Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2008. január 23. - 13:58
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2008. január 23. - 13:17
Leginkább attól függ, hogy mennyit szánsz rá, és mire használod. Gazdaságos lehet egy tuningbarát deszka, egy E4500-as prockó, meg 2-4GB RAM attól függõen, hogy XP vagy Vista.
2MB vs. 4MB
Az 1333-as QPB-jû procik tkp a sima 266MHz FSB-s C2D-k új reves, 333MHz-es verziói. A G0 miatt kicsit hûvösebbek, kicsit tovább húzhatók, stb.
65nm-esek közül
800-as QPB-s procik: E1xxx, E2xxx, E4xxx
1066-os QPB-s procik: E6x0x
1333-as QPB-s procik: E6x5x
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. január 23. - 13:00
Az 1, a 2, és a 4Mb L2 cache között nagy a különbség? Mert ahogy nézem core2 lesz, de 800,1066, meg 1033Mhz-es is. Ezen a szinten a tized Ghz-ek mennyire számítanak? Meg ugye amd, vagy intel legyen?
Írta 2008. január 23. - 12:06
Ilyen pl a qck mini ~17x20cm 2000 forintert, de vannak nagyobb meretuek is
A komolyabbaknak (pl razer) mar spec. un. mikrotukros felulete van, ami annyit tesz hogy az egerbol kijovo feny konnyebben verodik vissza igy meg pontosabba , gyorsabba teve annak erzekeleset. Ezek mar ugy kb 5000 forintnal kezdodnek.
A quad proci relative eleg "friss" meg a programok szempontjabol, igy nem szamottevo alkalmazasban van elonye egyenlore (Plusz azt olvastam az ilyen parhuzamos szalakon futni kepes programokat nem konnyu megirni, hacsak nincs valami jo develop kit hozza) . Viszont mint ahogy lathato mas teruleten is a kettozes, tobbszorozes mindenhol teret hodit, igy ez is be fog valni biztos vagyok benne. Hacsak nem csinal az intel valami bazi nagy hibat
En sztem ki fogom probalni ha lejebb megy az ara. Ugyis jonnek majd a tobbmagos HT-s procik es igy talan tenyleg lemegy
Írta 2008. január 23. - 12:02
Írta 2008. január 23. - 11:58
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2008. január 23. - 11:56
Írta 2008. január 23. - 11:51
Írta 2008. január 23. - 11:48
Írta 2008. január 23. - 11:43
Írta 2008. január 23. - 11:15
Ergonómikus billenytyûzetet keresek, meg valami egér+padot, amitõl nem esik szét a könyököm...de mindenütt csak kommersz cuccok vannak. Tudtok olyat, ami nem horror összeg, de kényelmes? Napi 8 órában már nem mindegy:(
Másik: érdemes quad procira fejleszteni a gépet, vagy a duo is elég? Mert Rob felvillanyozott, hogy nagyjából semmit nem tudok venni a nagygépemhez, ami normális:)
Írta 2008. január 23. - 11:07
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. január 23. - 10:05
microsoft habugamer egér kell nekem, inkább vezetékes. az elõbb is tönkrevertek UT-ban az advanced botok is, mert ez az agyonkopott 4 éves genius optical enyhén szólva lassú...amit kinéztem:
MX518 illetve Razer Diamondback Plasma.
amit játszom és egér kell hozzá: CS 1.6, UT2004, Far Cry, BF1942, BF2...de legyen jó ez az egér videó-, fotó- és hangszerkesztéshez is. illetve egérpad is kéne, ehhez nem értek annyira.
logitech mx518 de ha izzadós a kezed, akkor G5
razer copperhead
a többi gyártó az komolytalan.
padnak meg kinek mi. nálam a szövet padok jönnek be, volt aluminium razer padom, fázott rajta a kezem. most két szövetem van (everglide monstermat és q-pad xl) és imádom õket. a q-pad gyorsabb, az everglide puhább
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. január 23. - 08:04
Nadehogy, na a DDR(x) attól DDR, hogy az órajelimpulzus összes élére átvisz adatot és nem attól, hogy a valós órajel kétszerese az effektív. Élbõl viszont csak kettõ van, felfutó és lefutó. Viszont a DDR2 esetén bevetettek még egy trükköt: egy élre két adatátvitel történik (tulajdonképpen buszmultiplexelésnek is tekinthetjük). Azaz azonos fizikai órajel mellett a DDR2 kétszer annyi adatot visz át. A DDR2-800 valós órajele 200MHz, nem 400. Nagyjából így mûködik az intel féle QPB (Quad Pumped Bus) is, ami a P4 óta az intel procik rendszerbuszát hajtja.
