Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Gondolom annyi kell, hogy a szöveg mögötti részt (a német/angol szöveget) kitakarjad, és akármilyen irányba felírhass rá valamit.
Szerintem én ezt valami alapvetõen vektoros programmal oldanám meg (pl. CorelDraw), abban lehet össze-vissza forgatni a feliratokat, szerintem a feliratoknak lehet beállítni nem átlátszó hátteret, valamekkora kerettel, és amikor kész az egész, akkor kiexportálni sima bitmapként (jpg, png, akármi).
De ha tényleg sok ilyen ábra van, akkor jó kis tökölõs melónak nézel elébe ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Köszönöm a segítséget, akkor Western Digital vagy Hitachi lesz.

Kérdeztem már korábban: van egy halom képem, németül/angolul van rajtuk a szöveg, ezt kellene átírnom magyarra, úgy, hogy a háttérben az ábrák, képek stb. többé-kevésbé változatlanok maradjanak. Létezik ehhez program (képszerkesztõ vagy szövegfelismerõ, stb.), vagy felejtsem el hogy ezt ilyen egyszerûen megoldom? :) Adobe Photoshopot töltöttem le (30 napos verzió), de meghaldja a képességeimet. Szövegdobozt még csak-csak tudtam vele beszúrni (a hátteret ezen a részen radíroztam), de a nem vízszintes szövegekkel már nem tudok mit kezdeni.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Szóval ez a Hitachi sorozat jó? Mert van ilyenem 400GB-sban és elég olcsó volt...
Mondjuk külsõ házban figyel, és azon tartom amit majd egyszer talán kiírok valamire. Viszonylag csendes, de ha dolgozik, akkor kicsit melege lesz. De amúgy jó.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha az a hitachi egy deskstar p7k500 akkor azt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Üdv!

Van nekem egy alaplapom: MSI P35 NEO Combo-F. Eljutottam arra a pontra, hogy nincs elég hely a gépen, így vennék egy winchestert. Az alaplap leírásában SATA csatlakozót ír, míg az általam használt boltban (ebolt), csak serial-ata, sata-2 jelzésû winchestereket találtam. Lehet, hogy blõd kérdés, de mûködik a sata-2 a korábban említett alaplappal? Ha igen, akkor az 500 GB-s winchesterek közül van Seagate, Samsung, Western Digital és Hitachi (mind a négy 16 Mb Cache, 3 év garival, pár száz ft különbséggel), melyiket ajánlanátok?

Elõre is kösz a segítséget.

s-ata = serial ata.
sata1 = 150k
sata2 = 300k
elméletileg, mert gyakorlatban 80k a reális sebességük.
a csatlakozók kompatibilisek, a lapra bármilyet rádughatsz.
én WD-t vennék, van itthon kettõ 320-as meg egy 250-es. esetleg hitachi

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Üdv!

Van nekem egy alaplapom: MSI P35 NEO Combo-F. Eljutottam arra a pontra, hogy nincs elég hely a gépen, így vennék egy winchestert. Az alaplap leírásában SATA csatlakozót ír, míg az általam használt boltban (ebolt), csak serial-ata, sata-2 jelzésû winchestereket találtam. Lehet, hogy blõd kérdés, de mûködik a sata-2 a korábban említett alaplappal? Ha igen, akkor az 500 GB-s winchesterek közül van Seagate, Samsung, Western Digital és Hitachi (mind a négy 16 Mb Cache, 3 év garival, pár száz ft különbséggel), melyiket ajánlanátok?

Elõre is kösz a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor már csak egy kérdés...

msn-en miért van az h maga az msn ablak körül nincsen az a vindózos keret, de a beszélgetõablakok körül igen...nagyon zavar és nem tom h szedjem le

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts

halkan mondom, hogy a fusi sem rossz, csak nem az alsó árkategóriát kell nézni, hanem a lifebook, celsius sorozatot pölö
no comment

Egyetértek. Most egy Lifebook S szériát használok, semmi gond nincs vele. Bár tény, hogy a Thinkpad ami elõtte volt szoftver ellátottságban és supportban messze jobb volt...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ez a Lenovo már nem az a laptop, amit régen IBM logo alatt kapni lehetett... :)
A Thinkpad sorozat most igy nagyon penge, ezek az alap gépek viszont szerintem nem sokban különböznek a többi gyártó hasonló árú cuccaitól.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
halkan mondom, hogy a fusi sem rossz, csak nem az alsó árkategóriát kell nézni, hanem a lifebook, celsius sorozatot pölö
no comment

