Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Õõ, duálban hajtani? Ezt akármilyen alaplapnál meg lehet csinálni? Ha veszek mondjuk 2db 1 Gigásat akkor azt 1giga gyorsabb ramnak fogja tekinteni?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
En ugytom pl az uj asus lapok kibovitik a rendszer ramot a vga-eval ha beallitod a biosban.
De ha attol parazol hogy lassu a rendszer ram akkor erre jo dualba hajtani.
Veszel egy masik ugyanolyat, vagy ket egyformat es mindjart 800, 1066, vagy akar 1333Mhz-en megy.
Es persze nem art nezni az idoziteseket sem, amiben jelenleg meg a DDR2-sek jeleskednek jobban a DDR3 hoz kepest nem is beszelve az arrol.
De sztem egy DDR2 400-as (dual 800) rammal is el lehet boldogulni ps alatt.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
na itt e hivatkozás: http://blogs.adobe.c...nd_stories.html

mitõl lesz gyorsabb a ps

1) If you only have one hard drive and work with large files, consider getting at least a second hard drive and set that to be your scratch drive. If you can pack three drives into your machine, I would recommend one with your system and Photoshop folders and the other two drive RAIDed together and make that your scratch disk. RAIDing the two drives lets the OS treat them as one large drive but with almost half the access time (double the speed). Very nice.

2) Multicore or mutliprocessor machines. When Photoshop is working with images that are in memory, it will divide up the tasks across as many processors as you have. There is a curve associated with the number of processors and the speed up that you see, because past a certain point, overhead of communication takes more and more of your speed. So, with each processor you add, it will be faster, it is just a matter of how much faster per processor. Two processors is a nice area to be in, four if you can afford it. Around eight or more, I do not have enough experience with that configuration to comment.

3) Get the fastest memory and memory bandwidth motherboard that you can. Many of the Photoshop operations are memory bandwidth bound. This is very true with multiple processors, since each processor needs a certain amount of memory bandwidth to move image data around for processing. Also the more memory you get, the better. Photoshop will use up to 2 Gig of memory (or 3 Gig depending on the OS and machine), but anything beyond that amount, the OS uses for either other applications or caching. So, if you are switching applications a lot or working with a lot of image data, there is a big win for more memory.

4) GPU. For now, this doesn't matter that much. A recent video card is good, GPU doesn't really matter. True, GPUs matter more and more, and many applications use GPUs, so having one might help you in the future or it might not, but it really will not do you any good right now. I'd say wait until you know you need one, because by then, the performance per price will be much better. Until then, a video card with fast 2-d will be the biggest win in this area.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Ja, oké. Köszi a válaszokat. Ha nem kell videókártya akkor olcsón megúszom a dolgot. Lövök bele egy 1G Kingstont, ahogy elnéztem már 5e alatt lehet kapni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Graf alkalmazások alatt oasmiket értettem, hogy 3D Studio MAX, Maya, Lightwave iesmik, nem kifejezetten PS. Azt Charon is írta, hogy annak mindegy, jó az integrált is, viszont akkor a rencermemót combosíjjad felfelé.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja, csak a photoshop a rendszer memóriáját használja, ha jól tudom.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
És videókártyából tudtok ajánlani vmit ehhez a felhasználáshoz? Játék, ilyesmi nem kell...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Természetesen, még a 8x AGP is nagyobb sávszéllel bír, mint egy 667-es DDR2 RAM, nem is beszélve a 16x-es PCI-E-rõl.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

grafikai munkánál

photoshophoz memóriát
/most, hogy kettõ helyett egy giga volt benne éreztem erõsen/

