Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a zöld (AACS) szériás wd-winyókkal van valakinek tapasztalata, olvastatok róluk valahol? tesztet sehol nem találok, csak annyit írnak mindenhol, hogy gyorsaságban egyezik a sima kék (AAKS) szériás winyókkal, de a dinamikus rpm (5400-7200) miatt halkabb, és kevesebbet fogyaszt...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Eddig én is a WD-t preferáltam, erre jött egy 500 gb-s hibás példány az ebolt-ról...Kíváncsi leszek mikor tudom a kezemben a csere hdd-t.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Akkor ezek szerint mindkét formátumot csak pc-n tudom lejátszani? nem lehet valamivel asztali formátumokra átdolgozni? az asztalimon DVI a tv-n meg HDMI csati van:(

Jellemzõen igen.

Baromi idõ- és gépigényes konvertálgatni a Matroskát, a FLAC-ot meg minek? Tömörítésmentes formátum, ez a lényege.
Pont ezek miatt akarok én is mielõbb egy házi hálózati diszktömböt létrehozni - minek pöcsöljek, amikor onnan küldhetném szét a lakásba a filmeket, zenéket.

AudioCD-t rippelni csak EAC-vel: http://www.exactaudiocopy.de
"In idem flumen bis non descendimus"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Akkor ezek szerint mindkét formátumot csak pc-n tudom lejátszani? nem lehet valamivel asztali formátumokra átdolgozni? az asztalimon DVI a tv-n meg HDMI csati van:(

FLAC-bõl simán tudsz csinálni audio-cdt, vagy mp3at - bár inkább azelõbbit érdemes, ahhoz közelebb áll a minõsége. van jópár free és kevésbé free software erre a célra, próbálgatni kell õket.

mkv-ból pedig tudsz csinálni dvdt, google elsõ találat pl.:

http://dvdx.hu/index...d=183&Itemid=48

de rengeteg ilyen program van, ami mkv2dvd-t tud.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Az MKV formátumot tudtommal nagyon kevés asztali játékos szereti és játssza le hibamentesen.
FLAC: használj JetAudio playert.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a WD-t preferálom én is, bár a samsungokról is jót írnak, de nem vairáltam, rendeltem egy sima 500-as WD-t...:) k eboltról - iponról szállítással együtt ugyanannyi lenne. és akkor már ebolt, velük több és mindig pozitív tapasztalatom van. köszönöm a segítséget.:)

iPon.
Én nagyon nem variáltam, a WD-t jónak tartom, így abból a márkából kerestem a legolcsóbb 1TB méretût.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
iPon.
Én nagyon nem variáltam, a WD-t jónak tartom, így abból a márkából kerestem a legolcsóbb 1TB méretût.

Lightweigt backup freeware:
FullSync - http://fullsync.sour...e.net/index.php
nehézsúlyú:
Cobian Backup - http://www.educ.umu....obianbackup.htm

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
naigen, én is ettõl félek, hogy ami csak egy példányban van meg...a HDD meg nálam is egy fiókban pihenne és/vagy a gépház tetején.

nekem is backup lenne, egy 100 gigás adatpartíciót mentenék rá, illetve egy 20 gigás rendszert. emellé jönne még videószerkesztésnél a nagyobb fileok...egygombos backup nem kell. backup szoftvert tudok szerezni, meg gondolom te/ti is tudtok jókat ajánlani.

megnéztem, az ajándékba kapott külsõ rackemnek jó a SATA2 is, szép is, fémházas - szóval veszek csak egy sima winyót, kérdés: milyet?

van 500as WD RE3 3 év garival egy 20asért, sima 500as 15ért, meg a terrás akkor 27ért (te honnan rendelted? én iponon láttam ennyiért), bár arra márnincs keret jelenleg...jobb az RE3, mint a sima wd winyó?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

edit: oposszum, magicisoval tudod megnyitni. http://filext.com/file-extension/UIF

zOrg: egy jófajta (point of view) SATA2USB/firewire rackem van itthon, szóval..:) valahogy félek ettõl az 1 terrától, az rengeteg adat, és ha elromlik a HDD... (bár elõbb teljen be:D)

de azt mondod, hogy ezek a mybook-ok igazából csak egy esztétikus rack meg egy sima WD HDD, semmi több? ha így van, akkor nekem nem éri meg ennyit belefektetni, jófajta rack van itthon, és akkor már csak egy 500as WD HDD kell bele. ígyis-úgyis a gép tetején pihenne...

~27kFt 1TB tárkapacitásért szerintem gyíkfing.
Nekem backup/sync lemez lesz, két 500GB-os egységemet trükközöm-tükrözöm rá.
Jópár gép/HDD crash/leégés és DVD elöregedés kapcsán bõven megtanultam, hogy ami csak egy példányban van meg, az olyan mintha nem is lenne...

