Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A kulso rackeknel a belso meretet adjak meg, tehat 5.25 nel cd-t vagy mobil racket lehet tobbnyire beletenni , (vagy beepito keretet) es ezen belulre mehet a 3.5-os vinyo.
(Igy lehet meg mobilisabba tenni a kulso eszkozt, bar az a tapasztalatom hogy minel kevesebb rack-et kombinalok annal megbizhatobb a vinyo mukodese es jobb a sebessege.)
3.5-snel erre nincs szukseg mivel 1:1 szereled be.
2.5-s meg kozel ugyanolyan mint a 3.5-s kulso, csak kisebb vinyo megy bele.

A vistat is lehet gyorsitani pl kikapcsolod az UAC-ot , meg az osszes folosleges service-t
Teljesitmenyre allitod a megjelenest stb. Vannak elonyei , de jelenleg multifunkcios hasznalatra meg kozel alkalmatlan a driverek sebesseg, es software kompatibilitasi problemak miatt. Es ha jol emlekszem valahol irtak hogy az sp1 se lesz semmivel gyorsabb.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Elvileg az tartalmazza a sata drivert. Ha mégsem, akkor a már említett módszert tudod követni.

koszi. azert gondoltam, hogy a sata driverrel lehet gond, mert telepites kozben az sp2es xp elakad, aszongya nincs telepitett merevlemez. mas otlet esetleg?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hot swap, de nem csak vinyó, lehet egyéb eszköz, vagy tápegység is ilyen.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nekem mondjuk sp2-vel votl hajlando sata vinyora telepulni
igaz nekem nem satas volt az alaplap hanem bovito kartyas tema
akkor lettem rovid idore linuxos

azt hogy hijjak amikor menet kozben ki-be lehet szerelni a vinyot?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Elvileg az tartalmazza a sata drivert. Ha mégsem, akkor a már említett módszert tudod követni.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Ha nem SP2, akkor ja.

sp2-es xp. akkor?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha nem SP2, akkor ja.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Telepítés kezdetekor, amikor aszongya, hogy más gyártótól származó, meg szkázi, akkor F6, akkor te F6, Sata floppantyú be, települ, lát.

aham. floppy nincs, se drive, se lemez. vhonnan letoltom a hdd-hez valo drivert es kiirom cd-re, akkor azt be tudom tenni telepites kozben, xp cd ki, sata driveres be, aztan vissza?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Adtak hozzá Vistát. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azt tom, hogy te azt. :)

Ha Sata-s vinyóval szerelik, akkor csak kéne adniuk valamit, amivel feltolod a sata drivert, nem? Tkp. persze lehet CD-n, is, max betallózod.

Én ezt értettem alatta. :)

Most vásárolt notebookban tutira nincs floppy, USB-s floppyval asszem mennie kell. Vagy SP2-es XP-t kell feltenni, az nekem felismerte õket simán.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
iljics: sub workshop tud olyat, hogy megnézed mikor kezdõdik az elsõ felirat, meg megnézed az uccsót
az végét átirod arra az idõpontra amikor az uccsó szöveg van.
õ meg szépen összehuzza vagy eltolja

nekem ugyanez volt a V for Vendetta filmel.
kb 3 másodperc megoldani

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Én ezt értettem alatta. :)

Most vásárolt notebookban tutira nincs floppy, USB-s floppyval asszem mennie kell. Vagy SP2-es XP-t kell feltenni, az nekem felismerte õket simán.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Telepítés kezdetekor, amikor aszongya, hogy más gyártótól származó, meg szkázi, akkor F6, akkor te F6, Sata floppantyú be, települ, lát.

na. van egy kis problemam. vettem notebook-ot, vistaval volt szerelve. namost a vista egy nagy fos, iszonyat lassu, szoval le akarom csaerelni. a gond az, hogy az xp telepito cd-je nem ismeri fel a sata hdd-t benne. mi a teendo ilyenkor?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
"A meghajtó RAID Edition, azaz "RAID kiadás" elnevezése kissé megtévesztõ, szó sincs csakis RAID-ben való mûködésrõl vagy RAID-ben való teljesítménycsúcsról. A Caviar RE egy ugyanolyan egyszerû merevlemez, mint a Caviar SE, csak néhány megkülönböztetésben részesült a WD részérõl. Egyrészt a Caviar RE 1 millió órás (114 év) MTBF-fel rendelkezik szemben a Caviar SE 750 ezer (85 év) órájával. Másrészt a Caviar RE ismer egy úgynevezett Time Limited Error Recovery (TLER) funkciót, ami javítja a merevlemez és a RAID-vezérlõk közötti kompatibilitást, illetve megakadályozza, hogy a merevlemez hibajavítással töltött idejét esetleg végleges meghibásodásnak értékelve a RAID-vezérlõ kidobja a tárolóegységet a RAID kötetbõl. Emellett a Caviar RE 5 év garanciával kerül forgalomba. Sokak számára talán mindezen szempontoknál is fontosabb, hogy a gyártó csökkentette a merevlemez fogyasztását, illetve javított akusztikus paraméterein (zaj és vibráció). Összehasonlításul a gyári adatok alapján a Caviar SE üresjáratban 9,5 wattot eszik és 34 dBA hangos, míg a Caviar RE csak 8,75 wattot fogyaszt és 28 dBA zajt csap.

Mindezek alapján a Caviar RE lényegében egy Caviar SE mechanikával ellátott, kiválogatott merevlemez, mely 160-tól 320 GB-ig kapható (a 120 GB-os verziót kivonták a forgalomból), PATA és SATA csatolóval, 8 és 16 MB cache-sel felszerelkezve. És ez igaz is az elsõ szériás Caviar RE-kre, melyek a Caviar SE-khez hasonlóan 7200 rpm-esek, 8 vagy 16 MB cache-sel rendelkeznek, és nem támogatják a Native Command Queuingot."

Forrás: http://prohardver.hu...id_edition.html

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

na. van egy kis problemam. vettem notebook-ot, vistaval volt szerelve. namost a vista egy nagy fos, iszonyat lassu, szoval le akarom csaerelni. a gond az, hogy az xp telepito cd-je nem ismeri fel a sata hdd-t benne. mi a teendo ilyenkor?

sp1 v sp2-t akarsz feltenni?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Nemtom, nem értek az ilyesmikhez. :)
Mondjuk olyasmit el tudtam volna képzelni, hogy belül 2 részre van osztva vagy hasonló.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mit értesz "szó szerint RAID-es" alatt? 1 vinyó általában csak nagy erõfeszítések árán tud tömböt alkotni. :) Merhogy ugye a RAID az Redundant Array of Independent Disks.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Ha csak a megbízhatóság számít, akkor Western Digital Raid Edition lemezei.

Köszi.
Ezek az adatbiztonságra lettek kihegyezve? Nem szó szerint raides, nem?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Az adatok biztonságos gépen kívüli tárolását kéne mgoldanom winchesterrel.
Láttam ilyen merevlemez házakat, amelyekkel USB-re tudok csatolni egy sima merevlemezt. A kérdésem az, hogy mekkora méretû egy "sima" merevlemez? Ezek között a házak között mindenféle méret van a 2.5-tõl 5.25-ig. Melyik kell nekem?
Samsung, Seagate merevlemezek mennyire jók? Egyáltalán mik számítanak jónak? Mondjuk ez?

Az asztali winyó mérete 3.5", a laptoposé 2.5", a ház ennél nyilván nagyobb.

Ha csak a megbízhatóság számít, akkor Western Digital Raid Edition lemezei.

Mer' egy állat vagyok !