Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Valaki kiokosítani, hogy az "INTEL Application Accelerator RAID" micsoda?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Csak Intelt.

Leginkább attól függ, hogy mennyit szánsz rá, és mire használod. Gazdaságos lehet egy tuningbarát deszka, egy E4500-as prockó, meg 2-4GB RAM attól függõen, hogy XP vagy Vista.

2MB vs. 4MB

Az 1333-as QPB-jû procik tkp a sima 266MHz FSB-s C2D-k új reves, 333MHz-es verziói. A G0 miatt kicsit hûvösebbek, kicsit tovább húzhatók, stb.

65nm-esek közül
800-as QPB-s procik: E1xxx, E2xxx, E4xxx
1066-os QPB-s procik: E6x0x
1333-as QPB-s procik: E6x5x

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Most látom mennyire nem követem a témát:(
Az 1, a 2, és a 4Mb L2 cache között nagy a különbség? Mert ahogy nézem core2 lesz, de 800,1066, meg 1033Mhz-es is. Ezen a szinten a tized Ghz-ek mennyire számítanak? Meg ugye amd, vagy intel legyen?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Egerpadnal szerintem jo ha homogen, nem abarkkal tarkitott a felulete. Az alja jol tapad ,es nem tul magas (~3mm).
Ilyen pl a qck mini ~17x20cm 2000 forintert, de vannak nagyobb meretuek is :)
A komolyabbaknak (pl razer) mar spec. un. mikrotukros felulete van, ami annyit tesz hogy az egerbol kijovo feny konnyebben verodik vissza igy meg pontosabba , gyorsabba teve annak erzekeleset. Ezek mar ugy kb 5000 forintnal kezdodnek.

A quad proci relative eleg "friss" meg a programok szempontjabol, igy nem szamottevo alkalmazasban van elonye egyenlore (Plusz azt olvastam az ilyen parhuzamos szalakon futni kepes programokat nem konnyu megirni, hacsak nincs valami jo develop kit hozza) . Viszont mint ahogy lathato mas teruleten is a kettozes, tobbszorozes mindenhol teret hodit, igy ez is be fog valni biztos vagyok benne. Hacsak nem csinal az intel valami bazi nagy hibat :)
En sztem ki fogom probalni ha lejebb megy az ara. Ugyis jonnek majd a tobbmagos HT-s procik es igy talan tenyleg lemegy :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nyilván ameddig a quadokhoz, lévén ugyanaz az architektúra. :) Már idén jönnek az újabb, 45nm-es procik, az idõ nem áll meg, nem tudsz 2 hónapnál hosszabb ideig "új"-ként definiálható konfigot birtokolni. Ha ma modern gépet szeretne vki, akkor 45-ös Q-t vesz DDR3-mal, a 65nm-es teknyika lassan elavul ugye, volt neki 2 éve. Persze a többség még csak most kezdi lecserélni a jó öreg Netburst-ös CPU-ját, tehát 2 évnél azárt nagyobb az az idõtartam, amire egy konfig elavulttá válik. Proci esetében ugye csak a socket és a lap tápellátása befolyásolhatja a kompatibilitást, az s775 utódja még nincs a kanyarban, szal én nem aggódnék emiatt.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
http://www.theregist..._3d_transistor/
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És vajh hány évig lesz még a C2D perifériákhoz cucc?Mert nem akarom, hogy 2 év múlva megint mindent cserélni kelljen:(

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Akkor nagyjából felesleges, de ha olcsón jutsz hozzá, meggondolandó a jövõre nézvést. Inkább egy jól húzható C2D sok memóval.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Játékon kívül bármi elõfordulhat a gépen DVD rip, PS,kiadványszerk,net,stb...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Thy: Q-t venni az ártól függ, szentem nem érdemes, csak ha kihasználod.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hali!
Ergonómikus billenytyûzetet keresek, meg valami egér+padot, amitõl nem esik szét a könyököm...de mindenütt csak kommersz cuccok vannak. Tudtok olyat, ami nem horror összeg, de kényelmes? Napi 8 órában már nem mindegy:(
Másik: érdemes quad procira fejleszteni a gépet, vagy a duo is elég? Mert Rob felvillanyozott, hogy nagyjából semmit nem tudok venni a nagygépemhez, ami normális:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Hol tudom megnézni/állítani a DVD-író booktype-olását ? Konkrétan a DL lemzekhez kellene, hogy DVD-ROM booktype-ot írjon nekik a nagyobb kompatibilitás miatt (jelenleg egyetlen laptopot tudtam találni ami az írón kívül olvassa az általa írt DL lemezeket ami nekem most nagy sz.pás), bár olvastam olyat is, hogy a Pio DVR111D automatikusan így írja meg a DL lemezeket. :confused:

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

gamer egér kell nekem, inkább vezetékes. az elõbb is tönkrevertek UT-ban az advanced botok is, mert ez az agyonkopott 4 éves genius optical enyhén szólva lassú...amit kinéztem:

MX518 illetve Razer Diamondback Plasma.

amit játszom és egér kell hozzá: CS 1.6, UT2004, Far Cry, BF1942, BF2...de legyen jó ez az egér videó-, fotó- és hangszerkesztéshez is. illetve egérpad is kéne, ehhez nem értek annyira.

microsoft habu
logitech mx518 de ha izzadós a kezed, akkor G5
razer copperhead
a többi gyártó az komolytalan.
padnak meg kinek mi. nálam a szövet padok jönnek be, volt aluminium razer padom, fázott rajta a kezem. most két szövetem van (everglide monstermat és q-pad xl) és imádom õket. a q-pad gyorsabb, az everglide puhább

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Komoly hiányosságokat vélek felfedezni a RAM ismeretek terén. :) Ne keverjük a magórajelet (ami változatlan DDR-tõl DDR3-ig) az I/O buffer órajelével, és azt se keverjük az effektív órajellel. Az átvihetõ elméleti sávszélességet se keverjük az effektív órajellel, azt pedig végképp ne szorozgassuk 2-vel, csak azért, mert dual-ban futnak... A RAID meg hogy jön ide, kérem tisztelettel? Szal a dual chanel mindössze a 64 bites adatátvitelt duplázza, ami így 128 bit lesz. Ennyi, és nem több. Ez leginkább a Netburst alapó rendszereknél bírt számottevõ hatással (20-40%-os gyorsulás), ám K8, K10 és C2D rendszerekben elenyészõ, 3-5%-ot gyorsul a rendszerünk a dupla buszsebességtõl.
Nadehogy, na a DDR(x) attól DDR, hogy az órajelimpulzus összes élére átvisz adatot és nem attól, hogy a valós órajel kétszerese az effektív. Élbõl viszont csak kettõ van, felfutó és lefutó. Viszont a DDR2 esetén bevetettek még egy trükköt: egy élre két adatátvitel történik (tulajdonképpen buszmultiplexelésnek is tekinthetjük). Azaz azonos fizikai órajel mellett a DDR2 kétszer annyi adatot visz át. A DDR2-800 valós órajele 200MHz, nem 400. Nagyjából így mûködik az intel féle QPB (Quad Pumped Bus) is, ami a P4 óta az intel procik rendszerbuszát hajtja.

DDR vs. DDR2

Feltöltött kép

Olvasnivaló.

Az ábra nem fejti ki, hogy az I/O buffer hogyan rakja rá a jelet a vivõfrekvenciára (azaz a memóriabusz órajelimpulzusaira). Csak azt, hogy egy órajelciklus alatt a cellákból négy adatcsomag kerül a bufferbe. Alapvetõen ez a lényeg. Maga az impulzusdiagramm kissé megtévesztõ. A memóriabusz ugyanis alapértelmezésben az External Clock-kal üzemel.
DDR(1) esetén a két beolvasott adatcsomagot ráülteti egy-egy élre, DDR2 esetén egy élre két csomagot rak. (Képzavar: nem rakja rá, csak az él hatására elindítja az adatátvitelt adott számú csomaggal). A DDR3 pedig 4-et.
Tovább hiába tûnik "rossznak" a DDR3-asok késleltetése, mégis sokkal gyorsabbak, mint a DDR2-esek, az alábbi ábra szerint.

