Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

na linuxra (opensuse lett végül) sikerült bekötni a netet, éljen! megy is a dolog, de két valamit nem sikerül beállítanom:

1. olyan, mintha el lenne csúszva a GUI 2 centit a monitor széle felé, ennek eredményeképpen az egyik oldalon egy fekete csík van, a másikon pedig túllóg a GUI, és így pl. teljes képernyõs böngészésnél/szövegszerknél az X gomb képernyõn kívülre kerül, de alaból az óra is képernyõn kívül van...na ezt hogy lehet helyrerántani? (a beállíátsoknál 19"-es van megadva monitornak, mert 19-esem van)

Próbáld meg a monitort beállítani, lent találsz olyan gombot rajta hogy menü,
azt megnyomod, és azon belül meg a kép elhelyezkedésést beállítod.

Edit: linuxhoz nemértek viszont :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na linuxra (opensuse lett végül) sikerült bekötni a netet, éljen! megy is a dolog, de két valamit nem sikerül beállítanom:

1. olyan, mintha el lenne csúszva a GUI 2 centit a monitor széle felé, ennek eredményeképpen az egyik oldalon egy fekete csík van, a másikon pedig túllóg a GUI, és így pl. teljes képernyõs böngészésnél/szövegszerknél az X gomb képernyõn kívülre kerül, de alaból az óra is képernyõn kívül van...na ezt hogy lehet helyrerántani? (a beállíátsoknál 19"-es van megadva monitornak, mert 19-esem van)

2. rohadtul vibrál a monitor, pedig 75 hz-re van állítva. a gép, amin fut, egy p3 800 (900?) Mhz, 512 RAM, 40 giga winyó, és valami integrált alaplapi videókari...a frissítése 75 hzre van állítva (TFTrõl van szó), de így is vibrál...és ezt hogy?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Hali!
Az lenne a gond, hogy adott egy Windows XP, ami nem hajlandó/tudja betölteni a Pioneer DVD olvasó illesztõprogramját. A BIOS látja, Windows csak les :)
Ha ez számít, a Daemon Tools virtuális meghajtójára is ugyanezt írja.
Pls Help! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Mond azt hogy megéri P4et venni!

Grutól messze vagyok de nekem Fedorát ajánlották.
Igaz, mp3at nem játszik, 1680×1050ben nem indul a graf felület, wifi kártáym nem ismeri, audigymet csak sztereóban hajtja, stb, stb. De elvileg okés.

En nem ezt mondtam, de amikor megjelent anno a celnak nagyon is megfelelt, tovabba arra probaltam utalni ,hogy volt es meg ma is van letjogosultsaga az altalam emlitett teruleteken azoknak akiknek ilyen van (termeszetesen MOST mar ertelmetlen olyat venni, bar ha jol tudom lesz valami core duo -s HT -s cucc is nemsokara.)

A Fedora alapbol nem jatszik mp3-at mivel szerzoi jogok esetleges megsertese miatt eltavolitottak mar a rh 8-tol a redhat disztrokbol. Ellenben le lehet tolteni az xmms-bovitemenyekent es vigan dalol azota is :)
A graf felulet akkor nem indul ha
1 . Nem birja a HW vagy a linuxos meghajtoprogi.
2 . Nincs jol bekonfigolva (ez lehet azert van mert sajnos manualisan kell belenyulni a beallitasokba xorg)
Az Audigy -m pedig gyonyoruen szol multicsannel ben csak be kell minden csatorna hangerejet allitani (nekem talan az alsa-val megy ha jol emlekszem)
Szoval tud mindent amit kell csak "jatszani" :) nem igazan lehet vele.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ff azokat jól játsza le.
De ha az opera/profiles/cache4 könytárba meglesed a végén az flm kiterjesztésû fájlokat és mondjuk k-lite mega codecpackod van mpc-vel akkor megkapod a videófájlt külön :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Az akadozó gép egy P4 2,8@~3 GHz-s, 512 Mb memóriával, Ati 9600XT kártyával. A buffererelés is érdekes, 1-3 másodpercenként áll meg, és van, amikor nem is játsza végig a videót (Opera).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az akadozó gép ugyanolyan fitt, és ugyanoan erõs vas van benne?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nincs valakinek ötlete, hogy az miért van, hogyha videót akarok nézni neten (youtube..stb.stb.) akadozik a lejátszás? Ugyanaz a videó másik géprõl, ugyanakkor teljesen jól lemegy, de nekem akad. Operával és IE-vel is, 4 megás net mellett.
White Horse

