Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Jorus: nincs enhanced jelölés.
A másik alaplapom egy szintén ebbõl a korszakból valo Abit (slot1 dettó) az simán tudja az USB 2.0-t. Azért furcsállom a dolgot. Azért köszi.
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Parej, nézd meg, hogy az eszközkezelõben, az USB controller hubnál enhanced-ként van-e megjelölve a hub vagy sem. Ha enhanced, akkor 2.0, ha nem, akkor a lapod nem tudja a 2.0-t, ami elég valószínû, ahogy Pite is mondja.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
P3B-F kb 99-2000es lap, szerintem még nem tud USB2.0át

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Asus p3b-f alaplapom nem akarja felismerni/kezelni az USB 2.0 - t! :( Oprendszer XP + sp2. Azt olvastam több helyen, az XP - nek nincs szüksége semmi külön driverra, mert alapból kezeli az USB 2.0-t. Hát, sajnos nálam nem ez a helyzet. :( Hilfe, bitte!
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Tam: ez nem a víz miatt ien, hanem a sok diszkós telefonzsinór miatt. :D

nem a diszkofenyeket hianyolom, nekem oda amugyis ilyen rugo-szeru lesz, az aokkal babasabb. nekem az tecc igazan, ahogy a csipre rateszed a temat, es bemegy-kijon egy nagy cso belole. olyan terminator-infuzios erzes :D sokkal csinibb mint egy boszme nagy venti. szerintem amugyis halodik a freezerem. eddig mintha halkabb lett volna.

es mivel 5 optikai meghajto helyem van, amibol csak 1et hasznalok, tok jol be tudnam tenni a puNpat a gepbe, a radiatornak meg vannak fasza kis kivezetesek hatul :) szoval nagyon igenyesen meg lehetne csinalni.

de ez a konfig most egy ideig tenyleg igy marad. most bringat epitek :D

aztan telen veszek egy dualquad 16magos procit meg 3 GTX-et osszekotok sli-be, es hehejj lesz jo vilag :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Olyan van, hogy a win millenium csak azért kezdi hiányolni a vmm32.wxd filét- ergo nem hajlandó elindítani a vindózt- , mert lehúzták és visszatették a rendszervinyó adatkábelét?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Tam: ez nem a víz miatt ien, hanem a sok diszkós telefonzsinór miatt. :D

Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
van nekem egy olyan installfileom, ami ilyen winzip self extracting. (EAGLE LayOut 4.13 a progi..) hát én ezt simán kibontom, majd elindítom a benne lévõ setup.exe t. egy ideig kint van a homokóra, de aztán már csak a futó folyamatoknál látom a setup.exe t, nem indul el semmilyen telepítés. XP SP2. mit csináljak?:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
telen ha unatkozok, en is viz ala teszem a rendszert, hogy ilyen jol nezzen ki :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Seagattel semmi, se nem hûs, se nem gyors, se nem halk...

Nem, mindenkinek írta, a satás félrevezetést címeztem neked most...
Annyi elõnye van a satának hogy nem lehet 1 kábelre 2 vinyót rakni. Viszont xar törékeny kábelei vanak és nagyon hoki tápcsatija. Bár szerencsére vannak olyan vinyók ahol lehet sima molex csatit is használni tápnak mellette...
Hogy örültem ennek a WD RE vinyóknál, de a hülye Liberty csatikiosztása pont rosszul jött ki és a *** satás tápo kell használnom a satás vinyóimnál :(.
Látszik mindkettõ: (kisebb kép nem volt, ami csak vinyós kép az még a sata/pata átalakítós samukról van :) - ami nem a sata 300 megás kamuja miatt volt, hanem sata raid vezérlõ van a mostani lapokon, nem pata)
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Intelbõl Core2 ami korrekt, többi fronton AMD - így egyszerûbb ;).

