Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ramot visszaosztani, htt-t visszavenni 3-ra.
ez alap ;)
ezek után menni fog szerintem.
giga lapokban általában ctrl+f1-re jön elõ a mágikus része a bios-nak.

de mondj egy pontos tipust, és elmesélem mit hogy próbálj

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
szia

tuninggal már probálkozam de valahogy nekem nem jön be. venice magos dh-e6 os szteppinggel. fogalmam sincs mit csinálok rosszul de már a 2000et sem birja stabilan. feszemeléssel meg nem tudom de mintha 1,675is probálgattam volna és sehogy se jo - ramok is kaptak pluszt. ehez - hiába olvastam sokat utána, láttam én is mindenkinek az egekben a megahertz - nem értek. minden megy alapon

edit: nézegetva a 7300gt árát üljek inkább a seggemen tovább és késõbb vegyek egy másik gépet??

de pont az egyre nehezebb találni miatt gondolom hogy lehuzhatnék mégegy bõrt a masinárol

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az a 3000+ ha venice, akkor jó eséllyel megy 2600-at (enyém 2700-at ment) ha winchester, akkor 2400-2500 között fesz emeléssel.
elõször egy enyhe tuning próbát tennék, mielõtt pénzt ölök a rendszerbe.
kérdés a giga lap milyensége.
agp-s videokártyát egyre nehezebb találni amugy... fõleg olyat, ami jó is.
és soha ne tévesszen meg a vga-n található ram mérete. egy ddr1-es de 512mb-os asus 7600gs egy valag guanó, ellenben egy 128 megás ddr3 galaxy7300gt, ami kétszer körberöhögi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
végülis - egyszóval - egyált nem éri meg rákötleni? - jlenlegi helyzettel egyált nem vagyok tisztában. ugy értem árakat látom de nem tudom hova tenni a ddr3at meg a ddr2-t a vidkariknál pl.

eladni nems zoktam semmim amiért egyszer pénzt adtam, lakunk elegen ebben a házban vkinek csak jo lesz késõbb is. használunk 3 számitogépet + lapost 4en.

bf2-vel játszok, papiron gépigényes, egyébként putrisan de elmegy az enyémen - több mint két éve.
foxconn kégli, gigabyte alaplap, 3000es proci, 6600gt, +1 giga geil, fsp 350es táp és minden ami hût, csillapít vagy mozog az zalman

amit költenék: az a 12 a procira, 14körül van 1 gigányi ram(nem baj ha nem páros geil) és vmi vidkari, de annál ismét kérdeztem volna linkelt tipusok közül mert látok 18ért is vmit, 22ért is vmit meg 30-35környékén(de azok már 512esek). azért gondoltam hoyg nem uj konfig mert ezeket még saját zsebbõl megoldom. mert igy összeadva 50(14+12+22) alatt megállok és ha márciusra végzek az se baj. /telot is akarok én cserélni a bicajon :) - és a fox tetszik, de lehet hogy 'csak' manitou lesz ;)/

edit: ha majdnem 3 évig elvoltam ezzel elleszek ezután is - a bf2 meg eredeti nem tervezem hogy egyhamar váltok - még sok rangom van hátra. csak amikor még ezt a gépet vettem nem is álmodtam a fent emlitettekrõl.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én ha most házat evnnék, akkor vagy antec nine hundred, vagy gigabyte poseidon, vagy ha sok $$$ lenne, akkor a csúcs thermaltaket (beépített rohadtjó vízhûtés, hidraulikusan nyiló oldal - és tetõlap :))

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nekem ez a Raidmax Virgo van és elég jó a levegõ útja benne :)
http://www.tweaknews.../reviews/virgo/

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
videókariból általában 2-3 ezerrel drágább egy jobb típus AGPs verziója, mint a PCIe-s...;), és ha akarsz majd egyszer egy új PCIe-t venni, akkor senkinek nem fogod tudni eladni 1-2 év múlva. (ma még egy használt, jóféle 6600GTt 10-15rt el tudsz még adni..)