DDR vs. DDR2
Olvasnivaló.
Az ábra nem fejti ki, hogy az I/O buffer hogyan rakja rá a jelet a vivõfrekvenciára (azaz a memóriabusz órajelimpulzusaira). Csak azt, hogy egy órajelciklus alatt a cellákból négy adatcsomag kerül a bufferbe. Alapvetõen ez a lényeg. Maga az impulzusdiagramm kissé megtévesztõ. A memóriabusz ugyanis alapértelmezésben az External Clock-kal üzemel.
DDR(1) esetén a két beolvasott adatcsomagot ráülteti egy-egy élre, DDR2 esetén egy élre két csomagot rak. (Képzavar: nem rakja rá, csak az él hatására elindítja az adatátvitelt adott számú csomaggal). A DDR3 pedig 4-et.
Tovább hiába tûnik "rossznak" a DDR3-asok késleltetése, mégis sokkal gyorsabbak, mint a DDR2-esek, az alábbi ábra szerint.
DDR2 vs. DDR3
Írta 2008. január 23. - 02:13
Nem akarok markat mondani, de itt leirok par dolgot amitol szerintem igazan jo lesz manapsag egy eger (altalanossagban):
- lezer optika (es minden velejaro ).
- madzagos(ez foleg game eseten).
- Ergonomikus a kezednek.
- A felulete jol tapad es nyaron sem palik be a kezed tole.
- A gombok nem tul kemenyek ,de nem is puhak es nincsenek utban hogy veletlen megnyomd (pl thumb button).
- A tappancsai jol csusznak.
A tobbi mar felhasznalas specifikus dolog. Customizalhatosag, felhasznalasi terulet stb.
Ja es barmennyire jok a mai modern egerek, igazan akkor lehet jol kihasznalni oket, ha van egy jo egerpad is alattuk.
Van par modding bolt a neten akik ilyesmivel foglalkoznak. Es sok mas hasznos kiegeszitot is arulnak e-mellett.
- http://www.moddingco...rles/IndexOldal
Ok nagykereskedessel is foglalkoznak (vigyazat sok a flash):
- http://www.computermode.hu/
Írta 2008. január 23. - 01:41
Persze van haverom aki nagy játékos, neki van duplalézeres egere. Biztos az is jó vmire...
Írta 2008. január 22. - 23:47
MX518 illetve Razer Diamondback Plasma.
amit játszom és egér kell hozzá: CS 1.6, UT2004, Far Cry, BF1942, BF2...de legyen jó ez az egér videó-, fotó- és hangszerkesztéshez is. illetve egérpad is kéne, ehhez nem értek annyira.
Írta 2008. január 22. - 22:09
A Biosban talalhato es az a neve hogy
Memory remap feature
A meghatarozas pedig:
Allow you to enable or disable the remapping of the overlapped PCI memory above the total physical memory. Enable this option if you have 64bit operating system
Kozvetlen alatta meg a grafikus kartya beallitasai vannak (nem onboard vgas)
rob te ezeket az adatokat valahogy nagyon kitekerve irtad, vagy nemtom
A ma kaphato ramok alap orajele egyiknek sem ekkora.
Ezek mind rendre <200 , 200 , 266Mhz es memok amik az fsb freq altal rhetnek el 533Mhz-et DDR2 eseteben (DDR3-nal meg kevesebb is az alaporajel) alapesetben. Ezek dualban valo hajtasa eseten jonnek ki ezek az ertekek amit te is irsz. Azaz 533x2 =1066Mhz, 667x2=~1333Mhz es igy tovabb
A magasabb idozitesu (5-x-x-x) ramokat nagyon erdemes dualba hajtani.
A dual mod egy a vinyoknal mar jol ismert "raid-szeru" trukk a sebesseg novelesere es az eleres csokkentesere, meg pedig ugy hogy adott ido alatt ketszer annyi adattal lehet kiszolgalni a processzor ket csatornan egy helyett , igy elmeletileg megketszerezodik a sebesseg es felezodik a hozzaferes, gyakorlatban ez persze nem valosul meg ,de ez mar egy masik story.