"ha van sata csatoló az alaplapodon, akkor én az ATA-s samsungot ki is húznám a sorból. (133MB/s a 300 MB/s al szemben)" Daverider, ez akkora baromság mint a ház!!!
Mutass egy vinyót ami 60 megánál gyorsabban olvas... innetõl meg olyan kurvára mindegy hogy 66/100/133/150/300 mega az olvasási limit...
Csodálkozom hogy senki nem javított ki...

burce: 939es lapokból Asus A8R, Abit AT8, Asus A8V-SE leginkább (ha még találsz), vagy K8N SLI... de: http://forum.hwsw.hu...c=123619&st=930

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

1. Kicsit asszem elkésve de leírom:

975ös alaplap+ E4300as proci, és nem kell nagy fsb, de rugalmasabban kezelhetõ a ram.

2. Mxtor és Samu vinyók sajnos a not recommended kategóriába küzdötték át magukat, WD (RE) és Hitachi az ajánlott.

1. ezt nekem írtad? ez teljesítményben mit jelent?
2. miért not recommenden és miért recommenden? Seagate-el mi a szitu?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kicsit asszem elkésve de leírom:

975ös alaplap+ E4300as proci, és nem kell nagy fsb, de rugalmasabban kezelhetõ a ram.

Mxtor és Samu vinyók sajnos a not recommended kategóriába küzdötték át magukat, WD (RE) és Hitachi az ajánlott.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Mobile AMD Turion64 MT37(64bit) 2ghz, vagy Centrino Dothan 2M/533mhz 2.1ghz?
Erõ? Mobilitás?

64 bit elõnye nem izgat egyáltalán, nem használja semmi jelen esetben.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az miért van, hogy a .net 3.0 újraterjeszthetõ verziója csak 3 mega, míg a frissítési oldalon kiválasztva és letöltve (windózápdét) 59?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
"Üres" Dellek voltak, a licenszelt dobozos WinXP Pro mellé fölösleges lett volna OEM.
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Megjegyzem, ha "gyári" xp-vel veszi az ember, abba beleintegrálnak minden drivert, ami kell és kiszednek szinte minden feleslegeset, plusz pár kedves segédprogramot.
Végül is, akinek xp pro kell... az értsen is hozzá eleve.
Ebben a században már csak úgy lehet egy gépre win-t rakni, ha van egy másik mûködõ gép nettel...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
kicsit OFF:

Múlt héten két Dell notebook telepítése során hamar rájöttem, miért még mindig a legnagyobb (vagy egyik legnagyobb) hardvergyártó ez a cég. Ha egy asztali gépen ilyen zsírozottan mennének a dolgok... Plusz a MediaDirect funkció is nagyon klassz dolog.
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
átkozott fu-si és sata összesküvés...

fu-si amilo pi 1536 laptop

biosban látszik a vinyó
xp telepítõ bebootol, betölt egy rakat drivert
telpítõválasztóban helyreállítást, telepítést lehet választani, ofc mindkettõre azt mondja, hogy nincs vinyó, kilép

a vinyó wdc1600bevs-22rst0.s1 160gb sata
de gondolom a drivert nem ehhez kéne keresnem, hanem az ide vezérlõhöz, ugye?

biosban ide emulációt nem találok
ahci beállítás sincs
usb floppy nincs (pendrive - sokaknál nem mûködött, de ha van driver, megpróbálom)

edit: ez tényleg mûködne?
"Floppy Configuration Utility - Intel® Matrix Storage Manager [F6FLPY32.ZIP] (266KB) 6.2.1.1002 1/4/2007". A tartalmát fel kellett rakni egy flopira, majd NLite-tal az XP Installba integrálni.

edit2:
kell, nem csak raid

When looking for a desktop or mobile PC system designed to protect your digital memories, be sure to look for an Intel Express chipset with Intel Matrix Storage Technology.

Serial ATA AHCI Software interface providing advanced storage interface for Serial ATA, including native command queuing, link power management and native hot plug.

http://downloadfinde...sional&lang=eng
itt van, ha kell valakinek

amit kell tudni még, ha valaki belefut ilyenbe
a lapon ott a támogatott intel chipsetek listája

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Dave: 800-as memót vegyetek minimum.