Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
vendég_Charon_*
Írta 2007. április 16. - 08:14
Írta 2007. április 15. - 19:30
némi játékra, de fõleg videóvágásra, hangeditálásra, fotószerkesztésre, PSben designolásra és 3D tervezésre/szerkesztésre kellene neki egy gép.(meg persze mindennapi dolgok..) összerakással nincs gond, csak az alkatrészekkel vagyunk gondban.
õ mindenképp valami C2D-platformot szeretne, sok tárhellyel (abból is fõleg a seagatet preferálja, minimum 2*250-re gondolt), minimum 1, de inkább 2 GB (leglaább 667 Mhz) memóriával, valami közepesen erõs videókarival (lehetõleg ATI legyen, de az nvidia sem gond) és egy olcsó(bb), de jól hûlõ házzal...190-200e, maximum 230-240e lenne rá anyagilag, és ez monitor nélkül értendõ. valaki tudna segíteni?
õ (meg kicsit én:D) ezt hozta össze:
- C2D e6400 2.13 ghz
- asus p5b deluxe alaplap
- zalman cnps7700 cu hûtõ
- asus ta55ga 550W táp
- 250GB/16MB és 320GB/16MB SATA Seagate winyók
- kingston ddr2 667mhz 2048MB memória
- sapphire radeon x1900gt 256mb videókari
- LG/Pioneer/NEC/samsung optikai meghajtó
- coolermaster rc 330 black elite ház (õ ragaszkodik ehhez, nem érti meg, hogy hardverigényes munkáknál fontos a jó hûtéssel ellátott ház)
- + floppy + kábelek + apróságok...
Ralph: próbáld meg kicsit gyorsabban írni, az újfajta (52x) nyersanyagok nem kedvelik a lassabb sebességeket. én 52xes nyersyanagot mindig 16x vagy 24x es sebességgel írok, idén eddig ~két 50es TDK-tornyot használtam el (kb. 80 lemez, LG íróval), ebbõl mindösszesen 3 darab lett hibás, pedig írok rájuk mindenfélét (videó, dokumentum, képek, zene, audio cd...). a
aztán próbáld meg egy másik írószoftverral (én az ingyenes deepburnerrel szoktam írni, és ezt is ajánlom. persze speciális írásoknál: DVD Video, DVD-VR, SVCD/VCD nero 7.0.1.4-et használok én is). aztán ezután próbáld meg egy harmadik féle nyersanyaggal. (TDKt ajánlom..)
amúgy szvsz a legutolsó normális nero a 6.6.0.8 volt, nekem a 7.0.1.4 szintem egeszi a gépet, egy sima CD írásnál alig tudok mellette netezni (P4 2.8, 1024 MB RAM, XP)
(min hallgatod vissza a kiírt CDt?)
Írta 2007. április 15. - 19:30
MP3-as forrásfájlokból archiválnék audió cd-t NERO (7.0.1.4.) program segítségével.
8X-os sebességet választok és Verbatim,Philips nyersanyagot használok.
Két íróm is van (Samsung,LG).
Mindkettõvel elõjön a probléma.
Elkészülök az írással ,de a zeneszámok "ugranak".
Gondolom részletesen nem kell ecsetelnem,hogy ez mit jelent.
Mi lehet a probléma?
Csak audió írásnál van gond.
Írta 2007. április 15. - 15:00
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. április 15. - 14:41
meg az oylan kiegészítõ kütyü-nek is érdekelne az ára...
200 GB 8MB IDE 19224 Ft
250 GB 16MB IDE 20520 Ft (szerintem +50GB megér + egy ezrest;))
barracudából nincs is nagyon SATA, legalábbis az ebolton nem találtam. de sima seagetebõl:
160GB 8MB SATA-II 13584 Ft
250 GB 16MB SATA-II 17616 Ft
a maxtor is nagyon pöpec, ezek is mind. de én is seagate barracudat vennék most, ha vennék...amúgy igazából mindegy, hogy mit veszel. vedd azt, amelyik szimpibb.
ha csak IDE-d van, akkor én IDE-s winyót vennék, mégpedig a fentebb említettek közül a 250GB/16MB IDE Seagate Barracudát...aztán majd ha esetleg egyszer olyan új géped lesz, ami nem támogatja az IDE-t, akkor meg vennék 5-6 ezerért egy külsõ USB/FireWire rackházat...