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

http://www.laptop.hu...iew&itemid=9984

egy kedves ismerõsömnek kellene laptop, ezt néztük elsõre, mennyire jók a Lenovo-k? mert ez ennyiért elég erõsnek tûnik, jó vétel?

olyan 110 ezer a teteje a dolognak

Én úgy tudom hogy a Lenovo az IBM utódja vagyis jó minõségü lehet (meg hálisten nem Fujitsu Siemens..:) ),de mint látom OP rendszer nélkül ennyi tehát azt a kiadást még rá kéne számolni,de szerintem még így a tudását beleszámítva is nagyon jó árban mozog.Az egyik rokonomnak volt ilyen gépe és semmi baja nem volt vele.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
http://www.laptop.hu...iew&itemid=9984

egy kedves ismerõsömnek kellene laptop, ezt néztük elsõre, mennyire jók a Lenovo-k? mert ez ennyiért elég erõsnek tûnik, jó vétel?

olyan 110 ezer a teteje a dolognak

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Elkapkodni nem kell, októberre már szélesedik a netbook kínálat (Lenovo S10, Dell Mini E, Acer Aspire One, stb.) de nagy különbség hardverben nincs (~100kFt azért nem ad túl nagy mozgásteret...), leginkább a "melyik teccik" dönthet (no jó: a Wind "fordított szerelésû" alaplapja és az ezzel járó kibaltázott jó halk és hûûûûûs üzemmód azért nem sajátja pl. az Asus EEE sorozat egyikének sem...)

Nem fogom,ígérem :) (Lehet pénz sem lesz,a fizetési fegyelemtõl fog függni,mert most telnek le a ki-be halasztott számlák)
Köszönöm a tippeket!:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nem telefonálni szerettem volna, hanem netezni. :)

Boulder dash feeling? :D

http://en.wikipedia....ki/Boulder_Dash
Feltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem telefonálni szerettem volna, hanem netezni. :)

OFF
Õszintén Ti tisztán halljátok a telefont a metró zajában?
ON

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Van tipp, hogy mennyiért lehet eladni:
egy Seagate 40 gigás
egy Maxtor 80 gigás
egy WD 80 gigás
egy Samsung 120 gigás vinyót
mind ide, hibátlan és (sajnos) alig használt volt
mobil usb házban csücsültek, amíg meg nem teltek, majd fel a polcra

(ezer per tíz giga?)

A 120 GB-os Samut esetleg el tudod passzolni nagyjából sz**ért-h***ért, a kisebbeket már kevésbé.

ÚJ, IDE felületû HDD-k pl.:
160 GB Seagate bruttó 9.2k
250 GB Toshiba bruttó 9k
400 GB Samsung bruttó 16k
...
..
.
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
OFF
Õszintén Ti tisztán halljátok a telefont a metró zajában?
ON

Nekem pár napja befigyelt egy ilyen a polcra. :)
öccá giga hopp olcsóé (húsz)
/me boldog
Feltöltött kép

Van tipp, hogy mennyiért lehet eladni:
egy Seagate 40 gigás
egy Maxtor 80 gigás
egy WD 80 gigás
egy Samsung 120 gigás vinyót
mind ide, hibátlan és (sajnos) alig használt volt
mobil usb házban csücsültek, amíg meg nem teltek, majd fel a polcra

(ezer per tíz giga?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es az milyen csotany dolog hogy itt meg terero sincsen a metron... max amikor a fold felett megy

azt az aspire One-t en is nezegettem mert az mar kaphato, de osszehasonlitva a Winddel mindig lehuztak hogy gagyi, meg nem kenyelmes. oke hogy ugyanaz a HW, de az meg nem minden.

en is varok meg, majd ha kihozza az osszes "nagy" a 10" gepet akkor elkezdek nezelodni hogy mi a helyzet. ha most vennem akkor viszont en is a msi Advent 4211 alneven futo verziojat vennem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Vazeg, mien csótány dolog már, hogy a metrón nincs HSDPA, csak GPRS...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Tehát változna a súlypontja,értem.
Most nem bírnám 1 összegben kifizetni,max októberre csepegne annyi össze....

Elkapkodni nem kell, októberre már szélesedik a netbook kínálat (Lenovo S10, Dell Mini E, Acer Aspire One, stb.) de nagy különbség hardverben nincs (~100kFt azért nem ad túl nagy mozgásteret...), leginkább a "melyik teccik" dönthet (no jó: a Wind "fordított szerelésû" alaplapja és az ezzel járó kibaltázott jó halk és hûûûûûs üzemmód azért nem sajátja pl. az Asus EEE sorozat egyikének sem...)
"In idem flumen bis non descendimus"