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Animálás nem nagyon. Csak fotók, plakátok. Pár száz megás képanyagok szerkesztése, feldolgozása.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy az ilyen jelegû munkánál egy (az integráltnál) gyorsabb és memóriával rendelkezõ videókártyát ki lehet-e használni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Is. Nem mindegy, hogy az adott adatmennyiséget a RAM-ból vagy a nagyságrendekkel lassabb HDD-rõl kell szipákolnia a procinak. Persze ez nagyban függ a grafikai munka mibenlététõl. Ha renderelni, animálni is kell, akkor combos proci is kelleni fog.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Az új gépben egy 512-es DDR2 667MH-es ram van, a videókártya integrált. Grafikai munkához mit érdemes venni, még ramot, vagy elõbb inkább egy videókártyát? Gondolom ramot, de nem tudom, hogy grafikai munkánál mennyiben számít a videókártya gyorsan elérhetõ memóriája(használja-e egyáltalán).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem annyit kb er amennyi az ara, de csodat nem kell varni a 8600GT-tol pl. meg a lassucska ramoktol meg a noname taptol. A lap meg a proci az rendben van, bar egy C2D konfigtol azert valoszinuleg elmarad.

1024*768-ban elfut rajta par ujabb jatek, de kb ennyi.

hiaba DX10-es ez a 8600/500/400 szeria, igazabol egyetlen DX10 jatekkal se birnak el. sot meg a DX9-ben is szenvednek.

mennyibe lenne, ha valami olcso wegshopbol osszevalogatnal magadnak alkatreszeket? Giga lap, Pentium E2160, 800-as ramok, meg valami 3850 vagy 1950pro kartya? esetleg egy 400as FSP tap. szerintem sokkal nem lenne tobb, de ez mar joval tobbet birna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jó drága, gond szerintem nincs vele.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Hello!

Mi a véleményetek errõl a konfigról?
Van köztük fekete listás alkatrész, vagy olyan amiért nem lenne érdemes megvenni?

Köszi!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Hoppacsek:
A Sun megvette a MySQL-t...
http://index.hu/tech...et/smgmy080117/
"In idem flumen bis non descendimus"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Gyalogkakukk, ha pop, akkor: Hot Mix Radio Hits, párizsi rádió, kevés szöveggel, az is mókás, mert francia :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A masina: C2d e6550, 2gb ram, hd3870 512ddr, egy 250es wd (pata), egy pioneer dvd író, yamaha cd író.
Ez hány watt fogyasztással bírhat?

nekem ez ment egy 350-es seasonic-ról:
e6750 (3ghz-en)
abit ip35-e
2gb ram
hd 3850 256
audigy 1
1 winchester (250 sata)
1 odd

400-as fsp pnf-nél ne keress nagyobb tápot, csak ha halk. (mint mondjuk a 450-es vx corsair)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem 8800GTX, Pentium D 950, (ez egyik sem egy alacsony fogyasztású eszköz:D), 2 PCI kártya, 1 firewire és 2 usb eszköz, 1 dvd-író és egy dvd olvasó, egy satás winyó, 2*1 giga 800as ddr2 ram, illetve 2 darab 120-as ventire közel 500 wattot ír. aztán a 450es corsair erõlködés nélkül viszi, a 400-as akármicsoda meg csak azért nem vitte, mert kevés volt az amper a 12 volton.

szóval szerintem neked egy 400es táp bõven elég lesz. a GTXnél kevés kártya fogyaszt többet, az újabbak -8800GT, új GTS, hd3*** sorozat tuti kevesebbet. a c2d-t és a pentium d-ket össze sem lehet hasonlítani, a pentium d egy kazán...a többi kb ugyanaz az estünkben.

de ha rám hallgatsz, veszel egy corsair vx450-et. én most vettem, rendkívül halk (a régi codegen táp mellett alig bírtam elaludni, ezt meg meg sem hallom, pedig csak tápot cseréltem, és kapott plusz egy ventit a videókarin a rendszer...), hosszú kábelek, 5 év garancia, több külföldi és ph! teszt szerint is nagyon jó, ha nem a legjobb hatásfok...árban olyan 15-16 ezer, szerintem 5 év garival megér ennyit.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Ez a számláló nagyon jópofa, amúgy 432 wattot ír. Akkor a kisebb táp ki is esett a sorból... Ez egy kicsit irreális ezektõl az alkatrészektõl nem?! Vagy lehet az alaplapot paramétereztem rosszul...