A MyBook általában nem csak egy dizájnos rack, jár hozzá ilyen WD-logós one-button-backup szoftverecske is - nekem messze nem érné meg, én sötét, hûvös fiókban tárolom a HDD-ket.

Egy kérdés: kiírtam egy filmet+ az srt filet dvd-re, de az asztali olvasó nem jeleníti meg a film filet. Ami matroska,és 4,2Gb. Mi lehet a gond? A nagy méret, vagy a matroska? Mert a laptop lejátsza gond nélkül..
Ja és mi játsza le a flac formátumot? Mert a laptop fel sem ismeri, és nem gondolom, hogy az asztali le fogja

Az MKV formátumot tudtommal nagyon kevés asztali játékos szereti és játssza le hibamentesen.
FLAC: használj JetAudio playert.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thy:

flacet számítógépen pl a foobar2000 gond nélkül viszi, és a népszerûbb lejátszószoftverekez van már plugin, ha nem vinnék alapból. asztalis megoldásnál nem gyakori még a flac...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

edit: oposszum, magicisoval tudod megnyitni. http://filext.com/file-extension/UIF

Nah, a Daemon már nem is jó neki :P
Köszönöm a választ...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Egy kérdés: kiírtam egy filmet+ az srt filet dvd-re, de az asztali olvasó nem jeleníti meg a film filet. Ami matroska,és 4,2Gb. Mi lehet a gond? A nagy méret, vagy a matroska? Mert a laptop lejátsza gond nélkül..
Ja és mi játsza le a flac formátumot? Mert a laptop fel sem ismeri, és nem gondolom, hogy az asztali le fogja:(

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

zOrg: egy jófajta (point of view) SATA2USB/firewire rackem van itthon, szóval..:) valahogy félek ettõl az 1 terrától, az rengeteg adat, és ha elromlik a HDD... (bár elõbb teljen be:D)

de azt mondod, hogy ezek a mybook-ok igazából csak egy esztétikus rack meg egy sima WD HDD, semmi több? ha így van, akkor nekem nem éri meg ennyit belefektetni, jófajta rack van itthon, és akkor már csak egy 500as WD HDD kell bele. ígyis-úgyis a gép tetején pihenne...

Tegnap rendeltem meg (tehát kedd reggel hozza a futár) egy 1TB-os WD HDD-t 27 bruttóért. Veszel hozzá 5k-ért egy SATA2USB szettet és haller. Persze, ha állandóan az asztalodon szeretnél egy újabb dobozt, akkor vedd a MyBook-ot.

• vendég
.UIF kiterjesztésû programmal mi a búbánatot tudok kezdeni? Virtuális meghajtó se ismeri...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

500 gigás WD MyBook Essential 20k-ért rossz vételnek számítana? kellene lassan egy új winyó a fontos adataimnak, a mostani IDE-s maxtor már 5 éves, és félek, hogy elromlik...külsõ megoldásban gondolkozom, amire fõleg backupolni lehet, és a WD megoldásai tetszenek.

Tegnap rendeltem meg (tehát kedd reggel hozza a futár) egy 1TB-os WD HDD-t 27 bruttóért. Veszel hozzá 5k-ért egy SATA2USB szettet és haller. Persze, ha állandóan az asztalodon szeretnél egy újabb dobozt, akkor vedd a MyBook-ot.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
500 gigás WD MyBook Essential 20k-ért rossz vételnek számítana?

kellene egy új winyó a fontos adataimnak, a mostani IDE-s maxtor már 5 éves, és bár DVD-re backupolom azt, ami fontos, de az se biztos...külsõ megoldásban gondolkozom, és ez a WD cucc tetszik...:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
igen, laptop ram
még az elõzõhöz vettem nemrég, csak esélyes, hogy elhalálozott a gép, így felszabadul a ram.
ddr2, 667mhz

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

nekem is kellene lassan valami, mert tetu olcso a mobil internet manapsag. de az MSI meg mindig csak 3cellas, es hol van hol nincs. ahol van, ott altalaban draga.

Ne aprózd el - vedd meg az Everun Note-ot.
http://www.umpcporta...ote-full-review

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is kellene lassan valami, mert tetu olcso a mobil internet manapsag. de az MSI meg mindig csak 3cellas, es hol van hol nincs. ahol van, ott altalaban draga.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

bocs, megtaláltam.

a gyári 1 giga ram mellé tudok még tûzni egy másik gigás DDR2-t nem?!
van itthon egy plusz ramom...

Ha laptop RAM-od van, akkor tudsz.
Max. 2GB ramot kezel a gép.