Feltöltött kép

DDR2 vs. DDR3

Feltöltött kép
Feltöltött kép

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ha game-elsz akkor jo ha jo a felbontokepessege az eger optikajanak, illetve az sem art ha gombokban gazdag. A sulyzos dolog sztem a legtobb embernel nem oszt szoroz.
Nem akarok markat mondani, de itt leirok par dolgot amitol szerintem igazan jo lesz manapsag egy eger (altalanossagban):
- lezer optika (es minden velejaro ;) ).
- madzagos(ez foleg game eseten).
- Ergonomikus a kezednek.
- A felulete jol tapad es nyaron sem palik be a kezed tole.
- A gombok nem tul kemenyek ,de nem is puhak es nincsenek utban hogy veletlen megnyomd (pl thumb button).
- A tappancsai jol csusznak.
A tobbi mar felhasznalas specifikus dolog. Customizalhatosag, felhasznalasi terulet stb.

Ja es barmennyire jok a mai modern egerek, igazan akkor lehet jol kihasznalni oket, ha van egy jo egerpad is alattuk.

Van par modding bolt a neten akik ilyesmivel foglalkoznak. Es sok mas hasznos kiegeszitot is arulnak e-mellett.

- http://www.moddingco...rles/IndexOldal
Ok nagykereskedessel is foglalkoznak (vigyazat sok a flash):
- http://www.computermode.hu/

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Kb legolcsóbb Logitech egerek a legjobbak. Sztem. Ha nincs feltétlen szükséged 20 gombra rajta...
Persze van haverom aki nagy játékos, neki van duplalézeres egere. Biztos az is jó vmire...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
gamer egér kell nekem, inkább vezetékes. az elõbb is tönkrevertek UT-ban az advanced botok is, mert ez az agyonkopott 4 éves genius optical enyhén szólva lassú...amit kinéztem:

MX518 illetve Razer Diamondback Plasma.

amit játszom és egér kell hozzá: CS 1.6, UT2004, Far Cry, BF1942, BF2...de legyen jó ez az egér videó-, fotó- és hangszerkesztéshez is. illetve egérpad is kéne, ehhez nem értek annyira.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Valamit akkor elnezhettem, mindenesetre leirom hogy az en lapomnal mi is ez a feature amire en azt hittem hozzateszi a vga ramjat.
A Biosban talalhato es az a neve hogy
Memory remap feature
A meghatarozas pedig:
Allow you to enable or disable the remapping of the overlapped PCI memory above the total physical memory. Enable this option if you have 64bit operating system
Kozvetlen alatta meg a grafikus kartya beallitasai vannak :) (nem onboard vgas)
rob te ezeket az adatokat valahogy nagyon kitekerve irtad, vagy nemtom :)

A ma kaphato ramok alap orajele egyiknek sem ekkora.
Ezek mind rendre <200 , 200 , 266Mhz es memok amik az fsb freq altal rhetnek el 533Mhz-et DDR2 eseteben (DDR3-nal meg kevesebb is az alaporajel) alapesetben. Ezek dualban valo hajtasa eseten jonnek ki ezek az ertekek amit te is irsz. Azaz 533x2 =1066Mhz, 667x2=~1333Mhz es igy tovabb
A magasabb idozitesu (5-x-x-x) ramokat nagyon erdemes dualba hajtani.
A dual mod egy a vinyoknal mar jol ismert "raid-szeru" trukk a sebesseg novelesere es az eleres csokkentesere, meg pedig ugy hogy adott ido alatt ketszer annyi adattal lehet kiszolgalni a processzor ket csatornan egy helyett , igy elmeletileg megketszerezodik a sebesseg es felezodik a hozzaferes, gyakorlatban ez persze nem valosul meg ,de ez mar egy masik story.
Ha szimpla ramot vesz az ember akkor erdemes alacsonyabb idozitesre torekedni (illetve mindig arra erdemes , csak az elobbi esetben ezert nagyon sokat kell fizetni meg)

En egyebkent azt javaslom aki memoria igenyes es foleg sebesseg igenyes dolgokat futtat az torekedjen a dual modra. Amennyiben lehetoseget nyujt az alaplapja erre. Ilyen memoria arak mellett ez kotelezo :)

Itt van egy kis hatterinfo:
http://www.kingston....Rwhitepaper.pdf
http://en.wikipedia....wiki/DDR2_SDRAM

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

szerintem annyit kb er amennyi az ara, de csodat nem kell varni a 8600GT-tol pl. meg a lassucska ramoktol meg a noname taptol. A lap meg a proci az rendben van, bar egy C2D konfigtol azert valoszinuleg elmarad.

