen lesz lépni. DDR1 memók felfelé mennek a gyártási kapacitás csökkentése miatt, DDR2-õk olcsóbbak lesznek. HDD-k kvázi állandó árfolyamon mozognak. VGA-k õsztõl szintén elindulnak lefelé, ahogy megjönnek az elsõ DX10-es karik. A mozgások miatt a high-end konfigok tulajdonosai õsszel szentem elkezdik cserélni a motyókat AM2, DX10-re, szal érdemes várni egy kicsit. (Várni mindig érdemes, hiszen gyorsan fejlõdik az iparág, de most a nagyfokú változások miatt különösen - szentem.)