most szedtem szét az õsrégi P1es gépünket, mûködni mûködött volna, ha rakok bele egy jó winyót win98al...a cd olvasó meg a floppy megy a suliba prezentálós szétszedõs eszköznek, az 1 gigás wd caviar winyó meg az alaplap szintén, a tönkrement seagatet meg szétbontom, jó lesz belõle még a mágnes, ha építek egy lámpát egyszer...a P1-esbõl meg kulcstartót csinálok (kiöntöm a tûk között ilyen folyékony, megszilárdulós mûanyaggal, lefestem az alját fúrok rá ey lyukat és tádááám:))

gondoltam hogy a jó kis 150 wattos tápegység házába rakom bele a most épülõ kisebb erõsítõmet (TDA2040-essel lesz)...csavar leteket, fedél levesz és 3-4 centi sûrû por mindenen!! a kondiknak a fóliája nem is látszott, az ellenállatok körvonalait is csak a kis pordombokból lehet kivenni...naggggyyooon durva. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hé én:

neked megér ennyit? nekem nem érne meg, nem a legújabb proci sajnos egyik sem, és jeletnõs teljesítménynövekedést sem fogsz elérni. próbálj meg a mostanin húzni egy keveset...ha meg játszol sokat, akkor én új gépben gondolkoznék, ha lassú a mostani. (kétmagos amd-k, illetve core duok)

de ha érezhetõbb gyorsulást szeretnél, akkor szerintem inkább memóriát vegyél (2*1 giga 800ast pár helyen már kapsz egy kicsivel többért), ha csak ennyi a keret rá.

gabe: gépháznak így 10-15 ezerért én a következõk közül választanék:

ThermalTake Mambo VC2000BNS (feketében ofkorz) - valamikor tesztelték tán a pc worldos srácok, egyedül azzal volt bajuk, hogy kicsit sorjás némelyik él, de hát ez még messzen em a prémiumkategória.

gigabyte triton - phsok tesztelték talán, meg voltak vele elégedve.

illetve ha nem vagy designmániás, akkor Antec NSK 4000...

basszus szereltem valami ilyen olcsóbb házakba és volt egy ami viszont nagyon jófajta volt csak nem emléxem, vagy foxconn vagy viking,,,de nem tudom már melyik ,,,,francba ez nem marad meg , csak ha valami nagyon szar volt :(
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
keret kérdése is, csak mostanában gondolkoztam hogy ha már kifutó a ddr meg a 939 es is és az agp akkor most beruházok egy-egy jobb alkatrészbe.

ezért gondoltam hogy elõször proci - azt találom a legneccesebbnek - majd még 1 giga ram hogy legyen 2 és végül vmi agp s vidkari. sebességgel semmi baj, csak ha most nyerek 20-30%nyi(gondolom de lehet rosszul) teljesítményt, nem sok pénzért akkor egy pár évig elleszek még ezzel.

olyat nem akarok hogy alaplap csere mert akkor a fentebbiekbõl mindenbõl uj kellene és egybõl (nemvagyok türelmes fajta) és akkor már a táp se elég ha 2magvan....+mániám a csendesség és akkor uj proci meg vidkarihûtõ

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Utánuk nézek, köszönöm. A kinézet nem izgat különösebben, az asztal alatt bújik meg a gép.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hé én:

neked megér ennyit? nekem nem érne meg, nem a legújabb proci sajnos egyik sem, és jeletnõs teljesítménynövekedést sem fogsz elérni. próbálj meg a mostanin húzni egy keveset...ha meg játszol sokat, akkor én új gépben gondolkoznék, ha lassú a mostani. (kétmagos amd-k, illetve core duok)

de ha érezhetõbb gyorsulást szeretnél, akkor szerintem inkább memóriát vegyél (2*1 giga 800ast pár helyen már kapsz egy kicsivel többért), ha csak ennyi a keret rá.

gabe: gépháznak így 10-15 ezerért én a következõk közül választanék:

ThermalTake Mambo VC2000BNS (feketében ofkorz) - valamikor tesztelték tán a pc worldos srácok, egyedül azzal volt bajuk, hogy kicsit sorjás némelyik él, de hát ez még messzen em a prémiumkategória.