Ha szimpla ramot vesz az ember akkor erdemes alacsonyabb idozitesre torekedni (illetve mindig arra erdemes , csak az elobbi esetben ezert nagyon sokat kell fizetni meg)
En egyebkent azt javaslom aki memoria igenyes es foleg sebesseg igenyes dolgokat futtat az torekedjen a dual modra. Amennyiben lehetoseget nyujt az alaplapja erre. Ilyen memoria arak mellett ez kotelezo
Itt van egy kis hatterinfo:
http://www.kingston....Rwhitepaper.pdf
http://en.wikipedia....wiki/DDR2_SDRAM
Írta 2008. január 22. - 19:16
szerintem annyit kb er amennyi az ara, de csodat nem kell varni a 8600GT-tol pl. meg a lassucska ramoktol meg a noname taptol. A lap meg a proci az rendben van, bar egy C2D konfigtol azert valoszinuleg elmarad.
1024*768-ban elfut rajta par ujabb jatek, de kb ennyi.
hiaba DX10-es ez a 8600/500/400 szeria, igazabol egyetlen DX10 jatekkal se birnak el. sot meg a DX9-ben is szenvednek.
mennyibe lenne, ha valami olcso wegshopbol osszevalogatnal magadnak alkatreszeket? Giga lap, Pentium E2160, 800-as ramok, meg valami 3850 vagy 1950pro kartya? esetleg egy 400as FSP tap. szerintem sokkal nem lenne tobb, de ez mar joval tobbet birna.
1. Köszi a válaszod
2. A témában láma vagyok.. nem vagyok nagy gamer, csak szimulátorokkal játaszom idõnként. Azért hogy napi 1. max. 2 óra játszáshoz feltudjam tolni a hiperszuper árnyék és por effekteket, nem fogok pénzt ki adni, 8800-akra.
itt ne érts félre, egyetértek veled.
Amit mondasz, hogy alkatrészenként összerakosgatni természetesen jobb, gazdaságosabb ötlet (a mostani gépemet így raktuk össze). Mivel 16 évesen erõsen függök a szüleimtõl, el kell fogadnom hogy Õk komplett, már összerakott gépet szeretnének venni (szerintük az stabilabb) ) A rászánt pénzért ezt találtam a legjobbnak. A videókártyát ha nagyon szükséges fel lehet húzni egy 15-20%-al, de nem látom értelmét. DX9-es játékok szerintem 1024-en (aminél nem tudom miért jobb a magasabb felbontás ha van AA) nem okoznak neki problémát max grafikán. Ha DX10-es játékokra vetemednék akkor leveszem valamelyik fölösleges beállítást low-ra és már megy is. szerintem.
Most egy 1800 mhz-s AMD-t nyúzok Geforce 6200-al, amivel meg is lennék elégedve ha nem mennem folyamatosan tönkre és nem kéne hetente (újra rakni a windowst) és nem lenne 10percenként kékhalál. A ram teszt negatív.
A beépített hangkártya sercegteti a hangszórókat az egér mozgatására, és a winchester olvasására (!), néha az egér is lefagy meg hasnolók...Amíg mûködött semmi bajom nem volt vele. Az egyetlen csalódás a pro street futtatásánál ért, ahol abszolút minimumon kellet játszani 800*600-on hogy 30-40 fps-t kapjak
Írta 2008. január 22. - 18:55
1) csak az integrált vga-s lapok, vagy a hypermemory-s lowcost vga-k képesek a rendszermemóriából enni.En ugytom pl az uj asus lapok kibovitik a rendszer ramot a vga-eval ha beallitod a biosban.
De ha attol parazol hogy lassu a rendszer ram akkor erre jo dualba hajtani.
Veszel egy masik ugyanolyat, vagy ket egyformat es mindjart 800, 1066, vagy akar 1333Mhz-en megy.
Es persze nem art nezni az idoziteseket sem, amiben jelenleg meg a DDR2-sek jeleskednek jobban a DDR3 hoz kepest nem is beszelve az arrol.
De sztem egy DDR2 400-as (dual 800) rammal is el lehet boldogulni ps alatt.
2) nem a memória milyenségétõl, hanem intel esetében az fsb-tõl függ, hogy mennyin megy a ram. hiába cseréled a 667-es ramot 1033-masra, ha az fsb 333, akkor az 1066-os is csak 667 mhz-en fog menni.
dual channel az lap (fõleg chipset) függõ. vagy tudja a lapod, vagy nem. átlagban kb plusz 30% sebesség, de nem a memória mérete lesz nagyobb, hanem a sávszélesség (gyorsabb lesz a memóriakezelés)Õõ, duálban hajtani? Ezt akármilyen alaplapnál meg lehet csinálni? Ha veszek mondjuk 2db 1 Gigásat akkor azt 1giga gyorsabb ramnak fogja tekinteni?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.