Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

továbbá a MAC filtert is meg tudod adni. Ez az egyetlen módja a dolognak hogy szûrj.

Megnyugtatlak, MACet is roppant egyszerû hamisítani. DHCPvel meg az kap hamarabb IPt aki hamarabb fellép.
Ezért írtam, hogy 95%
A script kiddiek többsége ennyi kényelmetlenséget nem vállal egy kis ingyennetért, ha meg vki be akar mindenképpen menni sem a WPA, sem SSID rejtés, sem a MAC filter nem fogja megakadályozni. De nem hiszem, hogy egy magánhálózat törésére ekkora energiát fordítanak...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
De még így is marha könnyen fel lehet törni, ha tudod, akkor a DHCP szervernél megadod, hogy mennyi IP-t tudjon kiosztani és akkor nem tud majd bepofátlankodni. továbbá a MAC filtert is meg tudod adni. Ez az egyetlen módja a dolognak hogy szûrj.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

WEPet sürgõsen elfelejteni...

tudtam, hogy valamelyik (WPA/WEP) nem jó, ezek szerint pont mellényúltam... :)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Vételeztem egy olcsó smc routert amin van wifi, és ezt szeretném letiltani, hogyan tehetem meg, h a szomszédok és a fél kerület ne rajtunk lógjon?

8 karakternél mindenképpen hosszabb WPA vagy WPA2 használata, SSID broadcast tiltása és MAC szûrés kb 95%os hatékonysággal véd.

Lehet megadni WEP kulcsot

WEPet sürgõsen elfelejteni...

Van egy cross-link kábelem, meg két gépem Xp-vel. Tudok kapcsolatot teremteni a kettõ közt? Vagy kell még valami? Megyek vidékre, és nem akarok onnan hazajönni akár miért is.

Azonos osztályú IP címek, tûzfalak megfelelõ beállítása.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
van többfajta titkosítás, amikkel lehet korlátozni, hogy ki jöjjön be.
Lehet megadni WEP kulcsot, amit a hálózatra csatlakozáskor kell beírni, különben nem enged be. Érdemes lehet elrejteni a SSID-t, így ha valaki az elérhetõ hálózatokat böngészi nem fogja látni a tiedet (csak ha ismeri a nevét).
Az én routeremen van pl. MAC address alapján szûrés, csak azokat a MAC address-û eszközöket engedi be, amik meg vannak adva.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Vételeztem egy olcsó smc routert amin van wifi, és ezt szeretném letiltani, hogyan tehetem meg, h a szomszédok és a fél kerület ne rajtunk lógjon?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Köszi, így már oké. Daemonom van.....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
A .bin az egy image-file, olyan, mint a .iso. Vagy kiírod valamivel cd-re (pl. alcohol, nero), vagy pedig bemountolod daemon tools-al: http://www.daemon-tools.cc/

esetleg ha már van fent nero, akkor abban van valami olyasmi, hogy nero image drive.

• vendég
A ".bin" fomátummal mit tudok kezdeni?
Van egy elméletileg SVCD videom, ami .bin kitejesztéssel rendelkezik, de semmivel sem tudom lejátszani, pedig eddig minden videot tudtam futtatni. Most töltsek le kodeket v. konvertáljam át vmilyen más kiterjsztésbe?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Hali!
Van egy cross-link kábelem, meg két gépem Xp-vel. Tudok kapcsolatot teremteni a kettõ közt? Vagy kell még valami? Megyek vidékre, és nem akarok onnan hazajönni akár miért is.

Nem kell, csak a hálókártya legyen mindkettõben meg. De hát azok gondolom már integráltak ha XP megy rajta.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Akkor en ertettem felre valamit.
(Erdekes azer a link "macpower")
(Mit lehet dolgozni egy hdd hazzal ,az mukodik magatol nem??)
(Egyebkent a mac mini tenyleg majdhogynem pont igy nez ki/ekkora de az egy komplett gep cd-olvasoval)
(Nem vagy mac-es ,de meg lehetsz ;) )
En nem vennem zokon ha a PC-m is ekkora lenne es ugyanannyit tudna, de attol meg messze vagyunk szvsz...

Nem értetted félre: a cég elsõsorban Mac perifériákat készít. A MiniPod külsõ HDD ház exactly a Mac Mini mérete, pontosan azért, hogy akár több egységet egymásra rakva az alapgép meglehetõsen behatárolt tárolókapacitását lehessen növelni.
Már régóta kerestem a lehetõ legjobb ár/érték arányú külsõ HDD házat - így akadtam rá. Ja: és a következõ notebookom Mac lesz - ez biztos. ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Hali!

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Akkor en ertettem felre valamit.
(Erdekes azer a link "macpower")
(Mit lehet dolgozni egy hdd hazzal ,az mukodik magatol nem??)
(Egyebkent a mac mini tenyleg majdhogynem pont igy nez ki/ekkora de az egy komplett gep cd-olvasoval)
(Nem vagy mac-es ,de meg lehetsz ;) )
En nem vennem zokon ha a PC-m is ekkora lenne es ugyanannyit tudna, de attol meg messze vagyunk szvsz...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ez csak egy külsõ HDD ház+hub - és nem vagyok maces...;)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ja es van ra Photoshop ;)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Nahat ez is olyan uzsidoboz mint ami meloba van mac mini :)
Azt nemtom csillioval lehet-e, de hogy az OS X egy csillivilli az biztos ;)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Jövõ héten az enyém:
http://macpower.com....ts/hdd3/m9/m9dx
(Aztán lehet vele dolgozni csillióval...)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

threadmaster.

Ezer köszönet, tényleg mûködik és pont ilyenre vártam.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Hümmm... A *.chm tudtommal elég elterjedt indexelt súgófájl-formátum.
Akkor marad a Ghost. (Az ASUS jobb alaplapojaihoz régebben elõszeretettel csomagolták - nekem is így van meg.)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Olvasd _végig_ a FAQ-t ill. dokumentációt: http://www.runtime.org/dixml.chm

Olvastam. Volna. Ha vmi jóságos lenne és megnyitná nekem ezt a formátumot. Aztán rákerestem guglin mi is ez, és úgy tûnt ehhez új progot kéne felraknom. Biztos nagyon jó, mert
  • File size smaller than plain HTML
  • Range of formatting options that HTML gives for text presentation
  • Ability to search the full text
  • Ability to assemble several CHM files into one file with common TOC, index and search (see MSDN)
De basszus miért nem lehetne vmi megszokottabb formátumban felrakni?! Aztán úgy gondoltam egye meg a fûnyíróját. Bár ez még lehet változik.

/ez olyan mint mikor tanárnéni .djvu -ban rak a netre példasorokat... nekem irfanview olvasta szépen, de hányan szívtak emiatt, mert még csak az xp beépített böngészõjét látták...../

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"