gigabyte triton - phsok tesztelték talán, meg voltak vele elégedve.

illetve ha nem vagy designmániás, akkor Antec NSK 4000...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Lassan minden cserélendõ alkatrészben magasabb szinten járok, mint terveztem. Az itteni javaslatokra már a processzorra, alaplapra és videokártyara is magasabb szintû opciót néztem ki :) Jövõ héten rendelek, már csak a ház okoz némi dilemmát, hogy asus vagy foxconn legyen.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
üdv

megéri lecserélni 12k-ért egy amd athlon 3000-est egy 3500asra? - foglalat megegyezik - 939
nem értek annyira hozzá, de mintha a megahertzben és l1 cacheban lenne különbség. utobbi nem bizti.

elég kifuto modellrõl van szo, nem tudom késõbb lesz e lehetõségem fejleszteni a masínt. választék már most sincs, ezt is nemrég láttam hogy ennyibe kerül egy jobb proci a foglalatba

edit: 1800on ketyeg a 3000

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Ok, köszönöm! Így már sikerült, csak azt hittem, h valamilyen szoftverbeállítási problémám van.
Mégegyszer köszönöm!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a másik csatlakozó a mikforon csatlakozója, nem meglepõ, hogy nem hallasz semmit, ha a hangfalba dugod. :) általában a rózsaszín színkódú csatlakozó/aljzat a mikrofon, a zöld az audio out (kimenet), a kék az audio in - ezek szerint kell bedugni a csatlakozókat a számítógép hátuljába. tehát ha azt akarod, hogy a mikrofon mûködjön, akkor a csatlakozójátdugd be a számítógép hátulján a rózsaszín, mikrofon jellel ellátott aljzatba, a másik meg mehet a hangfalba is akár...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

persze néztem....csak az plusz 30e többlet....nem tudom megéri-e nekem

HDD nagyobb. tárhelybõl sose elég .)
meg kapsz hozzá táskát meg egeret, ami ha nincs kb 20bõl jönne ki amúgy is :)

de mindkettõ jó választás. nézd meg õket élben aztán amelyik jobban tetszik .)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy mikrofonos fejhallgatóm, és amikor a fejhallgató egyik csatlakozóját bedugom a számítógép hangfalába, akkor tökéletesen hallom a hangokat, mindent! Viszont amikor bedugom a másik csatlakozót is, akkor teljesen elmegy a hang, és néma csend! Tudja vki, hogy mi lehet a probléma?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

az asus-t amit linkeltem nézted? :)

persze néztem....csak az plusz 30e többlet....nem tudom megéri-e nekem

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Úgy néz ki találtam egy összeállítást:
- memória: 2x samsung 1gb 800mhz/ddr2 2x5835 ft
- alaplap: abit ip35-e 21048 ft
- processzor: intel p4 dualcore (e2180) 2.00 ghz s775 19.518 ft
- monitorvezérlõre két tippem van: hd2600 pro avagy 7600gt ?
sapphire radeon hd 2600 pro 256 mb ddr3 21087 ft
gigabyte nVidia 7600gt 256 mb ddr3 24292 ft
- ház: asus ta-862 fsp 350 w pns táp 12.895 ft

A monitorvezérlõtõl függõen 86000 és 89500 ft a végösszeg.
A pcx.hu-ról (nem reklámozni akarom) néztem az árakat. Rendelt már tõlük valaki ? Egy pc-hez jobban értõ megmondaná, hogy ezek kompatibilisek-e egymással, javasol-e valamelyik összetevõ helyett mást, stb. ? Hangkártya, winchesterek, író/olvasó jön át a régi gépbõl.

Köszönöm a segítséget!

2600xt-t keress, nem sokkal több mint a pro vagy az eleve egy generációval idõsebb 7600gt
ha az asus ház nem jön be, akkor a coolermasternek vagy a foxconnank is vannak olcsónjót házai.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

http://edigital.hu/p...&cat=571&page=2

ez a cucc szállt most be a versenybe....kb ugyanazt tudja mint a Dell csak jó 20 ezerrel olcsóbban
szerintetek?

az asus-t amit linkeltem nézted? :)