Írta 2007. április 15. - 11:52
Elõny, ha nem sivít a ventije, sõt, ha nincs, az még jobb.
További elõny, ha bírja, hogy kínzom.
Abit KN8 Sli, Abit AN8 Ultra?
Ilyeneket találok még újonnan, vagy inkább használtat keressek (így legalább olcsóbb lenne)?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. április 15. - 11:12
Na, erre közben rájöttem.A proci szorzója nem a laptól függ.
Olvasgattam a PH fórumot és pár dolog megvilágosodott.
Utoljára Athlon Trubread 1700+ -t hajtottam túl, azóta kicsit azért bonylultabb lett a dolog.
Végül asszem a P5W DH mellett döntök, majd meglátjuk bejön-e.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2007. április 15. - 01:54
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. április 15. - 01:26
semmi hangja nincs ennek a Quantumnak.. pedig ahogy a méretébõl is gondoljátok, nem túl mai darab (~2000)
az a helyzet, hogy lesek egy árlistát, és azon kb mind SATA.. vagy ATA
Seagate barracuda hom much money?
meg az oylan kiegészítõ kütyü-nek is érdekelne az ára...
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. április 15. - 01:11
de vehetsz ide meghajtobol is 200-asat, es az teljesen fajdalommentes.
10es quantum fireballom nekem is volt, olyan hangja volt mint egy csapagyas helikoptermotornak.
en ha most vennek alaplapot, akkor tuti seagate barracudat vennek. haver gepebe azt tettunk, es tok kis fajin. csendes is.
edit: csatolmanyban a cucc amirol szovegelek
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 15. - 01:07
és ha nincs ilyen portom, akkor szopogathatom a kisujjam, vagy van rá valami egyszerû megoldás? /alaplapcserén kivül/
'mire kell'
hát hogy elférjek..
gondoltam oylat, hogy a 6gigást megtartom ekhte 'rendszermeghajtónak'
a 200ast mondjuk ketté particionálnám, egyik felén lennének a progik, játékok stb. másikon meg ha valamit 'frissen' leszedek netrõl.. zene, film, stb..
de ez irányba is elfogadok tanácsokat
az a baj hogy nagyon beleszoktam már a 6gigába és a 200 az elképzelhetetlenül nagynak hangzik, még tervezgetésre is..
ez a 6gigás, ez Quantum amúgy, és jópár éves gond nélkül..
a 3közül nemtom mér nekem így elsõ blikkre a Maxtor volt szimpi.
de ha aztmondjátok jó a Samsung is akkor perpill tökéletesen tanácstalan vagyok
Írta 2007. április 15. - 00:20
Na még egy kérdés: P5B Deluxe teszben azt írják, hogy 7x-re is állítható a CPU szorzó. Ez kivitelezhetõ lenne a 800-as PQI ramokkal? Mert egy 7*400 köri eredmény már bõven jó lenne nekem.
Szönte tuti.
Ha P5W DH lapon 7x-re állítom a szorzót, 400-ra az FSB-t, e6300-al menni fog a 800Mhz-es PQI ramokkal?
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. április 15. - 00:04
az elozo vinyodat ilyen kabellel kototted ra az alaplapra ni
ennek viszont ilyen a kabelja
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 15. - 00:04
ha van sata csatoló az alaplapodon, akkor én az ATA-s samsungot ki is húznám a sorból. (133MB/s a 300 MB/s al szemben)
nekem egy maxtor 120as IDE van bent 3 éve, meg vagyok vele elégedve, bár kicsit talán hangos, de gyors...én amúgy jelenleg seagate winyót vennék, de ha dönteni kéne a samsung/maxtor között, akkor maxtor. tehát ezek közül én a maxtort venném...