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
OFF

http://index.hu/vele...eheti/ehet6142/

ON

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

na okosok:

van nekem egy window xpm wifis nettel. (tehát van egy kihasználatlan hálókártyám). meg van nekem egy másik linuxos gépem hálókártyával, de nincs több wifis izém. olyat lehet e, és ha igen, hogyan, hogy az xp-s géphez hozzákötöm a linuxost, és a linuxos az xps gépen keresztül kapja a netet? (nincs se kedvem se esztétikai gusztusom bekábelezni a fél lakást..)

Persze. Wifis karira rámész és engeded a netmegosztást, a linuxos meg meg fogja találni.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na okosok:

van nekem egy window xpm wifis nettel. (tehát van egy kihasználatlan hálókártyám). meg van nekem egy másik linuxos gépem hálókártyával, de nincs több wifis izém. olyat lehet e, és ha igen, hogyan, hogy az xp-s géphez hozzákötöm a linuxost, és a linuxos az xps gépen keresztül kapja a netet? (nincs se kedvem se esztétikai gusztusom bekábelezni a fél lakást..)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
megpróbálom..

de érdeks hogy nem is játsza le õket,érdeks ...... nem win32alkalmazás hibaüzenettel...
avs,vlc,divixplayer el próbáltam...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát a temp be csak akkor menti, ha bizony lejátszásra nyitod meg a videókat/bármit, vagy automatikusan elkezdi lejátszani..próbáld meg kikapcsolni az automatikus lejátszást, vagy nyomj jobbegérgomb/mentés máskéntet, hátha használ..esetleg flashgot+flashget is segíthet...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Hát nem tudom hogy ezt lehet egyáltalán rosszul beállítani... :)

érdekes módon a videókat nem menti csak oda ahová,azokat a C:\Documents and Settings\Márió\Local Settings\Temp be menti...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem nincs problémám ezzel a firefox-szal sem...
biztos jól van minden beállitva? ékezetes karakterek a mappa nevében, ilyesmi?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
mitöl lehet az hogy az ujabbik ff /2.0.0.2/ nem tölti abba a mappába a dolgokat mint ahová azt beállítom!?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát pedig pont az említett funkciók kellenének nagyon:) (mp3 lejátszás, wifi támogatás...)..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

linux guruk: melyik az otthoni célra legjobban hasnálható disztribúció?

Grutól messze vagyok de nekem Fedorát ajánlották.
Igaz, mp3at nem játszik, 1680×1050ben nem indul a graf felület, wifi kártáym nem ismeri, audigymet csak sztereóban hajtja, stb, stb. De elvileg okés.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
linux guruk: melyik az otthoni célra legjobban hasnálható disztribúció?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Rossznak egyik sem rossz. Részletes teszteket nézz, Dellrõl tudom hogy jó dolgokat tud, usb hubot is szeretjük, fix kontrasztot is... meg rengeteg elégedettt user van. Viewsonicot anno nézegettem, VX2025wm-rõl itthon nem volt tapasztalat, másutt sem láttam sokat; Dellrõl meg csak jókat hallottam/tesztbe is. Viewsonicnál 1 vmi enm tetszett csak a tesztek alapján, de nem emléxem mi :( Asszem hogy nincs USB hub és van hang, (:rocket: ) ill még MVA paneles tesztet láttam ahol volt overshoot - na az viszont idegesítõ.