1024*768-ban elfut rajta par ujabb jatek, de kb ennyi.

hiaba DX10-es ez a 8600/500/400 szeria, igazabol egyetlen DX10 jatekkal se birnak el. sot meg a DX9-ben is szenvednek.

mennyibe lenne, ha valami olcso wegshopbol osszevalogatnal magadnak alkatreszeket? Giga lap, Pentium E2160, 800-as ramok, meg valami 3850 vagy 1950pro kartya? esetleg egy 400as FSP tap. szerintem sokkal nem lenne tobb, de ez mar joval tobbet birna.

1. Köszi a válaszod

2. A témában láma vagyok..:( nem vagyok nagy gamer, csak szimulátorokkal játaszom idõnként. Azért hogy napi 1. max. 2 óra játszáshoz feltudjam tolni a hiperszuper árnyék és por effekteket, nem fogok pénzt ki adni, 8800-akra.

itt ne érts félre, egyetértek veled.

Amit mondasz, hogy alkatrészenként összerakosgatni természetesen jobb, gazdaságosabb ötlet (a mostani gépemet így raktuk össze). Mivel 16 évesen erõsen függök a szüleimtõl, el kell fogadnom hogy Õk komplett, már összerakott gépet szeretnének venni (szerintük az stabilabb) :)) A rászánt pénzért ezt találtam a legjobbnak. A videókártyát ha nagyon szükséges fel lehet húzni egy 15-20%-al, de nem látom értelmét. DX9-es játékok szerintem 1024-en (aminél nem tudom miért jobb a magasabb felbontás ha van AA) nem okoznak neki problémát max grafikán. Ha DX10-es játékokra vetemednék akkor leveszem valamelyik fölösleges beállítást low-ra és már megy is. szerintem.

Most egy 1800 mhz-s AMD-t nyúzok Geforce 6200-al, amivel meg is lennék elégedve ha nem mennem folyamatosan tönkre és nem kéne hetente (újra rakni a windowst) és nem lenne 10percenként kékhalál. A ram teszt negatív.
A beépített hangkártya sercegteti a hangszórókat az egér mozgatására, és a winchester olvasására (!), néha az egér is lefagy meg hasnolók...Amíg mûködött semmi bajom nem volt vele. Az egyetlen csalódás a pro street futtatásánál ért, ahol abszolút minimumon kellet játszani 800*600-on hogy 30-40 fps-t kapjak :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

En ugytom pl az uj asus lapok kibovitik a rendszer ramot a vga-eval ha beallitod a biosban.
De ha attol parazol hogy lassu a rendszer ram akkor erre jo dualba hajtani.
Veszel egy masik ugyanolyat, vagy ket egyformat es mindjart 800, 1066, vagy akar 1333Mhz-en megy.
Es persze nem art nezni az idoziteseket sem, amiben jelenleg meg a DDR2-sek jeleskednek jobban a DDR3 hoz kepest nem is beszelve az arrol.
De sztem egy DDR2 400-as (dual 800) rammal is el lehet boldogulni ps alatt.

1) csak az integrált vga-s lapok, vagy a hypermemory-s lowcost vga-k képesek a rendszermemóriából enni.
2) nem a memória milyenségétõl, hanem intel esetében az fsb-tõl függ, hogy mennyin megy a ram. hiába cseréled a 667-es ramot 1033-masra, ha az fsb 333, akkor az 1066-os is csak 667 mhz-en fog menni.

Õõ, duálban hajtani? Ezt akármilyen alaplapnál meg lehet csinálni? Ha veszek mondjuk 2db 1 Gigásat akkor azt 1giga gyorsabb ramnak fogja tekinteni?

dual channel az lap (fõleg chipset) függõ. vagy tudja a lapod, vagy nem. átlagban kb plusz 30% sebesség, de nem a memória mérete lesz nagyobb, hanem a sávszélesség (gyorsabb lesz a memóriakezelés)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.