Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2007. november 07. - 16:14
igazából diákhitellel venném, mert muszály egy saját gép....a családi pc-n nem hagy az öcsém tanulni, ilyen 150 körül valahol jó lenne megúszni, nem kell atomreaktor mert nem játszani kell meg hasonlókra, csak azért legyen már legalább 1GB RAM meg vagy 100GB-os vinyó.....
Írta 2007. november 07. - 15:51
Pontosan ilyet használok (na jó: jobb VGA és apróságok kivételével), ennyiért ajándék - vedd meg. Ennyi.no ide is betévedek....
laptop-on töröm a fejem mert kellene nekem egy saját tanulni
150k lenne a legteteje....
http://www.laptop.hu...iew&itemid=9431
eddig ez a legbejövõsebb....vélemény, ellenérv, egyéb lehetõség érdekel
Nálam is MacBook-kal versenyzett annó (akkor még a Dell közel duplaennyiért volt...), végül az eszemre hallgattam...
(Home Entertainment Centernek majd vmi Mac játszik, de az még messzebb van.)
Írta 2007. november 07. - 14:10
Írta 2007. november 07. - 13:29
laptop-on töröm a fejem mert kellene nekem egy saját tanulni
150k lenne a legteteje....
http://www.laptop.hu...iew&itemid=9431
eddig ez a legbejövõsebb....vélemény, ellenérv, egyéb lehetõség érdekel
Írta 2007. november 07. - 02:21
Zorg ez csunya, en is nemreg olvastam. (Vagy realis?) Egyik oldalrol megertem (mar nem azt hogy kimennek aztan mindent felszamolnak).
Itt nehez okosnak lenni (mar a fajlcsere/megosztas/letoltes kerdesben), hiszen attol fugg melyik oldalon allsz. Nyilvan mindenki vedi a maga erdekeit.
Itt most sokmindent irtam volna, de aztan megse....
Ez endless war, mert erdekek es ellenerdekek utkoznek. Es itt most nem a vegfelhasznalokra gondolok.
Írta 2007. november 07. - 00:34
sosem voltam csendmániás gépek terén, (bár ha lenne sok $, akkor lehet az lennék. de amíg mûködik, addig mûködik...) szóval a zaj nem szempont. (fõleg videódigizéshez meg konvertáláshoz kell a gép, namost a videólejátszóm nem halk, a kamera sem halk..) kifejezetten sebességmániás sem voltam (persze szeretem, ha nem kell sokat homokórázni), sosem a winyó sebessége volt a szûk keresztmetszet. de szeretem, ha megbízható egy cucc, és nyugodtan otthagyhatom...szóval nekem winyóvásárlás esetén a WD RE a nyerõ, azt mondjátok.
Írta 2007. november 07. - 00:06
Írta 2007. november 06. - 22:53
A RE-s vinyok a nevukbol adodoan inkabb a Raid modra vannak kihegyezve. Inkabb a hosszutavu folyamatos uzemre es megbizhatosagra alkalmasabbak, ehez csokkentettek a motor vibraciojat es alacsonyabb a fogyasztasuk is.
Az RE2-esek mar mas teszta, de ott is ez az elsodleges szempont.
Ez nem jelenti hogy rosszak csak nem single modra terveztek oket.
Az SE modellek atlagos felhasznalasra vannak tervezve, de nagyobb teljesitmenyre. Vagyis arra ,ha mondjuk tobbnyire napi 4-8 stb oraban hasznalod vagy nem folyamatosan honapokig, viszont akkor rendesen. Nem enterprise vinyo na
Mintha egy Volvot meg egy Porsche-t hasonlitanal, csak nem ennyire szignifikans a kulonbseg .
Persze rob elonyben van annyibol hogy testkozelbol tapasztal mindket tipusra.
En az AAKS-rol tudom azt mondani hogy bazigyors. Osszefuggo nagy fajlok eseten raid nelkul 50-60MB/s felett visz at stabilan, nem csak par masodpercig.
De vegulis tokmindegy mert amennyi elonye van a Raidnek annyi hatranya is. Otthoni hasznalat eseten legalabbis adatbazis szerver vagy extrem videodigitalizalason kivul nem nagyon lesz elonye, meg akkor sem ha ez a legszukebb keresztmetszet ma egy PC-ben. Hiszen felere csokken a kapacitas es 2x-esere az adatvesztes esellye, egy merevlemez / kontroller stb. hiba eseten. Manapsag raadasul a tomegtermeles es a versenyhelyzet (sietseg) miatt eleg sok a gagyi meg a menobb gyartoknal is, legalabbis en igy tapasztalom sajnos.
Az NCQ-t meg tobb forumon is irjak hogy el kell felejteni mert tobbnyire lassitja a merevlemezt.