Írta 2007. április 15. - 00:02
A maxtorokat tartjak a leggyorsabbnak , a WD -k pedig a leghalkabbak es jo ar teljesitmeny aranyban vannak. A samsungrol nem tudok rosszat , hamar donteni kene ezek kozul en erre voksolok. (a kodja altalaban a hardware es vagy a software felepitesere utal, amire erdemes figyelni, (prohardware-n nezz korul ilyesmi)
Amit erdemes figyelembe venni vasarlasnal.
1, vagy 2 vinyo (2 disk kozott sokkal nagyobb sebesseg erheto el nem RAID rendszer eseten is, igy pl ket kisebb vinyo jobb valasztas lehet)
A SATA (neha kulon ill kotojellel irjak mivel a Serial-ATA kifejezest roviditi)
Szerintem ma mar alap a 7200 es 8Mb os vinyo, viszont:
16 Mb Cache csak SATA2-nel hasznalhato ha jol tudom, vagy legalabbis a samsung nal. A Sata 2-t viszont nem minden regi alaplap tamogatja es bar a vinyok lefele kompatibilisek hallani ezt azt rendellenes mukodesekrol.
Hitachirol fogalmam sincs annyi japan van valszeg ez se rosszabb mint a tobbi.
Szoval dontsd el mire kell es a szerint valogass azok kozul amik az igenyeid szerinti parametereknek legjobban megfelel , ilyen kozul pl hogy:
Gyarto, sebesseg (full,seek,read,write), zaj
(csapagyasokat ha vannak meg , erdemes kerulni, mert bar nem feltetlen megy tonkre hamar viszont izgato hangja lehet egy ido utan ),
homerseklet, csatolo tipusa, tapcsati, fordulat , belso cache es vegul de nem utolso sorban a kapacitas
Emberek most volt a ME-n az Internet "atyja" eloadasa, vicces figura jo fej, tetszik nezzetek meg
http://www.mindentud...cerf/index.html
Írta 2007. április 14. - 23:46
6gigás vinyó mellé szeretnék egy végre "hasznáhatót" is
a) Maxtor 200GB 7200RPM 8MB SAT-A 300 (6V200E0) ~15e
Samsung SP2004C 200GB 7200RPM 8MB puffer SATA-300 ~17e
c) Samsung SP20014N 200GB 7200 8MB puffer ATA-133 ~17e
d) Hitachi 160GB 7200 (MB puffer S-ATA 300 ~12e
Meliket vennétek? (esetleg indoklással..)
ezek a "SATA" "SAT-A" ezek mik?
köcc
Írta 2007. április 14. - 17:31
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2007. április 14. - 15:37
bár azt meg nem szeretném, hogy az optikai egér világítana állandóan
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2007. április 14. - 13:33
Picasa _Alex_
Írta 2007. április 14. - 12:46
Alex: a pontos feszeket csak kimérni tudod, vagy elfogadod azok véleményét, akik kimérték a pontos drop értékeket.
Szerk: a P5W DH 975-ös chipsetes lap, tehát vissza tudod osztani a RAM-okat az FSB-hez képest. Ugyanakkor 400-420MHz körül megáll FSB-ben, tehát egy 6400-et 6300-at nem tudsz rendesen kihajtani. Plusz jobb a memkezelése, mint a 965-ös lapoké, ugyanakkor jellemzõ rá, hogy igazából nem a sávszél dominál a memkezelésnél, hanem a szûk idõzítés. (Ellenben ugye 965-nél inkább a memória órajele számít, mivel a chipset jól reagál a sávszél emelésre.) Ha idõzítésre van kihegyezve, akkor viszont mélyebben a zsebbe kell nyúlni, és 800MHz fölött cl3-on muzsikáló kitet
Na még egy kérdés: P5B Deluxe teszben azt írják, hogy 7x-re is állítható a CPU szorzó. Ez kivitelezhetõ lenne a 800-as PQI ramokkal? Mert egy 7*400 köri eredmény már bõven jó lenne nekem.
Picasa _Alex_