Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nalunk otthon eleg sokaig volt razer diamondback, es semmi gond nem volt a formajaval. egeszen addig amig nem kerult elo valahonnan egy 518 :)

vole: Qpad problemat hogy erted? nekem meg egy adag icemat skatez is van rajta, de semmi hiba. tesom szerint kopik, en meg nem vettem eszre. Puha, es ez a lenyeg, a razer alu padot elegge utaltam. kemeny es hideg fujj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Copperhead -re gondoltam en :)

Prescott magos procim lesz valszeg, de ha csak rendes hutes kell ra az nem baj.
AMD -t nem akarok.

nekem az van....gyári hûtõvel szar volt, de egy alap zalmnannal teljesen jó....nem megy 50 C felé még nagy melgben sem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
MM-ben 16 volt asszem.

Máshol 17+.

Szal lehet, hogy M-ben is 16 - valamennyi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Lejebb ment mar ennek az ara, vagy meg mindig 16 folott van?

Lehet hogy nekem is mx518 + Qpad kombo lesz. Az MX518 csuszkaja nem tul magas a Qpad -hoz? Nem kell varialni semmit rajta hogy jo legyen egyutt a ketto ugye?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ez a rézfejû nekem nagyon furcsa volt tapizva a gomboknál. :-/

http://www.techpower...02/38198_1b.jpg

Használ valaki ilyet? Kényelmes?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Copperhead -re gondoltam en :)

Prescott magos procim lesz valszeg, de ha csak rendes hutes kell ra az nem baj.
AMD -t nem akarok.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
De a Prescott kegyetlen mód stabil gép építésére nagyon is jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Prescott magos Intel Pentium prociknak van valami kulonosebb hibaja?
Nem ezek voltak azok amik baromira zabaltak az energiat es melegedtek?

Vezetekes lezeres egerbol mit erdemes venni jatekra? Volt valami hiresen jo jatekosoknak valo eger + egerpad, csak mar elfelejtettem melyik volt az. Rob, te biztos tudod :)

van egy microsoft egér meg egy s&s steelpad egybecsomagolva, és az a beceneve, hogy "the aimbot" de szeritnem nem éri meg.
qpad+518 jó választás, vagy g5, esetleg razer copperhead.
prescott igen, sokat eszik, melegszik, és sz*r is. annyiért inkább amd.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Részemrõl g5 lesz a vezetékes, ha egy helyben tudok maradni. Zsír ez a g7 egyelõre :-) precíz, mint a sebész szikéje.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a Varga csalad mx518 + Qpad kombot hasznal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Prescott magos Intel Pentium prociknak van valami kulonosebb hibaja?
Nem ezek voltak azok amik baromira zabaltak az energiat es melegedtek?

Vezetekes lezeres egerbol mit erdemes venni jatekra? Volt valami hiresen jo jatekosoknak valo eger + egerpad, csak mar elfelejtettem melyik volt az. Rob, te biztos tudod :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
The choosen...

Feltöltött kép

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Szerintem játékra dual procos vagy 64 bites rendszer az pazarlás. Ezt én topnak nevezném, ha lehet, mert hétköznapi alkalmazásokra nem igazán jó választás.
A Xeon-t pedig el lehet felejteni, az valamikor akkor volt jó proci amikor a Katmai-val versenyzett az L2-es cache méretben, de ez ugye már régen volt. Manapság sajnos eléggé vacak hatásfokkal mennek dupla procos környezetben.
Az, amire én használom a gépeket, nem csak az a fontos, mennyi, hanem hogy milyen procik. Az ételnél sem a mennyiség, hanem a minõség a lényeg.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Igen, arra én is kíváncsi lennék Szike mit ért top alatt. :) Szerintem egyébként az vesz jó gépet, aki megteheti, és mondjuk jáccik, vagy komolyabban dolgozik a gépével, esetleg mindkettõ. Nyilván nem Xeont (bár van egy arc, aki azt vett gámázni...:D), de mondjuk egy E6600-at pölö, ha megjön.

Vélemények pro és kontra a témában: http://hup.hu/node/24214

Egyébként nem arról volt eredetileg szó, hogy jó-e vagy nem, létezik-e vagy nem, kivitelzhetõ-e vagy nem, hanem arról, hogy mi értelme van annak, amit írtak a rob által említett cikkben. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
sajnos rob, nem jártam szerencsével. vkinek még vmi ötlete?

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mivel Te 4-8 procis gépen dolgozol, mi számít topnak ? :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Köszi a linket.
Lineáris, egymásra épülõ programrészletek nem párhuzamosíthatók. Az nyilván való, hogy nem adnak részletes leírást hogy mindenki meg tudja csinálni, de ebben a formában nem sok értelme van a dolognak. Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi játékok programozási nyelvei nagyon hátulgombolósak az igazi parallel nyelvekhez képest. Ergo, ár / teljesítmény szempontból nem érdemes belefektetni.
Játékra pedig kár olyan nagy gépet venni. Tapasztalatból mondom, hogy csak az vesz nagyon top teljesítményû gépeket, aki vagy nem ért hozzájuk, vagy tényleg nagyon komoly feladatokra használja (sajnos ez a ritkább eset).

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem haragszom, én csak hobbi szinten foglalkozom a PC-vel. Ellenben te ebbõl mit szûrsz le? http://hwsw.hu/hir.php3?id=31563

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Há mer gyorsabb. :)

A 2 magos rencerek egyszálas alkalmazásokban (napjainkban nem nagyon van oan gáma, ami kihasználja a 2 mago) azt a szintet hozzák teljesítményben, amit az azonos órajelen rohangáló egymagos barátaik. Szal egy X2 3800+ a 2000 MHz-ével azt tudja, amit egy 3200+. Igaz, amíg a 3200+-on egy játék combos játék futtatása mellett a tûzfal és a vírusirtó se nagyon fér meg, addig az X2-n Oblivion mellett simán írhatsz DVD-t, renderelhetsz, tömöríthetsz, akármit, nem hatja meg, hiszen amíg az egyik maggal jáccol, a másik keccsöl a kubikos melóval ugye. (Alapból a rencer megosztja a feladatokat a 2 mag között alkalmazásonként, de be tudod állítani úgy is, hogy adott alkalmazással meik mag foglalkozzon, így a másik tehermentesül.) Namost ugye 2 szálas progik értelemszerûen úgy íródnak, hogy kihasználják a 2 mag adta lehetõségeket, tehát már eleve az egyikhez vagy másikhoz fordulnak, amikor úgy gondolják. Ha viszont az új driver meg tudja oldani azt, hogy a 2 mag egy egyszálas alkalmazás különbözõ résztevékenységeit megosztva végezze, akkor a sebesség ugye markánsan nõ. Ezt híjják Reverse Hyper Threadingnek.

Ne haragudj, de ez hülyeség. Nekem a munkám az, hogy többszálas alkalmazásokat futtatok 4-8 processzoron. Isten ments hogy ilyen bolond irányba menjen el a számítástechnika.
Amirõl te beszélsz, az a parallelizálhatóság. Annak vannak szükséges és elégséges feltételei. Szivesen mesélek róla, de csak szóban, vagy keresgess google-on és rájösz hogy ennek így semmi értelme. Nem csak alkalmazás szinten kell gondolkozni, hanem hardware szinten is.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Vista támogatja, DX10 támogatja, VGA driverek támogatják/támogatni fogják, jövõ ilyenkorra az eladott gépekben is túlsúlyba kerülnek majd a 2 magos procival szereltek.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.