Írta 2007. november 06. - 21:48
az SE csendesebb, az RE gyorsabb.RE-s WD winyók magukban is jobbak, mint a sima, vagy csak raidben? (raid edition az RE, nem?)
legalábbis nekem van egy SE16-osom meg egy RE-m, és érezhetõen gyorsabb az RE. meg jóval hangosabb is! persze passziv vizhûtés mellett minden hangos, de azért észrevehetõ.
amugy szerintem a wd winchesterekkel nem lehet perpill tévedni.
ami ennél is jobb, az az uj hitachi p7k500 ami akár 40%-kal is kevesebbet fogyaszt.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. november 06. - 21:16
Írta 2007. november 06. - 20:37
Írta 2007. november 06. - 20:15
neked nem ajánlottam 110-be 8800gt-t, vagy igen?te Rob akkor hogy férek bele az általad említett 110 es keretbe?:confused:
karácsony körül esedékes lesz..
bár ha végigböngészem a hammon féle rendeléses listát, akkor:
leadtek 8800gt 512 - 51k
abit ip35-e - 17,5k
intel e2160tray - 15,5k
2*1024 kingston cl5 - 13,5k
összesen kb 98k (nem emléxem pontosan)
ehhez kell egy rendes táp (400-as fsp) - 10-12k
winchester (western digital 250 RE) - 16k
ház: asus - 9-10k
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. november 06. - 19:55
rob meg tam gyõzködte itt kelát meg okított engem, hogy a 8800GTre vár mindenki, mint a messiásra, merthogy kegyetlen jó lesz. így olvasgatok erre arra, szakértõk szerint karácsonyra, meg most hogy lassan jön a 9000es széria, a 8800GT ára olyan 50 ezer körülire is lemehet. és mindezt 8800gtx teljesítményen, ha nem tévedek.
nade kábeltéma:
forrasztottam ilyen aux hangcsatlakozós (ami sok alaplapon van, az enyimen nincs) kábelt, ami kell a tv tuner karihoz. mindent jól kötöttem, zsugorcsõ van mindenen, forrasztások és érintkezési hiba nincs, rövidzár nincs. mégis, amikor teszteltem, és panorámáztam (csak bal, csak jobb), akkor az egyik hangszóróból jött rendesen a hang, a másikból pedig mintha visszhangot hallanál, és a mélyebb, erõteljesebb hangok meg nem jöttek.
megnéztem, és a boltban vett jack dugó utolsó darabkájából (elvileg ez a GND) egy kb 3-5 mmes rész kilóg, ha bedugom, szóval nem lehet tövig benyomni...lehet emiatt van az, hogy csak részben megy át a hang az egyik csatornán? azt gyanítom, hogy a jack csúcsa nem érintkezik teljesen az aljzat tüskéjével...
Írta 2007. november 06. - 19:27
En egy nagyobb TFT-t szeretnek rovidesen meghajtani a kartyammal ehez kell a power sajnos.
1bkent meg mindig van jobb es ujabb ,vegulis a 8800 GTS megiscsak kozel 1 eves kartya mar
Írta 2007. november 06. - 18:28
Írta 2007. november 06. - 18:02
Hogy mennyire erdemes megvenni?
Jatek:
Crysis demo 1600x1024 highres 0xAA 20fps avg (medium shadow-al nem esik ez ala egyebkent elofordul atvezetoknel )
Film:
HDCP tamogatas (HDMI videok) (Sajna svideo tv kimenettel gondjaim vannak -> fekete-feher vmi driver bug azt irjak valoszinuleg kesobb megoldodik vagy SVIDEO-RCA)
Develop:
Tudtommal elso ilyen csalad a piacon amihez nyilt forraskodu fejleszto kornyezetet biztositottak. (8-as szeria) (Volt az a cikk, hogy password feltoresben ami parhuzamos adatfeldolgozassal jar gyorsabb mint a ma kaphato processzorok. Ok pl. mar kihasznaltak ezt)
A tobbi meg a szokasos.
Jelenleg eleg eros kartya es annyira nem veszes az ara , ha korabbi "csucsmodellek" arait nezzuk. Szerintem ezzel is kihuzom par evig. Bar mar jon a 9000-es szeria lehet azert nyomotabb az ara.
http://prohardver.hu...e_8800_gts.html
Írta 2007. november 06. - 17:16
te Rob akkor hogy férek bele az általad említett 110 es keretbe?:confused:65k körül lesz az ára.
de kb esélytelen szerezni perpill.
karácsony körül esedékes lesz..
Írta 2007. november 06. - 16:40
65k körül lesz az ára.annyira nagykirályság? kb. mennyiért éri meg megvenni?
de kb esélytelen szerezni perpill.
Írta 2007. november 06. - 16:35
en is a 8800GT-re varok
annyira nagykirályság? kb. mennyiért éri meg megvenni?
Írta 2007. november 05. - 23:11
a4team, bruttó 22212 hufigazából nem tudom mi az a valve blackbox:), de ha tényleg 15öt ér, akkor az a pár ezerrel több nem sok érte. 31ezer nekem is sok, de a 22ezres szimpinek tûnik. (hol van ennyiért 2600xt? én csak 25-26ér találtam..vagy te nettó árakat írsz?)
de ez csak egy példa, én 21-ért vettem az enyémet.